Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid-ster Toni Kroos kondigt afscheid als voetballer aan

Laatste update:

Toni Kroos stopt na het EK met voetbal, zo maakt de 34-jarige controleur dinsdag bekend via social media. Real Madrid hoopte de routinier langer te behouden, maar is daar niet in geslaagd. Kroos speelt komende zomer in zijn geboorteland nog een EK, waarna hij zijn schoenen definitief aan de wilgen hangt.

In Duitsland en Spanje had men de verwachting dat Kroos nog een jaar langer bij Real Madrid zou blijven, maar de rechtspoot deelt nu dat hij geen nieuw contract gaat ondertekenen. Kroos wil op zijn hoogtepunt stoppen en kiest ervoor om dat na het EK in Duitsland te doen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Kroos onthulde eerder al dat Real Madrid zijn laatste club zou zijn. De Duitser is de Koninklijke zeer dankbaar, zo blijkt uit zijn bericht op Instagram. “17 juli 2014, de dag van mijn presentatie bij Real Madrid. De dag die mijn leven veranderde. Mijn leven als voetballer, maar vooral als persoon. Het was het begin van een nieuw hoofdstuk, bij de grootste club ter wereld.”

“Na tien jaar komt er aan het einde van dit seizoen ook een einde aan dit hoofdstuk”, gaat Kroos verder. “Dit besluit betekent dat mijn carrière na het EK zal eindigen. Zoals ik altijd heb gezegd: Real is en zal mijn laatste club zijn. Ik ben blij en trots dat ik in mijn gedachten de juiste timing voor deze beslissing heb gevonden en dat ik hier zelf voor kon kiezen.”

Kroos groeide in het afgelopen decennium uit tot een absolute legende bij Real Madrid. De Spaanse grootmacht nam de stijlvolle middenvelder in 2014 voor slechts 25 miljoen euro over van Bayern München.

In tien seizoenen speelde Kroos liefst 463 officiële wedstrijden namens Real Madrid. Daarin was de Duitser goed voor 28 doelpunten en 98 assists. In het maagdelijk wit legde Kroos onder meer viermaal beslag op de Champions League en Spaanse landstitel. Op 1 juni kan hij daar nog een Champions League aan toevoegen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindigen op je hoogtepunt, chapeau! Wat een absolute legende is dit, gaat de boeken in als één van de beste middenvelders van zijn tijd!

21 mei 2024 om 13:00

Zeker, maar toch snap ik het niet helemaal. Ik snap wel dat je via de voordeur eruit wil, maar het is niet zo dat je leven er beter op wordt zodra je gestopt bent. Hij moet er echt wel helemaal klaar mee zijn dan.

21 mei 2024 om 13:02

Heeft altijd al aangegeven te willen stoppen voor hij bergaf ging en vrij jong te willen stoppen. Dit past dus perfect in de plannen die hij voor zichzelf heeft.

21 mei 2024 om 13:03

Waarom denk je dat zijn leven er niet beter op word wanneer hij stopt met werken? Hij heeft na het EK alle tijd voor zijn gezin. Heerlijk toch?

21 mei 2024 om 13:04

Er zit heel veel in het leven. Hij heeft zn geld verdiend. Hij heeft lang gevoetbald. Hij heeft de top bereikt en veel meer valt er niet te halen. Waarom niet stoppen en iets anders ontdekken? Het leven is kort.

21 mei 2024 om 13:05

Tsja. 34 jaar is nou ook niet super jong hé. Maar ik snap wat je bedoeld.

Hoop wel dat ze dan Modric verlengen, weliswaar tegen minder salaris.

Dan blijft tenminste één van de twee nog behouden voor Madrid.

Daarnaast denk ik dat Madrid dan nog wel een middenvelder kan gebruiken, toch? Of gaan ze Bellingham meer ''terug'' halen?

Tchouameni, Camavinga en Modric heb je nu. En dan Ceballos eventueel nog?

Verder nog Valverde, maar die speelt vaker op de zijkanten meer hé?

21 mei 2024 om 13:11

Güler kan ook centraal spelen maar is meer een Aanvallende middenvelder/winger

21 mei 2024 om 13:40

Valverde speelt dit seizoen als een soort rechtermiddenvelder in een 4-2-2-2. De twee controlerende middenvelders zijn in een ideale opstelling dan Kroos en Tchouaméni, met Valverde en Bellingham daarvoor. Heb ook liever Valverde op het middenveld, vind hem daar beter dan op de flanken. Dan heb je dus 6 middenvelders, met Tchouameni, Bellingham (die wordt naar achter gehaald door komst Mbappé), Camavinga, Modric, Valverde en Ceballos. Als er met een driemans middenveld wordt gespeeld is dit meer dan genoeg. Dan heb je voor 3 plekken in de aanval 7 spelers, namelijk Vinicius, Rodrygo, Mbappé, Brahim, Joselu, Arda Güler en Endrick. Arda kan ook eventueel op het middenveld uit de voeten.

21 mei 2024 om 16:59

Ceballos lijkt ook te vertrekken, Modric lijkt te verlengen (en 50% salaris op te offeren). Dan rest je dus Tchou, Cama, Fede, Jude en Modric. 5 middenvelders. Ik gok dat nu Kroos vertrekt en Mbappe komt ze weer terug naar een 433 gaan schakelen.

Dan is 5 middenvelders voor 3 posities kantje boordje maar met Brahim en Arda die daar eventueel ook kunnen spelen moet het te doen zijn. Dan heb je ook nog Nico Paz en Martin (die zondag inviel) in de jeugd dus ik verwacht niet dat ze de transfermarkt op gaan voor een middenvelder. Franco van River Plate lijkt gekocht te worden maar die is pas 16 en zal (ondanks dat ie een EU paspoort heeft en nu de overstap kan maken indien gewenst) allicht nog 1-2 jaar in Argentinie blijven.

21 mei 2024 om 21:08

Precies en voor het geld hoeft die het ook niet nog even te doen in de zandbak. Respect voor deze man. En snap hem wel dat je vroeg zou willen stoppen. Nu zijn zn kinderen nog redelijk jong volgens mij dus ideaal om nu veel tijd met ze door brengen

21 mei 2024 om 13:03

Van zijn tijd? Kroos is de beste Duitse voetballer aller tijden en een top 5 middenvelder aller tijden

21 mei 2024 om 13:09

Allertijden? Nou nou!

21 mei 2024 om 13:11

@aycetteTop 5 middenvelder aller tijden lijkt me wel iets te gek. Xabi Alonso is nagenoeg even goed tot beter en die hoort naar mijn idee niet in de top 10.

21 mei 2024 om 13:16

Beste Duitse voetballer aller tijden is naar mijn idee subjectief. Maar hoort wat mij betreft zeker thuis in het beste Duitse voetbalelftal en een echte Legend voor Die Mannschaft. Wat betreft zijn positie vind ik hem wel de allerbeste Duitse speler.

21 mei 2024 om 13:20

Misschien wel van jou leeftijdsgeneratie? Maar zeker niet de beste ooit.

21 mei 2024 om 13:21

Xabi Alonso was echt niet even goed of beter dan Kroos hoor

21 mei 2024 om 13:25

Moeilijk te vergelijken.
Xabi Alonso was naar mijn idee wel wat beter. Meer een leider, verdedigend een stukje beter en ook wat dwingender aanwezig met een geweldige lange bal.
Kroos is creatiever en net beter in zijn passing.

Ik denk dat ik Xabi Alonso in zijn prime net beter vond dan Kroos.

21 mei 2024 om 13:29

Ik begrijp dat hij stopt, maar wat zonde. Wah heb ik genoten van he,. Wat een weergaloze middenvelder. Een van mijn huidige favoriete voetballers. Gun hem een fantastisch EK met een geweldig hoogtepunt als afsluiting.

21 mei 2024 om 13:47

kroos is echt niet beter als lothar matthaus of beckenbauer. maar zeker een van de beste duitse spelers ooits zeker top 10

21 mei 2024 om 16:08

Schat Beckenbauer wel als beste maar daaronder kan zeker ja

21 mei 2024 om 16:16

Ik wilde zo'n zinloze discussie over beste aller tijden etc. juist voorkomen door het er allemaal over eens te zijn dat hij in gewoon één van de beste van zijn tijd is.

21 mei 2024 om 16:46

@ryan030, Matthaã¼s zelf heeft al aangegeven dat Toni Kroos de beste Duitse middenvelder aller tijden is. Dus ja zeg het maar.

21 mei 2024 om 17:44

Vertel me dat je voetbal een jaartje of tien kijkt zonder me te vertellen dat je voetbal pas een jaartje of tien kijkt.

21 mei 2024 om 23:00

Als ik hem was zou ik nu lekker amateurvoetbal gaan spelen, samen met zijn broer en overige familie en vrienden. Mooi toch.

Die zag ik niet aankomen, stopt op een zeer hoog niveau. Absolute topvoetballer! Eventueel EK winst in eigen land, stoppen op je hoogtepunt!

21 mei 2024 om 13:09

En nog een CL finale te winnen.

21 mei 2024 om 13:26

En een EK in eigen land spelen. Veel beter afsluiten dan met een landstitel , CL en het spelen van een EK wordt het niet

21 mei 2024 om 14:00

Die ook nog inderdaad haha. Zonde dat hij stopt, had makkelijk nog een aantal jaar door gekund denk ik.

Die zag ik niet aankomen. Voor mij nog steeds misschien wel de beste middenvelder ter wereld.

21 mei 2024 om 13:03

Geweldenaar idd, maar ik sla De Bruijne net even hoger aan.

21 mei 2024 om 13:09

Als je had gezegd de afgelopen 3 of 5 jaar had ik je waarschijnlijk gelijk gegeven.
De Bruyne tikt dit jaar niet zijn beste niveau aan hoor. Voortijdig gewisseld (in grote wedstrijden), blessures gehad en half seizoen gemist. De beste spelers dit seizoen bij City zijn Rodri, Foden, Silva en Haaland - niet de Bruyne

21 mei 2024 om 13:41

Toch heeft hij op de helft van de potten meer assists dan al die genoemde namen in de PL. Wat toch ook zijn ongekende klasse laat zien.

21 mei 2024 om 14:20

Prime Iniesta, Özil & Xavi waren beter.

21 mei 2024 om 14:34

Allemaal niet te vergelijken met Toni. Dat is juist ook het geweldige aan hem, er is nooit een speler geweest die vergelijkbaar was. Xabi Alonso is de enige die ik in de buurt vind komen, evenals Pirlo. Maar ook die 2 waren heel andere types.

Huh dit had ik niet verwacht? Die gast is toch nog veel te fit en goed om te stoppen. Dacht eigenlijk te lezen dat hij gewoon zijn interland pensioen aan zou kondigen.

21 mei 2024 om 13:05

Hij vind zijn familie belangrijker dan geld en zijn carrière dat is algemeen bekent. Geld heeft hij genoeg verdient ondanks dat hij nog steeds een van de beste voetballers is op dit moment begrijp ik zijn keuze wel. Kroos sluit het seizoen af met een mooie CL titel de kroon op de carrière zal de Ek winst in eigen land kunnen worden.

21 mei 2024 om 13:11

Hij heeft wel al eerder aangegeven dat hij voor het aftakelen wilt stoppen. Daarnaast heeft hij ook gezegd dat er voor hem geen andere club meer komt dan Real Madrid. En hij wil graag veel tijd met zijn familie doorbrengen. Ik had misschien nog 1 jaartje verwacht van Kroos, maar dat hij definitief stop verbaasd mij in ieder geval niks.

21 mei 2024 om 13:12

Vind het stiekem wel zonde als spelers stoppen terwijl ze nog zo goed zijn. Net als een Philipp Lahm die nog gewoon de beste rechtsback van Europa was toen hij zijn schoenen aan de wilgen hing. Ik snap het idee van stoppen op je hoogtepunt maar ik heb echt oneindig veel respect voor spelers als Robben en Ribery die het als liefhebbers nog proberen bij resp. Groningen en Salernitana. Denk dat Kroos misschien net iets minder een pure liefhebber is en meer waarde hecht aan andere zaken, wat volledig zijn recht is. Prachtige speler

21 mei 2024 om 13:31

Ik vind het wel wat hebben dat spelers stoppen voor ze echt aftakelen. Bij sommige spelers heb ik het idee dat zij te lang doorgaan. Hierdoor krijg je ook herinneren van "slechtere" periodes. En minder een liefhebber? De man heeft zijn geld lang en breed binne, alles gewonnen wat er te winnen valt. Juist dat hij voor zijn familie kiest (familie boven alles) vind ik enorm veel respect hebben.

21 mei 2024 om 13:39

Hij kiest voor zijn gezin en andere dingen buiten het voetbal en zoals ik in de comment hierboven al aangeef: dat is volledig zijn recht. Prachtige speler. Ik vind overigens niet dat het "aftakelen" afbreuk doet aan iemands carriere. Om nog even in het voorbeeld van Robben te blijven; die was fysiek en sportief niet meer op zijn top bij Groningen, maar geen weldenkend mens zal hem hieraan herinneren

21 mei 2024 om 13:43

En dat mag jij vinden uiteraard, maar dat betekent niet dat iedereen dat vindt. En als hij helemaal gelukkig is in Madrid met zijn gezin en niet meer ergens anders wil wonen of zijn dan is het toch prima dat hij stopt voordat hij aftakelt. Zegt helemaal niets over zijn liefde voor voetbal, maar meer over wat een gezinsman het is.

21 mei 2024 om 17:20

Bij Kroos was het al een jaartje of 3 echt adem inhouden wat hij ging doen. Hij spreekt er al geruime tijd over dat hij of stopt of er een jaartje aanplakt bij Real. Een andere club was voor hem nooit een punt van discussie, maar dat hij zou stoppen is iets wat elk einde seizoen wel weer speelde. Dus zo verrassend is het niet. Maar het is wel een zwarte dag voor het voetbal, de dag dat Toni Kroos de schoenen ophangt.

Woowww volgens mij had niemand dit verwacht, vooral niet na zo’n goed seizoen dit jaar.

Pff wat jammer dit. Zo’n fantastische speler en was nog zo goed dit seizoen. Had toch wel verwacht dat hij nog een jaartje minimaal zou doorgaan. Ontzettend zonde, dan maar afsluiten met een laatste CL beker!

21 mei 2024 om 13:28

Je beseft ook dat je oud begint te worden als steeds meer voetballers die zo lang op hoog niveau hebben gespeeld stoppen.

21 mei 2024 om 16:08

Ja zeker. Bijvoorbeeld zo’n Mbappe is bijna 26 alweer. Voelt als de dag van gisteren dat hij als jong supertalent bij Monaco opkwam. Wat gaat de tijd toch snel..

21 mei 2024 om 13:33

Tbh gun ik Reus met Dortmund eerder de CL als afscheidsprijs dan Kroos met Real, Die hebben er al genoeg

21 mei 2024 om 14:44

Dat snap ik. Real is een van mijn favoriete clubs dus ik zie het anders haha. Maar ik zou het Dortmund ook zeker gunnen met oa Malen en Maatsen en Reus natuurlijk!

21 mei 2024 om 15:02

Met clubvoorkeur is dat ook een logische keuze uiteraard. Toch is het winnen van je 6e CL voor een club met het recordaantal Cl's een minder mooi sprookje dan na jaren overal naast grijpen in je allerlaatste wedstrijd de ultieme clubprijs winnen voor het eerst met jou club.

In deze wedstrijd ben ik normaal gesproken een neutrale kijker, maar vanwege Reus heb ik toch een voorkeur voor Dortmund gekregen.

Dit had toch niemand zien aankomen. Als Nederland het EK niet wint, zou ik wel willen dat Kroos afscheid kan nemen met de beker

Als je 'm ziet spelen, dan denk je dat hij nog wel even mee had gekund. Wellicht geen zin in verval en een fantastische carrière gehad. Groots voetballer met een fluwelen trap en inzicht.

Wauw wat jammer, zijn goed recht verder, een carrière waar iedereen trots op zou mogen zijn.

Zo. Dat had ik niet verwacht. Ongelooflijke held dit. Ook stoppen voor je bankspeler wordt en ook niet gaan aankloten in de zandbak. Respect. En dank voor alles Kroos.

Dat is ook de reden dat real denk ik langer door wil met modric, nu kroos gaat stoppen. Geweldige middenvelder overigens deze maestro toni kroos!

Een absolute geweldenaar en een van de beste middenvelders die ik ooit heb gezien. Wat een inzicht, wat een techniek en wat een sympathieke vent. Prachtvoetballer!

Ik had deze legend nog wel een jaar zien willen zien spelen. Geweldige speler

Stoppen op een hoogtepunt, dat doen er niet veel.... Benieuwd of Duitsland nog potten kan breken op het EK. Mooie voetballer Kroos, laatst nog in de CL Laten zien hoe goed ie nog is...

Jammer dat Kroos ermee gaat stoppen was voor Real echt cruciaal geweest als die nog 1 seizoen bleef.

Wat een legende is hij toch en ook een van de beste middenvelders die Real ooit gehad heeft.

Grote klasse. Stoppen op je hoogtepunt. Geen gezeur met afbouwen. Hopelijk een voorbeeld voor meer kopstukken die aan het einde van hun actieve carrière beland zijn.

21 mei 2024 om 13:17

@OF

Kan het niet gewoon dat spelers het leuk vinden om te voetballen? Ronaldo die op zijn leeftijd nog woest wordt bij het missen van een kans, dat vind ik een voorbeeld.

Het punt is voetballers moeten doen wat ze willen. Wat wij liever hebben maakt niks uit.

21 mei 2024 om 13:32

@herosennin44, Ik snap dat soort reacties ook nooit. Het klinkt alsof hij stopt en dat hij dan levens gaat redden of iets dergelijks. Met stoppen is niets mis maar met doorgaan inderdaad ook niet. Als jongens als van Persie of Suarez half geblesseerd door willen voetballen bij hun eerste club of ergens in een soort vriendenteam, dan is dat toch ook prima. Of een rol als bankzitter.

21 mei 2024 om 14:16

Zeg ik dat ze niet door mogen gaan? Denk ik dat ik dat bepaal? Volgens mij niet.

Maar je kunt mij niet vertellen dat Cristiano Ronaldo bij Al Nassr is gaan voetballen omdat hij het leuk vindt. Tegen toevallig het allerhoogste salaris ever, toen er nog geen Europees georiënteerde prof die kant op ging. Hou toch op. Had een rol gepakt bij Sporting en had je daar bemoeid met de jeugd. Dan maak je een verschil. Nu doe je niets en geef je generaties van fans mee dat je altijd voor het geld moet kiezen.

En voor Messi met z'n vriendenlftal geldt precies hetzelfde. Totaal geen sportieve keuze. Maar centen en randvoorwaarden. Eisen stellen en overal mee wegkomen. Maar een voorbeeldrol voor de jonge generaties ben je niet meer.

Waar je wel gelijk in hebt is dat ze het helemaal zelf moeten weten.

Wel hulde aan Toni Kroos. Ik zie Modric volgend jaar hetzelfde doen. En geloof me, die twee gaan gekke fratsen uithalen om nog meer miljoenen binnen te halen.

21 mei 2024 om 15:05

@ofrankie, maar het hoeft toch ook geen sportieve keuze te zijn. Op zaterdag en zondag zijn er zat bierelftallen die hetzelfde doen en daar heel gelukkig van worden. Draait ook meer om zaken erom heen dan het voetbal. Kan het overigens nog steeds zijn. Lekker stressloos tegen een bal trappen en geen idiote fans die van alles naar je gooien. Een Suarez kan bijna nergens meer het niveau volmaken en USA is het ideale land. Ultieme vrijheid krijgen sporters daar, eet lekker wat je wil, ga rustig de avond van tevoren uit etc. Overigens geven ze voetbal op deze manier wel een enorme boost qua populariteit in de USA als je het toch over een verschil maken hebt. Je zegt misschien niet dat ze niet door mogen gaan maar uit je comment laat je er wel een waarde oordeel aan en dat vind ik vreemd

Ze kunnen beiden ook nog voor hun land uitkomen doordat ze nog ergens actief zijn. Als ze puur geld wilden pakken, dan hadden ze ook allang met interlands kunnen stoppen maar Ronaldo is nog steeds elke interland present

Legende! Stoppen op zijn hoogtepunt. Hij kan makkelijk nog mee bij Real Madrid. Daarnaast is hij voor 95% van alle clubs nog een aanwinst. Daarom is het ergens wel opmerkelijk dat hij stopt.

Kroos gaat de boeken in als een van de beste middenvelders van zijn generatie.

21 mei 2024 om 16:34

100 procent van de clubs denk ik zelfs. Hij was vorig jaar wat minder, maar de Kroos van dit seizoen (al haalt het huidige Real-systeem ook wel het beste in hem naar boven) staat bij elke club ter wereld in de basis denk ik. De enige club waar ik me dat een beetje afvraag is Manchester City, maar naast Rodri denk ik dat hij ook daar nog wel basis zou spelen en één van de betere zou zijn.

De passing van Kroos is zo ongekend nauwkeurig dat je het spel binnen een seconde kunt verleggen over het hele veld. Dat is een kwaliteit die niet veel voetballers hebben en wat heel veel trainers ook heel graag zien in hun elftal.

21 mei 2024 om 23:37

Puur uit interesse, bij welke 5% van de clubs zou hij geen aanwinst zijn?

Wat een gemis gaat dit worden zeg.. wellicht één van de meest underrated spelers voor langere periode terwijl menig persoon het er nu wel mee eens is dat hij tot de absolute top hoort van het middenveld.

Waardig afscheid aankomend weekend in het Bernabeu en hopen dat hij het waar kan maken op het EK. Bedankt Toni voor alle jaren dat we van je hebben mogen genieten!

Ai, deze komt binnen. 1 van de aller aller grootste voetballers van Real en 1 van de beste middenvelders aller tijden.

Wat heeft deze man een waanzinnige carriere gehad.

Ik heb altijd gezegd dat Real sinds de eeuwwisseling pas structureel prijzen begon te winnen sinds de komst van Kroos.

Na zo een geweldig seizoen met mogelijk Real's 15e CL afsluiten is toch wel ongekend. Legend!

Erg jammer. Als ik in zijn schoenen had gestaan dan had ik nog wel een volledig seizoen in dat prachtige vernieuwde stadion willen spelen.

Heel jammer en onverwacht. Hij heeft altijd gezegd op een piek te willen stoppen maar ik had oprecht verwacht dat hij er nog een jaar achteraan zou plakken. Hopen dat hij afscheid kan nemen met een 6e CL-titel.

Zo dit zag je even niet aankomen wat geweldenaar was en is dit kon nog makkelijk mee op het niveau maar begrijpelijk stoppen op je hoogtepunt

Pfff… gaat een gemis worden. Wat een grandioze voetballer. Zo veel klasse.

TONI KROOS! 1 van de beste middenvelders van onze generatie 34 jaar eindigen op je hoogtepunt! Want wat was hij dit seizoen ook weer geweldig.

Ben benieuwd hoe de middenveld van Madrid er volgend seizoen uit zal komen zien Tchouameni, Valverde en Bellingham zijn zekerheidjes gaat Ancelotti houden aan een 4 mans middenveld of overschakelen naar een 4-3-3 is nog de vraag.

Zal mij niet verbazen als Güler zo doorgaat hij gewoon achter Mbappe en Vini komt te staan met Bellingham, Valverde en Tchouameni.

Op de bank heb je altijd nog Diaz, Camavinga, Modric en Ceballos dus dat is meer dan prima bezet daar.

21 mei 2024 om 13:09

Lol. Camavinga gaat echt wel eerder de basis in komen vna Madrid dan Guler hoor, met alle respect (en ja, hij doet het prima in de minuten die hij nu mag spelen).

21 mei 2024 om 13:14

@Glenn

Daar zal ik zo zeker nog niet van zijn hoor. Camavinga kan inderdaad ook gewoon een basisspeler worden maar kan me goed voorstellen dat Diaz of Güler gewoon basisspeler worden en dat Jude een plek naar achter schuift op de positie van kroos.

Maar Tchouameni, Camavinga, Valverde, Bellingham is ook voor de hand liggend.

Of Tchouameni, Valverde Bellingham 4-3-3.

21 mei 2024 om 13:48

Nou, dat denk ik wel.
En ik denk dat Diaz ook nog wel hoger in de pikorde staat, momenteel, dan Guler.
Guler is een groot talent en komt er uiteindelijk wel hoor, maar ik zie in hem nog geen vaste basisspeler bij Madrid.

Tchouameni, Camavinga, Valverde, Diaz en Bellingham zijn de eerste gok ik zo.

En lijkt mij niet dat ze Bellingham terug gaan halen, nadat hij zo'n openingsseizoen en stats gehaald heeft...

En ook Modric heb je, hoogstwaarschijnlijk (na dit nieuws al helemaal), nog een jaar.

Neee Kroos... Dit zag ik echt niet aankomen.. Ik dacht dat hij wel nog een jaartje zou blijven.. Echt jammer dit. 1 van de beste middenvelders ooit. We zullen je missen, maestro!

Dit is wel jammer zeg. Bedankt Toni voor die geweldige jaren dat we van jou hebben mogen genieten als voetballiefhebber.

Toni doet even een Phillipe Lahm.
Ook zo'n Duitse topper die gewoon stopt wanneer hij het wil. Beiden waren nog ontzettend goed toen ze ''stopte''. Ook wel mooi om te zien hoor, op je piekmoment gewoon stoppen.

Zeer jammer, maar zag hem niet aankomen. Had nog wel een jaartje Madrid verwacht.

Ik ben Mourinho dankbaar voor de fundering van het huidige succes, maar eigenlijk was het Kroos (en uiteraard die Kroatische magiër) die Real weer machtig hebben gemaakt. Sinds zijn komst hebben we weer eens onze wil kunnen opleggen in de Clasicos en veel topclubs zijn gesneuveld in Bernabeu onder de gigantische druk die Kroos en zijn kompanen op het middenveld uitoefenden. Had hem graag nog een jaar gezien in het wit, maar Toni Kroos zal nog voor een hele lange tijd mijn favoriete voetballer blijven. Hij, Modric en Xabi Alonso hebben mij echt laten genieten van Real Madrid en daarmee wil ik die tientallen andere legendes absoluut niet te kort doen, maar zulke regisseurs op het middenveld hebben altijd een streepje voor bij mij.

Mooi, zo stoppen, dat is weinigen gegeven. De enige die zo in me op komt is van Bronckhorst, laatste wedstrijd WK finale, dat was ook een afscheid in stijl.

21 mei 2024 om 16:52

Frank Rijkaard na cl winst '95

21 mei 2024 om 17:25

Zidane. Stopte ook als basisspeler bij Madrid en na een wk-finale.

Houd de eer aan zichzelf en stapt zelf op. Wat wel heel jammer is want speelde dit seizoen juist 1 van zijn betere seizoenen weer. Echt heel jammer.

Wat een geweldenaar.. ik moet tegelijk toegeven een middenvelder als Kroos hebben wij niet in de selectie

Ietwat onverwacht, een beetje net zoals toen Lahm ineens stopte.

Stoppen op je hoogtepunt, alles gewonnen wat er te winnen viel. Een legend voor alle clubs waar hij heeft gespeeld en het nationale elftal. De wedstrijd Brazilië - Duitsland zal mij altijd bij blijven waar Kroos maar blijft jagen op de bal en Luiz Gustavo en Dante zich volledig overvallen voelden.

Geniet van het leven en de rust die nu op je afkomt. Hopelijk zien we hem nog eens terug in een andere rol.

Legend . Jammer kan nog zeker 2 jaar mee. Wat een speler is dit zeg ,eindigen met een cup met de grote oren hala madrid!!!

Nee joh wat? Enorme aderlating zeg. Maar goed aan de andere kant wou Kroos altijd afsluiten op het allerhoogste niveau. Heeft die al meerdere malen uitgesproken. Enorm zuur wel. Legende van het voetbal en een van de beste middenvelders aller tijden. Was een eer om hem de afgelopen 10 jaar te mogen zien in het witte shirt 🤍

Toni Kroos alles gewonnen wat hij kan winnen en veel prijzen meerdere keren gewonnen. Duitsland is niet de favoriet zeker gezien de afgelopen jaren maar ondanks dat lijken ze toch weer in de opmars en je kan ze natuurlijk nooit uitsluiten. Speelt de CL finale en dan lekker afsluiten in eigen land met het EK. Denk dat hij zoiets heeft, ik heb genoeg geld verdiend en ik ga niet voor nog een paar extra centen in de zandbak spelen. Lijkt me ook niet dat hij in het voetbal verder gaat in welke functie dan ook de komende jaren al is dit wel een aanname. Pass master die in de geschiedenis boeken gaat bij Real als een van de grootste spelers die ze ooit hebben gehad, zeker op de 6/8 positie

22 mei 2024 om 11:29

Ja inderdaad, stoppen op je hoogtepunt. Niet naar de zandbak of nog erger naar die amateur divisie in Amerika waar je niet eens kan degraderen.

Klasse van Kroos.

Heel jammer dit als Real fan zijnde.. Weet iemand waar er nog zo'n maestro rondloopt op de Europese velden.. Ik ken er namelijk geen ander die zo rustig is aan de bal en het tempo kan bepalen?

21 mei 2024 om 13:22

Enige speler die ik nu kan bedenken ( wel in mindere maten) Vitinha! Vind dat echt een geweldige middenvelder die erg balvast is en het tempo kan bepalen.

21 mei 2024 om 13:25

Moet ik hem wat meer volgen dan..

Ik zag dit niet aankomen. Was dit seizoen weer uitzonderlijk goed. Het gaat je goed legend!

Prachtige carrière gehad! Als voetballiefhebber wil je natuurlijk dat ie nog langer door blijft voetballen, maar sommige spelers zijn er niet voor gemaakt om op een lager niveau af te bouwen. Op deze manier sluit je je carrière wel op een grandioze manier af.

Een absolute grootheid! Echt een speler wiens brille we gaan missen.

28 doelpunten maar ?? Waardeloze voetballer. Geintje natuurlijk.

Wat een aankoop was dit zeg. Voor 25 miljoen zoveel kwaliteit binnen halen is echt ongekend. Wat een waarde heeft deze gast gehad, en nog steeds. Had hem graag nog een jaar door zien gaan. Absoluut een top prof !!

21 mei 2024 om 13:50

Haha inderdaad! Zo lang, zo goed. En hij deed nooit gekke dingen. Soms werd die nog wel wat ondergewaardeerd, puur omdat hij het zo simpel hield...

Enige kritiekpuntje dat ik op Toni kan hebben is de vraag: hoe kom je zo lang weg met zo'n gigantisch lelijke snede in je haar? Nondeju nooit iemand die hem daar op heeft aangesproken? Bijna crimineel dat hij daar zo lang mee heeft kunnen spelen!

Het lijkt me eerder dat hij stopt op een dieptepunt als hij na het EK stopt

Een van de beste middenvelders aller tijden, wat een aderlating, hij is nog zo goed.

Vraag me af hoe Real dit op gaat vangen.

21 mei 2024 om 14:10

Niet denk ik.

Ze zullen de speelwijze om moeten gooien.

Kroos heeft Real de afgelopen jaren gecontroleerd zoals alleen hij dat kan. Dat kan je niet vervangen, dus moet je het omgooien.

Ze hebben wel een fantastische mix aan techniek en fysiek met Bellingham, Camavinga, Tchoumeni, en Valverde. Daar moet je ook iets spectaculairs mee kunnen.

21 mei 2024 om 14:53

Om de balans te bewaken en de controle ietwat te behouden zou ik spelen met Tchouameni en Camavinga naast elkaar en Bellingham op 10. Zal ten koste van Valverde gaan, maar Camavinga brengt zoveel meer rust en voetbal in je aanvalsopbouw.



21 mei 2024 om 15:34

Ik zou controle en balans uit het raam gooien!

Je hebt een bijzonder middenveld, uitermate geschikt voor Klopp's rock n roll voetbal. 3-4 middenvelders die zowel aanvallend als verdedigend sterk zijn. Fysieke monsters en technisch nog een stukje beter dan wat Klopp ooit onder zijn hoede heeft gehad. Koppel dat met een enorme snelheid in je voorhoede met o.a. Vini, (mbappe) en Rodrygo/guler/brahim. Dat kan genieten worden.

Maar het zit er dik in dat Ancelotti voor controle gaat helaas. Ik kan me niet voorstellen dat Valverde uit de basis wordt gehaald overigens.

21 mei 2024 om 16:11

Zal ten kose van Valverde gaan? Valverde is onmisbaar met zijn loopvermogen. Die jongen geeft de tegenstander nooit tijd om het spel te vertragen. Daarnaast in de counter met bal dan menig speler zonder bal. Nee, Valverde zal blijven staan, zonder hem kan je niet. Eigenlijk net als dat we niet zonder Kroos kunnen.

Moet een van de beste aankopen ooit zijn geweest. Een voetballer die 10 jaar lang in de basis heeft gestaan, tig prijzen heeft gewonnen en dat allemaal voor 'slechts' 25 miljoen. Voorbeeld van een speler die alles zo simpel laat lijken.

Zo die zag ik niet aankomen? Echt een van de meest ondergewaardeerde voetballers deze eeuw. Knap dat hij na een paar "mindere" jaren weer zo hoog niveau heeft aangetikt.

Hij gaat lekker terugkeren naar Keulen met zijn gezin. Een andere locatie kan ik me niet goed voorstellen. Naar München gaat hij niet meer terug.
Bij Real Madrid kwam hij beter terecht dan bij Bayern München en bij de Mannschaft. In de laatste jaren is hij pas gegroeid op vlak van persoonlijkheid.

Maar niemand zal Zidane evenaren.. dat was pas stoppen terwijl je de beste was van heel de wereld... zelfs Frankrijk geloosd naar de finale, na te zijn gestopt. Helaas van die kopstoot, al had dat. ook wel wat.

In shock op me werk.

Dit doet pijn. Op Wembley het sprookje afmaken Toni 🤍.

Zo dat is toch wel een verrassing zeg.
Hij laat wekelijks nog zijn kwaliteiten zien en makkelijk op het hoogste niveau mee te kunnen. Nu kunnen we natuurlijk niet achter de schermen zien hoeveel last hij heeft van dit niveau qua pijn en herstel. Geloof best dat als je 34 bent en altijd op zo'n hoog niveau hebt gespeeld, dat je lang niet zo snel meer kan herstellen als jongere spelers, maar toch. Hij is en blijft een belangrijke schakel.

Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen, maar voor menig voetballiefhebber wel een gemis.

Ooh nee. Dit heb ik echt niet zien aankomen. Gelukkig kunnen we nog een keer van hem genieten tijdens het EK.

Fantastische voetballer geweest. Weet nog dat Barcelona in 2014 ook lang achter Kroos zat en uiteindelijk voor Rakitic is gegaan. Wat had Kroos een geweldige speler geweest voor Barcelona, maestro op het middenveld.

Geniet nog van de laatste wedstrijden, want een regista zoals hem (en Xavi, Pirlo etc) zijn er in het huidige voetbal geen meer. De huidige generatie middenvelders blinken meer uit in hun fysieke eigenschappen dan in het voetballende/tactische gedeelte.

Eerlijk gezegd dit niet zien aankomen, maar respect voor zijn keuze. Vele prijzen gewonnen. Jammer dat een spelers als zijn kaliber stoppen

Ik heb altijd gezegd en ik blijf er nog steeds bij: puur qua talent en aan de bal vind ik Iniesta, Modric en Xavi in hun prime net wat beter. Los van het feit of Kroos meer prijzen heeft gewonnen in teamverband, want daar kijk ik niet naar. Ik oordeel puur naar hun als individu en hun spel aan de bal.

Ik heb met de jaren meer respect en bewondering gekregen voor Kroos. Met name dit seizoen ook echt absurd. Hoe hij wedstrijden kan controleren en het tempo bepaald is echt buitencategorie. Zijn foutloze passing (met name over lange afstand) is van hetzelfde niveau als een Xabi Alonso en misschien nog wel beter. Zag hierboven een discussie, maar Kroos is echt wel beter dan Xabi Alonso als controleur.

Kroos is een parel voor de sport en zelfs ik zal hem missen. Een sieraad voor de sport. Even afsluiten met nog een CL en wie weet nog een EK in eigen land. Nogmaals: een magnifieke voetballer!

Fan-tas-tische speler en ook een hele sympathieke speler. Qua controle op het middenveld echt onmisbaar voor Real Madrid denk ik en wordt een hele kluif om dit op te vangen. Ook de speler waar ik jaarlijks met enorme jaloezie naar keek, want dat is in mijn ogen echt een middenvelder die ik graag bij Barcelona had gezien. Toch best onverwachts, dacht juist met de terugkeer naar het Duitse elftal en de aankomende kracht van Real Madrid aankomende jaren dat hij nog wel zou blijven.

De beste middenvelder van de wereld op dit moment en misschien wel aller tijden. Wat ga ik Kroos missen. Hij is onvervangbaar. Ondanks dat Real sterker zal worden door aankopen in de aanval zal het middenveld verzwakken. Kroos is niet te vervangen. Dit doet wel pijn zeg.

21 mei 2024 om 20:25

Misschien beste middenvelder aller tijden? Dan ben je wel heel apart bezig als je zulke uitspraken doet. Niet eens de beste Duitse middenvelder ooit. Als je verstand van voetbal hebt dan weet je dat Modric overall gezien ook beter was. Populistische uitspraak van je.

22 mei 2024 om 11:28

Wellicht zijn mening @joga_bonito10, dat is ook mogelijk he.

Afsluiten met de CL en een EK (in eigen land) zou toch wel een droom scenario zijn! Het is Kroos van harte gegund!

Al die jaren absoluut op top nivo gespeeld, bij zowel bayeren als real respect!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren