Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Binnenlands vertrek bij Ajax is ‘een optie’ voor talent dat voorbereiding gewoon meedraait

Laatste update:

Naci Ünüvar geniet belangstelling van enkele clubs, waaronder NEC Nijmegen, maar draait de voorbereiding gewoon mee bij Ajax. Dat schrijft clubwatcher Tim van Duijn van Voetbal International vrijdag op X.

Volgens de journalist is een al dan niet tijdelijk vertrek van Ünüvar bij Ajax 'een optie'. "Kan naar onder andere NEC, maar Rogier Meijer (trainer NEC, red.) lijkt voor die positie voorkeur voor een andere speler te hebben."

NEC zou bovendien niet de enige club zijn die geïnteresseerd is in de diensten van het 21-jarige talent. "Meer clubs willen Ünüvar, maar vooralsnog gewoon Ajax dus", schrijft Van Duijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ünüvar werd vorig seizoen verhuurd aan FC Twente. Aldaar wist de Turkse jeugdinternational geen onuitwisbare indruk te maken. De aanvallend ingestelde technicus moest het vooral doen met invalbeurten.

De 1,68 meter lange buitenspeler kwam uiteindelijk tot iets meer dan 600 minuten in het shirt van de Tukkers. Daar begon hij nog voortvarend. In zijn eerste vier competitieduels, allemaal invalbeurten, noteerde Ünüvar twee assists en één treffer.

Daarna raakte de geboren Zaandammer geblesseerd en in het restant van de competitie wist hij niet meer te overtuigen in de Grolsch Veste. Hij eindigde het competitieseizoen met drie treffers en evenveel assists. Een van die doelpunten maakte hij nota bene tegen Ajax. In Europees verband was de jongeling eenmaal trefzeker.

Mocht Ünüvar toch (tijdelijk) naar NEC vertrekken, krijgt hij in Nijmegen te maken met een ander ooit volprezen Ajax-buitenspeler. De 22-jarige Sontje Hansen voetbalt sinds vorig jaar namelijk in De Goffert. In zijn Nijmegens debuutseizoen in de Eredivisie tekende hij voor precies het dubbele van Ünüvars productie: zes doelpunten en zes assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja ik zou als ajax zijnde die jongen gewoon houden. Ze kunnen voorin wel wat creativiteit gebruiken

28 juni 2024 om 15:56
0

Iemand die niet goed genoeg is voor Twente is dat toch ook niet voor Ajax of het niveau waar Ajax naar toe wil/moet (en vorig jaar kon hij in Turkije ook geen potten breken)

Je kan niet iedereen houden. Hij is 21, dan mag het er ook wel een keer uit gaan komen. Je kan hem best nog een keer een jaar verhuren, of misschien verkopen met een optie tot terug koop.

Niemand heeft er iets aan om hem nu bij Ajax te laten. Ook in het huidige Ajax komt hij te kort en gaat hij Bergwijn, Godts en Forbs er niet uit spelen, en op 10 Berghuis en/of Taylor ook niet (daar komt hij denk ik ook fysiek te kort voor).
Hij heeft er niets aan om 3e of 4e keus te zijn en dan minuten te maken in Jong.

28 juni 2024 om 16:16
0

Hij krijgt sowieso een kans in de voorbereiding en vond het hem bij Twente in de gegeven minuten altijd prima doen met een goed rendement per gespeelde minuten. Ik denk dat hij als back-up op links/10 echt wel waardevol kan zijn met zijn creativiteit en kwaliteiten.

28 juni 2024 om 16:49
0

Ik hoop dat hij toch nog door gaat breken, heb er alleen niet heel veel vertrouwen meer in, maar het zou fantastisch zijn wanneer er eindelijk weer een keer een aanvallende technicus door breekt. Hij speelde de KKD op een hoopje maar elke stap bij omhoog gaat tot nu toe niet goed. Ik ben bang dat hij fysiek eigenlijk te kort komt voor het moderne voetbal.

Ik zie hem als backup ook niet direct van veel waarde zijn. Op links heb je ook Van Axel-Dongen nog (als die ooit een keer fit wordt cq blijft) voor die rol en op 10 Hlynsson, en in de 10 rol denk ik helemaal dat hij fysiek weg wordt geblazen.

28 juni 2024 om 16:51
0

Eerlijk gezegd betwijfel ik dit. Hij was in de jeugd en eerste seizoenen Jong zo ontzettend goed. Hij is alleen erg gestagneerd in zijn ontwikkeling en de stap om op hoger niveau constant te presteren is blijkbaar net iets te hoog voor hem geweest.

Ik hoop voor hem dat hij zich bij een middenmotor in alle rust kan blijven ontwikkelen. Stap naar de Nederlandse top is atm te groot. Ik hoop in de toekomst dat het vooralsnog lukt, want deze jongen heeft wel echt voetbal talent.

28 juni 2024 om 17:58
0

100x liever Unuvar dan Hlynsson. Beetje klaar met die lopers op 10 bij Ajax. Hlynsson lekker verhuren.

Je moet er alles aan doen om Unuvar zijn potentie te laten bereiken, dan gaan we genieten.

28 juni 2024 om 18:16
0

De voetbal liefhebber in mij ziet ook liever een technicus op 10.

Maar in het moderne voetbal heb je aan techniek op die positie toch al lang niet meer genoeg. Zeker bij Ajax niet, als je vroeg en hoog druk wil kunnen zetten heb je daar ook gewoon iemand nodig met loop vermogen.
Nou zit er een heleboel tussen een type Unuvar en een type Klaassen en moet het mogelijk zijn om iemand te vinden die fysiek veel meer kan brengen dan Unuvar en technisch veel meer dan Klaassen.

Er is vast een manier te bedenken hoe je Unuvar kan laten renderen op 10. Maar ik geloof niet dat er een manier is waarmee je met Unuvar op 10 nog dominant aanvallend voetbal kan spelen met druk naar voren. Dan moet je meer gaan denken aan (op een ander niveau) de rol die Sneijder had onder Mourinho bij Inter of zo.

28 juni 2024 om 19:05
0

Fysiek en inhoud is te trainen. Als hij dat optraint en eerst vaak binnen de lijnen komt als invaller zie ik genoeg perspectief. Juist met iemand als Unuvar op 10 kan je dominant voetballen omdat het iemand is die de bal wil hebben en dus ook heel goed kan voetballen. Met jongens als Hlynsson en Klaassen in de as zie je vaak stroperig voetbal. Als je goed druk zet en balvast bent dan hoef je minder te lopen dan in een verdedigende tactiek. Kijken vanuit mogelijkheden in plaats van naar alleen mindere punten, want we zitten niet in de luxe dat er op elke positie een wereldspeler rondloopt.

Als hij zelfs in het huidige Ajax geen kans krijgt kan hij beter definitief vertrekken

28 juni 2024 om 15:29
0

Maar dat is dus even afwachten. Hij draait de voorbereiding mee, dan krijg je dus een kans. Pakt hij die niet, ja, dan is een vertrek wel echt de beste optie (of dat nou tijdelijk of definitief is).

Toch hoop ik dat Heracles zich ook meldt. Zou, eventueel samen met Goudmijn, en de Keersmaecker een prima middenveld zijn

Niet echt een speler dia Ajax beter gaat maken. Als je bij Twente niet aan de bak komt zie ik niet in wat je dan in het eerste van Ajax zou moeten doen. En ja ik weet dat Twente hoger is geeindigd.

Nee, aub niet! Laat m gewoon op "10" spelen onder Farioli.
Hij dan als eerste back-up van Berghuis. Deze jongen moet t gewoon gaan maken bij Ajax. Cmon.
Het is geen vleugelspeler, een ouderwetse "10". Die wil ik weer terug hebben, ondanks dat ze nagenoeg zijn uitgestorven en ze naar de flanken worden verwijderd. Zo zonde!

28 juni 2024 om 15:51
0

Het is te romantisch om te denken dat een ouderwetse nummer 10 meekan in het hedendaagse voetbal waar je behoorlijk veel meters moet maken. En juist bij deze jongen met zijn beperkte fysiek geloof ik niet dat hij 90 minuten lang het spel kan spelen wat Farioli voor ogen heeft.

28 juni 2024 om 16:03
0

@ Oortap
Het is zeer romantisch, absoluut! Kom ik eerlijk voor uit.
Ik wil hem gewoon zien slagen bij Ajax, het liefst als '10'.

Hij zal nooit de longen van een paard krijgen, maar hij kan net als Brobbey er wel naartoe werken om 90 min lang te gaan. Brian was ook na 65 min leeg, die heeft daar fors in geïnvesteerd en kan nu wel de 90 min vol maken. Die rent en sleurt zich compleet de schompes. Dat sleuren, wat gigantisch veel energie kost, hoeft Unuvar niet te doen.

Vind het gewoon zonde om vandaag de dag de "10" naar de flanken te zien verdwijnen. Ik zie de Bruyne als de laatste der Mohikanen daarin.

28 juni 2024 om 16:19
0

Ik bedoel overigens niet dat een ouderwetse nr 10 niet kan slagen, maar waar je in het verleden puur kon teren op je techniek en creativiteit is dat nu absoluut niet meer het geval, tenzij je een team heeft die volledig in dienst van jou speelt. Overigens vind ik Odegaard bij Arsenal nog wel een creatieve 10, maar dat is ook wel buitencategorie.

28 juni 2024 om 16:05
0

2 seizoenen geleden, zo een Ihatterren leeftijdsgenoot waar ze samen voetbalden was 8 klasses beter puur om zijn fysiek. Een schot van Ihaterren ging als een raket en een schot van Unuvar leek op die van een D pupil. Ook in de sprintjes of duels precies zelfde verhaal. Hij zal nooit op dat niveau van Ajax komen. Hij komt ongelofelijk veel fysiek te kort.

28 juni 2024 om 16:09
0

@ Rambokolombo

Ik doe gewoon ff copy paste, sorry daarvoor.

Hij zal nooit de longen van een paard krijgen, maar hij kan net als Brobbey er wel naartoe werken om 90 min lang te gaan. Brian was ook na 65 min leeg, die heeft daar fors in geïnvesteerd en kan nu wel de 90 min vol maken. Die rent en sleurt zich compleet de schompes. Dat sleuren, wat gigantisch veel energie kost, hoeft Unuvar niet te doen.

Vind het gewoon zonde om vandaag de dag de "10" naar de flanken te zien verdwijnen. Ik zie de Bruyne als de laatste der Mohikanen daarin.

28 juni 2024 om 17:00
0

Het gaat bij hem ook perse niet om 90 minuten. Brobbey heeft daarnaast alle fysieke eigenschappen heeft zeer veel kracht en is erg snel. Unuvar is gewoon traag en dan moet je tegenwoordig wel heel goed zijn. Unuvar zal juist wel moeten sleuren en beter moeten worden in het verdedigen, want het is gewoon een middenvelder door zijn beperkte snelheid.

Eerlijk is eerlijk voor zijn ontwikkeling is het beter om ergens basisspeler te worden, want voetballend zijn er weinig grotere talenten.

28 juni 2024 om 17:01
0

Hoe goed ze wel of niet op dezelfde leeftijd waren zegt mij minder ook al omdat spelers zich fysiek niet op dezelfde manier ontwikkelen. Anders zouden bijvoorbeeld alle jong Oranje teams steeds dezelfde spelers hebben, in plaats daarvan zijn er die alle eltallen mee doen en dan afhaken en ook jongens die pas op latere leeftijd in die elftallen komen of ze zelfs nooit halen.
Het gaat uiteindelijk om potentie.

Het mooiste voorbeeld is misschien wel van Nistelrooy en Kluivert. Die zijn op de dag af even oud. Ik denk dat wanneer je buiten Nederland vraagt wie de beste was de meesten naar van Nistelrooy wijzen. Maar toen die eerste nog in de KKD op de bank zat had Kluiver al een CL finale beslist en was hij international, en toen Kluivert naar het buitenland ging kwam van Nistelrooy eindelijk in de Eredivisie terecht. Alleen toen Kluivert inmiddels wel een beetje klaar was in de top was van Nistelrooy de beste spits van de PL en moest hij nog naar Real gaan.

Laat je lekker verhuren aan Groningen of Heerenveen! Net een stapje minder dan Twente waardoor je wellicht wel 34 wedstrijden in de basis kunt spelen.

Die had zijn contract nooit moeten verlengen. Op dat moment was er zeer veel keus op zijn positie en sindsdien heeft hij een jaar weg gegooid bij Trabzon en een mwah seizoen bij Twente gehad. Dan had je toch beter bij een pakweg FC Utrecht alles kunnen spelen? Ajax is voorlopig sowieso te hoog gegrepen.

Nederlandse jongens met Turkse roots vallen altijd tegen hier (kokcu uitgezonderd), in tegenstelling tot Duitse-Turkse jongens. Het lijkt vooral in de bovenbouw altijd mis te gaan bij ons.

De jongere broer van deze Unuvar is nu ook een heel groot talent in de O17 van Ajax. Een beetje een kleine spits, maar wel met heel veel techniek, handelingssnelheid voor in de kleine ruimte en inzicht. Maar ik weet niet of die jongen nog steeds zo goed is als hij straks wordt doorgeschoven naar de KKD.

28 juni 2024 om 17:12
0

Er spelen sowieso in vergelijking met de Marokkaanse en Caribische jongens veel minder Turkse jongens bij de Bvo's in Nederland. Dus je eerste zin is niet geheel juist. Om tegen te kunnen vallen, moet je eerst wat laten zien. Het aantal Turkse jongens in de onderbouw is ook erg beperkt. Toch wel opvallend, omdat de Turken als ik het goed heb nog steeds de grootste minderheidsgroepering in Nederland zijn. Ik heb er als Turk zijn niet 1,2,3 een verklaring voor. Maar ik denk dat Turken gewoon onder de streep minder aanleg en passie (lees: de wil om echt door te breken) hebben voor voetbal dan Nederlanders, Marokkanen en Surinamers.

Ik denk dat het beter is voor beide partijen als hij vertrekt. Hij is ook 'alweer' 21 jaar. Hij moet nu bij een club gaan spelen waar hij in de basis staat. De Twente supporters waren aan het eind ook niet tevreden over hem. De subtop is momenteel te hoog gegrepen voor hem. Een club als Willem II of Nac Breda zouden hem misschien wel kunnen gebruiken als ze behoefte hebben aan zo een speler. Toch wel zonde, hij werd qua talent net zo hoog ingeschat als Xaxi Simons in de jeugd. Maar de stap naar het mannenvoetbal blijkt voor Naci een te grote te zijn.

Ookal zo'n extreem 'toptalent ' not zwaar overschat. Zag het toen niet en zie het nog steeds niet.
En heel eerlijkgezegd denk ik dat hij het gewoon niet heeft en nooit zal krijgen simpelweg niet goed genoeg.
Geen schande overigens want zo zijn er velen met hem.

28 juni 2024 om 17:59
0

Wat is toen? Als je zijn uitzonderlijke talent in de jeugd niet zag dan heb je weinig oog voor talent.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren