Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bert van Marwijk wil nog niet met pensioen en gaat oude liefde helpen

Laatste update:

Bert van Marwijk keert terug bij MVV, zo maakt de club uit Maastricht dinsdag officieel wereldkundig. De voormalig bondscoach van Oranje gaat zich in de Raad van Commissarissen van de Limburgers bezighouden met de voetbaltechnische zaken. Van Marwijk neemt het stokje over van Ernie Brandts, die de functie sinds november 2022 bekleedde.

Van Marwijk (72) kwam tijdens zijn actieve loopbaan in totaal acht seizoenen uit voor MVV en diende de club uit de Keuken Kampioen Divisie nadien als jeugdtrainer. Sinds 2022 vertolkte hij een coachende rol binnen MVV, waar hij ook regelmatig te zien was tijdens thuiswedstrijden. Van Marwijk kondigde twee jaar geleden zijn pensioen aan nadat hij opstapte als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten.

Van Marwijk krijgt op voetbalgebied hulp van Scott Sonju in de nieuw te vormen rvc van MVV. Dion Lamkin (financiële zaken) en Brad Jongen (algemene zaken/vastgoed) maken de Raad van Commissarissen in De Geusselt compleet. De ervaren bestuurder Onno Hoes zal wederom als interim-voorzitter fungeren.

Volgens de leiding van MVV is de rvc 'hiermee weer op volle sterkte en beschikt daarnaast over de juiste expertise om MVV Maastricht te begeleiden in de complexe transitie waar de club zich momenteel bevindt'.

"Ik ben uitermate verheugd met de komst van de nieuwe leden. Ieder lid brengt deskundigheid en expertise mee die MVV nodig heeft om de stap te zetten naar een gezonde club met een groot maatschappelijk draagvlak. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met het nieuwe team", reageert Hoes op de clubsite.

Nieuwe trainer


MVV maakt tevens bekend dat Edwin Hermans de nieuwe hoofdtrainer is. De voormalig linksback van de club tekent voor één seizoen, met daarbij de optie op nog een jaar in Maastricht. Hermans diende MVV als speler tussen 1995 en 1997. De oud-verdediger speelde daarnaast voor FC Eindhoven, Fortuna Sittard en De Graafschap.

Hermans was eerder als interim- en assistent-trainer aan MVV verbonden. Tevens was hij tijdelijk de coach van het Onder 21-elftal. Hermans volgt Maurice Verberne op, de trainer die met MVV maar nipt de Keuken Kampioen Play-Offs miste en vertrok na de negende plaats in de eindklassering.

"Ik hoefde mij geen moment te bedenken toen de vraag van de club kwam om hoofdtrainer van MVV te worden. Ik denk dat ik goed pas binnen de visie van de club. Het is een prachtige club met een mooie supportersschare, die de club door dik en dun steunt", aldus de enthousiaste Hermans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 mei 2024 om 18:55

Legend!

Ligt het aan mij, of ziet deze man er al 25 jaar hetzelfde uit?

28 mei 2024 om 20:27

zag er 25 jaar geleden al oud uit :

Raad van Commissarissen, die worden altijd en overal goed gefêteerd. Bertje doet namelijk niets voor niets, niet om te helpen, ja een beetje misschien. Om z'n zakken te vullen liet hij ook alle moraal weg om in de zandbak zichzelf te goed te laten betalen. Laat me niet lachen Bert.... helpen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren