Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman tovert konijn uit de hoge hoed: ‘Hij doet iets met het elftal’

Laatste update:

Maarten Wijffels is van mening dat Jeremie Frimpong niet meer uit de basis kan worden gehaald bij Oranje. De wingback van Bayer Leverkusen was tegen Canada (4-0) de beste man op het veld en dient daarvoor beloond te worden, zo is de conclusie.

"Koeman kan van alles in zijn hoofd hebben, maar hij kijkt toch ook naar het moment?", vraagt Wijffels zich af in de AD Voetbalpodcast. "Frimpong kun je er bijna niet meer uithalen. Als je ziet welke flow hij meeneemt. Daar wil je iets mee als team en als trainer."

Wijffels schoof in aanloop naar het EK Tijjani Reijnders naar voren als mogelijke verrassing bij Oranje. "Maar eigenlijk zou dit de konijn uit de hoge hoed kunnen zijn", aldus presentator Etienne Verhoeff. "Zeker kan dat."

"En wat te denken van Jerdy Schouten", gaat Wijffels verder. "Die was goed in al zijn eenvoud. Je ziet meteen dat spelers hem vertrouwen. Ze spelen hem in, hij draait, hij kaatst. Er gebeurt altijd iets goeds. Die heeft zijn ritme wel gevonden."

"Je kan het proberen zonder Schouten, maar het is wel een speler die op de winkel past", vindt Wijffels. "Daar zou ik stevig rekening mee houden als ik Koeman was."

Memphis Depay


Over de fitheid van Memphis Depay bestaat twijfel. De transfervrije aanvaller is niet helemaal fit en ging tegen Canada na een uur naar de kant. Koeman hoopt Depay tegen IJsland (maandag) langer in te kunnen zetten.

"Depay gaat natuurlijk niet alle wedstrijden volledig spelen", aldus Wijffels. "Als dat gebeurt, zou dat uniek zijn gezien zijn blessureverleden de laatste twee jaar. Hij moet eerst maar eens een reeks van zeven wedstrijden maken."

Depay was tegen Canada belangrijk met de openingstreffer op aangeven van Frimpong. In de eerste helft lukte lang niet alles bij de centrumspits, maar zeker na rust liet hij zien hongerig te zijn.

"Je ziet dat Depay toch graag centraal uitkomt", analyseert Wijffels. "Het kan zijn dat hij een vrije rol krijgt vanaf links om centraal uit te komen, maar hij komt daar hoe dan ook uit. Brian Brobbey is niet de spits die perse in de basis moet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen Frimpong vorige interland periode zijn eerste basisplaats kreeg (op een onwennige plek) was het nog dat hij er niks van kon of dat hij niet zo bijzonder is. En nu is het opeens kan er niet meer omheen, Dumfries all the way…

Vind zelf ook dat Frimpong gewoon basis hoort daar niet van. Maar het gemak hoe hij vorige keer werd afgeschreven na één wedstrijd terwijl hij twee seizoenen lang al de pannen van het dak speel in de Bundesliga was wel stuitend.

9 juni 2024 om 11:13

Dat was sowieso al vreemd want Koeman had hele rare instructies voor Frimpong. In een 4-3-3 een beetje voorin hangen als rechtsback en dan met iedereen schuiven. Maar dat werkte voor geen meter omdat als je moest verdedigen dat de ruimtes veel te groot waren zelfs voor Frimpong.

9 juni 2024 om 11:22

Ik ben het eens dat Frimpong het gewoon verdiend. Maar snap ook dat er twijfels zijn als het debuut matig is (op een rare plek). Kijk bijvoorbeeld naar Hateboer. Deed het geweldig en nog steeds bij Atalanta. Maar op de 1 of andere manier altijd matig tot slecht in oranje. En Xavi Simons momenteel ook. Getipt als 1 van de beste spelers voor de komende jaren maar tot nu toe bijna elke wedstrijd de slechtste in oranje.

9 juni 2024 om 11:36

Laten we nou maar afwachten en kijken hoe Frimpong het doet als er niet veel ruimte ligt achter de verdediging.

9 juni 2024 om 13:13

Koeman is beetje traag van begrip

Nou Maarten, het was maar Canada he. Zoals Koeman gisteren zelf zei: geen al te beste graadmeter. Dus voordat we nu in hosanna stemming mannen als Schouten en Frimpong als wereldredders naar voren schuiven, eerst maar eens zien hoe zij zich houden tegen de tegenstanders in de poule.

9 juni 2024 om 09:01

Maar hij stond wel tegenover Davies, die op het EK een van de beste spelers zou zijn.

9 juni 2024 om 09:06

Ja en verdedigend hoefde hij vrijwel niets te doen. Zal tegen Frankrijk echt wel anders zijn. Ik zeg niet dat Frimpong er geen pepernoot van kan, alleen dat we dit soort jongens niet meteen moeten hypen na 1 goede wedstrijd.

9 juni 2024 om 09:40

Frimpong heeft zich toch al compleet bewezen bij Leverkusen. Deze ene goede wedstrijd is er eentje van velen.

9 juni 2024 om 11:27

@suc6magnet en een bizar goed seizoen bij zijn club, is dat wel een goede graatmeter? Verdedigend hoefde hij “niets” te doen omdat hij rechtsbuiten stond.

9 juni 2024 om 11:32

Tegen Atlanta Bergamo heeft hij zich ook bewezen 😁 ik zie in hem een pure rechtsbuiten en niks meer en niks anders! Verdedigend gaat hij door de mand vallen

9 juni 2024 om 11:49

Lekker belangrijk wat je bij je club hebt gepresteerd. Wieffer ook bij Feyenoord, dus die hoort dan ook meteen in de basis? Xavi bij Leipzig ook prima gepresteerd, maar heeft in het NL elftal nog nooit een goede wedstrijd laten zien.

9 juni 2024 om 11:50

@tottenham Als jij denkt dat een rechtsbuiten verdedigend niets hoeft te doen dan heeft discussie verder weinig zin 😂

9 juni 2024 om 12:57

Eh, Leverkusen is wel ongeslagen kampioen geworden en hebben de beker gewonnen. Daarnaast hebben we precies 0 goede rechtsbuitens. Dus ja, als je dan een van de smaakmakers van de best presterende ploeg uit de 4 grootste competities bent zegt dat wel wat.

9 juni 2024 om 13:15

Wow 1 verloren wedstrijd op de 52? Je kan dat zo zien. Zie je het alleen niet zo goed.

Verdedigend echt heel stabiel. Goeie kaats en diepgang.

9 juni 2024 om 09:44

Frimpong is gewoon wereldtopper. Die gaat naar een hele grote club volgend seizoen

Je kunt niet om Frimpong heen, laat het hele seizoen al een goed niveau zien. Dumfries daarin tegen niet.
Als Koeman iedereen neerzet op de plekken waar ze op hun best zijn, kan Nederland aardig verassen dit toernooi.

9 juni 2024 om 09:14

Frimpong wordt nu door iedereen als Rechtsbuitn gezet maar hij is alleen goed als RWB. Een passeeractie of de techniek voor een vleugelspeler wn verdedigend is hij ook snel gezien. Hij moet in de diepte worden aangespeeld met veel ruimte. We hebben ook de hele tijd met 5 verdedigers en wingbacks gespeeld, dus als dat zo blijft gebruik je hem in zijn kracht. Het kan echter zo maar zijn dat Dumfries hem er toch uit speelt omdat die vrijwel altijd levert in Oranje.

9 juni 2024 om 11:28

Als hij alleen goed is als rwb, waarom speelde hij dan een goede wedstrijd op rechtsbuiten?

9 juni 2024 om 09:16

Alleen was Dumfries je beste speler de afgelopen 2/3 jaar Daar kun je als trainer niet omheen. En dat zeg ik als groot tegenstander van Dumfries.

9 juni 2024 om 09:44

Je moet opstellen wie het beste in vorm is. En dat is Dumfries, ondanks zijn goede resultaten in het verleden, op dit moment niet

Frimpong en vd Ven op de vleugels kunnen echt leuke verrassingen worden qua snelheid en explosiviteit. Zeker tegen wat betere elftallen op de counter.

Frimpong, vd Ven geven een heel andere dynamiek. Heb meer vertrouwen in dit team dan dat van wk 22. Canada is geen hoogvlieger maar was tsjechie dat in 2021 wel? Ik ben benieuwd naar ijsland. Memphis kan erg goed voetballen. Los van zijn blessures haalt hij er te weinig uit. Alsof ie meer met andere dingen bezig is dan focussen op topsport.

Tegen Canada was het een leuk elftal. Maar kunnen we woensdag of donderdag nog niet een oefenwedstrijd inlassen van een uur van het Nederlands elftal dat niet speelde. Frenkie reken ik niet mee. Misschien is het het beste om hem veel rust te gunnen.
Nederland 1
Verbruggen; Geertruida-de Ligt-Blind-Ake; Schouten-Gravenberch-Wijnaldum; Frimpong-Brobbey-Depay

Nederland 2
Flekken; Dumfries-de Vrij-van Dijk-Ake; Veerman-Reijnders-Koopmeiners; Malen-Gakpo-Simons

En dan heb je Weghorst, Bergwijn en Bijlow nog als wissel.

Ik denk oprecht dat het nog een spannende wedstrijd kan worden.

9 juni 2024 om 09:49

Ake krijgt een drukke wedstrijd dan.

9 juni 2024 om 09:54

Maar moet die dan ook zichzelf dekken?

Haha, hoeveel open deuren kun je intrappen. Natuurlijk behoort dat allemaal tot de mogelijkheden. Journalistiek bij het voetbal is echt te triest voor woorden.

Hij gaat het afleggen tegen de grotere landen als wing back, verdedigend is hij veel ste kwetsbaar!hij kan nooit die hele kant bestrijden, dan heb je gewoon meer aan dumpfries, of Dumfries op de back positie Frimpong voor hem op de rechtsbuiten.

9 juni 2024 om 15:40

Geertruida rechtsback met Frimpong als wingback lijkt me logischer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren