Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSG zorgt doelbewust dat PSV vele miljoenen misloopt voor Xavi Simons’

Laatste update:

Paris Saint-Germain is niet van plan om extra miljoenen aan PSV over te maken inzake Xavi Simons, zo meldt Le Parisien. De Franse topclub weigert volgens het dagblad om Simons komende zomer te verkopen. Dat heeft alles te maken met een doorverkoopclausule waarover PSV beschikt voor de 21-jarige aanvallende middenvelder.

Simons heeft een geweldig seizoen achter de rug bij RB Leipzig, de club die hem dit seizoen huurde van PSG. Simons kwam tot 10 goals en 15 assists in 43 officiële wedstrijden voor de nummer vier van de Bundesliga.

PSG lijkt niet van plan om komend seizoen een beroep te doen op Simons, die een gigantische transferwaarde vertegenwoordigt. Bayern München zou bereid zijn om tussen de zestig en zeventig miljoen euro te betalen voor de dertienvoudig Oranje-international, maar PSG is dus niet van plan om Simons van de hand te doen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Dat heeft alles te maken met de complexe deal die PSG eerder sloot met PSV. De Fransen activeerden vorig jaar een clausule in het contract van Simons, die ervoor zorgde dat de jongeling voor slechts vier tot zes miljoen euro weg kon uit Eindhoven.

PSV hield wel een doorverkoopclausule over, die in elk geval komende zomer nog actief is. Hoe hoog het percentage bedraagt, weet Le Parisien niet.

In elk geval geeft PSG de voorkeur aan een nieuwe verhuurperiode voor Simons. Zijn oude club FC Barcelona heeft daar wel oren naar. De aanvallende middenvelder speelde acht jaar in de jeugd van de Catalanen.

Indien gewenst kan Simons ook zijn periode bij Leipzig verlengen. De Duitsers willen graag door met het toptalent.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

oh wat heeft hij een verkeerde beslissing genomen bij het contract van PSG, hij lijkt net een speelbal te worden. Maar misschien ervaart hij dit helemaal niet zo, gek ik wel dat hij niet bij de selectie van PSG wordt betrokken. Zo goed asl iedere club zou hem toch als meerwaarde zien?

21 mei 2024 om 22:28

Ik heb bij Xavi juist het idee dat hij zelf de touwtjes in handen heeft. Door allerlei clausules weet hij toch zijn eigen carrièreplan te maken.

21 mei 2024 om 23:47

Precies, het lijkt erop alsof hij en zijn zaakwaarnemer precies weten wat ze doen. Pakt denk ik tot nu toe goed uit voor hem.

21 mei 2024 om 22:31

Door dat contract bij PSG is hij op zijn 21ste al dik multi-miljonair. Daarnaast heeft hij zich sportief uitstekend ontwikkeld. Het is maar wat je een "verkeerde beslissing" noemt.

22 mei 2024 om 11:56

Inderdaad, tot nu toe lijkt hij het zakelijk en sportief gewoon goed voor elkaar te hebben. Ook al zijn het geruchten, maar als je dan ook nog met een Bayern in verband wordt gebracht dan zit je toch echt wel op de goede weg. Het is vooral vreemd dat PSG zelf dan nog steeds niet lijkt te zien zitten in hem om een kans te geven.
Aan de andere kant denk ik dat het voor zijn ontwikkeling wel goed zal zijn om nog een jaartje baisspeler te zijn, maar wie weet verrast hij voor een 3e keer en speelt hij zich ook wel in de basis bij een PSG of Bayern.

Eigenlijk best logisch, zonder die constructie had PSV Simons nooit kunnen halen, en al helemaal niet voor zo'n laag bedrag. Al het risico lag bij PSV, maar de eventuele upside is voor Psg.

Zuur, maar uiteindelijk heeft PSV ook wel (sportief) geprofiteerd van deze deal.

21 mei 2024 om 22:42

Inmiddels zullen ze er bij PSV ook niet meer heel erg om balen. Het is er niet bepaald slechter op geworden en hoewel Simons ongetwijfeld perfect in het elftal van dit jaar had gepast, hebben ze hem niet per se gemist. Die jongen was gewoon niet houdbaar.

22 mei 2024 om 08:56

Maar hij ging toch transfervrij weg bij PSG? Dat hij toen zelf die optie in het contract heeft laten zetten, was totaal zijn eigen keuze, hij was in die zin vrij om te gaan en te staan, maar wilde wellicht, na overleg natuurlijk, ook de zekerheid van PSG. PSG heeft hier op een directe manier nooit iets mee te maken gehad als Xavi dit niet wilde. Dit is dus volledig zijn keuze geweest destijds.

21 mei 2024 om 23:11

Dat hebben ze zeker. Zonder Xavi was PSV dit jaar niet te zien in de CL, dan heb je een stuk minder financiele middelen en ook minder aantrekkingskracht voor aankopen enzov. Jammer voor PSV nu, maar die zullen toch blij zijn met dat ene geweldige jaar van Xavi.

Goh, er kan geld verdiend worden en een club maximaliseert zijn eigen opbrengst...

... wie had dat nu verwacht?

Simons moet gewoon lekker blijven waar die zit. Met alle respect voor de geweldige speler die hij is. Heeft ie geen top seizoen gedraaid, vond hem persoonlijk bij psv veel nadrukkelijker aanwezig op het veld. Bij Leipzig is hij goed begonnen maar er waren wedstrijden van hem die je heel snel moest vergeten, al met al geweldige talent maar hij moet niet het speel balletje worden van PSG. Nog een jaar lekker ballen in Duitsland en dan de stap maken.

21 mei 2024 om 22:41

Bij PSV speelde hij ook in de Eredivisie en na het vertrek van Gakpo bleef er niet bijster veel over in aanvallend opzicht. Iedere bal ging zo'n beetje op Simons in de tweede seizoenshelft. Leipzig en de Bundesliga is gewoon andere koek.

21 mei 2024 om 22:52

Naja ook bij psv was het 60% fantastisch en 40% niks

22 mei 2024 om 07:50

hij draait juist een harstikke goed eerste seizoen als 21 jarig broekie. 8 goals en 13 assist en 3 keer talent van de maand geworden in de bundesliga. vergelijkbare statistieken als wirtz bij leverkusen.xavi is een van de grootste talenten ter wereld en zou eingelijk nu al de stap omhoog moeten maken en zich omringen met nog betere spelers.

een middenveld bij real madrid met tchouameni valverde/camavinga en xavi met daarvoor vini mbappe rodrygo.. dat is wel echt genieten.

22 mei 2024 om 09:12

En wat doen we met Bellingham? Maar het uiteinde van de bank of verhuren aan Rayo Vallecano?

22 mei 2024 om 11:29

Tuurlijk gaat Bellingham banken voor de grote Xavi Simons, wat denk jij nou…

On: laat hem nog lekker een jaar bij Leipzig ballen, kijken wat het met hem doet als die zich niet iedere moet aanpassen aan een nieuw team en nieuwe omgeving.
Ben overigens wel benieuwd waar zijn plafond ligt, of dat bij een topclub is of dat hij toch maar altijd gezien zal worden als eeuwig talent

22 mei 2024 om 09:37

Pfft, in het eerste seizoen direct betrokken bij 21 goals en jij vind dat geen topseizoen? Wat moet hij nog meer doen?

Zal voor Xavi ook wel beter zijn om ergens wat op te bouwen en niet elk jaar van club te switchen. Bouw je geen enkele binding op met een club en supporters en zal je nooit de erkenning krijgen die je wel krijgt als je bij een club jaren speelt en daar succesvol bent.

21 mei 2024 om 22:44

Dat vind ik wat vergezocht. Het is vooral dat je geen vastigheden creeert. Overigens denk ik wel dat PSG gewoon gebruik van hem zal maken. Het is niet dat PSG nou zulke fenomenale aanvallers heeft nou Mbappe vertrekt. Een jongen als Simons is echt niet slechter dan wat er al loopt. Die gaat wel aan spelen toekomen (tenzij PSG ineens honderden miljoenen gaat spenderen).

21 mei 2024 om 22:52

PSG is sinds vorig seizoen wel de focus gaan leggen op Franse (top)spelers. Barcola en Dembele zullen zeker een streepje voor hebben. Zaire-Emery op het middenveld ook. Vitinha is verder een absolute topper. Daarnaast willen ze het vertrek van Mbappe vervangen met een topaankoop en heb je op de vleugels nog concurrentie van dure namen als Asensio en Kolo Muani. Nee, een vaste basisspeler zie ik hem daar voorlopig niet snel worden.

Mocht Ten Hag nog een jaartje blijven zie ik hem graag gekocht worden door Man United. Hij zou daar voetballend zoveel toevoegen en hij zou daar kunnen uitgroeien tot het gezicht van een opmars. Maar ik moet zeggen dat Xavi Simons zijn carrière goed weet te plannen.

22 mei 2024 om 12:57

Storing ben je niet bang dat Xavi fysiek veel tekort komt in de PL? Zijn gewicht en lengte lijkt me echt riskant.

22 mei 2024 om 16:24

@Sulejmanii
Hij is niet bepaald tenger te noemen. Zoveel fysiek verschil zit er toch niet tussen een pakweg Bernardo Silva en Xavi Simons? Ik maak mij bij Xavi Simons eerder zorgen om de hoeveelheid trappen die hij te verduren krijgt.

Ik snap niet waarom PSG geen beroep op hem zou willen doen.. Xavi zou daar gwn basis staan. Met het vertrek van Mbappe (weliswaar een andere positie) lever je heel veel kwaliteit in. Xavi geeft je in een andere vorm weer enorm veel kwaliteit terug. Xavi zou daar op 10 niet misstaan.

Ach, die hadden hem sowieso niet verkocht. Zelfs onstuimig is Simons een zekerheid voor zo'n 20 doelpunten in goals en assists per seizoen in enkel de Ligue 1 al. Die kunnen hem op zich wel goed gebruiken. Hij is ook nog eens multifunctioneel. Die zouden hem sowieso (nog) niet verkopen.

Ik snap echt niet wat er allemaal mis gaat bij Bayern. Ze lijken maar wat te doen. 60 miljoen betalen voor een am. Terwijl we broodnodig een nieuwe cv en cdm nodig hebben. Eerst gaan we in gesprek met Vincent Kompany en dan het team niet op de juiste posities versterken

21 mei 2024 om 23:19

Wie zegt dat Bayern dit seizoen maar 1 aankoop zal doen? Ze sluiten het seizoen af zonder prijs dus er zal flink met geld gesmeten gaan worden, dat is iets wat zeker is. Maar met Upa, Kim, De Ligt en Davies lijken de posities centraal achterin sowieso niet heel urgent. Tenzij er nog wat vertrekt. De vleugels lijken mij meer prioriteit te hebben. Sané, Gnabry, Coman zijn extreem inconsistent en blessuregevoelig.

Ik vind die simons een ongelofelijk sukkel om zich zo te laten behandelen door psg die door alle constructies daar gewoon een soort van mensen handel is geworden hij zelf kan geen kant op wat hij zelf wil en blijft een speler die continu verhuurd word dat hij en zijn mensen om hem heen dat niet van te voren wist lijkt me ook sterk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren