Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maarten Wijffels pakt Nederlandse collega journalist aan: 'Werkelijk, hoe bestaat het?

Laatste update:

Maarten Wijffels heeft in de AD Voetbalpodcast zijn ongenoegen geuit over het gedrag van enkele collega journalisten. De Oranje-watcher van het Algemeen Dagblad ziet een duidelijke tendens in de huidige journalistiek waar hij zelf liever niet aan meedoet.

In de podcast wordt de vergelijking gemaakt tussen het Oranje onder Louis van Gaal (WK 2022) en Bert van Marwijk (WK 2010). "Van Gaal is een uitgesproken persoonlijkheid", begint Wijffels.

"Van Marwijk liet een biografie maken over zichzelf en geneerde zich dat hij dat zelf moest gaan uitventen. Dat herken ik wel een beetje. Ik heb dat ook. Elke ochtend staat onze podcast aangekondigd op X met onze foto's. Dan denk ik altijd: jeetje, moet ik dat retweeten, die zelfpijperij?"

Wijffels wacht altijd tot collega-presentator Etienne Verhoeff de uitzending post zonder foto, zo vertelt hij. "Terwijl het in deze tijd vaak is: 'Kijk mij eens even.' Er was laatst een verslaggever die zichzelf bij de Champions League-finale in beeld bracht met Toni Kroos."

Wijffels doelt daarbij op Simon Zijlemans, voormalig verslaggever van RTL. "Maar werkelijk. Hoe bestaat het? Dat is de norm geworden. Ik heb daar nog altijd een beetje moeite mee. Het hoort er schijnbaar bij. Je moet het verkopen. Maar het gaat niet om mij of ons, het gaat om de sporters. Dat staat voor mij voorop."

Zijlemans stopte in november na ongeveer tien jaar voor RTL te hebben gewerkt. De verslaggever, die zijn liefde voor de Koninklijke niet onder stoelen of banken steekt, kreeg als 'bedankje' kaarten voor de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund.

"Je hoort wel eens verhalen over de ‘grote boze slangenkuil tv-wereld’", twitterde Zijlemans in aanloop naar de finale. "Maar zodra bekend werd dat Real in de finale stond waren ze er als de kippen bij om nog één laatste keer een kaartje voor me te regelen."

Zijlemans, die voorafgaand aan de finale op de foto ging met een Real Madrid-trui en na afloop een selfie maakte met de afzwaaide Toni Kroos, zag zijn geliefde club er voor de vijftiende keer met de Champions League vandoor gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, die Simon... toch heeftie wel iets goeds gedaan. Van gamenerd naar anchorman van Europese voetbalwedstrijden bij RTL (waar hij enkel uitblonk in domme vragen stellen). Vraag me nog altijd af hoe hij dat ooit geflikt heeft.

12 juni 2024 om 07:59

Iig niet met ZELFpijperij 😂

12 juni 2024 om 08:46

Scherp 😂

12 juni 2024 om 08:50

Hij had zelf een site waar hij gamerecensies schreef en dit was zo populair dat gamekings hem gevraagd heeft bij hem te komen werken. Later kreeg hij een aanbod om het EK lingerieschieten te presenteren, en toen rolde het balletje snel! Een foto met je favo team lijkt me geen reden om negatief over te doen, beetje triest zelfs..

Als je een foto plaats van je zelf met een voetballer en dat wordt al zelfpijperij genoemd , tja dan zal je je wel vaak druk maken .

12 juni 2024 om 07:53

Het gaat er toch om dat een verslaggever dat niet hoort te doen, heeft hij volkomen gelijk in. Zelfs Valentijn Driessen zul je dit niet zien doen, en terecht.

12 juni 2024 om 08:04

Aan de andere kant, Zijlemans was al gestopt als verslaggever. Die ging puur als fan naar die pot.

12 juni 2024 om 08:09

Precies dit!

12 juni 2024 om 09:29

@oenieboy hoe ik het begrijp is dat hij als cadeau kaartjes kreeg om daar naar toe te gaan als verslaggever zijnde. Hij heeft ook een perskaart om zijn nek hangen.

12 juni 2024 om 09:48

@silverfront
Zo te zien zit zijn werk erop , heeft verslag gedaan van de wedstrijd, nog even een fotootje, niks mis mee?
Er zijn wel meer dingen die Valentijn niet doet, moeten we dat ook als maatstaf nemen dan ?

Simon Zijlemans is sowieso een waardeloze verslaggever als je het mij vraagt. Die man heb ik zelden kunnen betrappen op het verzorgen van een goede uitzending bij RTL of uitstekende vragen.

Als die gast in November gestopt is bij RTL. Dan staat hij er bij deze CL finale toch niet als journalist?
Hij was presentator, dus zoiezo geen journalist.

Hij heeft kaartjes gekregen? Ging daar dus heen als supporter? En post iets op sociale media? Wat erg zeg..

12 juni 2024 om 09:00

Vandaar dat hij een perskaart om zijn nek heeft hangen? En als je dat niet herkent aan het bandje om zijn nek, dan moet je toch afvragen wat hij op het veld doet als supporter?

12 juni 2024 om 09:08

De enige manier om legaal het veld op te komen als supporter denk ik?

12 juni 2024 om 09:09

Ik reageer op wat er in de tekst staat. In november gestopt.. kaartjes gekregen.. maar je hebt gelijk, als cadeau mocht hij als verslaggever naar die wedstrijd. Verder ziet hij er nog steeds uit als een kind zo blij.. lijkt net een echte supporter.

Wijffels, hoewel inhoudelijk niet mijn journalist, lijkt mij een hele lieve en integere vent. Iemand die eigenlijk ver van de voetbalwereld vandaan moet blijven en vooral fan zou moeten zijn.

12 juni 2024 om 14:27

Vind je? Ik vind het echt een verschrikkelijke vent op basis van wat ik van hem zie op tv

12 juni 2024 om 19:14

Ach hij overdrijft vaak, vooral met hoe normaal hij wel niet is, maar ik heb hem een paar keer gesproken en het is oprecht een lieve vent.

Zoals ik zei, inhoudelijk niet mijn journalist, maar als persoon lijkt hij mij meer dan oké voor zover ik dat kan beoordelen.

Tsja leef en laat leven.
Doordat Wijffels dit nu zegt lijkt het ook een beetje alsof hij het wel goed doet en Simon niet. Beetje een "kijk mij eens goed zijn" gehalte dit soort uitspraken.

Hmm ik ben altijd een beetje vooringenomen als het om Maarten Wijfels gaat. Pijpt dan misschien niet zichzelf maar wel vaak degene die hij interviewt.
Maar goed, ik zat dit artikel te lezen en dacht "hmm hij heeft toch wel een punt hier".
Blijkt de beste man gestopt te zijn en kan dit hele verhaal weer in de prullenbak.

Leuk dat hij commentaar levert op andere journalisten, maar zelf kruipt hij iedere bondscoach in de kont en is hij vrij close met andere trainers zoals Peter Bosz. Over adoratie gesproken

Het hoort er een beetje tegenwoordig.

Waar je voorheen haast alleen maar 'serieuze' journalisten had van krant, radio en tv heb je nu allerlei slag reporters en volgers. Van idd een Maarten Wijffels tot aan allerlei vloggers, podcasters etc die het wat minder serieus doen.

Vroeger had je eigenlijk wat dat betreft alleen Harry Vermeegen.

Ik kan me er niet echt aan storen, zolang ik ook inhoudelijke rapportages krijg.

12 juni 2024 om 09:42

Dat waren leuke tijden met Harry Vermeegen...

En vervolgens voegt Wijffels zelf een hoofdstukje toe aan 'how can I make it about me'.....
Deze man zou zelf iets kunnen gaan doen in het 'to the point' zijn in zijn antwoorden op vragen, bijzin op bijzin met dat geknepen stemmetje... Nou ja, niet mijn favoriet dus... (How can....)

Deze jongen samen met Kieft zijn de enige 2 in het Nederlandse voetbalwereldje die de positief zijn over Real Madrid. Bij elke andere journalist of verslaggever proef je de afgunst van je scherm afdruipen waar El Sierd de koning is van die groep. Dat stukje over stoer doen op de socials spreekt me totaal niet aan want die hobby heb ik niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren