Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Portugal neemt Francisco Conceição mee naar het EK in Duitsland

Laatste update:

Portugal heeft de selectie voor het EK bekendgemaakt. Voormalig Ajacied Francisco Conceição gaat zich opmaken voor zijn eerste eindtoernooi namens zijn land. Verder kiest bondscoach Roberto Martínez voor een gezonde mix tussen jonge talenten en spelers met meer ervaring.

De 39-jarige Cristiano Ronaldo breekt met zijn oproep een record. De sterspeler van Al-Nassr gaat komende zomer zijn zesde EK spelen, wat een unicum is. De 206-voudig international was er tijdens het EK van 2004 al bij, toen hij wist te scoren tegen het Nederlands elftal.


Enkelvoudig international Conceição wordt door Martínez beloond voor zijn goede seizoen bij Porto. De pijlsnelle vleugelflitser, die onlangs definitief werd overgenomen van Ajax, was dit seizoen goed voor 8 doelpunten en 8 assists in 42 officiële wedstrijden. Ook zijn 41-jarige teamgenoot Pepe maakt deel uit van de 26-koppige selectie.

Portugal kan worden gezien als een van de grotere kanshebbers om deze zomer het EK te winnen. Het begint daarbij in een poule met Tsjechië, Turkije en Georgië. Komende maand speelt Portugal eerst nog drie oefenduels met Finland, Kroatië en Ierland.

De laatste twee grote eindtoernooien voor het Zuid-Europese land verliepen matig. Op het vorige EK, in 2021, werd Portugal al in de achtste finales uitgeschakeld door België. Anderhalf jaar later, tijdens het WK 2022, was Marokko verrassend te sterk in de kwartfinales. Juist daarom zal Portugal extra gemotiveerd zijn om het dit jaar beter te doen.

Volledige selectie van Portugal:


Keepers: Diogo Costa (FC Porto), José Sá (Wolverhampton Wanderers) en Rui Patrício (AS Roma).

Verdedigers: António Silva (Benfica), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain), Diogo Dalot (Manchester United), Gonçalo Inácio (Sporting Portugal), João Cancelo (FC Barcelona), Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain), Pepe (FC Porto) en Rúben Dias (Manchester City).

Middenvelders: Bruno Fernandes (Manchester United), João Neves (Benfica), João Palhinha (Fulham), Otávio Monteiro (Al-Nassr), Rúben Neves (Al-Hilal) en Vitinha (Paris Saint-Germain).

Aanvallers: Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Diogo Jota (Liverpool), Francisco Conceição (FC Porto), Gonçalo Ramos (Paris Saint-Germain), João Félix (FC Barcelona), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers) en Rafael Leão (AC Milan).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een rechtsbuiten had Ajax niet echt nodig dit seizoen. Goed dat ze hem hebben laten gaan./s

21 mei 2024 om 14:36

Het blijft ongelooflijk dat Mislintat Kudus en Conceicao liet gaan en Mikautadze daarvoor terug haalde.

21 mei 2024 om 14:48

Kudus was niet langer gemotiveerd om voor Ajax te spelen (en was ook invulling op rechtsbuiten) en conceicao was ook maar een lichtgewicht. Die nu blijkbaar bij FC Porto wat op 18 punten achterstand 3e is geworden het volgende wereldwonder is.

21 mei 2024 om 14:58

Nja hoeveelste porto is geworden heeft verder niks te maken met de ontwikkeling van een individu lijkt me, daarnaast noemt niemand hem een wereldwonder en word er enkel aangegeven dat het lachwekkend is hoe ze in deze hebben gehandeld, en dat klopt ook gewoon. Iedereen zag dat hij potentie had, hij was alleen nog erg jeugdig, daarnaast is het toch vrij lachwekkend dat je je enige overgebleven rechtsbuiten met ook nog eens potentie verhuurd met optie tot koop, als je zelf geen pure rechtsbuiten meer in de selectie hebt, heeft verder helemaal niks te maken met dat hij een wereldwonder is, ajax supporters mogen ook van niemand wat vinden, of het word door andere de verlosser, het wereldwonder of weet ik veel wat genoemd.

21 mei 2024 om 15:00

Liever dat dan 5e worden met 35 punten achterstand op PSV. En toch gaan er vanuit Ajax spelers mee naar het EK. Dan is zijn prestatie toch wel wat beter..

21 mei 2024 om 15:01

Hij had heimwee was ongemotiveerd en had een dik salaris, de fout was al gemaakt door hem geen vertrouwen te geven in het eerste seizoen op rechts onder Schreuder.

21 mei 2024 om 18:23

Dat Kudus voor een groot bedrag vertrok was niet meer dan logisch. Conceicao had ik persoonlijk nog een kans gegeven, maar als je hem dan laat gaan, haal dan in ieder geval een echte rechtsbuiten daarvoor in de plaats. Geen pure spits en dan zeggen dat hij op linksbuiten, rechtsbuiten en op 10 uit de voeten kan

Mooi voor Conceicao. Heeft zich uitstekend ontwikkeld daar bij Porto. Wat vertrouwen met je kan doen. Blijf erbij dat Ajax dat ook had moeten uitspreken afgelopen zomer. Die kerel had altijd al talent om meerdere spelers voorbij te dribbelen. Werken aan het rendement en je had een top rechtsbuiten. Zeker voor 5 miljoen.

21 mei 2024 om 14:32

Dat zag iedereen behalve de mensen die het voor het zeggen hadden. Jammer, blijft een goede voetballer.

21 mei 2024 om 14:34

Zeker maar het is lastig bij Ajax. 3 mindere wedstrijden en je moet oprotten en dat soort shit. Allemaal van die betweters die denken dat ze het allemaal kunnen voorspellen wie het wel of niet gaat halen. Meestal klopt er maar weinig van die zogenaamde wereld voorspellers. Beter gaan ze een keer achter hun club staan ipv mensen kapot te maken.

21 mei 2024 om 14:39

Dat gaat helaas enkel voor aankopen op. Mikautadze werd ook verguisd op sociale media na 60 minuten in Sittard. Daarentegen wordt Rensch al 3 jaar lang beschermd en kreeg Taylor pas na 2,5 jaar wat kritiek te verwerken

21 mei 2024 om 15:03

Ik kan me hier kapot aan ergeren als Ajax supporter. Zelfs bewezen goede spelers als Henderson, Tadic, Blind, Klaassen, Berghuis, Bergwijn, etc, iedereen mag oprotten. Om vervolgens ergens anders weer op te bloeien. Vraag me af wat dit soort supporters dan verwachten.

21 mei 2024 om 15:04

Zijn dezelfde mensen die nu met Godts en Amo op links als 1e en 2e keuze het nieuwe seizoen willen ingaan.

Offtopic: Wanneer wordt de selectie van het NL elftal bekend gemaakt?

21 mei 2024 om 14:35

Als je deze vraag op deze manier op Google had ingetikt dan wist je het direct. Maar goed. Uiterlijk 29 Mei maakt de KNVB de definitieve selectie bekend.

Als het schema een beetje volgens de verwachting loopt speelt Nederland in de kwartfinale tegen Portugal en zal het daar ook wel ophouden.
Wel heel verrassend dat Chico nu zelfs meegaat naar het EK, blijf het een speler vinden van veel blaffen maar weinig bijten. Uiteindelijk had Ajax hem dit seizoen kunnen gebruiken met de problemen op de rechtsbuiten positie maar blijft het een speler vinden die leuk oogt maar erg weinig rendement haalt uit zijn acties.

21 mei 2024 om 14:37

Hoeveel kansen/vertrouwen heeft hij nou gekregen bij Ajax. Heel effectief was hij (nog) niet , maar hij bracht wel een gevaar en actie op de momenten die hij speelde.

21 mei 2024 om 14:44

Eens dat we hem zeker afgelopen seizoen hadden kunnen gebruiken hoor maar betwijfel of de resultaten dan heel anders waren geweest.
Probleem met een type als Chico is dat je met zijn fysiek in het huidige voetbal bijna niet meer weg komt. Als je zo iel en smal bent moet je bijna wel niveau prime Xavi, Iniesta en Messi hebben om in het huidige voetbal overeind te blijven want anders schuift elke back met een beetje fysiek je met bal en al de tribune in. Fysiek iets sterker worden zonder dat het zijn explosiviteit vermindert dan zou het een goeie voetballer kunnen worden.

Wat een selectie hebben ze toch, helaas dat Martinez de bondscoach is anders had ik ze wel gezien als serieuze kanshebber gezien. Matige coach, absurd dat hij zo’n ploeg mag coachen.

Pepe, wat een baas! 41 jaar en nog lekker mee gaan naar een EK. Hopelijk zal hij naast Ruben Dias nog in ieder geval 1 wedstrijd meepakken.

21 mei 2024 om 14:38

1 wedstrijd? Die staat ‘gewoon’ in het hart van de defensie daar naast Ruben Dia’s. Cancelo en Mendes aan de buitenkanten en Costa onder de lat.

21 mei 2024 om 14:40

Dat verwacht ik ook hoor, maar je weet het nooit in het voetbal. Vandaar dat ik hoop dat hij in ieder geval 1 wedstrijd zal spelen.

21 mei 2024 om 14:44

Ja, zou goed kunnen. Maar het kan ook dat hij voor Silva of Inacio gaat kiezen i.p.v. pepe hoor. Ijzersterke Cv's

Zesde EK voor Ronaldo. Het voelde als een vorig leven voor mij toen ik hij als 19 jarige de veelbelovende ster moest worden op het EK van 2004 in eigen land. Toen kwam uit het niets Griekenland.
Nu 20 jaar later speelt hij nog steeds, wat een speler.

21 mei 2024 om 15:21

20 jaar in een mensenleven is ook best wel lang.

ik vind robert martinez geen geweldenaar, maar de selectie is wel echt geweldig.
alle linies bevatten toppers. Vooral de zijkanten zijn op papier beangstigend voor een tegenstander... cancelo, leao, bernardo silva en jota.
de kwalificatie was vrij eenvoudig met een smetje de laatste wedstrijd tegen slovenie. Verder afgetekend gewonnen en heel weinig tegen. Daarnaast hangt ook niet meer alles af van een ronaldo, genoeg spelers die een goal kunnen maken.
het blijft jammer dat een neves in SA speelt, die had nu in zijn hoogtijdagen bij een club als arsenal (of andere willekeurige topclub) moeten spelen wat mij betreft.

Wat een monsterlijke selectie van Portugal zeg! In elke line gewoon een wereldtopper of een potentiele wereldtopper kunnen selecteren. Nu alleen de taak aan Martinez om hier een goed vibe aan te geven en ervoor te zorgen dat er geen spelers (vooral aanvallers) teleugesteld zullen blijven.

Eigenlijk behoren alle aanvallers die zijn geselcteerd een recht te hebben op een basisplaats behalve Pedro Neto en Conceio.

Mijn persoonlijke aanval van Portugal zou toch echt bestana uit Rafeal Leao - Dioga Jota - Bernardo Silva.

21 mei 2024 om 14:50

Neto niet? Neem aan dat je dat bedoeld vanwege blessures. Qua speler is dat echt een gigant hoor! Jammer dat hij zo blessuregevoelig is.

Mijn persoonlijke aanval zou ook Bernardo - Bruno - Leao en daarvoor Jota zijn. Hoeveel respect ik ook voor Ronaldo heb, Jota is echt ijzersterk, klinisch en speelt toch wel op een hoger niveau helaas...

Samen met Frankrijk echt de sterkste selectie en kort erachter Engeland (hun centrale defensie vind ik wel wat zwakker).

Maar bij Portugal kan ik oprecht genieten van het talent dat er rondloopt. Doet Nelson Semedo het goed bij Wolves? Bij Benfica een toptalent en zag in hem echt een rechtsback bij Barca voor de komende 10 jaar. Na die 8-2 tegen Bayern en dat dramatische seizoen ben ik toch blij dat hij het bij Wolves kennelijk weer goed doet.

Keeper heb ik oprecht geen idee wie eerste doelman wordt. Nog steeds Patricio? Daarom in de opstelling open gelaten. Met Antonio Silva en Inacio heeft Portugal echt goud centraal achterin. Wie zal naast Ruben Dias basisspeler worden? Persoonlijk heeft Inacio het bij kampioen Sporting echt heel sterk gedaan. Ik zou hem de voorkeur geven. Vind hem vooral opbouwend beter. Pepe uiteraard een baas nog steeds, maar hem en Ruben centraal is toch wat snelheid dat je te kort komt en imo ietwat statisch. Inacio verdiend het absoluut.

Vitinha ben ik enorm van onder de indruk geraakt. Wendbaar, balvast, een schot, inzicht: echt een basisspeler. Ruben Neves of Palhinha zullen wel de controleur worden vanwege de ervaring(of Danilo) maar als ik puur naar het voetballende aspect kijk val ik echt voor de speelstijl van Joao Neves. De nieuwe parel van talentenfabriek Benfica.

Aanval spreekt voor zich imo. Ramos kan als spits nog ipv CR7 en anders Felix/jota als Trequartista. Genoeg opties. Leuk dat Conceicao erbij zit. Doet het kennelijk enorm goed bij Porto. Neto is ook een snelheidsduivel.

N.V.T.
Cancelo
Ruben Dias
Inacio
Nuno Mendes
Vitinha
Joao Neves
B. Fernandes
B.Silva
CR7
Rafael Leao
21 mei 2024 om 14:44

Lijkt me sterk dat Patricio in de basis zou staan. Afgelopen WK was al Costa en ondertussen zit Patricio op de bank bij Roma.

21 mei 2024 om 14:51

Nou idd, Costa is inmiddels 3 klasses beter dan Rui Patricio.

21 mei 2024 om 14:52

Zal Costa worden ja. Sa als tweede en Patricio als derde, gok ik zo.
Patricio erbij is al apart. Basisplek overduidelijk kwijt aan Svilar en een Lopes bij Lyon speelt wel nog alles. Ook nog een tandje jonger.

Al is dit misschien een mooie geste richting Patricio? Last dance, gok ik zo.

21 mei 2024 om 14:48

Tsja. Ligt er ook aan wie Southgate oproept.
Als hij gewoon Branthwaite, Tomori, White en Stones oproept als Cv's, dan hebben ze wel minimaal een net zo sterk centraal duo als Portugal hoor.

Semedo doet het prima, maar that's it.

Overigens gok ik dat Pepe nog altijd naar Dias gaat spelen helaas. Ondanks dat het een baas is, zou ik graag Silva of Inacio naast Dias zien. Zeker Inacio met zijn linkerbeen is toch wel erg fjin naast Dias.

Costa is sowieso eerste keeper overigens.

Denk dat het gros wel staat hoor. Misschien dat hij Dalot nog de voorkeur geeft boven één van de backs. Misschien één van de jonkies boven Pepe.
Palhinha kan je mee starten, maar Neves of Danilo ook wel....

En in de spits is het ook CR7, Ramos of Jota gok ik zo.

Leao lijkt mij ook vrij zeker, met Bruno en Bernardo... Al weet je het met Leao ook niet, die moet meer defensieve arbeid leveren heb ik begrepen. Misschien dat Jota nog start

Costa
Cancelo
Dias
Pepe
Mendes
Palhinha
Vitinha
Bernardo
Bruno
Leao
CR7/Jota/Ram
21 mei 2024 om 18:05

Als Martinez 4-3-3 gaat spelen, verwacht ik deze opstelling:Diogo CostaCancelo - Dias - Pepe/Inacio - MendesFernandes - Palhinha - Vitinha Bernardo - Ronaldo - LeaoEigenlijk denk ik toch dat Martinez voor Pepe zal kiezen vanwege ervaring. Palhinha heeft zich de laatste wedstrijden voor PT bewezen. Ronaldo staat er omdat hij simpelweg Ronaldo is. Die kan wel ieder moment opstaan. Ik zou zelf met Inacio starten vanwege de opbouw maar Pepe is wel iets fysieker en een echte leider. Daarnaast zou ik wel kiezen voor Ramos vanwege zijn combinatiespel en harde werk. Ook is hij een prima afmaker. Ronaldo verdwijnt iets te vaak, wat begrijpelijk is voor zijn leeftijd.

Blijf toch een enorme aversie houden tegen dit land, mede door Figo en Maniche... Blijven jeugdtrauma's. Wel een bizar goede selectie overigens maar ik ga er niet om janken als ze er snel uitgaan

Hele goede selectie. Mix van jong en oud.
Ronaldo ze laatste grote tournooi .
Wel vreemd dat Rafa Silva van Benfica er niet bij zit. Echt een geweldenaar en goochelaar aan de bal. Die had ik er wel bij verwacht

21 mei 2024 om 17:59

Rafa heeft bedankt...

22 mei 2024 om 01:31

@glorioso. Aah vandaar
Was daar een reden voor ?
Geweldige speler. Echt een straat voetballer die alles met een bal kan .

27 mei 2024 om 13:00

Hij voelde zich niet gewaardeerd en heeft daarom het gevoel, zijn tijd naast de clubverplichting anders te vervullen. Verder wel eens, dat het een geweldiger speler is.

Typisch geval van te weinig sjoege bij Ajax dat Conceiao nu wel doorbreekt. Goede speler, goede inzet en spirit. Leuk voor hem

Martinez kiest voor drie spelers uit de Saudi League. Cristiano snap ik nog wel, maar Octávio en Ruben Neves..... vind ik heel vreemd. Die spelen op een laag niveau met heel weinig competitiviteit in vergelijking tot minimaal drie spelers van de Portugese kampioen Sporting. Paulinho, Pote en Trincão. Daarnaast vind ik Conceição ook een aparte keuze. Ik vind em nog (ook letterlijk) een lichtgewicht in vergelijking tot Ricardo Horta van Braga die tactisch sterker is.

21 mei 2024 om 22:23

Ik ben het met je eens over de spelers van de Saudi League ... IPV Otavio had ik voor Matteüs Nunes gekozen van City . of een Pedro Gonçalves...

21 mei 2024 om 23:30

Ik had niet eens opgemerkt dat Matheus Nunes niet was geselecteerd. Gemiste kans. Je hebt meer aan een bankzitter van City dan basiskrachten van Al Hilal en Al Nassr.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren