Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nieuwe Ronaldo’ Kylian Mbappé is geboren om voor Real Madrid te spelen

Laatste update:

Real Madrid heeft Kylian Mbappé dan eindelijk binnen. De Franse aanvaller (25) zette maandagavond zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de kampioen van Spanje en vijftienvoudig Champions League-winnaar. De transfersoap rondom de meest besproken sterspeler van dit moment heeft lang geduurd, maar het was al heel snel duidelijk dat Mbappé voorbestemd was om ooit voor Real Madrid uit te komen.

De Koninklijke heeft twee jaar op Mbappé gewacht. Steeds weer leek de samenwerking een stukje dichterbij te komen, zonder dat er witte rook verscheen. En toen, op 14 augustus 2023, werd er over de hele wereld een oorverdovende stilte gehoord. Zelfs de Madrileense cheerleaders van televisiezender El Chiringuito stopten met het beruchte aftellen. "Een historisch moment", noemden ze het op de karakteristieke bombastische manier. "Het is VOORBIJ!"

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Te voorbarig


Dat was het natuurlijk niet. Niemand dacht daar ook maar een seconde aan, zelfs de werkgever van Mbappé in het Parc des Princes niet. Paris Saint-Germain wist als geen ander dat de speculaties over de toekomst van hun sterspeler onverminderd zouden voortduren, omdat de verhuizing naar Madrid slechts was uitgesteld en niet opgegeven. En hier zijn we dan, nu de komst van Mbappé naar het Santiago Bernabéu officieel bevestigd is. Het pijnlijkste transferverhaal uit de voetbalgeschiedenis is eindelijk ten einde.

Kwestie van tijd


Toen de wereldkampioen van 2018 in mei 2022 een nieuw contract tekende in Parijs, probeerde de leiding van PSG de indruk te wekken dat de veelbesproken sterspeler zich tot 2025 aan de ambitieuze topclub uit de Franse hoofdstad had verbonden. Alleen, het laatste jaar was optioneel en het werd al snel duidelijk dat Mbappé daar totaal geen interesse in had.

Ondanks dat PSG onder de nieuwe trainer Luis Enrique landskampioen werd, de Coupe de France veroverde en tegelijkertijd de halve finale van de Champions League bereikte, was de uitkomst al bekend wat betreft de toekomst van Mbappé op clubniveau. Niets kon de snelle aanvaller ervan overtuigen om ook na de zomerstop bij PSG te blijven.

Het pleit voor Mbappé dat hij desondanks zeer productief is geweest en maar liefst 44 keer scoorde in 48 wedstrijden in alle competities. Hij had er meer kunnen hebben als Luis Enrique niet was begonnen plannen te maken voor de toekomst. De Spaanse coach had Mbappé kort na de jaarwisseling niet nodig in een aantal duels in de Ligue 1. De aanvaller ging daar bepaald niet begripvol mee om, maar toen hij eenmaal op het veld stond, viel er weinig te zeggen over zijn toewijding richting PSG.

Mbappé leek het niet altijd eens te zijn met trainer Luis Enrique.

Ideale positie


Dat wil niet zeggen dat het altijd gemakkelijk was om met Mbappé samen te werken tijdens zijn laatste jaar in Frankrijk. Zijn positie lijkt het grootste probleem te zijn geweest, waarbij Luis Enrique heeft gezegd dat Mbappé de vrijheid heeft om te spelen waar hij maar wil. Maar de 25-jarige topcshutter leek zich nog steeds beperkt te voelen toen hem werd gevraagd alleen de aanval te leiden. Dat leidde tot de beruchte ‘pivot gang’-post, volgens Franse media gericht aan voormalig PSG-trainer Christophe Galtier.

Mbappé postte in oktober 2022, na een matig optreden tegen Stade Reims, een foto op Instagram Stories waarop is te zien dat hij een duim opsteekt naar een ploeggenoot. Daaronder prijkte de hashtag #pivotgang. De sportjournalisten in Frankrijk doken er direct bovenop en zagen in de cryptische post van Mbappé op de sociale media kritiek op Galtier. De sterspeler had eerder al eens verklaard graag rondom een andere aanvaller te opereren. Galtier verdedigde zich door te benadrukken dat Neymar en Lionel Messi niet inzetbaar waren en Mbappé dus voor een keer als solist moest opereren.

Volgens de Spaanse sportpers liep de relatie van Mbappé met Luis Enrique om precies dezelfde reden stuk. "Mbappé wil niet als spits spelen. Hij houdt er niet van om een nummer negen te worden genoemd. Mbappé wil spelen als een nummer 11, de positie waarop hij het meeste heeft gespeeld in zijn carrière", zo verklaarde Eduardo Inda, hoofdredacteur van OK Diario vorig jaar in het Spaanse televisieprogramma El Chiringuito de Jugones.

Hoe gaan Mbappé en Vinicius Júnior samenspelen bij Real Madrid?

Is Mbappé het echt waard?


Zou er minder drama en debat kunnen zijn over de rol van Mbappé in Madrid? Het antwoord is waarschijnlijk 'nee'. De aanhoudende mediagekte leidde tijdens het seizoen 2023/24 zelfs tot beweringen dat Real Madrid serieus heeft overwogen om Vinicius Júnior te verkopen, om zo ruimte te kunnen maken voor Mbappé. Zowel op het veld als in de peperdure salarishuishouding van de club die zich op Wembley opnieuw de beste van Europa toonde.

Uiteindelijk heeft Real Madrid de geboren Parijzenaar ervan overtuigd zijn financiële eisen enigszins te verlagen. Maar ondanks dat gegeven gaat Mbappé voorzitter Florentino Pérez de komende vijf seizoenen een enorm bedrag kosten, en is hem daarbovenop nog een gigantisch bedrag aan tekengeld beloofd. Om over het astronomische salaris van Mbappé bij de kersverse Champions League-winnaar uit Spanje nog maar te zwijgen.

Alternatieven


Madrid heeft in de persoon van Vinicius Júnior reeds een linksbuiten van wereldklasse in de gelederen. Zou Pérez in dat kader niet beter een spits als Victor Osimhen kunnen contracteren? Het zou zeker wat druk wegnemen bij Endrick, de pas zeventienjarige Braziliaanse sensatie die deze zomer arriveert in Madrid en het verdient om voldoende tijd te krijgen om rustig aan zijn nieuwe werkomgeving te wennen.

Erling Braut Haaland werd ook even gelinkt aan Real Madrid.

Toen duidelijk werd dat Mbappé na het EK 2024 naar Real Madrid zou gaan, was het waarschijnlijk geen toeval dat er geruchten opdoken dat Erling Braut Haaland ongelukkig zou zijn als aanvalsleider van Manchester City. Real Madrid leek er goed aan te doen te wachten op concreter nieuws rondom de vermeende vertrekwens van de Noorse goalgetter, die met de Ballon d'Or-verkiezing in het achterhoofd wellicht een volgende stap in zijn loopbaan had willen zetten.

Natuurlijk kunnen sterspelers als Vinicius en Mbappé in hetzelfde elftal functioneren. Ze zijn tenslotte allebei in staat om makkelijk van flank te wisselen. Mbappé leek er bij PSG nooit veel problemen mee te hebben om zijn favoriete positie vanaf links op te geven aan Neymar, die andere grote vedette. Maar of Mbappé bereid is om ook bij Real Madrid zo meegaand te zijn, is momenteel de grote vraag in Spaanse voetbalkringen.

Vertrouwen in Ancelotti


De slimme Pérez zal waarschijnlijk het gevoel hebben gehad dat Carlo Ancelotti bij uitstek de trainer is om al deze tactische dilemma's op te lossen. Ancelotti is bij zoveel grote clubs een succes geweest omdat hij een meester is in het managen van kleedkamers vol grote ego's. De vriendelijke en immer beheerste Italiaan laat zich waarschijnlijk niet intimideren door de opdracht om voor Vinicius, Mbappé, en ook de alom geprezen Jude Bellingham plaats te maken in dezelfde basisopstelling.

Aan Carlo Ancelotti de taak om Mbappé in het gareel te houden in Madrid.

De doorgewinterde Ancelotti, die later dit jaar zijn 65ste verjaardag viert, heeft de zeldzame gave om soms moeilijk te behandelen supersterren tevreden te houden. Geen enkele trainer lijkt dat beter te kunnen doen. Pérez deed er dan ook alles aan om Ancelotti ervan te overtuigen de nationale ploeg van Brazilië af te wijzen. De Real-voorzitter slaagde in zijn missie, want Ancelotti zette kort voor de jaarwisseling zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2026 aan boord houdt.

De nieuwe Cristiano Ronaldo van Madrid


Posities en systemen zijn voorlopig niet van belang. Ze spelen niet echt een rol in de gedachtegang achter deze supertransfer. Het contracteren van Mbappé gaat over veel meer dan alleen tactiek of het winnen van prijzen. Het gaat over branie en een gevoel van ergens recht op hebben. Het is puur Madridismo, een genotzuchtig vertoon van superioriteit. Wéér een Galáctico die gewone stervelingen over de hele wereld versteld zal doen staan.

Van David Beckham tot Bellingham, Pérez heeft altijd gezegd dat sommige spelers 'geboren zijn om voor Real Madrid te spelen'. En Mbappé heeft altijd die uitstraling gehad. Hij straalt vertrouwen uit en lijkt volkomen ongevoelig voor de druk die er altijd is op topniveau. Mbappé heeft al meer doelpunten gemaakt in WK-finales, vier stuks in totaal, dan welke andere speler in de geschiedenis dan ook. En de Fransman is ondanks die bijzondere prestatie nog maar 25 jaar oud.

Mbappé treedt in de voetsporen van zijn jeugdheld Cristiano Ronaldo.

De transfer van Mbappé naar Real Madrid voelt een beetje als de wederkomst van Cristiano Ronaldo. Nog zo'n ambitieuze, soms wat arrogante maar bovenal geweldige aanvaller die al op jonge leeftijd voorbestemd was om records te vestigen die nooit meer zullen worden verbroken. En die voortdurend voor controverses zorgt en op 39-jarige leeftijd nog steeds prikkelbaar is, zowel op als buiten het veld.

Grote vraag is nu: hoelang duurt het voordat Mbappé de Madrileense media in rep en roer brengt door zijn jeugdheld en voorbeeld Cristiano Ronaldo na te doen door te zeggen dat hij verdrietig is? Of door gewoon weer de ‘pivot gang’-kaart te trekken? Pérez, gepokt en gemazeld in de voetballerij, zal dan waarschijnlijk zijn schouders ophalen en er verder geen aandacht aan schenken. En de supporters van Real Madrid zullen daar waarschijnlijk ook geen probleem van maken.

Real Madrid en Mbappé geloven allebei dat ze de beste ter wereld zijn. En waarschijnlijk hebben ze nog gelijk ook. Alleen al daarom was het slechts een kwestie van tijd voordat er een huwelijk zou worden gesloten tussen club en sterspeler. De aftelklok naar het moment dat Mbappé officieel zou worden gepresenteerd in Madrid, is dan ook nooit gestopt met tikken.

Gaat Kylian Mbappé slagen bij Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Carlo en Davide bouwen wel een systeem om het te laten werken, met Mbappe, Vini, Rodrygo, Endrick, Joselu, Brahim, Bellingham, linksom of rechtsom. De Ancelotti's hebben dat tot nu toe toch met enigszins redelijk succes voor elkaar gekregen.

4 juni 2024 om 06:57

Ik ben wel benieuwd wat er gebeurt als dit niet werkt. Wie er dan het kind van de rekening wordt. Sowieso Joselu, maar ik vrees ook voor Rodrygo.

Daarnaast zal komend seizoen een walk over worden in de Primera Division voor Real. Die zullen hun uitdaging in de CL moeten zoeken

4 juni 2024 om 11:49

Ahh om te janken man Nederlandse Real supporters. Zo makkelijk om fan te worden van de beste club ter wereld. 0 voetbal passie heb je dan. op enkele personen na zit er geen mooi verhaal achter voor Real zijn, en ook altijd dat gepraat als We zijn goed. We als in we zijn er nog nooit geweest.

Walk over ook echt.... Net als Frankrijk t EK 2020 wel even zou winnen? Of Frankrijk afgelopen WK. Nederland Ek2012. Vaak draaien teams ook gewoon goed omdat de balans juist is. 2 a 3 sterren met 8 spelers die hun rol heel goed kennen (alsnog top zijn ofc). Hoe gaat dit werken. Misschien gunnen ze elkaar wel helemaal niks. We zullen het zien. Maar een gegarandeerde walk over zie ik niet direct gebeuren. Dat is nog nooit ergens gebeurd.

4 juni 2024 om 12:11

Wat is dit nu weer voor reactie. Ik zal je horizon iets verbreden. Ik werd fan van Real toen Barca heerste en Real.met Hierro en Zamorana en aanstormend talent Raul en later Morientes stappen maakte. Het sublieme counterspel en de organisatie in de verdediging vond ik machtig om te zien. Er is vooral hedendaags geen team die dit zo goed en consistent kan. AC Milan met Kaka en Shevchenko kon dit ook. Het succes de laatste 10 jaar is bizar. Daarvoor was Barca toch echt wederom de betere met hun dreamteam. Werden we echt weg getikt. De visie van de club Real onder Perez is geweldig. Toen Barca Xavi aanstelde en investeerde in ervaren spelers haalde Real jonge spelers en maakte pas op de plaats. Heel bewust. Dat vind ik een teken van respect en intelligentie. De meeste fans zagen dit ook en bleven de club trouw in deze korte pas op de plaats. Nubianhet Bernabeu verbouwd en staat er een talentvol team met onze held Modric. Dat betekent trouwens niet dat zo even alle prijzen worden binnengehaald.

4 juni 2024 om 12:18

Oh, echt om te janken Karimbu, en als je meer dan 40 jaar Madridista bent en twee keer per jaar in het stadion een wedstrijd bijwoont, mag het dan wel van jou? Of verbied je dat ook? Goed dat jij fan bent van FC drie-hoog-achter. Verdient echt een pluim hoor, dat zijn pas echte fans. En FYI, ik ben geen Nederlandse Real supporter.

4 juni 2024 om 13:23

Dat "walk over" gedeelte dachten ze ook ten tijde van het Galacticos team. Dat All Star team had nota bene op bijna! elke positie een betere speler vergeleken met nu: Roberto Carlos, Makelele, Zidane, Beckham, Figo, Ronaldo 9 etc. Maar dat werd dus pijnlijke een walk over... voor Barça welteverstaan. En nogmaals, dat was qua individuele kwaliteit zéér zeker een beter team vergeleken met het (hypergetalenteerde) team van nu. Ik ben benieuwd of het gaat draaien, kwaliteit in overvloed, maar PSG met Messi had dat ook... en die massaal verwachte "walk over" in de UCL bleef uit...

4 juni 2024 om 13:30

Ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat het gaat draaien. Vroeger was de “afstand” tussen de spelers veel groter. En dan heb ik het vooral over het gedeelte buiten het veld. Waar het toch allemaal ego’s en vreemdelingen van elkaar waren met verschillende nationaliteiten, denk ik dat door de ontwikkeling van Social Media, sponsor events etc de spelers elkaar veel beter kennen. Zo zullen ze elkaar ook sneller accepteren wat alleen maar ten goede komt van het spel op het veld. Daarnaast denk ik echt wel dat Perez/Carlo met spelers hebben gesproken over de eventuele komst van Mbappe. IK KAN NIET WACHTEN!! #halamadrid

4 juni 2024 om 16:48

Anfield1892, dit psg was toch een volledig ander team dan dat real madrid nu is.
Het speelt nu 2 jaar al goed voetbal onder leiding van onze Don Carlo, dit was met paris saint germain niet zo, dus toen messi kwam veranderde niet veel alleen was er weer 1 die neymar en mbappe weer in de schaduw liet staan.
Dit real madrid is al onderweg naar 1 van de betere teams van de wereld.

4 juni 2024 om 19:09

@karimbu
Ik ben de laatste jaren vaker bij Real Madrid geweest dan bij Feyenoord. Mag ik mezelf nu ook geen Feyenoord fan meer noemen, wanneer voldoe ik aan jou eisen?
Ik mis geen wedstrijd van Real Madrid, volg ze op de voet. Is dat niet voldoende om me te identificeren met de club voor jou?

5 juni 2024 om 09:17

Maar toen was Barca de tegenstander. Met Messi en andere sterren. Een verwachte walk over komt niet alleen voort uit de kracht van de ene, maar ook uit de relatieve zwakte van de ander.

Wat een absurd team is Real Madrid geworden zeg. In zo'n 'stilte' een geweldig nieuw team neergezet die stevig verjongd is. Bij Mbappe vroeg ik me hele tijd af of hij niet ''te laat'' naar Real Madrid gaat en dan besef je in een keer dat de beste man nog maar 25 is. La Liga wordt een formaliteit op deze manier met zo'n team. Ik ben eerder benieuwd hoe dit team gaat functioneren in de CL en hoe de sfeer wordt als het toch tegen gaat vallen. We zijn in ieder geval vroeg rond met deze deal, ben benieuwd wat de rest van de zomer zal brengen aan transfers!

4 juni 2024 om 19:27

Dat zeiden ze over MSN ook. Ging ook niet zo makkelijk als ze voorspeld hadde.

5 juni 2024 om 11:44

Het eerste jaar dat MSN bij elkaar was wonnen ze een treble, Op zich niet verkeerd als je het mij vraagt. En je kan concurrentie destijds niet vergelijken met de concurrentie nu in La Liga.

Barca speelde met Messi, Suarez en Neymar terwijl Real met Ronaldo, Benzema en Bale voorin speelde. Nu speelt Barca met Yamal van nota bene 16 jaar, Lewandowski op zijn retour en Raphina/joao Felix. Kan je niet vergelijken,

Wat een ongekende soap, waarbij ik nog nooit een president van een land zo betrokken heb gezien rondom een voetbaltransfer. Heerlijk team dat doet denken aan de oude 'galactico' tijden.

Er breken droevige tijden aan als Barca supporter. Wat is Real enorm sterk zeg. Het voelt een beetje als de omgekeerde versie van seizoenen 2009-2012. Real wist toen onder Mourinho nog een kampioenschap af te snoepen, maar Barca was toen de sterkere.

Ben benieuwd hoe Ancelotti het gaat doen, wie gaat de linkerflank bezetten? Mbappe en Vini zijn daar allebei op hun sterkst, in de spits vind ik Mbappe beduidend minder.

4 juni 2024 om 12:29

Vini linksbuiten en Mbappe in de spits (daar heeft ie ook echt de overgrote meerderheid van zijn wedstrijden in zijn gehele carriere gespeeld overigens: 227 in de spits om 78 als LB) lijkt me. Of in een systeem met 2 spitsen met Bellingham daar kort achter zoals ze nu ook vaak spelen. Zie Mbappe niet vaak op de linkerflank belanden in een driemans voorhoede als Vinicius fit is eerlijk gezegd.

4 juni 2024 om 14:08

Vini-Mbappe-Rodrygo met daarachter Bellingham-Camavinga-Valverde. Heb je als wissels nog Tchouameni, Endrick, Guler, Modric en Diaz. Met uizondering van Luka is alles nog onder de 25 jaar oud. Echt bizar.

4 juni 2024 om 14:49

Hij staat inderdaad vaak als spits op de opstelling, maar komt doorgaans wel vanaf links. Kijk maar hoe hij veel van z’n acties/doelpunten maakt. Leg die naast die van Vinicius en je ziet dat ze vaak op dezelfde plekken komen.

4 juni 2024 om 12:35

Barca heeft ook op geen enkele positie een speler van wereldklasse.
Aan de ander kant mogen jullie ook niet klagen. Jullie hebben met Xavi, Iniesta, Busquets en Messi heel Europa 10 jaar lang gesloopt.

4 juni 2024 om 13:08

Onzin. Ondanks dat Lewandowski voetballend door de mand valt, behoort hij nog steeds tot de spitsen met de beste cijfers in de top 4 competities. Loopt zo ongeveer 1 op 1 qua goal involvement. Gundogan is volgens menigeen voetballiefhebber absolute wereldklasse. (zoals hij dat bij City ook was) Bijna elke Barça fan hier noemt hem de beste speler van het seizoen. En dan hebben ze nog de piepjonge Yamal die eigenlijk geen verdere uitleg nodig heeft. Ja, veel posities zijn voor Barça begrippen ronduit matig. Maar er zitten echt nog wel een paar klasbakken tussen die bewezen wereldklasse zijn.

4 juni 2024 om 13:12

Met 35 goals en assists in 49 wedstrijden dit jaar zit hij toch ver weg van een 1 op 1 qua goal involvement.

4 juni 2024 om 13:35

Leuk geprobeerd, maar in naar-speelminuten-omgerekend 86 wedstrijden: 76 g/a voor Barcelona, dat is toch wat je noemt 'ongeveer 1 op 1' of je moet weer betweterig gaan miereneuken tot op de millimeter. Op transfermarkt kun je uiteraard tot op de gespeelde minuut alles gaan controleren in de hoop dat je alsnog je puntje kan scoren. Afgelopen twee seizoenen hebben er maar een paar spitsen een betere ratio dan Lewa (invallers uitgezonderd).

4 juni 2024 om 13:36

Oh we gaan voorgaande seizoenen meetellen om het mindere seizoen van Lewandowski mooier te maken dan het was. Had dat dan gezegd.

4 juni 2024 om 13:39

'wereldklasse' is zo'n vaag begrip waar iedereen wat anders mee bedoelt. Voor de ene is dat top 3 voor die positie en voor de andere top 15.

4 juni 2024 om 13:43

*Oh we gaan voorgaande seizoeN meetellen. Ah, volgens jou mag je 1 van de beste spitsen van zijn generatie, alleen op z'n huidige seizoen afrekenen omdat dat het beter in je straatje past. Welgeteld 1 seizoen daarvoor, zeer relevant aangezien dat nota bene zijn eerste seizoen voor Barça was en het punt was prestaties/kwaliteit van... Barça spelers, mogen we volgens jouw gecherypick niet meenemen. (als je goed had gelezen dan zag je nergens staan dat ik expliciet op Lewa's huidige seizoen doelde, bij Gundo wel, betweterigheid maakt blind, zo blijkt)

4 juni 2024 om 13:45

Bij spelers van 35, die dus aftakelen, lijkt me het afgelopen seizoen meer te zeggen over de huidige kwaliteit van een speler dan die van meerdere seizoenen geleden.

Dat Lewandowski minder aan het worden is lijkt me zonneklaar. Blijkt ook gewoon uit je zo geliefde statistieken.

4 juni 2024 om 13:54

Dat was het punt niet. Zijn punt was dat er bij Barça "geen spelers van wereldklasse" rondliepen, kijkend naar Lewa's recente statistieken (voor merendeel voetbalfans zijn statistieken de meest geliefde manier om een pure spits te beoordelen) is dit natuurlijk gewoon niet waar. Daar gaat welgeteld 1, voor zijn doen, minder seizoen niks aan veranderen. Als we elke bewezen wereldklasse speler op basis van 1 minder seizoen gaan bagitaliseren dan blijft er weinig over. Edit: en dit seizoen heeft hij dus hetzelfde rendement als nota bene Oshimen vorig seizoen, en die werd terecht zeer gehypt/bij de beste spitsen ter wereld geschaard, maar doen alsof Lewa nu met dezelfde cijfers (iets meer wedstrijden) opeens geen wereldklasse is, is tamelijk vreemd.

4 juni 2024 om 13:56

Als we bij spelers van 35 gaan doen alsof een minder seizoen geen logisch gevolg is van de leeftijd dan blijft er ook niemand over om dat wel te doen. De Lewandowski van afgelopen seizoen was geen absolute wereldklasse. Het lijkt me niet gek aan te nemen dat dat er gezien zijn leeftijd niet plots veel beter op zal worden. Vorig seizoen was hij dat wel, maar dat maakt hem dit jaar geen wereldklasse meer.

4 juni 2024 om 14:11

Je brengt je mening nu alsof het een feit is. De Lewa van dit seizoen heeft ongeveer dezelfde cijfers als de, door de gehele voetbalwereld als wereldklasse spits bestempelde, Oshimen 22/23. Oftewel hij heeft net zo goed gepresteerd als het wereldklasse seizoen van Oshimen 22/23. Dat jij dit dan weer geen wereldklasse vind veranderd niks aan deze feiten.

4 juni 2024 om 14:17

Die had vorig seizoen 36 goals en assists in 39 wedstrijden. Dat is wat ik bijna 1 op 1 noem. Lewa heeft dit seizoen aan 1 doelpunt minder bijgedragen in 10 wedstrijden meer. Bij Osihmen zaten daar trouwens 2 strafschoppen bij. Bij Lewandowski zijn dat er 5 dit jaar.

4 juni 2024 om 14:31

Veranderd niks aan het feit dat Lewa dit seizoen bijna dezelfde hoeveelheid g/a heeft als Oshimen in zijn enige 'wereldklasse' seizoen. Voor de tweede keer: bij Barça loopt Lewa bijna 1 op 1, het punt was prestaties van spelers bij Barça. Dat jij voorgaand seizoen wéér in de prullenbak gooit omdat het niet in je straatje past zegt genoeg. Jouw mening of strafschopjes veranderden niks aan de hierboven genoemde feiten. Je gaat me dus toch de hele dag notificaties sturen terwijl jouw punt in elke reactie wordt ontkracht. Edit: Lewa heeft dit seizoen in omgerekend 42 wedstrijden: 35 g/a, dan is mijn initiële "loopt zo ongeveer BIJNA 1 op 1" uitspraak waar je nu al tig reacties over loopt te zeuren: feitelijk correct.

4 juni 2024 om 14:52

‘Op geen enkele positie’ ben ik het niet mee eens. Barca is ook weer geen middenmoter of subtopper. Momenteel gewoon te zwak voor de Europese top. Spelers als de Jong, Araujo en Ter Stegen zouden bij bijna elke club in de basis staan. Een fitte Pedri en Gavi ook, in de toekomst zullen een Yamal en Baldé zich ook aan dat rijtje toevoegen. De talenten zijn alleen behoorlijk jong.

4 juni 2024 om 15:13

Heb je nu zelf de minuten op transfermarkt opgezocht om je punt wat overeind te houden? Ironisch.

Verder ga je er mooi aan voorbij dat Lewandowski 10 wedstrijden meer speelde dan Osihmen (meer dan 25% meer dan Osihmen zelf dus in dat jaar). Dus nee het is echt onzin wat je zegt.

4 juni 2024 om 15:34

Degene die zo wanhopig was dat hij zelfs penalties nodig had, een verschil van welgeteld een paar, om zijn betweterige puntje proberen te maken begint nu te zeuren over... minuten. Ironisch. Ik zei duidelijk "Lewa iets meer wedstrijden gespeeld" dat jij daarvan maakt "ga je voorbij dat Lewa meer wedstrijden speelde als Oshimen" is eigenlijk tekenend voor hoe je ondanks dat je er compleet naast zit, wanhopig de boel verdraait. Feit is dat de volgens jou "dit jaar geen wereldklasse Lewa" ongeveer 1 op 1 loopt bij Barça, jij beweerde van niet op basis van selectief dit gekozen seizoen, maar de cijfers bewijzen dat je onzin praat. Feit is dat Lewa ongeveer dezelfde g/a heeft als waar Oshimen 22/23 voor werd bejubeld en als wereldklasse werd bestempeld, oftewel ook daar praat je wederom onzin. Het feit dat je iemand blijft stalken ondanks in elke reactie jouw punt feitelijk wordt ontkracht is ronduit gênant. Wat elke reactie is naast evidente onzin ook gewoon wrijven in een vlek.

Ik denk dat het gezien alle omstandigheden zeker waard is. We miste sowieso nog een echte killer voor het doel. Wellicht dat Mbappe zichzelf a la Ronaldo kan transformeren tot een doelpuntenmachine met een plusje. Ancelotti zal wel raad weten met hoe hij het systeem moet gaan aanpassen. We hebben straks een Vini Jr. die zich monsterlijk heeft ontwikkeld en een Mbappe die, als hij weer in bloedvorm geraakt, ook niet is af te stoppen. Dat wordt serieus smullen. Ik heb het dan niet eens over de jonkies die een bijdragen kunnen gaan leveren: Güler, Endrick en Brahim. Rodry zal volgens seizoen hele grote stappen moeten zetten, indien hij wil blijven. Maar eerlijk gezegd heb ik er vrede mee als hij na volgend seizoen elder gaat voetballen.

Overigens Mbappe is opvallend goed bezig met het goedmaken van de vele keren dat hij de madridista vlase hoop heeft gegeven. Althans, de media hebben ons vaak valse hoop gegeven, want als je puur naar de feitelijke uitlatingen van Mbappe gaat kijken, heeft hij nooit gezegd dat hij op een bepaald moment gaat vertrekken/tekenen. Maar hij kon bijvoorbeeld gisteren niet wachten met direct zijn instagram bio aan te passen en het lange bericht is ook wel prachtig. Moet toegeven dat ik zijn toewijding op dat gebied wel kan waarderen. Het maakt veel goed in ieder geval hahah

4 juni 2024 om 12:50

Volgens mij is hij al een redelijke doelpuntenmachine amigo, 44 goals in 48 wedstrijden dit seizoen, 41 goals in 43 wedstrijden vorig seizoen, dat zijn toch behoorlijke aantallen

4 juni 2024 om 13:38

Haha dat is zeker waar! Maar moet je nagaan hoeveel hij er in het net gaat leggen als hij zich a la Ronaldo gaat ontwikkelen tot een doelpuntenmachine, dus zonder de skills en dribbels. Het is al bijzonder indrukwekkend dat hij zulke cijfers kan overleggen aangezien hij veel dribbelt. Desondanks kan men hem niet afstoppen. Ik ben maar een beetje hardop aan het nadenken hoor, Mbappe zal echt geen gebrek hebben aan doelpunten daar twijfel ik niet aan.

Ben toch benieuwd. 3 jongens die de gouden bal willen winnen, 3 jongens die de penalties willen nemen, 2 die allebei vanaf links willen komen. Ancelotti heeft werk te doen.

Maar toch ff heel eerlijk: met hoe real nu staat, sowieos dank zij de aanvulling van onze nieuwe nummer 5, in Mbappe natuurlijk totaal niet nodig! Ze winnen al alles met vrij gemak, met Mbappe nog makkelijker, maar het resultaat blijft bet zelfde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren