Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag peinst over debuut Wout Weghorst tegen Crystal Palace

Laatste update:

Wout Weghorst gaat woensdagavond mogelijk zijn debuut maken in het shirt van Manchester United. De spits, die afgelopen weekend nog niet inzetbaar was voor de derby tegen Manchester City, is er tegen Crystal Palace wel bij. Blessureleed bij Anthony Martial kan er zelfs voor zorgen dat het debuut van Weghorst eerder komt dan verwacht. Manager Erik ten Hag wilde er tijdens de persconferentie nog niet te veel over kwijt.

Ten Hag blikte tijdens de persconferentie kort terug op de Manchester Derby, toen hij zijn ploeg een 0-1 achterstand zag ombuigen in een 2-1 overwinning. Bruno Fernandes was in de ogen van de Oldenzaler de grote man. "Hij vulde die rol echt briljant in aan de rechterkant en de linkerkant. De rest van het team paste zich goed aan en we kregen controle doordat we de vrije man wisten te vinden. Bruno was een belangrijke factor in die rol en hij was belangrijk bij het druk zetten. Hij was absoluut mijn Man of the Match", aldus Ten Hag lovend.

Tegen Palace zal het strijdplan heel anders zijn. De ploeg van Patrick Vieira verkeert niet in de beste vorm en bezet de twaalfde plek. United heeft op zijn beurt de mogelijkheid om naar de tweede plek op de ranglijst te klimmen. "Ik heb al behoorlijk veel informatie over Palace. We hebben in de voorbereiding tegen ze gespeeld. Maar ik heb nu nog niet het totale plan. Ik moet het plan nog smeden." United was in de voorbereiding met 3-1 te sterk voor Palace door doelpunten van Jadon Sancho, Marcus Rashford en Martial.

Laatstgenoemde is voor woensdagavond een groot vraagteken. De Fransman kamp met lichte klachten en dus werd Ten Hag gevraagd naar een mogelijk debuut voor Weghorst. De spits zat afgelopen weekend voor het eerst op de tribune. Inmiddels zijn de benodigde papieren binnen en zou Weghorst kunnen debuteren. "Ik moet er nog over nadenken", aldus Ten Hag. "Ten eerste moeten we de wedstrijd tegen Manchester City nog verwerken. Daarna moeten we de juiste conclusies trekken en dan gaan we een plan maken voor Palace. Ik moet nog zien hoe we het gaan doen."

Ook kwam er goed nieuws uit de ziekenboeg bij United. Jadon Sancho heeft zich weer aangesloten bij de groepstraining. De buitenspeler bivakkeerde op advies van Ten Hag een tijdje in Nederland om aan zijn herstel te werken, maar is vorige week teruggekeerd bij United. Dinsdagmiddag heeft hij voor het eerst weer meegetraind met de rest van de selectie. Ten Hag dacht dat het beter zou zijn voor Sancho om zijn sleur te doorbreken door naar Nederland te vliegen om in een andere omgeving te trainen. De aanvaller dook ineens op bij OJC Rosmalen.

Crystal Palace - Manchester United:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Antony op links, Rashford op rechts en woutje in de spits. Zonder hoge ballen heb je weinig aan 'm.

18 januari 2023 om 09:34

Denk niet dat ETH nu ineens alles om Wout gaat bouwen. Never change a winning team, dus verwacht dat Wout op de bank gaat beginnen en Rashford in de spits.

18 januari 2023 om 09:50

Ik zie anders geen reden waarom hij weghorst haalt. Alleen als aanspeelpunt heb je ook niks aan 'm. Antony links wilt alleen naar binnen en uithalen. Op rechts is ie snelgenoeg om buiten om een voorzet te geven. Ideaal met weghorst in de spits en evt Rashford daarachter als 2e spits.

18 januari 2023 om 11:34

Je kan ook gewoon de backs wat hoger laten en Eriksen wat verder laten zakken tot naast Casemiro. Als je voor deze wedstrijd weer eens met Shaw op linksback gaat spelen gaan de voorzetten wel komen, die heeft de beste voorzet van het elftal. Wan-Bissaka heeft geen geweldige voorzet, maar Bruno Fernandes is toch al wat geneigd uit te zakken naar de rechterkant, dus dan heb je vanaf die kant ook iemand die prima een voorzet kan geven.

Zoals Martial de laatste wedstrijden speelt voegt hij in ieder geval ook weinig toe, zoveel slechter zal Weghorst het niet doen; al denk ik eigenlijk gewoon dat Ten Hag gewoon met Antony op rechts, Rashford in de spits en Garnacho links gaat voetballen en Weghorst in de tweede helft laat debuteren.

18 januari 2023 om 13:54

Ik denk dat Rashford gewoon vanaf links blijft komen hoor. Daar speelt hij toch beter dan in de spits.

18 januari 2023 om 13:55

Martial voegt juist veel toe met z’n spel. Precies wat ten hag wil. Alleen is ie constant geblesseerd.

18 januari 2023 om 09:41

Antony op links heb je helemaal niks aan. Op rechts kan een linkspoot alsnog prima indraaiende voorzetten geven, vraag maar aan Ziyech.

18 januari 2023 om 09:59

Ziyech heeft wel echt een veel betere trap dan Antony natuurlijk. Maar hoe vaak gaan indraaiende voorzetten goed in de PL? Ik heb oprecht geen flauw idee, maar indraaiende voorzetten zijn veel makkelijker te verdedigen voor verdedigers dan afdraaiende. Indraaiende komt naar hen toe en afdraaiende gaat juist van hen af. Juist met een actie buitenom hebben de inlopende aanvallers veel meer snelheid (=kracht) in het aanvallen van de bal

18 januari 2023 om 10:07

Dat weet ik maar het was een voorbeeld van dat het wel kan. Als je een bal goed bij de tweede paal kan neerleggen dan is dat net zo gevaarlijk. Haller en Antony hadden vorig jaar ook een goede connectie in het veld.

18 januari 2023 om 10:16

Zou toch wel wat spelers sparen.
Casemiro en Fred missen Arsenal bij een gele kaart. Kan beter ookmet Garnacho links en rechts Antony/Pellistri beginnen. Rashford kan dan laatste 20 min inkomen.
Ondanks dat Martial niet qcoort is hij heel belangrijk in de pressing en balbijhouden. Hopelijk is hij terug tegen Arsenal.

18 januari 2023 om 11:40

Wat mij betreft start hij met Mctominay in plaats van Casemiro. Een wedstrijd missen gaat Casemiro toch sowieso binnenkort en dan moet Mctominay hem ook al gaan vervangen. Casemiro gaan we keihard nodig hebben tegen Arsenal en een kwakkelend Palace zou toch ook met Mctominay wel te bestrijden moeten zijn. Mag toch hopen dat Ten Hag Mctominay op de training wel klaarstoomt voor de 6-positie, want anders hebben we helemaal niks.

Fred hoeft sowieso niet de hele wedstrijd te spelen, en zou zelfs ook helemaal niet kunnen spelen. Ligt er natuurlijk aan hoe makkelijk de wedstrijd zal gaan (en dat zal wel vies tegenvallen, want Palace is echt een taaie ploeg als je moet winnen), maar ik hoop dat Pellistri minuten gaat krijgen en in plaats van Fred inbrengen hoop ik dat hij Mainoo laat invallen. Maakte tegen Charlton een prima indruk en wil hem graag wel eens zien in de Premier League.

18 januari 2023 om 14:01

Zou Casemiro ook rust geven, maar hem laten vervangen door Martinez. Die heeft genoeg ervaring op die plek onder ten Hag en je laat de verdediging dan hetzelfde als tegen City. Mctominay is niet goed genoeg

18 januari 2023 om 11:07

Dan liever Rashford links en Garnacho rechts. Antony komt geen man voorbij.

18 januari 2023 om 11:33

Weghorst is een lange slungel maar niet heel goed met hoge ballen. Heeft de bal liever in de voeten. Lengte zegt niet alles over een speler.

Jammer dat Martial wederom geblesseerd is geraakt. Ik heb het idee dat hij onder ten Hag weer kan opleven en wat stappen in zijn ontwikkeling kan zetten, net zoals Rashford. Al sinds het begin heb ik het idee dat ten Hag ook veel vertrouwen heeft in Martial en in de minuten die hij tot nu toe onder ten Hag heeft gemaakt vond ik hem ook prima.

Nog niet heel goed, maar was wel beter dan in de voorgaande seizoenen en hopelijk kan hij eens langere tijd blessurevrij blijven en daadwerkelijk opleven onder ten Hag. Over Weghorst; zou mooi zijn als hij vanavond minuten maakt, maar zou hem toch (nog) niet opstellen en eerder een invalbeurt geven. Dan zou ik vanavond gewoon spelen met Antony op rechtsbuiten, Bruno Fernandes op de 10-positie, Garnacho op linksbuiten en dan Rashford in de spits en dan heb je Weghorst nog over als aanvallende optie samen met o.a. Pellistri en Elanga.

Nu ik dit zo schrijf, klinkt dat heel mager de opties die je dan nog hebt. Las gisteravond ook dat Sancho weer terug is op het trainingsveld bij Manchester United en volgens mij zit hij helaas nog niet bij de selectie. Heeft een tijdje individueel getraind en vond hem in het begin van dit seizoen goed onder ten Hag, daarna helaas ver teruggevallen. Maar ik hoop dat hij weer kan opleven, want dan heb je gewoon een geweldige aanvaller erbij en dus een extra optie.

de Gea
Dalot
Varane
Martinez
Shaw
Casemiro
Eriksen
Antony
Fernandes
Garnacho
Rashford
18 januari 2023 om 10:29

Ik heb ook de grootste vertrouwen in Martial. Ik heb dan ook altijd gezegd dat hij in potentie echt een wereldtopper is en in vorm niet te stoppen. Snelheid, kracht, koelbloedigheid en een techniek waar je u tegen zegt.

Zonde dat zijn spieren niet altijd optimaal werken. Afgelopen weekend weer in de rust eraf door klachten, terwijl je zag dat zijn rol in de ploeg heel belangrijk is. Houdt ballen vast, is goed in de combinatie en in de pressing.

Samen met Rashford en Bruno zal hij dit seizoen nog veel mooie dingen laten zien, en hopelijk blijft hij het vertrouwen krijgen. Het lijkt mij in ieder geval dat een anti-voetballer/targetman als Weghorst in het voetbal van Ten Hag van z’n leven lang geen basisplaats zal krijgen.

18 januari 2023 om 10:44

Ja is echt zonde. Zoveel potentie. Ik hoorde van de week ergens dat hij dit seizoen nog geen 3 hele wedstrijden fit gebleven is.

18 januari 2023 om 11:47

Fysiek topvoetbal aan kunnen is net zo goed een kwaliteit natuurlijk, en dat is er één die hij in ieder geval niet bezit.

Ik weet het niet met Martial. Dan speelt hij weer een wedstrijd waar je denkt dat United volgend seizoen helemaal geen nieuwe spits hoeft te halen en dan zie je hem weer een hele wedstrijd niet (ja, hij presst alleraardigst en houdt een man bezig, maar dat doen alle Unitedspelers op dit moment).

Over je laatste zin; hij heeft vorig seizoen met Ajax Haller ook optimaal laten renderen en dat is precies dat. Fysiek sterk, technisch niet geweldig maar wel basistechniek, niet snel en een targetman. Blijkbaar kan het wel dus. Nu bedoel ik niet dat Weghorst een basisplaats gaat krijgen, maar die gaat wel minuten maken, daar ben ik van overtuigd.

18 januari 2023 om 14:12

Martial blijft inderdaad altijd een vraagteken wat dat betreft. Seizoen 18/19 onder Ole was hij echt vrijwel het hele seizoen fit en in vorm, wat resulteerde in 17 PL goals en ik geloof nog 7 assists. Dat is het niveau dat hij consistent zou moeten kunnen halen.

Over Weghorst: ik vind hem niet vergelijkbaar met Haller. Waar Weghorst het vooral moet hebben van zijn harde werken, is Haller ondanks zijn fysiek toch wel een sierlijke speler. Goed in de combinatie, artistiek. Weghorst ben ik zeker niet weg van. Voor de laatste 10 minuten bij een achterstand, a la.

Ben benieuwd of hij Casemiro en Fred op gaat stellen. Bij een gele kaart zijn zij geschorst voor de topper tegen Arsenal aankomende zondag, als Arsenal liefhebber zou ik dat niet erg vinden .

18 januari 2023 om 10:09

Kan ik me voorstellen! Die 2 voorkomen zoveel gevaar. Ben echt benieuwd naar komend weekend. Zal een erg spannende pot worden denk en hoop ik. Arsenal heeft ook indruk op me gemaakt dit seizoen. Leuk dat ze t beide weer zo goed doen nu!

Ten Hag heeft het echt wel op de rit. Wout zal daar echt niet aan de lopende band gaat scoren, maar die gaat echt wel zijn waarde hebben voor dit team.

Ik denk dat je van Wout als basisspeler niet echt vrolijk wordt. Ik zou voorin beginnen met garnacho - rashford - Antony. Het is wel echt een hele belangrijke wedstrijd die ze moeten winnen als je aansluiting wil houden met city en in mindere mate Arsenal. Maar goed, top 4 en een prijs zou al een topprestatie zijn van Ten Hag.

18 januari 2023 om 10:18

United gaat de komende 10 jaar geen kampioen worden. Probeer eerst maar eens stabiel de komende jaren in de top 4 te komen, clown club die in de maling is genomen om een Antony voor 100 miljoen te kopen.

18 januari 2023 om 10:47

Wees eens heel eerlijk heskey, zou je over arsenal afgelopen seizoen niet hetzelfde gezegd hebben?
Voetbal is gelukkig nog niet helemaal voorspelbaar. Een club afschrijven voor 10 jaar is echt niet heel slim. En al helemaal een club die misschien in de komende maanden verkocht gaat worden en we nog geen idee hebben hoe het nieuwe beleid zal zijn.

18 januari 2023 om 10:54

Iron trek je d'r niet te veel van aan. De jaloezie spat van het berichtje af. United kan weer een echte powerhouse worden mits ze de komende 2/3 jaar zo doorgaan. Ik vind het persoonlijk mooi om United en Arsenal weer zo goed te zien, doet me denken aan het Wenger - Ferguson tijdperk.

18 januari 2023 om 14:45

Snap dat je het lastig vind na al die jaren dat Man Utd er een stukje beter voor staat dan jullie. Heb ik ook best moeite mee gehad toen het andersom was. Vooral dat kampioenschap….
En veel is er ook niet mis met je post. 100 miljoen voor Antony is er 80 teveel, eigenlijk zelfs beter geweest hem helemaal niet te kopen. En eerst stabiel in de top 4 is ook een prima advies. Maar om dan te beginnen met ‘united gaat de komende 10 jaar geen kampioen worden’, daar zou ik graag een onderbouwing bij zien…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren