Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman verklaart zijn keuze voor Dumfries en Simons in plaats van Geertruida en Frimpong

Laatste update:

Ronald Koeman heeft voorafgaand aan het duel met Polen vooruitgeblikt op Nederlands eerste EK-wedstrijd. De bondscoach geeft tekst en uitleg bij de elf namen die Oranje naar een flitsende toernooistart moeten schieten.

Koeman kende ondanks succesvolle oefenbeurten van onder anderen Jeremie Frimpong geen aarzelingen bij het maken van zijn opstelling, zo geeft de keuzeheer aan. “Ik heb na de laatste twee oefenwedstrijden niet getwijfeld om het anders te doen dan vandaag (zondag, red.)."

Waar Oranje eerder ook opereerde vanuit een vijfmansdefensie, bouwde de ploeg, zoals NOS-presentator Jeroen Stekelenburg het typeerde, 'schoorvoetend' naar een opstelling met vier verdedigers.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik had voor mezelf wel bepaald dat we naar vier verdedigers wilden", aldus de bondscoach. "Dat is ook in mijn eerste periode goed gegaan. We hebben er de spelers voor. Je kan altijd nog schakelen, maar dit is wel het basisidee."

Op het middenveld is er ruimte voor Jerdy Schouten en Joey Veerman. De twee speelden dit seizoen veelvuldig samen op het middenveld van PSV. Een voordeel, zo weet Koeman. “Dat is een koppeltje wat elkaar goed kent en elkaars kwaliteiten goed kan inschatten. Dus dat is wel een meerwaarde.”

Dat zij relatief onervaren internationals zijn, deert Koeman niet. “Het is logisch dat als je zes middenvelders mist, dat je dan bij middenvelders uitkomt die weinig interlands hebben gespeeld. Maar nogmaals, om die ervaring te krijgen moeten ze ook echt spelen.”

Koppeltje twee


Een ander veelbesproken 'koppeltje' is die van Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong. De twee lieten een uitstekende indruk achter in het oefenduel met Canada (4-0). Of dat koppeltje later dit toernooi, misschien zelfs al tegen Polen, belangrijk gaat zijn?

“Tuurlijk kan dat. Ieder team heeft starters en finishes", legt Koeman zijn keuze uit. "Die heb je ook nodig. Ongeacht de stand hebben we ook een hele goede bank. Dat is ook een meerwaarde voor een elftal en zeker voor mij. “

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van waar is het koppeltje Frimpong - Geertruida opeens goud waard? Ze hebben een potje samen gespeeld tegen een zwakke tegenstander. Geertruida kan ook prima met Simons of Frimpong met Dumfries. Ja, beiden houden van opkomen, maar het zijn geen idioten.

16 juni 2024 om 15:02

Geen idioten, maar Frimpong en Geetruida zijn complementair. Dat kun je van de rest niet zeggen. Als partner heb je toch ook liever iemand die je aanvult? Heeft niks met idioten te maken.

16 juni 2024 om 15:11

Het gaat erom dat Frimpong niet samen kan met Dumfries. Dumfries zou hem alleen maar in de weg lopen. Dan is het dus logisch dat Frimpong en Geert een duo zijn. De roep zit hem vooral in Frimpong. Die speelt geweldig en verdient het. Dan kies je dus tegelijkertijd ook voor Geert.

16 juni 2024 om 15:41

Dumfries speelt drama. Was de 1-0 schuld. Het staat 1-1 en het is billenknijpen als Polen opkomt of een corner krijgt. Nu jij weer... Met Frimpong en Geertruida stond het al 2-0.

Alsof dat nu inees bepalend is, och och, we zien Frimpong 1 goede 2e helft spelen en iedereen roept ineens dat hij altijd moet spelen. Wat een onzin.
We bijzonder dat Xavi speelt, net als Gakpo

16 juni 2024 om 15:00

Begrijp je niet dat dit gebaseerd is op zijn fantastische seizoen bij een club die bijna een treble heeft binnen gesleept. Die ongeslagen kampioen is geworden in Duitsland? Wat een bizarre opvatting dat 'iedereen' ineens roept dat Frimpong moet spelen vanwege 2 zeer goede(!) wedstrijden.

16 juni 2024 om 15:53

Niet heel bijzonder dat gakpo nu speelt wel? Enige die wat brengt aanvallend.

Waardeloze coach. Beste speler van het moment op de bank.

16 juni 2024 om 17:31

Als je de PL had gevolgd dan zou je dit niet zeggen. Beste speler, basis bij City, speelt gewoon. Gelukkig. (maar ik snap je punt hoor)))

Ik weet niet mr vind dumfries echt prima spelen... in tegen stelling tot een paar middenvelders.

16 juni 2024 om 16:38

Dan weet je weinig inderdaad. Was het doelpunt van de Polen schuld en mist mogelijkheid na mogelijkheid. Drama speelt die man!

17 juni 2024 om 00:59

Maar nog steeds wel beter dan de zogenaamde opvolger van Kroos...

Wie zijn de zes middenvelders die ontbreken? De Jong, Koopmeiners, Wieffer, Timber, de Roon en?

16 juni 2024 om 19:01

Cocu, Davids of Seedorf denk ik.
Zonder grappen: Wieffer hoort niet in dit rijtje thuis. Timber hooguit backup als iedereen fit is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren