Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Davy Pröpper (32) zet opnieuw een punt achter zijn voetbalcarrière

Laatste update:

Davy Pröpper heeft zijn laatste wedstrijd als voetballer gespeeld, zo maakt de 32-jarige middenvelder dinsdag bekend via de officiële kanalen van Vitesse. De Arnhemmer nam in januari 2022 ook al afscheid van de voetballerij, maar hangt nu definitief zijn schoenen aan de wilgen.

Via de clubwebsite van Vitesse geeft Pröpper tekst en uitleg bij zijn besluit. “Mijn terugkeer bij Vitesse heeft helaas niet het effect gehad zoals ik dat vooraf had gehoopt. Dat betreur ik enorm. Door divers blessureleed heb ik amper minuten kunnen maken, bij mijn club.”

“Aangezien er ook geen uitzicht op beter is, heb ik besloten om vanaf volgend seizoen definitief te stoppen met voetballen. Het is beter zo”, aldus Pröpper. De middenvelder gaat de komende periode met Vitesse aan tafel om het over een mogelijke functie in de toekomst te hebben.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes heeft veel bewondering voor Pröpper. “Het is natuurlijk hartstikke pijnlijk dat een carrière van een fantastische voetballer en clubman als Davy zo ten einde komt. Daarentegen laat hij het niet na om zijn club een extra steuntje in de rug te geven.”

“Davy heeft er eerder al voor gekozen om gedurende de laatste maanden van zijn contract af te zien van zijn salaris. Hiermee laat Davy eens te meer zien wat voor een prachtmens hij is. Zijn (club)hart zit op de juiste plek. Dat is echt bewonderingswaardig en daar zijn wij enorm dankbaar voor”, aldus Reijntjes.

Pröpper brak in 2009 door bij Vitesse, waarna hij werd verkocht aan PSV. Tussen 2017 en 2021 stond de middenvelder onder contract bij Brighton & Hove Albion, waarna hij terugkeerde naar Eindhoven. Na een jaar gestopt te zijn keerde Pröpper in januari 2023 terug bij Vitesse, maar in de afgelopen anderhalf jaar speelde hij slechts vijf wedstrijden namens de Arnhemmers.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet onverwacht natuurlijk, maar wel heel jammer dat het zo moet eindigen. Hopelijk vindt hij snel zijn plekje binnen of buiten het voetbal. Voordeel is dat snel voor hem wat langer kan duren dan voor de meeste "jan of Jane Modalers".

Goede voetballer geweest, ik hoop dat alles goed voor hem komt. Dat Vitesse hem geen salaris hoefde te betalen, spreekt natuurlijk ook wel echt boekdelen.

Ik zou zelf 6punten zetten, snap dat hij geen zin heeft in de KKD. Fijn pensioen.

Jammer dat hij dit jaar zolang geblesseerd was en dat er geen zicht is op verbetering. Ontzettend netjes dat hij geen salaris wilde tijdens. Ben benieuwd in welke functie hij komt.

21 mei 2024 om 16:14

Misschien als soort van mental coach in de staf. Hij kent de klappen van de zweep en heeft helaas de ervaring om in de put te zitten mentaal, waardoor hij misschien tips heeft voor andere spelers die mentaal iemand nodig hebben om mee te praten.

Jammer, maar heel logisch. In de paar wedstrijden die hij wel weer voor Vitesse speelde was hij meteen belangrijk en zag je zijn klasse.

In zijn tijd bij Brighton was hij voor mij een basisspeler in Oranje. Dit was echt een puike voetballer, erg zonde dat het er dankzij blessures nooit echt uit is gekomen. Toch zonde dat het met dat andere talent van Vitesse, Van Ginkel, ook zo is gelopen. Wat een pech.

21 mei 2024 om 17:56

Naast dat ik het eens ben met je oordeel over Propper (geweldige voetballer, die zelfs in de spaarzame momenten bij Vitesse weer zijn kwaliteit liet zien) vind ik de vergelijking met Van Ginkel niet helemaal terecht over de gehele carriere gezien. Op zich heeft Davy door zijn carriere heen wel wat kleinere blessures gehad (veelal hamstring- en kuitproblem, wat vaak duidt op overbelasting en te weinig rust), maar was het probleem vooral op het mentale (ook al vroeg in zijn carriere). Simpelweg het eerlijk zijn in het begin van je carriere over het nodig hebben van een mental coach, en later dat je eigenlijk je simpelweg niet meer geniet van het leven van een voetballer, je moet maar eerlijk genoeg zijn om het toe te geven. Dan kom je vervolgens terug uit je pensioen om het plezier weer terug te vinden, raak je meteen hevig geblesseerd. Het is en blijft een uitdaging (en soms vraag je ook af of je het niet beter kan afraden om terug te komen van een voetbalpensioen) om je lichaam weer op het niveau te krijgen om die intensiteit aan te kunnen. Je ziet bijna altijd dat er iets mis gaat, gezien de intensiteit zo verschilt van waar je aan gewend bent. Al met al ben ik heel blij dat Davy destijds nog wat wedstrijden heeft kunnen spelen, waar hij ook echt in straalde, maar helaas lijkt het wel wat exemplarisch voor iconen uit de eigen jeugdopleiding (theo, Marco & Davy) dat het altijd wat als een nachtkaars uit lijkt te gaan.

Anderzijds vond ik Van Ginkel ook een heel goed talent, maar bij zijn terugkomst naar Vitesse had hij eigenlijk een stuk minder impact. Je zag van begin af aan al dat de slijt erop zat, hij kon de intensiteit niet meer opbrengen en leek met regelmaat ook simpelweg bang in de duels. De impact van bijna drie jaar lang eruit liggen, het gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik vond het daarvoor ook echt hartverscheurend toen hij eindelijk weer fit was na zijn blessureleed en naar AC Milan ging op huurbasis, maar daar op de training ongenadig hard aangepakt was door Sulley Muntari (die hier overigens ook wel zijn excuses voor aanbod). Je zag hierna gewoon in de interviews van Marco dat hij er echt doorheen zat. Zo vaak achter elkaar contact-blessures, soms lijken andere voetballers het gewoon niet met je te hebben. Ik denk dat we jarenlang extra diepte hadden kunnen hebben op het middenveld in Oranje als deze jongens gewoon fit (mentaal en fysiek) waren gebleven, dat ze dan beiden komen vanuit de jeugd van Vitesse en buiten het voetbal ook close zijn is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Al met al wel blij voor Marco dat hij het in ieder geval voetballend heeft kunnen afsluiten, waarbij ik mij afvraag waar hij terecht gaat komen.

Deze man speelde ook best behoorlijk goed in oranje een korte periode.. was niet perse fan van hem,
Maar heeft echt een behoorlijke periode gehad!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren