Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frankrijk houdt adem in: Mbappé heeft knieklachten en start niet tegen Canada

Laatste update:

Kylian Mbappé kan zondagavond niet in actie komen tegen Canada, zo weet L’Équipe te melden. De steraanvaller van Frankrijk kampt met knieklachten en wordt aan de kant gehouden voor de oefenwedstrijd. De ernst van de blessure is vooralsnog onduidelijk, al lijkt hij vooral uit voorzorg niet te spelen.

Volgens de berichtgeving verloopt de voorbereiding op het EK moeizaam. Mbappé zou al twee trainingen gemist hebben vanwege fysieke klachten en hij lijkt ook niet ongeschonden uit de strijd met Luxemburg (3-0) te zijn gekomen.

In het oefenduel met Luxemburg was Mbappé erg belangrijk voor de Fransen. De aanvaller verzorgde twee assists en tekende bovendien zelf de laatste treffer aan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uit het nieuws van L’Équipe wordt overigens niet duidelijk of Mbappé helemaal geen minuten gaat maken of dat hij enkel niet zal starten. Olivier Giroud zal in ieder geval vanaf de aftrap de honneurs waarnemen.

Nederland is op vrijdag 21 juni de tegenstander van Frankrijk op het EK. Daarvoor spelen de Fransen op maandag 17 juni hun eerste groepsduel met Oostenrijk, terwijl de groepsfase besloten wordt met een wedstrijd tegen Polen (25 juni).

Mbappé heeft een lang seizoen in de benen. Met Paris Saint-Germain bereikte hij de halve finale van de Champions League, die uiteindelijk verloren ging tegen Borussia Dortmund.

In alle competities speelde de spits 49 wedstrijden. Daarnaast speelde hij acht interlands sinds september vorig jaar.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vervelend voor hem! Zou liegen als ik zou zeggen dat ik het toch niet stiekem ook wel wat prettig zou vinden als hij de poulefase niet fit is.

9 juni 2024 om 19:02

Agh joh! De beste ter wereld moeten gewoon aanwezig zijn.. Ik zou het verschrikkelijk zonde vinden ondanks dat Nederland het dan misschien iets makkelijker heeft..

9 juni 2024 om 19:19

Wat mij betreft raken ze allemaal geblesseerd en winnen met 8-0. Daar slaap ik niet per se slechter van.

9 juni 2024 om 19:54

Ik slaap ook niet per se slechter als Nederland met 8-0 van Frankrijk zou verliezen.

9 juni 2024 om 21:23

Ik zou het ook niet erg vinden nee. Maar als je kampioen wordt en Frankrijk niet meer tegenkomt dan zou ik voor eeuwig balen dat de 1 van de beste spelers ter wereld van het toernooi ontbrak. Als die er wel bij is en je wint en je wordt kampioen dan valt er 0,0 op af te dingen. Of het moet zo gaan als Argentinië- Nederland met zo'n laffe scheids.

9 juni 2024 om 21:27

Voor eeuwig? Ik zou enorm feest gaan vieren als we winnen en me geen seconde druk maken dat er een speler van een tegenstander niet bij was. Vette pech voor hun, maar het kan mij werkelijk waar niets schelen.

Blijven ademen. Zal zoals het artikel zegt uit voorzorg zijn.

Uit jullie bericht valt het ook niet op te maken:"Kylian Mbappé kan zondagavond niet in actie komen tegen Canada, zo weet L'Équipe te melden""Uit het nieuws van L'Équipe wordt overigens niet duidelijk of Mbappé helemaal geen minuten gaat maken of dat hij enkel niet zal starten".Dat eerste zegt heel wat anders dan t tweede en t lijkt nav het eerste bericht heel duidelijk te zijn dat ie vandaag niet speelt.

Gemakkelijke overwinning op polen door het ned elftal. Een goed resultaat tegen frankrijk wellicht zonder mbappé en men wordt manisch positief. Vooringenomen heb ik er veel vertrouwen in. Eerst maar eens op naar de halve finale met het ned elftal.

9 juni 2024 om 18:20

Want? Frankrijk heeft aanvallend te veel goede opties om opeens stuk minder te worden. Griezmann/Giroud/Thuram,/Dembele. Heb je nog opkomende Theo en Clauss. Zonder Mbappe wordt het 2-1 ipv 3-1…

9 juni 2024 om 18:26

Die spelen ook tegen Virgil, de Ligt, vd Ven, Aké oa. Als er een verdediging is die ze kan stoppen is dat Nederland

9 juni 2024 om 18:33

Dat heeft die verdediging anders niet bewezen de laatste jaren…

9 juni 2024 om 18:38

Griezmann is wereldtop, de rest zijn van een prima niveau, maar echt niet om bang van te worden...

9 juni 2024 om 18:49

Als Mbappé niet meedoet zijn wij gewoon favoriet en moet Frankrijk blij zijn als ze de poule doorkomen. Griezmann, Giroud, Thurman, Dembele is met al het respect brandhout vergeleken met Mbappé. Het idee alleen al dat ze het zonder Kylian moeten doen..

9 juni 2024 om 19:03

@Pieterpost - Ook zonder Mbappe is Frankrijk favoriet. Griezmann is ook gewoon wereldtop. Wij hebben voorin niemand die daar bij in de buurt komt.

9 juni 2024 om 19:06

Je maakt een grapje mag ik hopen? De Fransen hebben een (veel) betere selectie. Ook zonder Mbappe. Nederland mag dromen van een aanvaller van het niveau Griezmann, Dembele, Coman, Thuram etc.

9 juni 2024 om 19:09

Meine liebe Frankrijk heeft buiten Van Dijk en Frimpong op elke positie een betere speler man. Maignan, Theo, Saliba, die 2 middenvelders van Real, Griezmann, Mbappe, Thuram zouden allemaal spelen. Wellicht dat je Simons of Frenkie er nog aan kan toevoegen op het middenveld. Hangt er van af hoe je wil spelen.

9 juni 2024 om 19:11

@messibazoer, Gakpo, Memphis en Frimpong zijn veel attractiever dan wat zij hebben wat vooral over de datum is.

@arsenal890, grappen maken laten ik wel aan jou over 😉 Coman is de enige daarvan die ik echt goed vind/vond, maar die heeft z’n piek lijkt het al gehad toen Bayern de CL won.

9 juni 2024 om 19:16

Lol, erg grappig Pieterpost

9 juni 2024 om 19:16

@Pieterpost - Je slaat echt onzin uit, sorry. Kan er niks anders van maken. Gakpo, Memphis en Frimpong zouden in geen 100 jaar basisspelers zijn bij Frankrijk.

9 juni 2024 om 19:18

Pieterpost,

Dit meen je toch niet serieus?

9 juni 2024 om 20:13

Ah Griezmann, 1 van de beste en meest technisch begaafde aanvallers van La Liga èn daarnaast Giroud, de zelfs de eeuwige topscorer van Frankrijk wegzetten als "brandhout vergeleken met Mbappe" toont hoe belachelijk erg sommige Kylian hypen. Belangrijke speler uiteraard, maar dit soort hyperbolen hoor je normaliter alleen van Mbappe fanboys van de Real Madrid achterban die door een knalroze bril kijken in deze. (Edit: uiteraard niet alle Madrid fans btw )

9 juni 2024 om 20:47

@messibazoer, doe jij ook weleens aangaande je liefje Xavi Simons.

@anfield1982, Griezmann vind ik bij Frankrijk nooit zo denderend. Toen ze het WK wonnen was hij ook erg gelukkig met een paar momenten. Giroud is misschien geen brandhout, maar sommigen prijzen die Fransen te veel met “ze kunnen 3 elftallen opstellen” Inmiddels is een Lemar buitenbeeld en Dembele tja wat moet ik daar van zeggen..voor de rest probeer ik het gewoon een beetje positief te bekijken, en denk je dat andere landen nooit blij waren als Robben weer eens niet meedeed?.

9 juni 2024 om 20:50

@MezziBazoer ik geef je gelijk wat betreft Depay & Gakpo maar Frimpong zou 100% basis staat op rechtsback bij Frankrijk. Zou zelfs een extra wapen zijn omdat hij aanvallend beter is dan Clauss, Pavard, Boey & Gusto

9 juni 2024 om 21:51

@joey91, qua kwaliteit misschien maar Deschamps kennende vindt hij dit veels te aanvallend en zet hij daar een centrale verdediger neer

9 juni 2024 om 22:27

@Pieterpost, ik respecteer ieders opinie, maar dit is er weer eentje die ik maar moeilijk kan bevatten. Hoe kun je Griezmann, topscorer EURO 16 èn verkozen tot Player of the Tournament 2016 -- Silver Boot WC 18 -- top assister WC 2022 -- Team of the Tournament 16 & WC18... nou beschrijven als "niet zo denderend bij Frankrijk"? Is je goed recht hoor, maar als je zijn WK18 campagne wegzet als 'erg gelukkig met een paar momenten' dan geldt deze logica natuurlijk ook voor Mbappe: welgeteld 4 goals, waarvan 2 tegen Argentinië en een houdbaar zondagsschot tegen de zwaar geblesseerde/gehandicapte keeper van Kroatië... opgeteld drie 'gelukkige momenten'. Voetballend/technisch gezien is Griezmann m.i. beter dan Mbappe bij Frankrijk, die is toch meer de afmaker die het moet hebben van zijn snelheid. De brandhout vergelijking lijkt me dus aantoonbaar onjuist of in ieder geval behoorlijk overtrokken.

In de openingsfase van het EK heeft Frankrijk Kylian Mbappé helemaal niet nodig om groepswinnaar te worden in de poule van Oranje. Voor de uitstraling van het EK-toernooi is het natuurlijk wel van belang dat Mbappé er op zeker moment wel bij zal zijn, we missen al spelers als Haaland, Gavi, Isco, Pogba, Tonali, James, Courtois en Perisic om er maar een paar te noemen. Het zou mij niet verbazen als Mbappé in de groepsfase wat rust krijgt in verband met pijntjes en vermoeidheid.

Natuurlijk kan je Mbappe niet zomaar vervangen, maar mocht hij niet kunnen spelen tegen Canada heb je nog steeds genoeg keus waarmee je van Canada moet winnen. Om eerlijk te zijn hoop ik wel dat Mbappe tegen Nederland kan spelen en grote kans dat hij dan beslissend is, maar je wilt toch een speler van dit kaliber juist tegenover je hebben staan? Als je dan onverwacht ook nog wint, dan is het helemaal lekker en als je niet wint is het geen schande.

Maignan
Pavard
Saliba
Upamecano
Hernandez
Rabiot
Tchouameni
Dembele
Griezmann
Thuram
Giroud

Is natuurlijk hun absolute topspeler. Maar goed met die andere opties moeten ze ook wel winnen van Oostenrijk zou je zeggen. Desalniettemin heeft Frankrijk alsnog dagen de tijd om te kijken of Mbappe wel kan spelen.

Oef, dat scheelt een slok op een borrel als hij er niet bij is.

Maar het is niet alsof Frankrijk gelijk veel minder gevaarlijk is, kijk maar eens naar zijn potentiële vervangers: Muani, Thuram, Coman. Allemaal jongens die bij de meeste andere landenteams een basisplaats zouden hebben.

Maar goed, het lijkt het erop dat dit een voorzorgsmaatregel is.dagje extra rust kan ook geen kwaad. Hij zal er tegen Oostenrijk of Nederland wel bij zijn.

Vreemd trouwens dat Frankrijk niet op dezelfde dag als Nederland speelt de eerste ronde. Dag extra rust voor Oranje.

Een eindronde heeft echte sterren nodig laat hem maar na de wedstrijd met Nl instromen. En dezelfde klachten krijgen in de knockoutfase tegen NL. als ik Koeman was zou ik heel veel tijd en aandacht steken in het bestrijden van Griezman die tactisch veel gevaarlijker is.

Gun je logischerwijs niemand. Denk dat Frankrijk zonder Mbappé ook géén Europees kampioen kan worden. Ze hebben hem écht nodig al is hun selectie krankzinnig goed,.

9 juni 2024 om 22:36

In 2016 haalde ze nota bene de finale van het EK zonder Mbappe, die hebben kwaliteit zat. Hij is natuurlijk wel zeer belangrijk, maar doen alsof hij eigenhandig bepaalt of Frankrijk prijzen wint lijkt me weer zwaar overdreven. Het laatste EK was Mbappe nota bene de grote dissonant, geheel onzichtbaar en zelfs degene die Frankrijk naar huis stuurde door te falen op het meest cruciale moment. (wat hij natuurlijk compenseerde op het WK-22 hoor)

10 juni 2024 om 12:00

Mbappé was dissonant en Frankrijk ging naar huis; hij bepaalt dus hoe ver Frankrijk gaat komen. In 2018 was hij hun topscorer en gingen ze met de titel naar huis. In 2022 stond Frankrijk 2-0 achter en leek het erop dat ze vrij eenvoudige opzij zouden worden gezet door Argentinië totdat Mbappé Frankrijk bij de hand nam.

Hun selectie is krankzinnig goed, maar in welke vorm Mbappé aanwezig is zal cruciaal zijn voor hun prestatie.

11 juni 2024 om 00:01

Nee, de hele verdediging van Frankrijk was dissonant en bepaalde dus dat ze naar huis gingen. Mbappe bepaalde dat ze naar huis gingen omdat hij als enige faalde van 11 meter. Ik vind 2 penalties in een finale en een goal niet perse bij de hand nemen. Griezmann was de top assister. In 2018 had hij in welgeteld 3 wedstrijden gescoord, Griezmann, Pogba en Kante waren minimaal net zo belangrijk. In 2021 bepaalde uitblinkers Pogba en Benzema dat Frenkie zover kwam, maar door de prutsers achterin èn de prutsende Mbappe gingen ze naar huis.

Gelukkig hebben ze een schijterige coach die met name verdedigend denkt, dan is het ontbreken van een kanon als Mbappé wel een enorm gebrek in het omschakelvoetbal. Staat nu ook nog netjes 0-0 tegen Canada.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren