Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blessure op training van Frankrijk betekent mogelijk meevaller voor Nederland en vooral Denzel Dumfries

Laatste update:

Theo Hernández heeft de woensdagtraining van les Bleus vroegtijdig verlaten, zo sijpelt door in de Franse media. De pijlsnelle vleugelverdediger van AC Milan kampt met knieklachten, die hij overhield aan het oefenduel met Canada (0-0). In de komende dagen moet blijken of Hernández op tijd kan herstellen.

In Frankrijk wacht men rustig af of Hernández op tijd fit is voor het eerste groepsduel met Oostenrijk aankomende maandag. Bondscoach Didier Deschamps heeft met Ferland Mendy en Eduardo Camavinga twee spelers van Real Madrid achter de hand die op de linksbackpositie uit de voeten kunnen.

De knie van Hernández zal deze week meermaals getest worden, waarna de medische staf zal bepalen of het verstandig is om met de linkspoot verder te gaan. Het tweede groepsduel van Frankrijk is voor Hernández een pikant weerzien, waar hij graag bij zal willen zijn.

Over acht dagen, op vrijdag 21 juni, nemen Nederland en Frankrijk het tegen elkaar op in de Red Bull Arena in Leipzig. Hernández, die erom bekendstaat vaak op te stomen, zal op ‘zijn’ linkerflank mogelijk meermaals tegenover Oranje-international Denzel Dumfries komen te staan.

Dumfries (Inter) en Hernández (AC Milan) hadden het in het verleden meermaals met elkaar aan de stok tijdens de heetgebakerde derby van Milaan. De Rotterdamse rechtsback van i Nerazzurri deed daar tijdens het titelfeest van Inter een schepje bovenop door een spandoek van het hoofd van Hernández op een aangelijnde hond te tonen dat hij van een supporter aangereikt kreeg.

Het is overigens nog de vraag of Dumfries kan rekenen op een basisplaats in Oranje. Zijn concurrent, Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), liet tijdens de laatste twee oefenzeges een uitstekende indruk achter.

De 26-jarige Hernández is sinds september 2021 international van Frankrijk. Inmiddels staat de teller op 27 interlands, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 8 assists. Zijn twee jaar oudere broer Lucas, verdediger van Paris Saint-Germain, moet het EK al laten schieten vanwege een zware knieblessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom doet de media net alsof Frimpong een concurrent is voor Dumfries? Het is toch al duidelijk gemaakt dat Frimpong meegenomen is voor de rechtsbuiten positie.

De kans is groot dat als Frimpong speelt dat Geertruida ook speelt. Maar dan is Geertruida toch zijn concurrent.

13 juni 2024 om 09:46

Omdat de grootse vorm van frimpong er dan voor zorgt dat Koeman voor dat koppeltje kiest. Maar je zou idd ook kunnen zeggen dat Xavi Simons bang moet zijn voor frimpong idd

13 juni 2024 om 09:55

Xavi moet helemaal niet op rechts spelen maar op links of 10.

Malen Gakpo Frimpong
Xavi
Veerman Schouten
Aké VVD de Vrij Geert
Bijlow

13 juni 2024 om 09:58

Bijlow? Als er ergens geen discussie over is op dit moment zijn het de keepers. Verbruggen start en daarmee klaar.

13 juni 2024 om 10:04

JSH, ik zou toch wel met Depay in de punt beginnen en Reijnders erin zetten voor Veerman en het is duidelijk dat Verbruggen start over Bijlow wat overigens geheel terecht is. Dan vind ik dat toch wel een sterke opstelling hoor.

13 juni 2024 om 10:10

@JSH88 Ik ben blij dat jij geen bondscoach bent haha

13 juni 2024 om 10:11

Depay en Verbruggen horen toch standaard in de basis. Waarom kies je voor Gakpo en Bijlow?

13 juni 2024 om 10:46

Geen Memphis? Je hebt er weinig van begrepen

13 juni 2024 om 09:59

Dumfries en Frimpong kunnen niet aan dezelfde kant staan, die lopen elkaar in de weg. Beide zijn die pijlsnelle wingbacks die de achterlijn willen halen. Met een van die 2 heb je een speler als Simons of Malen nodig die naar binnen trekt en ruimte maakt. Met Frimpong rechtsbuiten heb je dan Geertruida nodig achterin. Dumfries en Frimpong in 1 elftal is door Koeman ook nog helemaal niet getest

13 juni 2024 om 10:14

Dat is toch niet heel gek? Geertruida is namelijk afhankelijk van het feit of frimpong wel of niet speelt. Dus waar het uiteindelijk op neer komt is de keus word het frimpong of word het dumfries, en als het frimpong word start geertruida idd op papier op rechtsback, maar geertruida zal niet opgesteld worden indien frimpong niet speelt, dus blijft frimpong toch echt de concurrent haha, daarnaast zal geertruida ook in 5mans als rcv spelen en bestrijken zowel frimpong als dumfries gewoon de rechterkant.

Ferland Mendy is momenteel de beste linksback van de wereld, blessure van Theo word Frankrijk juist sterker van

13 juni 2024 om 09:47

@aycette, zelf ben ik groot Real Madrid fan alleen is dit natuurlijk onzin. Mendy was 1 van de minste dit seizoen. Theo Hernandez is toch wel wat klasses beter dan onze Mendy. Anchelotti speelde niet voor niets een tijd met Camavinga soms op de linksback, ook omdat die natuurlijk wat pijntjes had.

13 juni 2024 om 09:52

Mee eens, Boopie. Aycette redeneert volgens mij als volgt: Real Madrid is beste van de wereld, Mendy staat daar linksback dus Mendy is beste linksback vd wereld. Zo werkt het echter niet. Vind Theo ook aanzienlijk beter t.o.v. Mendy.

13 juni 2024 om 10:21

Dit seizoen was Mendy toch wel beter hoor.. vooral verdedigend is hij veel beter.

13 juni 2024 om 10:39

Mendy een van de minste? Hij was juist een van de steunpilaren achterin met Rudiger. Zeker omdat je daar veel blessures had. Er is geen betere verdedigende linksback dan Mendy. En afgelopen seizoen was die zeker wel een van de beste. Hij heeft spelers zoals Foden en Sancho compleet uit de wedstrijd gespeeld.

13 juni 2024 om 14:29

Eens, verdedigend stond die echt wel zijn mannetje, maar als je kijkt naar de rest van het team. Ik had niet graag zonder Carvajal willen spelen, mendy daarin tegen kon prima vervangen worden door Camavinga.

13 juni 2024 om 16:10

Camavinga is geen linksback. Die had al moeite tegen Yamal in de Clasico. Die geeft niet de zekerheid die Mendy wel geeft tegen dat soort vleugelspelers. Alleen uit echte nood moet je hem daar neerzetten. Anders gewoon nooit. Camavinga blijft een middenvelder.

14 juni 2024 om 17:40

Je zegt dat je real madrid fan bent maar je kan niet eens ancelotti's naam spellen. En zeggen dat ferland mendy 1 van de minste dit seizoen is slaat helemaal nergens op, heeft bijna geen fouten gemaakt, sterk in verdedigen, alleen wat minder aanvallend en dit is waarom ancelotti voor camavinga koos. Als je daadwerkelijk wedstrijden zou kijken zou je weten dan ferland mendy in zidane veranderd zodra er druk op hem word gezet. Je gaat van de ene wereldklasse lb naar de andere, dus niet echt iets waar Nederland nou bepaald gelukkig mee zou moeten worden

13 juni 2024 om 10:21

Zo zo zo beste linksback van de wereld is wel heftig. Mendy heeft er weinig van gebakt dit seizoen. Op basis waarvan is hij de beste? Theo vele malen beter en is aanvallend veel gevaarlijker, wil graag de bal daar waar mendy er altijd graag zo snel mogelijk van af wilt

13 juni 2024 om 10:56

Mendy heeft er weinig van gebakken? Heb jij dit seizoen wel voetbal gekeken dan? Lol.
Theo is aanvallend beter ja en defensief kan hij enigszins corrigeren met zijn snelheid. Mendy is defensief echt vele malen beter dan Theo.

Mendy wilt ook helemaal niet, zo snel mogelijk, van de bal af. Dat is iets wat jij hem nu aanpraat, onzin. Het ziet er minder gepolijst uit misschien en hij is aanvallend ook zwakker, maar Mendy is aanvallend niet zo slecht als jij doet voorkomen.

13 juni 2024 om 18:42

Mendy was tot de slotfase van het seizoen niet zo heel goed. Moest vaak plaats maken voor Cama. Ik zeg niet dat hij slecht is aanvallend maar in alle opzichten is Theo beter dan hem. Als Mendy bij een west ham speelde zouden we dit debat niet eens hebben. Hij is een goeie linksback, natuurlijk hij speelt bij Real en heeft een basisplaats en had Sancho in z’n broekzak, maar het argument de beste van de wereld is we echt absurd.

13 juni 2024 om 19:55

Vaak plaats maken? Ja omdat Real al de competitie had gewonnen en daardoor veel aan het roteren waren voor de CL finale. Ook had Mendy wat last van een blessure. Dus logisch dat je hem niet gaat gebruiken als de competitie al klaar is. Mendy is altijd nummer 1 keuze op linksback.

14 juni 2024 om 17:43

Wilt graag van de bal af? Weinig van gebakken dit seizoen? Kijk je wedstrijden op fifa ofzo. Ferland mendy is in verdedigen vele malen beter, heb je gezien hoe die jongen in zidane veranderd zodra hij onder druk staat met de bal, dribbelt letterlijk in zn eigen 16 langs 3/4 spelers zonder de bal te verliezen.

13 juni 2024 om 10:25

Elke speler die bij real speelt is de beste vd wereld ofwat?

ferland de beste linksback van de wereld.. het moet niet gekker worden zeg, hij is niet eens de beste franse linksback..

13 juni 2024 om 10:54

Als je iemand wil die verdedigend zijn mannetje staat dan is er geen betere dan Mendy. Aanvallend zijn er natuurlijk betere zoals Robertson of Grimaldo. Daarnaast is Theo Hernandez natuurlijk ook niet de minste concurrent.

13 juni 2024 om 10:25

In tegenstelling tot anderen ben ik het wel met je eens. Ferland Mendy is echt fantastisch. Een hele goede verdediger die aanvallend zo ontzettend makkelijk spelers passeert.
Ik hou vaak mijn hart vast als hij als linksback gaat dribbelen en drie man uit gaat spelen, maar het lukt hem vrijwel altijd!

14 juni 2024 om 01:45

Theo was halverwege het afgelopen WK basisspeler geworden, en bracht Frankrijk naar een hoger niveau. Mede dankzij hem finale gehaald. Had elke rechtsbuiten in zijn zak. Naar mijn mening beste linksback ter wereld. Dus Nederland mag zeker blij zijn als hij er niet is.

Seizoen is te lang aan het worden. Je ziet elke dag steeds meer spelers uitvallen met kleine blessures.

13 juni 2024 om 09:54

Maar dit seizoen duurt toch niet langer dan wanneer er normaliter een EK of WK gespeeld wordt ?

13 juni 2024 om 10:03

Maar er worden wel steeds meer wedstrijden gespeeld. Waardoor zo'n Ek of Wk extra lang maakt.

13 juni 2024 om 10:14

Daar heb je een punt !

13 juni 2024 om 10:21

En ondertussen worden alle internationale toernooien stuk voor stuk uitgebreid met meer wedstrijden en meer nietszeggende tegenstanders. De nationale bonden zouden zich hier tegen uit moeten spreken om hun clubs/spelers te beschermen, want waar eindigt dit? 4 wedstrijden per week waardoor clubs selecties van 40 man nodig gaan hebben. Het draait puur om commercie

13 juni 2024 om 10:42

Kan me dan weer niet voorstellen dat dit genoeg kijkers trekt. Met een normale europese week haak ik al halvewege af. Als ik twee avonden CL gekeken heb en in het weekend naar Feyenoord vind ik het wel welletjes.

Nou ja, goed nieuws voor Dumfries? In de ideale opstelling zit Dumfries op de bank en speelt de tandem Geertruida/frimpong.

Tsja, wat maakt het eigenlijk ook uit?
Dumfries zal het fysiek denk ik wel winnen van Theo. Snelheid niet. Beetje pikant zou het wel zijn inderdaad, maar ben benieuwd of Dumfries uberhaupt speelt.

En of Deschamps het aandurft om een aanvallende back tegen Oranje op te stellen. Blijft toch wel een relatief defensief ingestelde bondscoach.

Achja, ze hebben de inksback van de CL-winnaar nog even achter de hand... Voor mijn gevoel zouden de Fransen zelfs met alle 4e keuzes nog een kwart of halve finale kunnen halen, wat een luxe!

Zuur voor Theo, maar zoals het artikel zegt hebben ze nog 2 wereldtoppers die op linksback spelen.. De Franse selectie is qua kwaliteit in de breedte toch echt ongekend.

How can I make this about Oranje?

13 juni 2024 om 10:05

Ze zitten toch in onze poule en laten deze 2 spelers nou net een soort van 'rivalen' zijn. Dus op zich oké om te benoemen..

VZ schaam je om zo titel te gebruiken. Hoe kan een blessure nu goed nieuws zijn als we zelf twee belangrijke spelers kwijt geraakt zijn. Elke blessure op een groot toernooi bij welk land ook is een gemis. Je wilt de beste spelers zien op zo toernooi toch ook al is het tegen Nederland.

13 juni 2024 om 10:24

Nee hoor, ik heb dat niet. Ik wil gewoon winnen.

Het is niet dat ik spelers blessures gun ofzo, maar het is ook niet zo dat ik het heel erg vind dat Polen Lewandowski mist en dat Frankrijk Hernandez mist.

13 juni 2024 om 10:55

Ik kan dat niet begrijpen. Tuurlijk wil ik ook winnen maar je gunt niemand een blessure vooral niet als je zelf twee middenvelders heb zien wegvallen. Maar respecteer iedereen ze mening het gaat mij vooral om de titel van VZ.

13 juni 2024 om 11:03

Ik gun ook niemand een blessure hoor en ben het met je eens dat de titel enigszins apart is

Met Ferland Mendy hebben ze een prima vervanger achter de rug. Verdedigend is die beter dan Theo. Hij was zo belangrijk in de afgelopen CL zege voor Real. Heeft zowat elke vleugelspeler in zijn broekzak gehad. En dat waren niet de minste met Foden, Sane en Sancho.

13 juni 2024 om 10:58

Enige nadeel is dan wel: ik zou altijd een aanvallende back willen hebben die uitblinkt.
Nu was het vaak Theo en dan op rechts Koundé die defensief zijn mannetje staat.

Pavard en Koundé kunnen RB spelen als defensief nodig is. Clauss aanvallend. Maar ik zie Deschamps eerlijk gezegd dan eerder kiezen voor Koundé alsnog... Die is aanvallend ook enorm matig.

13 juni 2024 om 11:33

Ja eigenlijk zou je dan Clauss moeten opstellen. Maar ja aan de andere kant ook al spelen ze met Kounde, Frankrijk heeft alsnog zoveel kwaliteit voorin. Dus denk niet dat het een heel groot probleem zal zijn als je Mbappe, Griezmann, Kolo Muani/giroud en Dembele voorin hebt staan.

13 juni 2024 om 11:56

Dat is grotendeels waar hoor. Al vind ik een Giroud en Kolo Muani eigenlijk niet super veel brengen. Ofja. Giroud is een prima targetman nog, maar that's it.

Kolo Muani is mijn ogen geen echte spits, maar meer een rennende buitenspeler wat mij betreft of een counterspits.

Ik vind de creativiteit te veel afhankelijk van Mbappé en Griezmann bij Frankrijk. Het is jammer dat daarachter, tot nu toe, weinig creativiteit komt.

Camavinga zou dat iets meer mogen doen, wat mij betreft.

Maar geen idee of Camavinga basis gaat staan? Rabiot - Tchouameni was volgens mij ook een vast koppeltje, toch?

Zou voorin overigens denk ik eerder Mbappé - Thuram - Dembele met Griezzi erachter opstellen.

13 juni 2024 om 13:34

Normaal gesproken zijn Tchouameni en Rabiot inderdaad het vaste duo op het middenveld de afgelopen jaren onder Deschamps. Maar Tchouameni doet sowieso niet de eerste wedstrijd mee. Maar ja dan denk ik dat Deschamps voor Kante gaat kiezen.

13 juni 2024 om 14:00

Dat denk ik ook. Dat hij kiest voor Kanté zou wel apart zijn.
Ik zou dan eerder spelen met Fofana - Camavinga of met Fofana - Rabiot en ervoor Griezmann.

Benieuwd hoe het gaat staan. En ook of Saliba uberhaupt kans maakt op een basisplek. Wereldverdediger die ten allen tijden eigenlijk boven Upamecano zou moeten spelen.

Mendy is veel beter en hoort thuis in de basis maar in frankrijk is men niet blij met al te veel spelers van kleur in de basis. Het volk herkent zich niet in de nationale ploeg het Anti-zwart is hoog

haha, nu komt Denzel de groepsfase gelukkig zonder onnodige rode kaart door.

Vindt het een beetje een zwaktebod dat je het succes van je eigen ploeg moet laten afhangen door mogelijke blessures bij de tegenstander.

En het verlies van Hernandez betekent ook niet gelijk dat Frankrijk een stuk zwakker is. Een uitval van Mbappé of Griezman zou een stuk ernstiger zijn.

Zal wel Mendy worden. Misschien geen basisspeler bij Real, maar heeft z'n minuten gepakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren