Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Excelsior hard op weg om onwerkelijke comeback tegen NAC Breda te voltooien

Laatste update:

Excelsior is hard op weg een stunt van jewelste neer te zetten. De nummer zestien van het afgelopen Eredivisie-seizoen moet in eigen huis een 6-2 nederlaag tegen NAC Breda goedmaken. Halverwege de return is Excelsior met een 3-0 tussenstand absoluut op de goede weg.

Al snel in de wedstrijd waren de aanvallende intenties van Excelsior evident. De Rotterdammers poogden het spel te maken en kregen dan ook de eerste kans. Een prima voorzet van Couhaib Driouech bereikte Troy Parrott voor de goal, maar de spits nam niet goed aan en dus was de kans verkeken.

In minuut twintig zette Excelsior de ambities kracht bij door de score te openen. Met een fraaie steekpass stuurde Lazaros Lamprou spits Parrott diep. De Ier kon weglopen bij de verkeerd instappende Jan Van den Bergh, waarna de tocht naar het NAC-doel vrij was. Daar kon ook doelman Pepijn van de Merbel geen redding meer brengen: 1-0.

Enkele minuten later kreeg Derensili Sanches Fernandes een kansje. Het rollertje van de buitenspeler had echter evenveel weg van een schot als van een voorzet en dus draaide het uit op niks. Snel daarna kreeg Parrott een enorme mogelijkheid op zijn tweede doelpunt van de dag. De talentvolle aanvaller werd uitstekend weggestoken en bevond zich wederom in een één-op-één-situatie met Van de Merbel, maar deze keer kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

Uit de corner die daarop volgde ontstond wederom een grote kans. Siebe Horemans kopte in, maar met een katachtige reflex wist Van de Merbel een goal te voorkomen. Even daarna had rechtsback Mimeirhel Benita een piekfijne lage voorzet in huis op Lamprou, die vanaf dichtbij vrij kon inschieten. De Griekse aanvaller schoot echter wild over.

Gedurende de hele eerste helft domineerde Excelsior en NAC kon ogenschijnlijk niet anders dan proberen de Rotterdammers tegen te houden. Dat lukte amper en voor rust zou de ploeg van Marinus Dijkhuizen dan ook op 2-0 komen. Van den Bergh vloerde Driouech in de eigen zestien, waarna Parrott vanaf elf meter raak schoot.

In de eerste helft zou het zelfs nog 3-0 worden. Een paar minuten voor rust probeerde Lamprou een medespeler te bereiken met een hoge voorzet. Geen enkele Excelsior-speler raakte de bal aan, waarna NAC-verdediger Boy Kemper het leer onbedoeld in eigen doel werkte. Na een monsterlijke eerste helft van Excelsior hadden de Rotterdammers nog maar één doelpunt nodig om de stand over twee wedstrijden gelijk te trekken. Parrott had die treffer op slag van rust nog op de schoen, maar Van de Merbel bracht niet voor de eerste keer zondagavond redding.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had van te voren al het idee dat dit niet gedaan zou zijn. Excelsior heeft simpelweg een stuk meer kwaliteit. Zelfs met 10 waren ze de bovenliggende partij vorige wedstrijd. Wel een heerlijke wedstrijd als neutrale kijker.

Lijkt me nog wat vroeg voor conclusies.

Toch leuk!

De Rotterdamse Remontada. Wat een ontknoping. Hier zijn de mensen voor gekomen!

2 juni 2024 om 19:05

Alle 5?

2 juni 2024 om 19:12

Lekker makkelijk. Ze zitten er wel in een stad met Sparta en Feyenoord. Altijd respect voor degene die er zijn

Hoop dat NAC het redt, 2 Rotterdamse ploegen in de eredivisie is meer als zat

2 juni 2024 om 18:57

Daar hoopt bijna heel voetbalminnend Nederland op, maar helaas lijkt dit geen waarheid te worden. Al is de bal rond, is het 11 tegen 11 en vaart niemand wel zonder geluk ofzo.

2 juni 2024 om 19:18

Ik reken mij tot 'voetbalminnend' Nederland en heb een soort sympathie voor Excelsior die ik niet voor NAC heb.

2 juni 2024 om 18:58

Hoop dat Excelsior het redt. NAC voert al jarenlang wanbeleid. Bovendien gun ik het meesterintrigant Van Hooijdonk het niet. Excelsior doet het al jaren uitstekend als kleine club.

2 juni 2024 om 19:08

Ik heb precies het zelfde.

2 juni 2024 om 18:59

Zo werkt eenmaal de voetbalpiramide. De beste en sterkste blijven meedoen om de prijzen (of in dit geval hoogste schijf). Moeten we dan ook Brabantse Clubs gaan weren van de Eredivisie?

2 juni 2024 om 19:21

Brabant vergelijken met Rotterdam...😅

2 juni 2024 om 20:09

Omdat er verder geen clubs zijn in Eindhoven naast Psv en FcE. Vandaar dat ik het breder heb getrokken, slimpie. Omdat zijn reactie ook overtrokken was..

2 juni 2024 om 20:41

Eigenlijk bedoel je te zeggen dat jouw reactie nergens op slaat? Hij geeft slechts zijn mening.. wat is daar overtrokken aan.

2 juni 2024 om 18:59

Ik hoop het niet, van mij mag NAC gewoon in de KKD blijven!

2 juni 2024 om 19:45

Waarom zijn er twee genoeg!? Zowel nac als Excelsior zijn geweldig leuke ploegen op naar toe te gaan, ik ben bij beide richting de 59x geweest waar Excelsior echt enorm gebroederlijk is! Waar baseer jij je hele verhaal dan op?

2 juni 2024 om 22:23

Gebroederlijk is het zeker

Iedereen kent elkaar en er gebeurt nooit wat daar

3 juni 2024 om 08:38

Inderdaad en met de spelers kan je vaak nog een drankje na de wedstrijd doen in het cafe in het stadion.

Tja wat moet je ervan denken. Staan ze straks van de spanning of is dit eigenlijk het niveau?

Als je zo een pot op de mat legt..
Dat veld is ook echt een drama zeg, ziet er niet uit hoe die bal rolt.

Die 3 voorin van Excelsior zijn overigens gewoon een klasse te groot voor NAC.

2 juni 2024 om 18:59

Eerlijk gezegd vind ik het hele elftal van Excelsior stukken beter dan NAC. Denk dat die uitslag van de heenwedstrijd een vertekend beeld geeft, omdat ze toen al snel met tien (en later zelfs negen) man stonden. Tweede helft gaat spannend worden!

2 juni 2024 om 21:49

Met je ogen dicht gekeken vorige week zeker ? Was NAC gewoon beter hoor

3 juni 2024 om 13:22

Pas na de eerste rode kaart

Precies wat ik zei van de week. Met tien man was Excelsior beter dan NAC. Ik had gehoopt op NAC. Hoop ik nog steeds op. Maar Excelsior heeft veel meer kwaliteit. In alle linies ook.

En als Excelsior dit redt, is het gewoon verdiend.

Ha, wat zijn die play-offs om promotie / degradatie nog geweldig. Excelsior maakt het wel vaak sensationeel haha. NAC heeft veel wat Excelsior niet heeft (stadion, aanhang, noem maar op) en toch hoop ik dat deze stunt er komt. Genieten!

2 juni 2024 om 19:00

Excelsior heeft iets heel belangrijks dat NAC niet heeft. En dat is goed beleid en geen oud spelers die de club kapot maken.

2 juni 2024 om 19:05

Helemaal mee eens. Feit dat Excelsior zich al zo lang handhaaft in het betaalde voetbal en zelfs heel wat jaren daarvan in de Eredivisie, is alleen maar ontzettend knap. Ben blij dat ze straks dat kunstgras eruit moeten gooien, maar verder niets dan respect.

Heerlijk toch, ik heb totaal niets met NAC noch Breda. Van mij mag Excelsior dit ruimschoots winnen.

Excelsior isvop het veld gewoon op alle fronten superieur aan NAC. NAC de 2 rode kaarten ook echt nodig om er nu nog een wedstrijd van te kunnen maken.

Als ik de reacties lees ben ik volgens mij ook een van de weinige mensen die hopen dat Excelsior het gaat redden. Hebben duidelijk meer kwaliteit dan NAC. Ik ben ook van mening dat als je als 8ste eindigt in de KKD je niets te zoeken hebt in play-offs om promotie. Dat kan echt alleen in Nederland.

2 juni 2024 om 21:51

Heb je de play offs in België gezien ?

Mooi man, hopelijk redden ze het. Excelsior is sowieso een veel beter elftal.

Hopelijk heeft Excelsior nog wat over in die tank na zo'n eerste helft. Je staat nog steeds achter, maar je bent ook echt veel beter dan NAC. Je kan er 6 maken hier.

Vreselijk jammer voor Nac, had ze graag terug gezien. 😔

2 juni 2024 om 19:20

Waarom? De KKD is echt hun niveau. Tuurlijk mooi stadion en veel supporters, maar qua voetbal totaal geen ED ploeg

Excelsior moet het ook hebben van dat klote kunstgras

2 juni 2024 om 19:45

NAC moest het alleen hebben van die klote rode kaarten

Parrot niks voor Feyenoord? Gimenez dik verkopen en voor minder een spits halen die nu al niet onder zal doen, kan alleen maar beter worden. Ook wel een typische AZ aankoop nu Pavlidis vertrekt, heel fijne spits.

Vergeten in te zetten, k*t

De beste ploeg van de 2 zal ED gaan spelen, zo hoort het.Excelsior is een mooie club met goed beleid!

2 juni 2024 om 19:44

Eh ja? Daar gaat deze wedstrijd toch om? Wie er promoveert/zich handhaaft naar en in de ED?

kom op excelsior🤛🏼🤛🏼🤛🏼🤛🏼😎🤛🏼😎🤛🏼😎

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren