Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stewart staat voor moeilijke opdracht bij PSV: ‘Vertrek blijkt niet eenvoudig’

Laatste update:

Een vertrek van Joël Drommel bij PSV blijkt niet zo eenvoudig, zo schrijft clubwatcher Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige doelman heeft uitgesproken dat hij komend seizoen meer in actie wil komen, maar bij het aanblijven van Walter Benítez zit dat er in Eindhoven niet in.

Een snel vertrek ligt voor de hand, echter is dit allesbehalve simpel voor technisch directeur Earnest Stewart. Het geduld van potentiële vervangers, zoals RKC-sluitpost Etienne Vaessen, wordt hierdoor op de proef gesteld. Drommel werd medio 2021 voor 3,5 miljoen euro door PSV overgenomen van FC Twente en kreeg destijds een topsalaris dat hoort bij de status van een eerste doelman.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sinds april 2022 was Drommel bij PSV echter niet meer onomstreden en hij verloor zijn basisplaats enkele maanden later definitief toen Benítez transfervrij overkwam van OGC Nice.

Het hoge salaris vormt vooralsnog het grootste struikelblok voor een snel vertrek van Drommel. Van de aan Twente betaalde transfersom van 3,5 miljoen euro is inmiddels 2,1 miljoen euro afgeschreven. Drommel staat nog voor een kleine anderhalf miljoen euro (plus mogelijk geactiveerd tekengeld) op de balans van PSV.

De Eindhovenaren zijn niet van plan om de 27-jarige sluitpost gratis te laten vertrekken, aangezien hij nog een contract tot medio 2026 heeft. Naast het betalen van een transfersom moet ook het salaris van Drommel door een geïnteresseerde club overgenomen worden. Volgens Elfrink is dit in Nederland voor clubs onder de traditionele top drie onmogelijk.

Een transfer naar het buitenland lijkt daardoor de enige overgebleven optie. Toch stipt de clubwatcher twee mogelijke oplossingen aan. PSV kan ervoor kiezen om een versnelde afschrijving in te boeken door Drommel een deel van het resterende salaris mee te geven.

Ook is het mogelijk om Drommel te verhuren met optie tot koop. De kans is reëel dat PSV daarna nog een deel van de transfersom terugverdient. Volgens Elfrink is het waarschijnlijk dat zowel PSV als Drommel ‘een beetje financiële pijn moet lijden’ om de komende weken een uitgaande transfer te realiseren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als het hoge salaris een probleem is en Drommel echt graag de stap wil maken zie ik het probleem niet hoor. Kwestie van stapje terug in salaris om meer te spelen.

Keuzes, keuzes & keuzes..

22 mei 2024 om 09:04

Exact. Dit is echt weer gemaakt nieuws

22 mei 2024 om 10:14

Hoe groot dit stapje terug is in salaris, lijkt mij wel degelijk van belang toch?! Er zullen nog wel andere zaken meespelen naast speeltijd. Het is erg makkelijk praten voor een ander.

22 mei 2024 om 11:45

Hij geeft zelf aan dat hij meer wil spelen, dus dan is de keuze aan hem. Genoegen nemen met een lager salaris bij een andere club of genoegen nemen met de speeltijd (die je niet krijgt) bij psv. Hij zal ondertussen zelf ook wel realiseren dat hij tekort komt voor het niveau dat psv nastreeft.

Als psv hem een zak geld moet meegeven om vervolgens een andere tweede keeper aan te trekken ben je onder aan de streep net zoveel kwijt als dat je m op de loonlijst houdt.

Het is dus afwachten of dat psv liever van hem af wil dan dat Drommel minuten wil gaan maken of andersom.

Helaas voor hem slechte aankoop geweest voor psv. Hij is gewoon een subtopper meer niet.

22 mei 2024 om 08:48

Dit zag toch echt iedereen aankomen? Ik vond het destijds onbegrijpelijk toen ik het seizoen voor zijn aankoop mij kostelijk heb vermaakt over de soms wat onhandige capriolen. Is natuurlijk snue, maar psv heeft zich laten leiden door de hype die destijds om hem werd gecreëerd door de concurrenten. Echt onbegrijpelijk...

22 mei 2024 om 09:04

Onbegrijpelijk? Gewoon gegokt en verloren. Helaas voor PSV en drommel, nu proberen zo min mogelijk verlies te pakken en weer door!

22 mei 2024 om 09:38

Klopt helemaal hij heeft niet echt geleverd. Maar het bredere perspectief is dat Benitez over kwam door een vrije transfer. Dus onder de streep heeft het PSV niet schrikbarend veel gekost.

Ook als je dat in perspectief ziet met ajax die Ramaj hebben gekocht, Rulli, daarnaast nog Gorter en Pasveer op de loonlijst hadden staan.

Voor Drommel zou het wel beter zijn, dit is wel de leeftijd waarbij het zonde is om als 2de keeper te fungeren. Gewogen en te licht bevonden.

Te duur voor de kwaliteit die hij meebrengt.
Als je ruimte in je selectie wil creeren voor een andere (tweede) doelman, zal PSV er op gaan toeleggen.

Het is dus An Drommel hoe graag hij weg wil. Als hij voor minder salaris ergens aan de bak wil dan is hij zo verkocht denk ik. Hij weet echter ook wel dat hij nooit meer zo goed gaat verdienen en kan dus ook lekker zijn contract uitdienen.
Blijft een waardeloze aankoop als je unerstall bij Twente bezig ziet.

En daar zit je dan mee opgescheept en dan heb je Unnerstall ook nog de andere kant op laten gaan. Wat een mismatch is dit gebleken. Ik zou niet weten welke club nog bereid zou zijn om een transfersom over te maken voor Drommel dus bij interesse zou een contractontbinding wellicht ook logisch zijn. Wat je bespaard is mooi meegenomen.

22 mei 2024 om 09:30

Unnerstahl wilde zelf dichterbij Duitsland wonen én meer speeltijd. Twente kon beiden bieden. Daarom is hij destijds weggegaan.

22 mei 2024 om 10:25

Ja en omdat hij nauwelijks de kans kreeg bij PSV. De enige reden dat Zoet nog op doel stond was zodat er zich misschien een club kan melden die er iets voor wilde betalen. Als PSV Unnerstall echt het vertrouwen gaf en hem een tijdje liet staan zou hij echt wel blijven. Van Eindhoven naar Duitsland is ook geen mega end. Maar het gaat er mij meer om dat ze een hele goede keeper makkelijk hebben laten gaan en vervolgens voor miljoenen een keeper haalt waar iedereen wel zijn twijfels over had. Met dat meevoetballende kwaliteit als onzin argument.

22 mei 2024 om 11:06

Unnerstall was bij PSV ook niet zo denderend hoor, dat was om het even met Mvogo en Mvogo was allesbehalve een wereldkeeper. Schmidt heeft hem echt wel een paar wedstrijden de kans gegeven, maar het was niet significant beter dan Mvogo en die laatste was voetballend wel veel beter.

Natuurlijk kun je zeggen dat Unnerstall misschien beter was gaan presteren als hij langere tijd de kans had gekregen, maar destijds was het echt niet zo'n vreemde beslissing om hem te laten gaan. Uiteindelijk pasten PSV en hij gewoon niet bij elkaar en dat is prima, uiteindelijk zijn ze beide (veel) beter af na hun vertrek.

De komst van Drommel daarentegen was ik nooit voorstander van, heb dat altijd een grabbelaar gevonden. Soms verricht hij echt wereldreddingen, maar dat wisselt hij dan weer af met enorme ketsers. Als topclub kun je eigenlijk gewoon niet op hem bouwen. Eigenlijk is het een soort De Gea (van de laatste jaren) in het klein

Als Drommel dan per sé weg wil zal hij salaris in moeten leveren. PSV kan hem ook gewoon aan zijn contract houden en een prima back up voor Benitez op de bank hebben. Het is toch bepaald geen probleem van Stewart maar eerder van Drommel en zijn zaakwaarnemer.

22 mei 2024 om 11:45

Zoals in het artikel staat is er wel een probleem voor Psv(het wordt echter wel te groot gemaakt) maar PSV betaald dus een 1e doelman achtig salaris. In verhouding zijn ze dus veel kwijt aan salaris voor de echte eerste doelman en Drommel. Dat gaat dan af van het budget dat ze kunnen besteden aan andere selectiespelers met salaris

lijkt me, zoals andere hier ook al aangeven, niet heel moeilijk.
er zijn zelfs meerdere mogelijkheden, voor zowel psv als drommel.
drommel wil spelen, en dat is logisch. Hij kan dus genoegen nemen met minder salaris en ergens 1e keeper worden. Daarnaast is het uitlenen met optie tot koop natuurlijk een mogelijkheid.
Dat psv het niet ziet zitten om een relatief dure keeper op de bank te blijven zetten valt ook te begrijpen. Maar je hebt toch met volle verstand zo'n contract voorgelegd, dus valt drommel niet op af te rekenen.

Gewoon lekker na subtopper gaan in de ED

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren