Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees Kwakman opteert nieuwe naam als wingback in het Nederlands elftal

Laatste update:

Kees Kwakman hoopt dat Ronald Koeman voor Cody Gakpo kiest als wingback tijdens het EK, zo vertelt hij in Voetbalpraat. De analist van ESPN ziet het niet snel gebeuren, maar hoopt er stiekem wel op.

In het voetbalpraatprogramma is de formatie van Oranje onderwerp van gesprek. Kiest Koeman voor een vier- of een vijfmansdefensie? "Blind speelt bij Girona fantastisch, maar daar is hij centrale verdediger", stelt Kwakman. "De vraag is of Koeman Blind als echte wingback ziet."

"Ik hoop stiekem dat hij het met Gakpo wil proberen als wingback", gaat Kwakman verder. "België deed dat ook met Carrasco aan de ene kant en Meunier aan de andere kant. Bij Oranje zie ik dat voor me met Gakpo op links en Dumfries op rechts."

Vincent Schildkamp, ook te gast, gelooft daar niet in. "Dan had Koeman dat allang een keer gedaan", merkt de commentator annex presentator op. "Nee, hij gaat het ook niet doen, maar daar hoop ik stiekem nog wel op", antwoordt Kwakman.

De analisten komen vervolgens tot de conclusie dat er geen echte wingback in de EK-selectie zit. "In de voorselectie zat natuurlijk wel een wingback met Ian Maatsen", merkt Schildkamp op.

"Dat Koeman ervoor heeft gekozen om hem niet te selecteren, zou je uit kunnen afleiden dat hij niet met een wingback gaat spelen", zegt Schildkamp. "Anders zou je hem toch altijd oproepen? Ook al zie je hem als tweede man achter Blind. Ik denk dat hij met vier verdedigers gaat spelen."

"Het moet een keer groots en meeslepend worden, in plaats van berekenend. Schei uit! Zoveel mogelijk aanvallende spelers. Naar voren. Het moet groots en meeslepend worden", sluit Schildkamp af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Hoop dat Kees nooit bondscoach wordt dan...

5 juni 2024 om 20:30

Ik heb laatst ook ergens iemand zien opteren voor Koopmeiners op linker wingback. Zulke fratsen ga je dus krijgen als je er geen één oproept.

5 juni 2024 om 22:08

Als je geen wingback op roept zul je ook wel zonder wingback gaan spelen, toch? Ronald???

5 juni 2024 om 20:35

Als Koeman Blind op links gaat zetten deze zomer, denk ik dat Kees tactisch niet onder doet voor Ronald.

Gakpo: "Ik ben linksboetoe!"

Laten we dan ook gelijk Depay op CV zetten en ala Koeman gewoon vanaf 40m schieten op doel. Groetjes.

Lijkt zo lastig zelfs voor de bondscoach om mensen in vorm op te stellen of mensen die exceptionele kwaliteiten hebben. Komen we aan met wijnaldum en daley blind. Ik verbaas me

5 juni 2024 om 20:46

Ik vind Cody Gakpo op linkerwingback helemaal niet zo bizar. Zeker als je tegen Polen speelt en je zelf constant de bal hebt. Tegen een Frankrijk moet je dat niet in je hoofd halen nee, maar tegen een Polen kan dat best. Gakpo heeft de discipline en conditie om op en neer te blijven lopen en heeft een prima voorzet. Daar heb je meer aan dan een Van de Ven als je 70% balbezit hebt.

5 juni 2024 om 20:56

Tenminste iemand die een beetje kijk op het spelletje heeft. Vind de gedachte ook niet zo gek. Zeker tegen landen als Polen krijgen wij de ruimte en de bal. Om dan Ake of van de Ven op linker wingback te zetten lijkt mij tactisch niet zo zinvol. Gakpo zou zeker kunnen.

Aangevuld met de Jong, Reijnders en Koopmeiners op het middelveld en Simons met Depay in de spits moet je die eerste wedstrijd toch makkelijk over de streep trekken.

5 juni 2024 om 21:02

Gakpo kan alleen niet, maar dan ook echt totáál niet verdedigen. En als je hem dan toch alleen aanvallend kunt gebruiken kun je net zo goed met 4 achterin spelen.

5 juni 2024 om 21:16

Juist, gewoon 4-3-3 spelen als je veel de bal hebt en wil aanvallen. Daar hebben we gewoon de spelers voor. En dan kun je ze ook nog eens op hun sterkste positie zetten in plaats van op een plek die ze totaal niet gewend zijn. Ik weet het, het is heel saai en ik haal er niet de headlines mee. Maar het is wel een vrij slimme oplossing, al zeg ik het zelf.

5 juni 2024 om 21:21

Dat hoeft ook niet. Polen heeft geen pingelaars die Gakpo doldraaien op de counter. Gakpo moet zijn defensieve meters maken, maar verder zal hij zelden één op één moeten verdedigen. Aké is er ook nog om hem te helpen in geval van nood.

wil je echt nog extra defensieve zekerheid gaan in bouwen tegen Polen? Met 5 man achterin en ook nog eens een centrale verdediger op wingback? Als je tegen Polen met van de Ven daar gaat spelen heb je dus een linkerkant die totaak niet gevaarlijk is. Je speelt praktisch linksbuiten en Van de Ven gaat echt niet zijn mannetje uitspelen en voorzetten geven. Dat kan Gakpo wel. Uiteindelijk ben je zo aanvallend veel gevaarlijker terwijl je defensief een klein beetje in levert. Je hebt uiteindelijk altijd een blok van 3 achterin over en ook Dumfries zal defensief bijdragen.

Verder is 433 met Aké die achterin blijft, Dumfries die verder naar voren schuift en Gakpo die links de instructie krijgt om het veld breed te houden hetzelfde als een 352. Uiteindelijk kom je in beiden gevallen op dezelfde invulling uit, met in balbezit 3 man achterin. Gakpo en Dumfries die het breed houden.

Ik hoop vooral dat er snel weer 4-3-3 gespeeld gaat worden... Tegenwoordig is het voetbal zo saai bij oranje. Heb ook het idee dat niemand naar het EK uitkijkt daarom.

Waar baseert hij op dat Koeman met een viermans achterhoede gaat spelen. Ik zou dolblij zijn maar dat durft hij niet.

5 juni 2024 om 21:27

Dat baseert hij op het feit dat (hij vindt) dat Koeman geen wingbacks mee heeft genomen. Staat toch gewoon in de tekst?

6 juni 2024 om 12:36

Hou op met die wingbacks. Een back moet de hele zone moet kunnen bespelen. Vd ven ake dumfries frimpong dat zijn de mensen die daar gaan spelen. Dat kan in een 433 en 532. Koeman kennende en zijn geschiedenis laat zien dat dit gewoon 532 gaat worden.

Verbruggen; Dumfries, Van Dijk, Van der Ven, Ake; Frenkie, Schouten, Reijnders; Simons, Brobbey, Depay.

Als Frenkie er niet is mag Veerman daar wel staan. En wellicht Depay spits en Gakpo linksvoor maar ik vind het wel lekker om een spits te hebben die gewoon een beetje in de spits staat.

Zo'n verkeerd elftal hebben we niet als je de in mijn ogen goeie maar opstelt.

Wat een dom geneuzel zeg. Iedereen die Koeman een 5 mans verdediging aan loopt te praten. Dat op een moment dat je juist kunt verrassen met in potentie één van Europees beste viermans verdedigingen. Met v Dijk en vd Ven heb je het snelste centrale duo op de wereld met Ake en Geertruida heb je verdedigend gezien misschien ook wel de twee sterkst verdedigende backs ter wereld en ipv van ze te gebruiken als vliegende blindgangers kan Geertruida juist erg goed het middenveld inschuiven om zo je man meer situatie te creëren, dit heeft hij al bewezen zeer goed te kunnen. Dan maakt het al niet meer uit of 433 of 442 gaat spelen. Maar op deze manier kun je imo het beste het Nederlandse totaal voetbal reanimeren.

Je beste aanvaller in de verdediging zetten, echt een vreselijk idee. Ik wordt behoorlijk moe van al die analisten die interessant proberen te doen met dit soort teksten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren