Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slecht nieuws rond hamstringblessure Brian Brobbey: ‘Ik denk dat hij de eerste wedstrijd niet haalt'

Laatste update:

Mike Verweij verwacht dat Brian Brobbey de eerste groepswedstrijd op het EK van het Nederlands elftal tegen Polen aan zich voorbij moet laten gaan. Dat laat hij weten in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Het was woensdag even flink schrikken voor Ronald Koeman en Oranje toen Brobbey de training vroegtijdig staakte. De KNVB wilde geen enkel risico nemen en liet meteen een scan maken. Uit die scan werd duidelijk dat Brobbey ‘slechts’ kampte met een stijve hamstring.

“Uit de MRI-scan die ze woensdag hebben gedaan is gebleken dat er geen schade is aan de hamstring”, begint Verweij. “Maar er is wel vocht, dus er is wel iets gebeurd met die hamstring.”

Daaruit durft Verweij het volgende op te maken. “Ik denk dat hij de eerste wedstrijd niet gaat halen. Maar de blessure is vooralsnog niet dusdanig dat hij naar huis wordt gestuurd.”

Koeman riep wel Joshua Zirkzee bij de selectie. Met het geblesseerd afhaken van Teun Koopmeiners was er een plekje vrij voor de aanvaller van Bologna. De keuze voor Zirkzee werd vermoedelijk ook gemaakt met het oog op de fitheid van Brobbey.

“Het is natuurlijk ook maar afwachten of hij fit is”, aldus Valentijn Driessen. “Daar hebben we vooralsnog geen berichten over gehad, maar hij komt natuurlijk ook terug van een blessure, dus hij heeft een paar weken stilgestaan.”

Zirkzee werd op 6 juni gezond verklaard, maar door Koeman buiten de EK-selectie gelaten, omdat hij ‘nog niet fit genoeg’ zou zijn. “Het is nu even afwachten hoe hij ervoor staat”, besluit Driessen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brobbey staat duidelijk achter Weghorst in de pikorde dus, sorry Brian, boeiend.

14 juni 2024 om 12:42

Het is maar net hoe je het bekijkt. Voor de basis is Brobbey backup achter Depay en staat juist voor Weghorst in de pikorde. Weghorst is wel eerste pinchitter, mocht er iets gerepareerd moeten worden. Vandaar ook dat Brobbey wel één van de 2 wedstrijden mocht starten en Weghorst enkel inviel.

14 juni 2024 om 12:46

Zelfs dan. Het is natuurlijk hartstikke vervelend voor hem maar ook Malen en Gakpo lijken mij betere spitsen.

14 juni 2024 om 12:51

Sorry, het ontgaat mij ff, maar wat heeft het feit dat jij Gakpo en Malen betere opties vindt te maken met het feit dat Koeman Brobbey (en niet Weghorst) als backup van Depay ziet?

14 juni 2024 om 13:01

Dat hij waarschijnlijk niet erg gemist wordt door zijn blessure en hij eigenlijk helemaal geen speelminuten verdient op basis van de spelers die nu al in de selectie zitten.

14 juni 2024 om 13:06

Ontgaat me eerder waarom je denkt dat Brobbey in de pikorde volgens Koeman boven Weghorst zou staan? Vermoed eerder dat we gaan schuiven voorin als Depay ook nog wegvalt, dan dat Brobbey in de basis komt te staan.

14 juni 2024 om 13:09

Omdat Koeman letterlijk gezegd heeft dat hij Weghorst niet ziet als basisspits, maar enkel als pinchitter.

14 juni 2024 om 13:11

@memphisdepay Dat heeft er toch precies niks mee te maken. Migi zegt dat Weghorst boven hem in de pikorde staat, terwijl Koeman heeft gezegd dat hij niet met Weghorst gaat starten en hem enkel als invaller ziet. Dat jij anderen beter vindt en vindt dat Brobbey geen speelminuten verdient heeft daar niks mee te maken.

14 juni 2024 om 13:14

Enige interview dat ik kon vinden staat:

De Bornse aanvaller kwam ook al in actie op het EK in 2021 en het WK van een jaar later. Hij was de laatste tijd steeds vaker basisspeler in Oranje, maar dat had ook te maken met het ontbreken van Memphis Depay. Het lijkt erop dat Weghorst zich op het EK moet richten op een rol als pinchhitter.

Met andere woorden, als Depay er is, dan is Weghorst pinchhitter. Er lees nergens iets dat Koeman Weghorst uitsluitend als pinchhitter wil gebruiken of dat hij altijd zou kiezen voor Brobbey als Depay er niet is. Of je hebt een bron?

14 juni 2024 om 13:09

Dat is geheel afhankelijk. Brobbey staat boven hem in de pikorde mbt de basis, maar vermoedelijk wel als invaller achter weghorst. Ook dat zou afhankelijk zijn met wat de wedstrijd vraagt. Het zijn namelijk 2 totaal verschillende types

14 juni 2024 om 13:17

Dat hoor ik nou wel steeds, maar waar staat dat dan? Zelfs gisteren in de Telegraaf stond nog:

"de bondscoach heeft niet gezegd dat ik ga spelen, maar hij heeft wel gezegd dat hij me niet alleen als pinchhitter ziet. Dat is fijn. De laatste wedstrijd, tegen Gibraltar, heb ik ook in de basis gespeeld. Je voelt de waardering en dat je een serieuze optie bent om vanaf het begin te spelen."

14 juni 2024 om 13:22

Is volgens mij tijdens een persconferentie ter sprake gekomen. Je hebt daarnaast toch ook de oefenwedstrijden gezien? Waarom denk je dat Koeman de 1e wedstrijd met Brobbey als basisspeler is gestart en niet met Weghorst?

14 juni 2024 om 13:42

Die eerste oefenwedstrijd was toch een test/ feestopstelling. Daarbij heeft Brobbey gewoon een hele slechte indruk achter gelaten bij die wedstrijd. Hij was veel in de weer, maar kreeg uiteindelijk alleen maar de overtredingen tegen. Wist niet gevaarlijk te worden en miste de kansen die hij wel kreeg. Weghorst kwam erin en scoorde bij zn eerste balcontact. Ziet er toch niet heel best voor hem uit.

Daarnaast lees ik alleen maar terug in alle bladen/ interviews wat ik hier boven ook kopieer. Ik lees nergens wat jij beweert. Maar als je met een bron komt, is het misschien makkelijker om te geloven

14 juni 2024 om 14:55

Altijd zo prachtig. Brobbey miste een kans. Memphis mist de wedstrijd erna een kans of 4, maar dat is minder erg, want die speelt sowieso basis

Maar ik vind dit hierboven een beetje vreemde discussie.
Lijkt mij duidelijk dat als standaard Memphis de spits is en er twee wingers op de flanken naast staan. Dus iig niet Brobbey.
Als Koeman een spits inbreng in 2e helft, zal dat in principe altijd Weghorst zijn.

Ik denk, nogmaals, ik denk, dat Koeman alleen Memphis, Weghorst en Brobbey als pue spitsen ziet.
En de enige kans dat Brobbey speeltijd gaat krijgen, is als Koeman denkt dat voor een specifieke tegenstander het beter is met zo'n type spits te spelen en Memphis van de zijkant te laten komen.

Ik denk niet dat Malen of Gakpo echt als spits opgesteld gaan worden.

Anyway, als Memphis fit blijft (en Brobbey fit wordt), dan verwacht ik niet dat Brobbey veel minuten krijgt.

14 juni 2024 om 16:18

Depay mist misschien een kans of 4, maar hij maakt er elke wedstrijd ook minimaal 1. Dat is het verschil. Maakt mij verder niet zoveel uit wie er uiteindelijk in de spits staat, ik juig sowieso voor elke doelpunt. Al is het een lelijke frommelgoal. Ging mij meer om de stellige stelling die ik steeds hoor: "koeman ziet Weghorst niet als basisspeler en prefereert Brobbey boven Weghorst." Dat is uit de berichtgeving die ik overal tot nu toe lees gewoon niet waar. Je kan best vinden dat Brobbey de absolute topper is, mag je vinden. Maar als je zo stellig zegt dat Koeman dat roept, dan verwacht ik inmiddels wel een bron. Ik kan hem namelijk niet vinden

14 juni 2024 om 13:56

Jammer hij is wel iemand met een stevig lichaam en toch snel. Hopelijk komt het nog goed voor hem. Want anders word het dun in de selectie

zoiets zal het worden:
Verbruggen
Dumfries-de Vrij-VVD-Ake
Reijnders-Schouten-Veerman
Xavi-Memphis-Gakpo

14 juni 2024 om 12:50

Ik hoop dan toch op:
Verbruggen
Geertruida-de Vrij-van Dijk-Ake
Schouten-Veerman/Reijnders
Frimpong-Depay-Simons/Maatsen
Gakpo/Malen

14 juni 2024 om 13:52

Ik ook, maar denk dat dat niet gaat gebeuren...

14 juni 2024 om 14:30

Dan beter 5-3-2/ 3-5-2 spelen. Ake, van dijk, de vrij/Geertruida in het centrum. Maatsen links en frimpong rechts. Schouten en veerman/reijnders en xavi. In de spits depay en gakpo.

14 juni 2024 om 13:01

Frimpong moet gewoon spelen. Zou echt nergens op slaan als hij op de bank zit na zo’n seizoen en ook gewoon z’n sterke afgelopen wedstrijden. Lijkt een sterke klik met Memphis te hebben. Xavi scoorde maar was voor de rest weer enorm matig..

14 juni 2024 om 13:14

Xavi moet op links of op de bank.

Simons of Gakpo op links. 10 moet Reijnders of Gakpo en rechts Frimpong of Simons.

14 juni 2024 om 13:34

Dus Xavi moet links of op de bank en vervolgens noem je hem als 1 van de 2 opties op rechts? xD

14 juni 2024 om 14:06

Ja, het ligt er aan wie speelt natuurlijk.

Speel je met Geertruida als RB, dan moet je Simons op links zetten of op de bank (keuze tussen Gakpo en Simons is het dan).
Dan speelt Frimpong ook rechtsbuiten in mijn ogen.

Speel je met Frimpong of Dumfries als echte ''back'', dan zou ik juist met Simons op rechts spelen, omdat hij dan veel naar binnen speelt, vrijheid heeft en ook ruimte maakt voor de opkomende Dumfries of Frimpong.

Momenteel zou ik kiezen voor vastigheid en het kunnen brengen van een aanvallend ingestelde speler.

Ik zou momenteel dus kiezen voor Gakpo - Reijnders - Frimpong achter Depay.

14 juni 2024 om 13:48

Denk je echt dat Frimpong ernaast blijft staan? Waarom denk je dat?

Ik snap dat enthousiasme over Brobbey sowieso niet. Hij is sterk wordt er dan gezegd. Nuttig als aanspeelpunt. Maar verder? Afwerken is middelmatig. Koppen kan hij niet. Ik denk dat Zirkzee verder en nuttiger voor oranje is

14 juni 2024 om 13:08

Het enige wat Brobbey heeft is kracht. Dit gebruikt hij in de eredivisie makkelijk. Heeft hij een verdediger voor zich staan die ook sterk is, heb je er weinig aan idd. Voetballend is hij niet altijd even goed.

14 juni 2024 om 13:13

In de Eredivisie gemakkelijk, maar ik denk dat Brobbey tegen een sterkere verdediger ook de baas kan zijn hoor.

Hij scoort, geeft assists, alleen loopt hij soms bij 1 op 1 echt te ver door. Eerder schieten, zoals je in die eerste pot zag.

14 juni 2024 om 13:44

Nou ja we hebben het gezien in de laatste oefenwedstrijd toch? Hij is wel sterk, maar krijgt aan het einde van de rit vooral overtredingen tegen. In die oefenwedstrijd was het gewoon voor een spits heel slecht. Weghorst kwam erin en scoorde direct.

14 juni 2024 om 17:03

Brobbey gebruikt zijn kracht anders dan andere spitsen. Met zijn rug naar de goal is hij op zijn best. Ook tegen de sterkere verdedigers. Zijn afwerking is matig, maar met spelers als Gakpo Memphis Malen Xavi Reijnders en Veerman om hem heen is hij de perfecte spits voor een kaats, of een balletje breed. De rest van onze aanvallers hebben een prima schot en met Malen heb je diepgang. Ik zou best begrijpen als Koeman Brobbey gebruikt met Memphis op 10.

14 juni 2024 om 13:11

Indien je geen wedstrijden van hem kijkt, dan zie je dit inderdaad niet. Hij geeft assist, hij kan wel afwerken en ja koppen is niet zijn beste ding, maar hij kan het wel.

14 juni 2024 om 14:35

“Koppen niet zijn beste ding, maar hij kan het wel.”

Geldt dat niet minstens voor iedereen met een hoofd?

Erg jammer dat Brobbey niet fit is. Normaliter is dat juist waar hij in uitblinkt. Zou hem altijd opstellen, ook als dat zou betekenen dat Depay naar de flank/bank zou gaan. Echt een ondergewaardeerde speler met een enorm breed scala aan kwaliteiten!

14 juni 2024 om 12:54

Zou je gebruikersnaam ff aanpassen. Brobbey is vrijwel nooit echt fit, en hij blinkt bepaald niet uit in zijn veelzijdigheid

14 juni 2024 om 13:02

SubjectieveKoen zou een beter passende naam zijn inderdaad! Depay presteert gewoon prima bij Oranje en Brobbey heeft echt helemaal niks laten zien waarvoor Depay uit de basis of naar de flank moet..

14 juni 2024 om 13:14

Depay vanaf links, brobbey in de punt vind ik een betere opstelling. Echter moet depay dan ook echt van links komen. De laatste wedstrijd met die 2 was depay het probleem doordat hij al in het centrum stond.

14 juni 2024 om 16:02

Brobbey heeft in Oranje nog niet zoveel kunnen laten zien als een Oranjeveteraan, Memphis. Daar gaat het mij dan ook niet om. Als je objectief zou kijken naar recente prestaties van deze spelers bij hun clubs, zou het opstellen van Brobbey absoluut gerechtvaardigd zijn.

Tot slot: ik heet nu eenmaal Koen..

14 juni 2024 om 16:07

Speciaal een account gemaakt om hierop te reageren. Wat een onzin zeg. Brobbey bevindt zich vaker in de lappenmand dan prime Robben en heeft op dit niveau nog niets bewezen. We hadden beter Sem Steijn of Van Wolfswinkel mee kunnen nemen. Die hebben in de Eredivisie net zoveel laten zien en kunnen itt Brobbey wel structureel 90 minuten aan.

Zal mij echt een worst zijn wie er spelen dit toernooi. Kijk al tijden met weinig plezier naar het Nederlands elftal maar op dit moment heb ik het idee dat er juist wel veel positieve energie in de groep zit. Als ze dit blijven uitstralen op het veld tijdens de wedstrijd denk ik dat ze best wel een mooi toernooi tegemoet gaan. Weghorst, Brobbey of Zirkzee - zijn momenteel geen van allen echt top (ik ben meer fan van Zirkzee zijn manier van spelen) en hebben hoe dan ook een dosis geluk nodig om doelpunten te maken.

Verwey en Telegraaf zijn nu medische experts geworden? Brobbey is een unieke capaciteit in Oranje die in extremis het verschil kan maken in een turbulente wedstrijd. Niets meer en niets minder. De medische staf en Koeman bepalen

Ik mag toch hopen dat deze man pas in plan D voorkomt?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren