Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gabriel Misehouy neemt afscheid van Ajax: ‘Moeilijke beslissingen horen bij het leven’

Laatste update:

Gabriel Misehouy heeft bevestigd Ajax te zullen verlaten. Het talent uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers slaagde er meermaals niet in om tot een akkoord te komen over een nieuw contract en heeft op Instagram afscheid genomen van de club waar hij 'binnenkwam als kind, en vertrekt als een jonge man'.

"Hallo Ajacieden", begint de achttienjarige aanvallende middenvelder. "Na twaalf jaar ga ik weg bij Ajax. Het was een moeilijke beslissing om te nemen, maar moeilijke beslissingen horen bij het leven."

"Ik wil alle trainers, spelers en personeel, die een belangrijke rol in mijn ontwikkeling als speler en persoon hebben gehad, bedanken. Ik ben dankbaar voor alle mooie herinneringen die ik in al die jaren heb mogen maken. Ik kwam hier binnen als kind en vertrek als een jonge man."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Dit is niet het einde dat ik me had voorgesteld, maar alles verloopt volgens zijn plan, niet het mijne. Ondanks alles wil ik mijn familie en mensen die me gesteund hebben bedanken. Ik zal mijn uiterste best doen om jullie trots te maken. Tot snel...", sluit Misehouy af.

Misehouy stond bekend als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax, waar hij hoopte op zijn debuut in het eerste. Dat kwam er echter nooit van. Wel deed hij 44 keer mee bij Jong Ajax.

Ajax raakte eerder dit seizoen gefrustreerd over de contractsituatie en liet Misehouy sinds eind januari niet meer meedoen bij Jong Ajax. Ook was hij niet meer welkom om aan te sluiten bij de trainingen van Ajax 1.

Volgens Misehouy had het niet signeren van een nieuwe verbintenis alles te maken met het gebrek aan perspectief in de Johan Cruijff ArenA, meldde Voetbal International eind januari. Volgens Ajax lag het probleem bij eisen vanuit de omgeving van Misehouy.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar zou die naartoe gaan? Stap in de eredivisie zou niet perse slecht zijn, maar of die zitten te wachten op een speler met een groep twijfelachtigen om een speler heen…

30 juni 2024 om 17:14
0

Waar hij het meeste geld kan gaan verdienen.

30 juni 2024 om 19:02
0

Ik zou hem Groningen of Heerenveen aanraden. Dat kan zijn carrière helpen opbouwen

1 juli 2024 om 07:07
0

Hij had gebrek aan perspectief? In het Ajax van afgelopen jaar was er voor iedereen perspectief geweest. Is gewoon een drogreden. Meer geld was de reden. Nou dan kan hij een stap in de eredivisie wel vergeten want er betaalt niemand meer dan Ajax.

Ja kan beter naar een club waar die minuten kan maken in het eerste

30 juni 2024 om 17:20
0

Daar zat hij al. Met de huidige Ajax selectie zijn het gouden tijden voor goede jeugdspelers om door te breken.
Hij zal naar een grote club gaan om daarna het verhuur circuit in te gaan.

30 juni 2024 om 17:22
0

Ook bij een club waar dat in principe zou kunnen, moet hij nog steeds geduld hebben. Is nog jong tenslotte. Tenzij hij echt een niveau terug gaat, maar dat zal hij, gezien zijn eisen, wel niet zo snel doen.

30 juni 2024 om 18:52
0

Hij speelde al wekelijks KKD. Denk je dat er een club is op een hoger niveau waar hij wekelijks basisspeler is en die aan zijn financiele eisen kunnen voldoen?

Natuurlijk niet dus gaat hij tekenen bij een grote club waar hij dus niet wekelijks in de basis gaat spelen of zelfs helemaal nooit.

Het gaat dus puur om geld.

Jammer dat hij vertrekt. Dit was een van de weinige spelers die de potentie had van de afgelopen lichtingen om een goede speler voor Ajax 1 te worden. Helaas nooit een kans gehad in het eerste, maar had dus blijkbaar ook hele hogen eisen. Ik ben benieuwd waar hij naartoe zal gaan. Geruchten gingen dat Manchester City vooral de beste papieren voor hem heeft. Zal vast niet direct een kans in het eerste krijgen, maar de afgelopen jaren is City wel een prima stap gebleken voor jonge spelers om uiteindelijk toch terecht te komen bij een prima club van een prima niveau (o.a. Kabore, Mcatee, Palmer, Frimpong, etc.)

En wat de jeugdopleiding van Ajax in het algemeen betreft; Misehouy was dus een van de weinige die wel potentie had, maar voor de rest is de opleiding de afgelopen jaren verwaarloosd. Namen als Unuvar en Hansen hadden na o.a. de Ligt, van de Beek, Mazraoui, etc. de volgende moeten zijn maar Unuvar heeft het niet gered op huurbasis bij andere clubs en zal het ook niet meer redden bij Ajax. Hansen had een moeilijke situatie waar zijn moeder ziek was en dat had invloed op alles van hem bij Ajax en iemand als van Axel Dongen is helaas van glas. Brobbey, Taylor en Hato hebben het dan wel tot het eerste geschopt die tot ongeveer dezelfde lichting of de lichting daarna behoorden.

Ik heb er nu wel weer vertrouwen in. Het heeft wat tijd nodig, maar Beuker is goed bezig en heeft al verschillende spelers van verschillende clubs overgenomen. Dat is dus ook wel nodig gezien de meeste spelers vertrekken of niet goed genoeg zijn. Ook wat trainers betreft in de jeugd en een duidelijke strategie is Beuker goed bezig, dus hoop op termijn weer wat meer van de jeugdopleiding te zien.

30 juni 2024 om 17:25
0

Duidelijke en verhelderende reactie.

30 juni 2024 om 18:32
0

Er zijn natuurlijk tientallen jeugdspelers niet doorgebroken, die ook allemaal hoge verwachtingen hadden van hun stap naar City. Dus het een succes noemen omdat er een paar via een omweg toch ergens doorbreken, vind ik wat dun

30 juni 2024 om 19:40
0

Zeker waar, maar bij Ajax, PSV en Feyenoord zijn er net zo goed tientallen jeugdspelers niet doorgebroken. Dat is nou eenmaal zo bij iedere club, dus ook bij Manchester City, Paris Saint Germain, Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona, etc. etc. maar wat ik vooral probeer te zeggen is dat de jeugdopleiding van City de afgelopen jaren sterk verbeterd is en dat de meeste die het niet redden uiteindelijk wel bij andere goede clubs komen.

Bij City natuurlijk Foden als voorbeeld die daar een van de grote sterren is, maar bijvoorbeeld ook Lewis die best wel wat minuten maakt en Bobb die potentie heeft. Heb je ook nog clubs die definitief naar andere clubs vertrokken of verhuurd werden zoals dus Mcatee, Frimpong, Palmer, Trafford, Forbs (overtuigd helaas nog niet bij Ajax), Charles, Lavia, Bazanu, Edozie, etc. en bijvoorbeeld Frimpong vertrok naar Celtic en vanaf daar naar Leverkusen en die maakt waarschijnlijk binnen nu en 1-jaar de stap naar een mooie Europese topclub.

Palmer was afgelopen seizoen de beste speler van Chelsea, Mcatee zal waarschijnlijk ook wel meekunnen bij een middenmoter in de Premier League zoals West Ham United. En veel van deze spelers zijn naar Southampton in de Championship vertrokken, en zijn ook goede spelers. Heb ik het over Charles, Lavia (inmiddels bij Chelsea), Bazanu en Edozie, maar dat komt doordat de oude hoofd-jeugdopleidingen van City nu bij Southampton actief is als technisch directeur of iets in die richting en die heeft sinds zijn aanstelling meerdere goede spelers overgenomen van City die hij kent vanuit de jeugd.

Zijn sportief allemaal van grote waarde en zullen waarschijnlijk vanaf Southampton weer een stap omhoog gaan maken, en Southampton heeft forse bedragen betaald maar ze zullen ook genoeg opleveren. Maar wat ik hiermee probeer te zeggen is dat de laatste jaren jeugdspelers van City vaak wel goed terecht komen. Vallen er ongetwijfeld ook veel af, maar dat is dus bij iedere club.

Nog wel een kanttekening, dit wil niet zeggen dat ik een voorstander ervan ben als Misehouy bij City tekent of dat jeugdspelers vroeg de stap naar City moeten maken. Ben er zelf ook geen fan van, al zijn er hier en daar ook wel uitzonderingen maar heb liever dat dit soort spelers eerst bij hun eigen club doorbreken.

30 juni 2024 om 23:05
0

Hij moet het helemaal zelf weten waar hij tekent. Wens hem alle succes bij City of Chelsea.

Hij moet alleen niet met die onzin komen dat het om speeltijd en perspectief gaat.

Want bij geen enkele PL club zal hij speeltijd krijgen.

Jammer had wel potentie maar als je zelfs de concurrentiestrijd met Hlynsson niet aan durft te gaan heb je eigenlijk ook niets te zoeken bij Ajax, wens hem veel succes met het vullen van z'n bankrekening.

30 juni 2024 om 17:36
0

Hij durfde die strijd wel aan te gaan maar hij kreeg de kans niet vanwege zijn contractonderhandelingen die vastliepen. Voor hem zijn gewoon te grote contracten uitgedeeld en die wilde hij dus ook 1. Jammer van het talent dat nu gaat, maar gelukkig is Ajax wel de goede weg weer ingeslagen

30 juni 2024 om 17:43
0

Dat grote contract had hij ook al kunnen hebben hoor. Hij is diegene die steeds met aanvullende eisen kwam. Zijn zaakwaarnemer heeft het niet voor niets aan de kant gezet en Ajax heeft uiteindelijk meer dan terecht de stekker er helemaal uitgetrokken, omdat ze er zo ontzettend klaar mee waren. Meerdere malen lag er een mondeling akkoord en moest er even later weer van alles bij. Hij had de kans kunnen krijgen, die kansen heeft hij zelf volledig vergooid.

30 juni 2024 om 17:50
0

Of misschien had hij gewoon betere opties. Dat kan ook gewoon. Niet alles hoeft negatief te zijn. Je hele reactie klinkt gewoon zuur en negatief. Ik gun deze jongen het beste, jammer dat hij niet bij Ajax blijft maar hij mag doen wat hij wilt.

Is nog niet uitgeleerd in Jong Ajax en verwacht dat wel al vaste speelminuten bij Ajax1

En als je dan ook al verwacht een groot salaris op

Je had ook ook je best kunnen doen en dan had je na misschien wel goed half jaar opwaardering van je contract kunnen tekenen

Die jongen moet echt bij zichzelf te rade gaan, er zijn 4 trainers geweest de afgelopen 2 jaar en alle 4 zagen ze in hem nog geen Ajax 1 speler, dan ligt het toch echt aan jezelf denk ik, buiten zijn financiële eisen, want die waren ook behoorlijk.

30 juni 2024 om 17:53
0

Je hebt gelijk en daarom vertrekt hij nu. Ik gun die jongen alle succes. Ik had hetzelfde gedaan als hem. Als spelers zoals Hlynnson en Martha en Vos speeltijd krijgen dan begrijp ik niet waarom Misehouy oftewel het talentje geen speeltijd krijgt.

30 juni 2024 om 18:40
0

Hij kreeg geen speeltijd omdat hij zijn contract niet wilde verlengen en aan het einde van het seizoen transfervrij zou vertrekken.
Ajax doet dat niet meer, loop je uit contract en wil je niet verlengen dan speel je niet in het eerste.

30 juni 2024 om 21:40
0

@ deUitverkoene
Als je zulke matige spelers al niet uit de basis kan spelen, moet je toch echt bij jezelf te rade gaan

Jammer dt het zo gelopen gelopen is, maar hij heeft het samen met zijn zaakwaarnemer heel lastig gemaakt. Dat verhaal over gebrek aan perspectief lijkt me flauwekul en het zal meer steeds met zijn aanvullende eisen te maken hebben. Wel benieuwd waar ie nu terecht komt. Misschien iets voor een club uit Belgische club.

Snap niet dat die kerel nou weggaat. Met dit huidige Ajax heb je uitstekend kans om veel te gaan spelen als je getalenteerd bent. Maar Misehouy overschat zijn kwaliteiten zo erg dat die zoveel geld eist terwijl die niks heeft laten zien. Ook bij Jong Ajax is het nou niet denderend. Voor zo'n jonge jongen had het beter geweest om gewoon voor speelminuten te kiezen. Want denk niet dat hij naar een lagere club gaat als Ajax niet aan zijn eisen wil voldoen.

30 juni 2024 om 18:41
0

Gaat om geld. Ze denken elders te kunnen cashen. Daar draait alles om.

Tsja, gekozen voor het geld. Heel begrijpelijk op zijn leeftijd met zijn achtergrond en omgeving voor zover ik dat kan beoordelen. Maar eeuwig zonde, zowel voor Ajax als naar mijn inschatting voor Misehouy.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren