Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse sportkrant wekt verbazing met zeer opvallende verwachte opstelling van Oranje op het EK

Laatste update:

Bij het Spaanse Sport hebben ze vermoedelijk niet naar de afgelopen oefeninterlands van het Nederlands elftal gekeken. De sportkrant publiceerde een verwachte opstelling van Oranje op het EK, waarin het een 5-3-2-opstelling hanteert met Georginio Wijnaldum als een van de controlerende middenvelders.

De Spaanse krant behandelt in aanloop naar het EK alle deelnemers op het eindtoernooi. Daarbij is de verwachte opstelling van Oranje wel erg opvallend te noemen.

In de afgelopen oefeninterlands tegen Canada en IJsland (beide 4-0 winst) hanteerde Ronald Koeman namelijk een klassiek 4-3-3-systeem en stapte hij dus af van het 5-3-2-systeem, dat in de interlandperiode daarvoor nog werd gehanteerd tegen Duitsland (2-1 verlies).

Met name de rechterflank van Oranje lijkt nog een groot vraagteken, daar Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong een uitstekende indruk achterlieten tegen Canada, waarna ook Denzel Dumfries en Xavi Simons een sterke wedstrijd speelden tegen IJsland.

Sport verwacht toch dat Oranje in een 5-3-2-systeem zal aantreden op het EK. Daarbij heeft het een basisplaats ingeruimd voor zowel Dumfries als Frimpong. Laatstgenoemde zou in de Spaanse variant de rechtervleugelverdediger zijn, waar Dumfries aan de linkerkant staat opgesteld.

Verder verwacht de Spaanse krant een basisplaats in de verdediging voor Matthijs de Ligt naast Virgil van Dijk en Nathan Aké. Bart Verbruggen staat als doelman opgesteld. De keuze voor De Ligt is ook enigszins verrassend te noemen, daar Stefan De Vrij tegen IJsland de voorkeur kreeg.

Verder worden Joey Veerman en dus Wijnaldum verwacht op het middenveld, met daarvoor Xavi Simons als nummer 10. In de voorhoede is er een basisplaats voor Memphis Depay en Donyell Malen. De goede indruk die Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders in Oranje hebben gemaakt, lijkt aan de ogen van Sport te zijn voorbijgegaan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker belangrijk wat een Spaanse krant voor opstelling maakt.
Enige wat je ze kan verwijten is dat ze slechte research hebben gedaan.

14 juni 2024 om 12:01

En dat is dan toch ook het verwijt?

14 juni 2024 om 12:05

Breaking news: een andere krant uit t buitenland heeft zn werk niet goed gedaan.

14 juni 2024 om 12:10

Boeit ze allemaal uberhupt geen ster wat de opstelling van Nederland zou zijn. Een regionaal suffertje zal hier ook geen FTE zetten op het bestuderen van de verwachte opstelling van Tsjechie of Denemarken.

14 juni 2024 om 12:29

Hoeft toch ook niet allemaal breaking news te zijn? Het kan mij m'n reet roesten dat Feyenoord een middenvelder heeft gehaald uit de 3e Franse competitie, lijkt me ook niet echt breaking news toch? Ik vind het juist wel leuk om te lezen wat ze in andere landen van Nederland verwachten of dat ze in dit geval dus geen idee hebben.

14 juni 2024 om 14:02

@spursfan

Je snapt toch wel dat een transfer van een speler naar een topclub in Nederland wat nieuwswaardiger is dan een artikel uit Spanje wat nergens op slaat?

14 juni 2024 om 14:39

Maar jij snapt toch ook wel dat er geen minimum maatstaf is qua nieuwswaardigheid waar VZ zich aan moet houden alvorens ze het artikel online gooien? Verder worden er een hoop dingen hier geplaatst die minder nieuwswaardig zijn op voetbalgebied dan dit bericht, maar dat mag ook allemaal. Daarnaast spreek je zelf over breaking news. Het bericht over die transfer zal vast voor velen interessanter zijn dan dit bericht, maar dat maakt het toch niet meteen breaking news? Of vind jij dat bericht wel breaking news? Ik vind het leuk om te lezen, dus ben blij dat het is geplaatst. Je hoeft het verder ook niet te lezen als het je niet interesseert.

14 juni 2024 om 12:01

Echt hé. Onnodig om hier een artikel aan te wijden vind ik. Wij Nederlanders weten dat dit niet de opstelling zal zijn a.s. zondag

14 juni 2024 om 12:24

Vraag me vooral waarom een Spaanse krant de verwachte opstelling van Nederland publiceert (en dan echt compleet uit de duim gezogen ook nog inderdaad). Dat boeit toch geen hond in Spanje als we niet in hun poule zitten.

14 juni 2024 om 12:39

En zelfs dan. Buiten de grote namen, maakt het de gemiddelde Fransman denk ik ook weinig uit of Oranje met een middenveld van Veerman/Reijnders/Schouten speelt of dat Wijnaldum erin wordt gefietst.

14 juni 2024 om 12:44

Denk dan ook niet dat een krant met de naam Sport voor de gemiddelde Spanjaard, of naar jouw voorbeeld de gemiddelde Fransman, schrijft. Die schrijven voor de mensen met een speciale voorkeur voor sport en met het EK om de deur zullen er nogal wat mensen geïnteresseerd zijn in de verwachte opstellingen van de andere landen. Ik heb zelf ook al de verwachte opstellingen van de meeste landen opgezocht.

14 juni 2024 om 14:08

@Sanderr, de vraag is eigenlijk of ze dit artikel in het Spaans of in het Engels hebben gepubliceerd. Want bij dat laatste weet je dat de doelgroep allesbehalve Spanjaarden zijn, eerder de internationale voetbalfans. Zie het Spaanse 'Marca English' die zich op een niet-Spaanse doelgroep richt met haar artikelen.

Denk dat de basiself tegen Ijsland ook wel de basiself wordt voor het EK. Spelers als Malen en Frimpong zijn ook wel heerlijke voetballers om in te brengen als je tegenstander al niet helemaal fris meer is in de tweede helft. Enige wat misschien nog zou kunnen is Geertruida ipv De Vrij.

14 juni 2024 om 12:25

Zou lekker met Frimpong starten, is juist een speler die vanaf het begin al de nodige energie en dreiging kan brengen. En Geertruida voor de Vrij? Volgens mij bestaat die discussie niet eens en dat lijkt me ook vrij logisch, het is De Ligt of De Vrij en Geertruida of Dumfries (afhankelijk van of Frimpong speelt)

14 juni 2024 om 12:28

Denk dat Koeman uiteindelijk wel de voorkeur aan De Vrij gaat geven. Zag net nog zijn laatste persconferentie en op het moment dat De Vrij werd genoemd zag je aan z'n gezicht een sneaky glimlachje.

14 juni 2024 om 12:34

De Vrij is ook zeer degelijk. Niet langzaam, niet snel. Doet geen gekke dingen en kan goed verdedigen en opbouwen.

De Vrij - Van Dijk is ook gewoon ervaren.
Linksback zal Aké zijn, maar van de Ven kan wat extra's brengen met zijn snelheid.

Verder kan je nog Van Dijk - Aké met Van de Ven ook opstellen.

Rechtsback zal Geertruida zijn, mits Frimpong speelt. Speelt Frimpong niet, dan speelt Dumfries RB en zal rechtsbuiten Simons of Malen (maar denk Simons) zijn. Die speelt dan meeer naar binnen en Dumfries kan er dan over.

14 juni 2024 om 14:04

Zie Van Dijk toch het liefst links centraal staan of in 5mans centraal. Denk dat we Ake VVD De Vrij en Dumfries kunnen verwachten tegen Polen.

Ik denk dat wel duidelijk is dat Frimpong een basisplaats verdient en gaat krijgen. Dumfries gaat ook gewoon spelen denk ik. Ook heb ik de verwachting dat Gakpo de voorkeur krijgt boven Malen, maar Malen gaat sowieso minuten maken. Ik zou persoonlijk niet gaan voor Wijnaldum en liever spelen met Reijnders. Veerman was tegen Ijsland gewoon heel erg goed, maar wellicht moet je kiezen voor iets meer defensieve zekerheid. Al met al lastige keuzes voor Koeman denk dat er meerdere goede opstellingen mogelijk zijn.

14 juni 2024 om 12:19

Frimpong en dumfries samen zie ik niet gebeuren. Die gaan elkaar in de weg lopen en volgens mij ziet Koeman dat ook zo. Het wordt dus frimpong met Geertruida achter hem, of dumfries met Xavi of Malen voor hem

14 juni 2024 om 12:35

En ook Malen - Dumfries zie ik niet zo heel snel gebeuren.
Malen lijkt zich te moeten schikken in een reserverol als snelle invaller...
En daarnaast gaat malen heel veel buitenom, iets wat Dumfries dan ook doet.

Simons - Dumfries is een koppeltje en Geertruida - Frimpong, zo lijkt het.

Xavi Simons speelde allesbehalve een goede wedstrijd tegen Ijsland.

14 juni 2024 om 12:27

Klopt. Leuk dat hij scoort, maar ik vond dit een van zn slechtse wedstrijden. In de voorgaande wedstrijden probeerde hij tenminste te voetballen. Nu is zelfs dat uit zijn systeem.

14 juni 2024 om 12:35

Klopt. De man moet ook gewoon op links spelen. Gakpo of Reijnders op 10, ligt eraan wie naast Schouten speelt (reijnders of Veerman)

Die lopen net zo achter als dat iedereen Dumfries en Frimpong constant vergelijkt tijdens een 433 opstelling

Lol. Dumfries op links, die heeft op rechts al moeite om de juiste kleur te vinden, laat staan links.
En dan een duo van Veerman Wijnaldum en een duo van Malen Depay? Malen is nog niet in de basis gestart onder Koeman, dat is de ideale invaller...

En dan ook nog eens De Ligt als RCV in een 5 mans defensie? No way.

Toch wel heerlijk om zo je geld te verdienen hé. Zou ik ook wel willen, stiekem beetje jaloers. Of hij is al vroeg dronken.

Dus NL speelt haar laatste 2 wedstrijden voor het EK in een 433 en je zet ze doodleuk op 532 in je krant neer? Dan heb je inderdaad wel slecht je werk gedaan.

Dat zien de Spanjaarden goed. Als de waare erfgenamen van oud-hollands/cruijffiaans voetbal (want dat is Nederland zeer zeker niet), zien ze natuurlijk goed dat Koeman en zijn jongens de nodige minimaale bluf eens niet hebben om 433 te spelen. Koeman durft niet om te voetballen als het echt moet.

Bijzonder hoeveel mensen hier zichzelf voor de gek houden dat we iets anders gaan doen dan ons volledig ingraven en spelen op de counter met depay en de snelle links- en rechtsback.

Dumfries linksback, dat lijkt mij toch zeer aannemelijk!

Mijn voorkeur voor rechts zou toch wel Geertruida met Frimpong zijn. Defensief en aanvallend de beste optie.

Wie de Spaanse kranten wat leest en zeker met name Sport & EMD, weten dat dit niet de eerste keer is hoor. Ik denk echt dat ze daar gewoon wat spelers op een formulier zetten, de belangrijkste spelers weten ze ongeveer waar dat ze hen moeten zetten en voor de rest is het maar invullen.

Bij previews van wedstrijden van Barca is dit ook altijd het geval. Ze hadden naar aanloop van de CL-wedstrijd tegen Antwerp begin dit seizoen Calvin Stengs zelfs als linksback gezet terwijl die allang bij Feyenoord zat...

Wijnaldum & Depay zijn de eersten die Koeman op papier zet. Niks bijzonders aan. Hij weet gewoon niet beter....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren