Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joey Veerman maakt PSV's honderdste Eredivisie-goal van het seizoen

Laatste update:

PSV is werkelijk uit de startblokken geschoten in het Eredivisie-duel met sc Heerenveen. Op bezoek bij de Friezen geniet de ploeg van Peter Bosz halverwege een 0-5 voorsprong. Malik Tillman scoorde tweemaal, terwijl ook Guus Til twee keer zijn naam op het scorebord zette. De 0-5 kwam op naam van Joey Veerman, die daarmee de honderdste PSV-treffer van het seizoen maakte.

Na ongelukkig balverlies van Thom Haye in de zevende speelminuut nam PSV razendsnel over. Via onder meer Tillman belandde de bal bij Til, die direct de 0-1 aantekende. Twee minuten later scoorde Tillman zelf.

Jordan Teze had vanaf rechts een volmaakte voorzet in huis bij de tweede paal, waar Tillman van dichtbij binnenknikte: 0-2. De 0-3 kwam eveneens op naam van Tillman. Hij belandde zittend op de achterlijn en manoeuvreerde de bal op opmerkelijke wijze tóch over de doellijn: 0-3.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het is overigens niet de snelste 0-3 voorsprong ooit in een uitwedstrijd voor PSV, meldt Opta. Eén keer eerder maakte de Eindhovenaren sneller drie treffers. In 1982 gaf het scorebord tegen MVV Maastricht al na vijf speelminuten een 0-3 tussenstand aan.

Na een gemiste kans van Luuk de Jong en een kopbal op de paal van André Ramalho vond PSV na een half uur spelen alsnog de 0-4. Wederom was het Til die van dichtbij de bal binnenwerkte.

Het vijfde doelpunt, dat op slag van het rustsignaal viel, was er een met een bijzonder randje. De bal belandde op de rand van de zestien voor de voeten van Veerman, die de bal vervolgens met links op karakteristieke wijze binnenschoof: 0-5.

Het was de honderdste Eredivisie-treffer van het seizoen voor de Eindhovenaren. Veerman weigerde vanwege zijn verleden in Friesland zelf te juichen, maar PSV ontving luid applaus van het Heerenveen-publiek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerenveen legt ook de rooie loper uit. Complimenten naar psv.

25 april 2024 om 20:00

Wel zielig voor de Heerenveen fans die later wilden komen dat ze de start zelfs hebben uitgesteld..

Meest dominante Eredivisie team aller tijden als je naar de cijfers kijkt.
Heerlijk na 6 jaar geen titel om hem zo te pakken.

25 april 2024 om 19:53

Zijn 100ste psv treffer dit seizoen?

25 april 2024 om 19:56

PSV evenaart volgens mij het beste Eredivisie team ooit als zij na vandaag nog 3x winnen en een doelsaldo van +1 hebben. Ajax 71-72 ga je voorbij als je 3x wint.

25 april 2024 om 20:12

Geeft wel een beetje aan hoe belabberd de Eredivisie op dit moment is, Heerenveen, Vitesse, Utrecht etc, waren altijd degelijke subtoppers waar het niet raar was als je daar punten verspeelde , nu leggen ze de rode loper uit voor de topploegen.

Het is eigenlijk best wel raar dat je aan het eind van het seizoen een beter doelsaldo hebt dan het Ajax van 71/72 , wat op dat moment de beste club ter wereld was en de beste voetballer ter wereld in zijn team had. PSV komt momenteel amper in de top 30 van beste clubs van de wereld en heeft geen enkele speler die in de top 100 van de wereld zou komen

25 april 2024 om 20:23

Andere tijden ander soort voetbal

Veerman die zijn 100ste psv treffer van het seizoen maakt. Keurig

Doelsaldo van +100 zou ook leuk zijn. Staat mooi op de eindlijst.

Las iets van dat het beste doelsaldo ooit +90 is.
Nu zit PSV al op +83 (want maar 17 tegengoals).
Hierna ook nog 3 potten te gaan.
Dus dat is zeker mogelijk.

25 april 2024 om 20:24

Denk dat ze het na het kampioenschap wel zullen laten lopen. Zo gaat dat meestal.

Wat een niveau haalt het PSV onder Bosz...
Met afstand de beste club in nederland momenteel...ik heb in tijden niet zo'n dominante kampioen gezien...
Mijn hartelijke complimenten..
Hopelijk wordt het een prachtig kampioensfeest straks..mijn Go Ahead gaat namelijk winnen vanavond..

25 april 2024 om 20:24

Ajax van 2019 nog niet zolang geleden 😉

25 april 2024 om 20:29

Die worden vooral herinnerd om hun Europese campagne. Waren veel minder dominant in de Eredivisie dan dit PSV.

25 april 2024 om 20:35

Wat dus genoeg zegt over het huidige niveau in de Eredivisie. Dit PSV kwam met de hakken over de sloot de CL groepsfase door.
Ajax had overigens 119 doelpunten dat jaar. Wel meer tegengoals.

Vraagje voor de Psv-ers. Toen Ajax een paar jaar terug vrij dominant was werd de eredivisie saai genoemd want niemand kon tippen aan dat niveau. Wat vinden de Eindhovenaren ervan nu de rollen zijn omgedraaid?

Jammer dat bosz en psv gefaald hebben tegen dortmund in de cl. Als t echt spannend wordt, geeft bosz niet thuis. Klinkt bizar maar hveen-selectie heeft een pak voor de donder nodig. Zelfinzicht is er niet. Dusseh 10, 10, 10?

25 april 2024 om 20:14

Als het echt spannend wordt? Heb jij de CL poulefase niet meegekregen? Of de wedstrijd tegen Twente.

25 april 2024 om 20:39

Uit bij Sevilla word je de eerste helft natuurlijk helemaal van het kastje naar de muur getikt. Heb je uiteindelijk gewoon mazzel met die rode kaart, anders kon je de volgende ronde wel vergeten. Dat was alles behalve overtuigend.

25 april 2024 om 22:51

Datzelfde Dortmund dat in een top 4 competitie speelt, meermaals het budget van PSV heeft en nu in de halve finale CL staat?

Dit PSV is wel echt bizar dit seizoen. Zo dominant vanaf begin tot einde. Staan al op 84 punten na 31 wedstrijden. Zou ongelofelijk zijn als ze op 92 punten kunnen eindigen. Dat zou een van de hoogste puntenaantallen ooit zijn in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren