Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind baalt: ‘Hij kreeg daardoor bij de zogeheten analisten een bepaald stempel’

Laatste update:

Daley Blind heeft naar eigen zeggen veel gehad aan Frank de Boer, met name in zijn eerste jaren als profvoetballer. De inmiddels 34-jarige verdediger maakte de trainer mee bij Ajax en het Nederlands elftal en vindt dat De Boer met name als bondscoach van Oranje veel te hard is aangepakt door de media.

"Frank de Boer is heel belangrijk voor mij geweest", concludeert Blind in de nieuwe editie van Helden Magazine. "Mijn echte debuut heb ik onder Marco van Basten gemaakt in 2008, ik ben daarna nog een paar keer ingevallen."

"Maar ik was niet het talent dat meteen na mijn debuut m’n plek vasthield. Ik weet ook niet of ik er op dat moment klaar voor was. Onder Jol, die Van Basten was opgevolgd, had ik geen beste tijd en vertrok ik voor een jaar naar Groningen", aldus de linksback, die na de verhuurperiode in het hoge noorden terugkeerde bij Ajax.

"Toen ik terugkwam, sprak Frank altijd het vertrouwen in me uit, maar ik speelde lang niet altijd. Ik maakte nog weleens foutjes, maar het belangrijkste was dat Frank me een week later toch weer opstelde of me liet invallen. Daarvan bloeide ik op, hij gaf mij de tijd om me door te ontwikkelen en ik had het gevoel dat ik er echt bij hoorde", is Blind complimenteus richting zijn oude coach.

"Frank bleef benadrukken dat hij in me geloofde. Ik was toen nog een jongetje en moest een vent worden. Na een jaar kon ik dat vertrouwen ook belonen, ik had echt stappen gemaakt." Blind werd onder De Boer vier keer op rij kampioen met Ajax. Wat volgde was een toptransfer naar Manchester United.

In 2020 werd de samenwerking tussen speler en trainer nieuw leven ingeblazen, ditmaal bij het Nederlands elftal. De samenwerking was echter van korte duur. "Frank werd vlak voor het EK bondscoach en op het EK in 2021 werden we uitgeschakeld door Tsjechië in de achtste finale op een knullige manier. We kwamen redelijk makkelijk de poulefase door, dus dat was zonde."

Worsteling


Blind zag De Boer soms echt worstelen als bondscoach. "Hij werd vanaf het begin hard aangepakt. Ik denk dat dat niet altijd even eerlijk was, hij was een beetje een makkelijk slachtoffer. Hij had bij zijn laatst getrainde clubs niet altijd het geluk mee en heeft daardoor ook bij het Nederlandse publiek of de zogeheten analisten al meteen een stempel gekregen." De Boer kende weinig succes bij achtereenvolgens Inter, Crystal Palace, Atlanta United en Al-Jazira.

"Dan is het heel moeilijk om daar in een korte periode vanaf te komen. Ik heb het zelf ook gemerkt: als de media eenmaal negatief zijn, dan moet je een half jaar goed spelen voordat je daar weer bovenop komt en een heel jaar voordat je het beeld hebt kunnen omdraaien", aldus Blind, die met Oranje in voorbereiding is op het EK in Duitsland.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Had Frank graag teruggezien als trainer van Ajax..

4 juni 2024 om 18:21

Met dit team? Graag! Want ik denk dat Ajax met het huidige materiaal en Frank De Boer als coach weer onder Twente zal eindigen.

4 juni 2024 om 18:39

Frank de Boer is daarentegen nog nooit onder Twente geã«indigd hoor

4 juni 2024 om 19:51

Nee maar hij speelde zaadvoetbal en haalde helemaal niet zo veel punten.

4 juni 2024 om 19:58

Maar werd wel meermaals kampioen

4 juni 2024 om 22:32

Meer dan de rest...

Vooraf kun je best twijfelen over de geschiktheid van De Boer op basis van prestaties. Dat is logisch en niets mis mee.
Ben het er wel mee eens dat daarna zijn keuzes evengoed objectief beoordeeld moeten worden. Dat is vaak wel een probleem bij analisten. Als een speler of trainer slecht gepresteerd heeft dan is hij per definitie slecht en zijn daarmee ook alle keuzes en wedstrijden slecht. Dat is natuurlijk onzin.

4 juni 2024 om 17:55

Maar Blind noemt de slechtste prestatie ooit in de PL en volgens mij in de Serie A ook "niet altijd het geluk mee", dat lijkt me ook niet echt objectief. Daarbij was het oranje onder de Boer ook bagger. Het zag er niet uit, voorkeur voor verschillende uitgerangeerde spelers (wat toen nog door verschillende mensen verdedigd werd, maar waar Koeman nu bakken kritiek over krijgt) en het resultaat was slecht...tsja dan krijg je terechte kritiek

4 juni 2024 om 17:58

Niet voor niets dat hij in de boeken staat als slechtste coach in de PL en een van de slechtste bij inter. Maar nee hoor volgens onze Daley komt het omdat die ‘niet altijd geluk mee had’.

4 juni 2024 om 18:03

Nou ja, dat laatste is niet waar. In de PL zit hij wel in zo'n rijtje, maar in de Serie A hebben ze wel slechter gehad hoor. Dat neemt niet weg dat hij bij Crystal Palace gigantisch heeft staan blunderen en bij Inter was het gewoon slecht.

4 juni 2024 om 18:09

Correctie, een van de slechtste van inter.

4 juni 2024 om 18:13

Tja Crystal Palace had ook beroerde selectie, en Zaha was precies die wedstrijden geblesseerd. Wordt beetje overdreven allemaal soms

4 juni 2024 om 18:13

De keuzes voor de spelers waren toen gewoon logisch. Als zowel Van Gaal als Koeman ze nog oproept dan zullen het wel de beste spelers zijn. Die worden echt niet opgeroepen omdat drie bondscoaches die jongens zo aardig vinden. Vind zelf 532 verschrikkelijk en het spel was toen inderdaad niet om aan te gluren overigens.

Maar vind hetzelfde nu met Koeman. Er is nog geen wedstrijd gespeeld op het EK en iedereen zit nu al te klagen. Brobbey is niet goed, Depay is alleen maar geblesseerd, Bergwijn is een vriendje. Koeman zal toch aanvallers mee moeten nemen.

4 juni 2024 om 18:15

Kom op zeg, ze verloren alle wedstrijden en scoorden 0 keer. Verloren met grote cijfers van een promovendus. Wordt echt niks overdreven.

4 juni 2024 om 19:03

@arsenal890 ach dat vind ik ook altijd zo makkelijk scoren. ''ze verloren alle wedstrijden en scoorden 0 keer''. Weet je wel hoe lang die serie was? Precies 4 wedstrijden, laten we niet doen alsof dit gaat om een serie van 2 maanden. Ter vergelijking, ook United had dit seizoen een serie van 4 wedstrijden waarin ze niet scoorden. Die pakte toen 1 heel punt meer.

Ook frappant dat Atalanta in het rijtje staat als weinig succesvol. De Boer pakte daar gewoon 2 prijzen, heeft het prima gedaan.

4 juni 2024 om 19:45

Een Feyenoorder die over De Boer praat die overal gefaald zou hebben lijkt me ook niet echt objectief. De man heeft na 7 jaar droogte Ajax evenveel kampioenschappen bezorgt als waar Feyenoord 30 jaar over doet. En dat met echt pure middelmaat.

Hij heeft zeker niet overal gepresteerd maar het zijn altijd dezelfde types die verkondigen dat hij er niets van kon.

4 juni 2024 om 20:47

@myvision, wat heeft mijn clubvoorkeur te maken met het feit dat ik vind dat De Boer in Engeland en Italië gefaald heeft en dat hij het bondscoachschap dus niet verdiende. Serieus. En daarbij bewees hij daarna ook niet geschikt te zijn. Bizar hoe weinig mensen terechte kritiek los kunnen zien van clubvoorkeur.
En daarna dan nog een zielige sneer over het aantal kampioenschappen van Feyenoord in je comment verpakken.
Blijkbaar is dat ook het enige wat je op dit moment kunt doen om jezelf een beetje beter te voelen. Naar de historie kijken.

Hij leek destijds ook meer bondscoach te worden vanwege zijn naam als zijn laatste prestaties. Desalniettemin vind ik dat als hij dan is aangesteld hij niet bij voorbaat al op achterstand hoort te staan en dat leek bij de zogenaamde analisten vaak wel het geval.

Wat is dat toch met die trainers en voetballers die voortdurend verwachten dat we in katzwijm vallen van hen? Alsof het goden zijn die ver boven de maatschappij zweven.

Vier keer dik gefaald in het buitenland en dat dan afdoen met niet veel geluk gehad. Klassiek voorbeeld van gebrek aan zelfreflectie (in deze dan vanuit oogpunt FDB). Bij Ajax ook alleen maar succesvol omdat hij de beste selecties had. Kan je moeilijk een waardemeter noemen.

4 juni 2024 om 18:30

Hahahahahahaha, jij noemt selecties met Andersen, Serero, Sana en dat soort absolute middelmaat de beste selecties? 😂 FdB heeft het met deze selecties gewoon over gepresteerd.

Frank de Boer is ook wel capabel, maar wel onder bepaalde omstandigheden. De man is behoorlijk koppig en heeft een bepaalde manier van werken waar wel een ploeg bij hoort die naar hem luistert en veel respect voor hem heeft. Daarnaast is De Boer wel afhankelijk van de stabiliteit van een club.

Bij Ajax heeft hij het uitstekend gedaan, bij Atlanta redelijk. Alleen bij Crystal Palace en bij Inter was het wel een puinhoop. Dat mag je echt wel op het conto van De Boer schrijven. Als bondscoach vond ik hem tot een week voor het EK niet eens zo slecht, maar je gehele tactiek op het allerlaatste moment totaal overboord gooien en het EK ingaan met een tactiek waar deze ploeg niet op getraind had, dat vond ik wel een kapitale blunder. Hij had zich duidelijk laten beinvloeden door de publieke opinie en dat moet je niet doen als bondscoach. Zeker niet op zo'n moment.

"niet het geluk mee".... wat?
hij bakte er gewoon niks van na zijn ajax-tijd. En zelfs die tijd (buiten de kampioenschappen) hadden veel supporters van ajax nog kritiek vanwege het vertoonde spel.
maar leuk dat blind positief is over de boer, lijkt me ook logisch aangezien de boer ervoor gezorgd heeft dat blind aan zijn minuten kwam en hem belangrijk wist te maken.

4 juni 2024 om 18:46

Frank moet het gewoon bij 433 houden en niet van die onzin formaties als 532 gaan proberen. 433 is wat hij kan

De macht van de media is inderdaad veel te groot. Je moet als voetballer of coach een dikke huid hebben om de Valentino’s te weerstaan. Mooi voor Daley dat het in Spanje nu zo goed gaat.

Voorlopig kan met name Blind een lange neus trekken wordt met zijn club gewoon derde in de Spaanse competitie en staat gewoon iedere wedstrijd opgesteld geweldig gedaan vind ik , blijft voor mij opbouwend een van de betere spelers in oranje ondanks dat hij als back niet meer kan in oranje maar als centrum verdediger vind ik hem nog steeds een hele goede .

4 juni 2024 om 18:32

Maar hij gaat mee als back, en daardoor blijft Maatsen thuis....

4 juni 2024 om 18:47

Ik vind dat Blind als linksback niet meer kan , maar die Maatsen vind ik ook niets maar we hebben toch nu gewoon goede spelers voor die plek .

De kritiek op de Boer was gewoon terecht, na de eerste periode Koeman was het spel gewoon veelbelovend en werden we vermaakt. Toen Frank begon liep het niet, en was het spel niet om aan te zien. Daarnaast maakt hij gewoon keuzes die je niet moet maken, zoals Promes. Natuurlijk had hij pech met wat de spelers deden in de achtste finale tegen Tsjechië, maar iedereen voelde dat toen al aankomen. Wij Nederlanders willen gewoon leuk voetbal zien, als je dan verliest is het jammer maar dan zijn we tenminste vermaakt, en dat gebeurde gewoon niet onder de Boer. Het simpele gevolg is dan dat je weinig krediet hebt, en dan helpt de verwoeste reputatie niet.

4 juni 2024 om 19:52

Nouja, wij Nederlanders willen leuk voetbal zien en winnen. Speel je om te winnen, dan wordt er over het spel gezeken. Speel je leuk en je verliest, dan wordt er weer geopperd om eens een voorbeeld te nemen van de zuid Amerikaanse landen. Eigenlijk, als het tot voetbal aankomt zeiken we altijd.

4 juni 2024 om 22:39

Persoonlijk wil ik gewoon winnen...mooi voetbal heeff tot nu toe geen enkele prijs opgeleverd....ook niet in 1988!

Ik twijfel er niet aan of frank de boer ziet t spelletje. Nu nog een assistent-manager er naast die t verhaal erom heen doet en t moet goedkomen. Tikkie breed blind-junior in t begin van zn carriere bleek later mee te kunnen voetballen en ook tikkie diep te kunnen doen. Het blijft een subtopper die boven zich zelf kan uitstijgen. Maareh snelheid zit er inmiddels echt niet meer in. Maar was met r koeman en j wouters ook zo.

4 juni 2024 om 22:42

Ja...subtop!...lekker meelullen met de massa

Hij had het geluk niet altijd mee? Bij 4 clubs achterelkaar niet? Houd vanzelf wel een keer op he

Bepaalde stempel ja op basis omdat hij bij al zijn clubs in het buitenland is mislukt. Bij Crystal Palace, Inter, Atlanta United en ook bij Al-Jazira. Kerel heeft het alleen bij Atlanta een jaar volgehouden. En bij Oranje was het ook gewoon triest. Je verliest nota bene van Tsjechië omdat De Boer al in paniek raakt omdat we een rode kaart krijgen. Typerend dat hij Malen eruit haalde terwijl hij het enige gevaar was voorin. Ook die 5-3-2 werkte onder De Boer voor geen meter. Gewoon een mislukte trainer na zijn periode bij Ajax.

4 juni 2024 om 22:43

Open kans van Malen....stomme handsbal De Ligt...vergeten zeker?

5 juni 2024 om 12:56

Rode kaart staat er letterlijk in en een grote kans gebeurt wel is vaker. Betekent het dan dat je in paniek raakt en kansloos verliest van Tsjechiã«? Nee De Boer heeft zwaar gefaald. Ook met 10 man moet je makkelijk stand kunnen houden maar vielen als een kaartenhuis uit elkaar omdat De Boer niks meer raad wist. Zegt genoeg dat hij Malen wisselde terwijl dat onze gevaarlijkste aanvaller was. En op de counter heb je altijd iemand zoals Malen nodig. De Boer deed dat met Memphis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren