Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV is concreet en mag dromen van tijdelijke komst 18-jarig toptalent

Laatste update:

PSV heeft concrete interesse getoond in Paul Wanner, zo bevestigt Florian Plettenberg van Sky Deutschland. Rik Elfrink meldde afgelopen maandag al dat de Eindhovenaren de ontwikkelingen rond het achttienjarige toptalent van Bayern München nauwlettend in de gaten houden.

Wanner speelde al enkele wedstrijden in de Bundesliga en kwam in het seizoen 2022/23 ook tweemaal uit in de Champions League. Tijdens het recente seizoen speelde de aanvallende middenvelder op huurbasis voor SV Elversberg, dat zijn competitiewedstrijden afwerkt in de 2. Bundesliga.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Elversberg besloot de voetbaljaargang op de elfde positie en Wanner maakte een uitstekende indruk. Hij kwam in totaal tot 28 competitiewedstrijden, waarin hij goed was voor zes doelpunten en vier assists.

Volgens Plettenberg is er door meerdere clubs bij Bayern aangeklopt om Wanner komend seizoen te huren, omdat zijn uitleenbeurt aan Elversberg ‘een groot succes’ was. De Duitse journalist schrijft dat PSV concrete interesse heeft getoond voor het toptalent. Bayern staat er naar verluidt voor open om Wanner opnieuw te verhuren zodat hij elders vlieguren kan maken.

Wanner heeft alle jeugdelftallen van de Duitse nationale ploeg doorlopen, maar hij kan er ook nog voor kiezen om interlands namens Oostenrijk te gaan spelen. Het definitieve besluit heeft de spelmaker nog niet genomen.

In maart maakte Sky Deutschland bekend dat Bayern München erg tevreden is over de ontwikkelingen van de tiener, die nog over een contract tot medio 2027 beschikt in Beieren.

Malik Tillman


PSV hoopt dus opnieuw zaken te doen met Bayern. In de zomer van 2023 werd Malik Tillman al op huurbasis overgenomen van der Rekordmeister. De Amerikaans international groeide onder Peter Bosz uit tot een onbetwiste basisspeler, waarna de koopoptie in het contract werd gelicht. Tillman ligt nu tot medio 2028 vast in het Philips Stadion.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je een dergelijke constructie kan doen zoals met Tilmann altijd doen. Anders ga je een speler opleiden voor Bayern wat je eigenlijk niet moet willen op het niveau dat PSV nu speelt. Als die Warner nou echt een geweldige directe versterking is kan je het natuurlijk overwegen, maar dat betwijfel ik.

Ik vind het een groot talent, maar begrijp niet waarom PSV dit zou doen. Ze hebben op 10 al genoeg opties. Tillman, Til, Babadi en Saibari kan daar ook nog. Met Babadi overigens een vergelijkbaar talent van ongeveer dezelfde leeftijd. Waarom dan nog een 10 halen en opleiden voor een andere club? Ik zie het niet gebeuren tenzij bijvoorbeeld Til weggaat en Veerman ook waardoor Saibari vast op 8 komt te spelen.

22 mei 2024 om 09:15

Ik blijf het sowieso al apart vinden dat onze traditionele top 3 in dit soort talenten versterking ziet voor hun teams. Je moet op diverse podia meespelen, deze talenten hebben vaak nog een zeer wisselvallige vorm (nog los van moeten acclimatiseren in een ander land bij een nieuwe club) en de kans dat ze bij je club willen blijven is vrijwel nihil. In Nederland hebben we doorgaans zelf al hele jonge teams. Je zou verwachten dat daar dus eerder wat ervaring bij moet komen dan nog een 18 jarige.

22 mei 2024 om 09:18

Ik heb het net even gegoogled, maar Wanner kan ook op de buitenposities (zoals bijna alle tienen van tegenwoordig) en is een linkspoot. Dat laatste is een unicum in de selectie van PSV daar het aanvallend op Bakayoko na geen enkele linkspoot in de selectie heeft waardoor deze Wanner denk ik ook deels gezien wordt als back-up van Bakayoko. Aangezien Bakayoko waarschijnlijk vertrekt zal Wanner dan wel meteen promoveren van back-up naar noodverband en mocht iedereen eruit liggen kan hij ook nog op 10 natuurlijk.

Ik denk dus dat PSV hem primair als (back-up) rechtsbuiten ziet, wat niet zo heel erg raar is gezien het grote gebrek aan linksbenige rechtsbuitens in het huidige voetbal (op de Engelse selectie na er opeens drie hebben die wereldtop zijn). Ik weet alsnog overigens niet of ik dat nou zo moet toejuichen, maar het is wel echt een groot talent heb ik het idee en een rechtsbuiten die in ieder geval als back-up kan fungeren is wel echt broodnodig, zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat Bakayoko blijft. Lozano op rechts is het gewoon niet en dat is ook een rechtspoot waardoor Teze en Lozano elkaar in de weg lopen.

22 mei 2024 om 10:37

Het gaat om jong PSV, wat voor constructie ze in gedachten hebben ben ik wel benieuwd naar

22 mei 2024 om 11:07

Die kerel gaat toch niet van een ogenschijnlijk goed seizoen in de tweede Bundesliga naar de kkd gaan lijkt me?

22 mei 2024 om 10:58

Ik verwacht dat Tillman meer gezien word als linksbuiten. Saibari zal als veerman vertrekt vaker op zijn positie spelen verwacht ik. Til en babadi zijn voor de 10 positie prima opties, maar als je een top talent kan halen met een bepaalde regeling dat je er geld aan kan verdienen waarom niet.

PSV moet zich sowieso gaan richten op de back posities, Dest van Aanholt en Sambo vertrekken. Ik zie Teze ook nog wel een stap maken. Dus er moeten zeker 2 a 3 backs komen zie momenteel ook niet echt een goede back lopen in de jeugd die er gelijk zal staan.

Maar wat moet PSV nou met een gehuurde 18-jarige aanvallende middenvelder? Je hebt Til, Tillman, Bababi, Ledezma en Saibari al kan laatstgenoemde ook als centrale middenvelder uit de voeten.

22 mei 2024 om 09:32

Ledezma? Wat moet PSV daar mee. Hoor je ook al jaren, maar heeft nog nul laten zien hé...

Verder eens. Maar als je een buitenkansje ala Tillmann kan pakken, waarom niet?

22 mei 2024 om 11:41

Ging ledezma niet naar Heerenveen?

In FM altijd eentje die ik probeer te kopen, zodra mogelijk. Mooi om te zien dat die in verband wordt gebracht met PSV, hoop dan wel op een koopoptie of andersoortige constructie zodat je er (later) nog geld aan verdient. Als PSV hem als aanvallende middenvelder ziet, kun je Til verkopen en die paar miljoen inzetten in Driouech of een andere buitenspeler. Daar heeft PSV behoefte aan, aanvallend gezien. Hopelijk vergeten ze dit keer de RCV positie niet.

Echt, ik heb het idee dat PSV de 'ik haal alles wat los en vast zit, behalve een goede centrale verdediger' ziekte heeft.

22 mei 2024 om 12:23

En dan op die manier afgetekend kampioen worden! Knap he!

Als opvulling van een selectie kan zo'n huurspeler natuurlijk een goedkoop alternatief zijn maar ik word toch nooit zo enthousiast van die huurconstructies als er geen koopoptie bij zit.

Zinchenko en Sávio zijn twee aanvallers die PSV op jonge leeftijd huurde van een grote club en eigenlijk nooit een reeks wedstrijden hebben gespeeld. Die huurperiodes waren ook al raar. Nog zo'n jongeling huren zonder een optie tot koop zou ook raar zijn. Het lijkt er op dat ze een goedkope optie voor op de bank er bij willen, maar waarom zou die Wanner dat willen?

22 mei 2024 om 10:12

Ging bij Simons en Tillman best goed.

22 mei 2024 om 10:34

Bij hen had PSV de optie op hun transferrechten. Bij Zinchenko en Sávio niet. En als ik de situatie zo in schat lijkt de kans dat ze bij deze Wanner een optie tot koop kunnen bedingen me vrij klein.

22 mei 2024 om 11:02

Stewart heeft aangegeven geen spelers meer te huren zonder gewin. Die bella chotap was een uitzondering omdat hij op het laatste moment gehaald moest worden omdat de andere optie niet door ging. Dus ga er van uit dat als het huur word dat er gewin bij zit misschien een klein percentage op de doorverkoop of optie tot koop wat in dit geval onmogelijk lijkt.

22 mei 2024 om 10:47

Heb je gelijk in. En ze waren eigenlijk ook te jong toen ze bij PSV zaten. Kijk naar war ze later gepresteerd hebben in vergelijking met de huurperiode. Alleen als je weet dat je een toptalent van globale schaal binnenhaalt kan je overwegen om zo'n speler een jaar te huren.

Zoeken naar talenten die bij topclubs buiten de boot vallen is een goede zaak. De Eredivisie heeft al bewezen dat zulke jongens hier hele grote stappen in hun ontwikkeling kunnen maken. PSV recent nog met Malen, Madueke en in iets mindere mate Xavi Simons. Bij deze jongen vraag ik mij wel af wat PSV ermee moet? Hij is een 10? Dan heb je concurrentie van Til, Babadi, Saibari en evt. Tillman. Is hij dan nodig? En een huurdeal lijkt mij totaal niet nodig want kapitaal moet je voor jezelf creëren. Geef in dat geval eerder Jevon Simons speeltijd want dat is een van de weinige lichtpuntjes bij Jong PSV.

"mag dromen van" een huurdeal. Mocht er optie tot koop op zitten dan snap ik de titel

Ik mag toch hopen dat ze bij PSV wat meer durven te dromen dan van een 18-jarig talent van Bayern München.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren