Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea-eigenaar Todd Boehly verschaft Patrick Vieira kans op eerherstel

Laatste update:

Patrick Vieira is de nieuwe trainer van RC Strasbourg, zo maakte de Franse club zondagavond bekend via de officiële kanalen. De 47-jarige coach heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen. Vieira zat sinds maart zonder club, nadat hij werd ontslagen bij Crystal Palace. Nadat hij elf wedstrijden op rij niet wist te winnen werd hij op straat gezet in Engeland. In de Ligue 1 gaat de legendarische voormalig middenvelder voor eerherstel.

Vieira is blij met de kans die hij krijgt, zo laat hij weten via de clubkanalen. “Ik ben bijzonder blij om bij Strasbourg aan de slag te gaan. Ik ken de geschiedenis en de identiteit van deze club, het enthousiasme dat het opwekt, het belang dat het heeft voor de regio, een plek met voetbal en passie. De transformatie van de club in de afgelopen jaren is daar een mooi voorbeeld van. Vandaag begint een nieuwe periode voor de club.”

Laagvlieger Strasbourg kwam onlangs in handen van BlueCo, het bedrijf dat ook Chelsea in bezit heeft. In het afgelopen seizoen eindigden de Fransen op een teleurstellende vijftiende plek in de Ligue 1. Vieira moet Strasbourg in de komende jaren tot een stabiele middenmoter vormen, waarna de club verder omhoog kan kijken. Todd Boehly wil het voorbeeld van Manchester City overnemen door een imperium aan clubs op te zetten, waardoor de verwachting is dat er een aantal Chelsea spelers op huurbasis aansluit bij Strasbourg. Met name jonge talenten moeten de tijdelijke overstap maken van Londen naar Frankrijk.

Vieira stopte in 2011 met voetbal, waarna hij zich direct richtte op zijn trainersloopbaan. De Fransman begon als jeugdtrainer bij City, waarna hij in januari 2016 voor het eerst hoofdcoach werd bij New York City FC. Via OGC Nice kwam hij bij Crystal Palace terecht, maar aan dat dienstverband kwam in maart na anderhalf jaar een einde. Strasbourg wordt dus de vierde klus van Vieira als hoofdtrainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat hij nu een stap omlaag zet deed het bij Palace best goed

3 juli 2023 om 09:09

Hij deed het helemaal niet zo goed met Palace.

3 juli 2023 om 09:45

PSVchelseaboy

Zijn eerste seizoen bij CP eindigde hij gewoon 12e. Dat is gewoon prima voor Crystal Palace.

Dus het is puur onzin om te zeggen dat hij het niet goed deed.

3 juli 2023 om 09:47

Eerste seizoen 12e geeindigt met Palace wat echt een puike prestatie is. 2e seizoen volgens mij na de winterstop iets minder, maar stond nogsteeds veilig wat ook de doelstelling is van Palace

3 juli 2023 om 10:19

CP had van januari t/m maart echt een loodzwaar programma. Vieira werd toen ontslagen vanwege “wisselvallige resultaten”, maar wat verwacht je als je binnen 3 maanden Spurs, Chelsea, 2x United, Newcastle, 2x Brighton, Villa, Liverpool, City en Arsenal op het programma hebt?

Vanaf april zag het programma er een stuk gunstiger uit en was het ook geen verassing dat Hudson punten pakte, maar dat was Vieira ook wel gelukt als hij wat langer de tijd kreeg.

3 juli 2023 om 10:07

Wel een veel grotere club Strasbourg, hebben een goede achterban ook, fraai stadion. Jammer van de Chelsea connectie nu

3 juli 2023 om 10:44

Weer een comment die laat zien dat je niet zoveel kaas hebt gegeten van voetbal. Het staat letterlijk in de tekst dat hij het niet goed gedaan heeft

3 juli 2023 om 10:48

Lekker blind de tekst lezen in plaats van de Premier League intensief volgen(zoals ik doe)

3 juli 2023 om 12:56

Los van de tegenstanders maak je het wel mooier dan het is. Het is zeker niet zo dat hij uitmuntend of bovengemiddeld gepresteerd heeft met Crystal Palace. Sowieso is het moeilijk inschatten hoe goed Vieira is als coach. Crystal Palace was zijn eerste serieuze klus als hoofdtrainer, maar er zijn heel wat meer factoren die bepalen waar je eindigt dan enkel de kwaliteiten van de coach.

Ben benieuwd, leuk dat hij in de Franse competitie aan de slag kan.

De FIFA moet echt iets gaan bedenken om groepen zoals de City groep onmogelijk te maken. Nu gaat de eigenaar van Chelsea hier ook aan beginnen, en er zullen er vast nog een aantal volgen. De City-groep heeft ook clubs als Troyes en Lommel in haar bezit. Die Savio die afgelopen seizoen op huurbasis speelde bij PSV is officieel gekocht door Troyes. Geloof mij, daar gaat hij geen minuut spelen. Hij is alleen daar gestald omdat een werkvergunning in Engeland waarschijnlijk een probleem is, hij nog niet het niveau van City heeft en City maar een beperkt aantal spelers mag verhuren.

Op deze manier maken straks een paar groepen uit wie waar speelt en hebben zo invloed op het gehele Europese voetbal. Het geld maakt het voetbal al voor een deel kapot, maar dit soort constructies is echt het kwaad dat het voetbal kan vernietigen.

3 juli 2023 om 13:05

Tja, het is een maas in de wet. Zelfde geldt voor Ugalde naar FC Twente. Niet 1 keer is de naam Lommel gevallen in de artikelen e.d. met betrekking tot de transfer en onderhandelingen. Dat zegt eigenlijk wel alles. Die clubs hebben werkelijk niets te vertellen en worden gewoon gebruikt voor die constructies.

Het is verder ook vrij simpel. Het is echt niet zo moeilijk om regels te verzinnen die dit soort dingen tegengaan. De FIFA en UEFA komen telkens met van die halfbakken regels die niet alleen ruimte laten voor interpretatie, maar waar genoeg alternatieven voor te verzinnen zijn. Die organisaties hebben een zee aan top advocaten die als het moet, dingen waterdicht kunnen maken.

In mijn opzicht zijn dergelijke regelgevingen dan ook voor de buhne. Je kunt dergelijke praktijken heel makkelijk de kiem in smoren, maar de UEFA en FIFA houden zich dom en komen met regeltjes aan die op het oog leuk klinken en de boel zogenaamd moeten nivelleren, maar waar je heel gemakkelijk omheen kunt draaien. Dat is naar mijn mening geen toeval.

3 juli 2023 om 13:38

Mee eens. Het zijn enkel de supporters die hier iets aan kunnen doen. Ik vond het mooi hoe de NAC-supporters hebben gereageerd op het nieuws dat de City-groep hun club over wilde nemen. Deze supporters hadden door dat hun club een trekpop van Manchester City zou worden.

En natuurlijk is het makkelijk om regels te verzinnen die dit voorkomen. De KNVB hanteert wel zo'n regel (dacht ik) als eigenaar van een Nederlandse club mag je geen belang hebben in een andere (buitenlandse) voetbalclub. Dat speelde destijds volgens mij bij MVV of Fortuna Sittard.

3 juli 2023 om 15:47

Het is een walgelijke ontwikkeling maar weinig die er om maaien. Dan gaat er niks gebeuren nee. Voetbal is verrot!

3 juli 2023 om 16:14

Ik vond de actie van NAC-fans erg mooi om te zien. Die hebben voorkomen dat hun club ook door de City-groep misbruikt zou gaan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren