Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman hint op EK-afvaller uit voorselectie Oranje: ‘Alleen dan maakt hij kans’

Laatste update:

Ronald Koeman maakt op woensdag 29 mei de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland bekend. De bondscoach van Oranje nam dertig spelers op in zijn voorselectie en moet uiteindelijk nog vier internationals laten afvallen.

Een van de meest opvallende namen in de voorselectie van Koeman is Ryan Gravenberch. De 22-jarige middenvelder was lang niet bij de bondscoach in beeld, onder meer omdat hij in zijn debuutseizoen bij Liverpool geen onbetwiste basisspeler was.

“Dat klopt”, beaamde Koeman bij Veronica Offside, waarna hij zijn keuze voor Gravenberch beargumenteerde. “Maar dat ligt er ook aan dat er twee spelers op dit moment niet fit zijn. Marten de Roon is geblesseerd geraakt, daar hebben we niet alle duidelijkheid over, en Frenkie de Jong. Dan is het logisch dat als dat allemaal tegen zou vallen, dat hij dan kans maakt”, aldus de bondscoach.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Jong kampt momenteel nog met een enkelblessure. Koeman sprak echter de verwachting uit dat de middenvelder tijdens het laatste oefenduel voor het EK, 10 juni tegen IJsland, zijn eerste speelminuten kan maken.

Gravenberch speelde zijn laatste interland namens Nederland op 13 november 2021, maar mag nu alsnog hopen op deelname aan het EK 2024. In het shirt van Liverpool kwam hij het afgelopen seizoen tot 1.848 minuten, verdeeld over 38 optredens.

In totaal had hij 5.310 minuten achter zijn naam kunnen hebben, maar de middenvelder kampte regelmatig met pijntjes en moest meermaals genoegen nemen met een rol als wisselspeler. Gravenberch was namens the Reds goed voor 4 doelpunten en 2 assists.

Naast Gravenberch zijn er door Koeman nog acht andere middenvelders in de voorselectie van Oranje opgenomen: De Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), De Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV) en Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liever een wisselspeler bij Liverpool dan een Wijnaldum die bij PSG niet veel heeft gespeeld en nu in een echte Mickey Mouse competitie speelt.

22 mei 2024 om 11:19

Nou inderdaad dit. Zelfs ik als PSV-fan zie veel liever een Gravenberg dan een Wijnaldum.

22 mei 2024 om 11:27

Precies dit 🤣💪🏻

22 mei 2024 om 13:03

Er zitten 10 middenvelders in de voorselectie. Zowel bij 433 als 532 heb je er maar drie nodig. Dus zou er maximaal 7 meenemen. Zou ze lekker beide thuislaten aangezien Wijnaldum mee moet.

Ik snap dat hij niet altijd speelt, maar dat is niet gek aangezien hij in de absolute top speelt. Maar we hebben in deze voorselectie veel mindere spelers zitten. Ik schat hem veel hoger in dan een Timber

22 mei 2024 om 11:23

Ik denk niet dat die twee elkaar enorm veel ontlopen hoor. Gravenberch is een mooie sierlijke speler die voetballend meer te bieden heeft, waar Timber meer ook een pitbull kan zijn. Gravenberch heeft nu al 2x een stap gemaakt die simpelweg te groot is, Timber speelt wekelijks dus zou het persoonlijk wel snappen als hij boven Gravenberch wordt gekozen

22 mei 2024 om 11:46

Een pitbull zijn in de ED is wel heel anders dan een pitbull zijn in de PL.

22 mei 2024 om 11:54

@psver, maar Gravenberch is geen pitbull in de PL.
0,5 balveroveringen per wedstrijd en hij verliest 50% van zijn duels. Ook slechts 1 goal en 0 asssits en 1 grote kans gecreeerd en slechts 1 geslaagde dribbel per wedstrijd.
Geen idee waar iedereen vandaan haalt waarom hij het zo goed doet bij Liverpool, maar dat is niet het geval. Matige stats.

22 mei 2024 om 12:00

Vind het overigens wel een groot talent, maar hij heeft gewoon twee domme keuzes gemaakt.

22 mei 2024 om 11:38

Wat mij betreft verdiend een Gravenberch geen basisplaats, hij heeft zelf gekozen voor zo'n domme stap naar Bayern en daarna Liverpool. Die jongen moet minuten maken en niet meer dan de helft van de tijd op de bank zitten.

22 mei 2024 om 11:55

Exact, Gravenberch staat door die keuzes al 2 seizoenen stil in zijn ontwikkeling.

22 mei 2024 om 15:44

Dat vind ik wat moeilijker in te schatten, of hij echt stilstaat. Je ziet de laatste jaren ook vaak genoeg dat spelers na 4 jaar Eredivisie ergens op de bank belanden in het buitenland, terwijl spelers als Maatsen, Ake, Summerville e.d. zich ook overduidelijk wel ontwikkelen en daar de Eredivisie totaal niet voor nodig hebben. Ik denk dat het per speler verschillend is.

Het enige probleem bij Gravenberch was vooral dat hij heel duidelijk niet uitgeleerd was bij Ajax. Dat is sowieso een stukje ontwikkeling die hij gemist heeft en nu onder lastige omstandigheden moet inhalen. Ik vraag me af of dat lukt. Voor de rest is het koffiedik kijken. Ik heb ook niet de indruk dat de technische staf van Oranje alles nou zo goed in kaart heeft.

22 mei 2024 om 20:13

Wijnaldum staat al stil vanaf zijn laatste seizoen liverpool en die moet wel met al het geweld mee. Laat die dan lekker thuis en evt gravenberg als speel minuten zo belangrijk zijn

22 mei 2024 om 21:02

Wijnaldum mag je van mij ook thuislaten. Beide horen er overduidelijk niet bij

22 mei 2024 om 11:50

Je schat hem veel hoger in dan Timber.
Gravenberch is de laatste twee seizoenen amper beter geworden en in zijn laatste seizoen bij Ajax kwam hij niet verder dan 2 doelpunten en 5 assists in 30 wedstrijden
Timber heeft 7 doelpunten en 9 assists in 31 wedstrijden. Daarbij heeft Timber 13 grote kansen g ecreeerd en kwam Gravenberch tot 1.
Andere statistieken zijn niet ruim in het voordeel van de ene of dfe andere, maar Timber heeft dus een veel beter rendement.

In de PL komt Gravenberch nu to 1 goal en 0 assists, maar heeft hij bijvoorbeeld ook maar 0,5 balveroveringen en wint hij maar 50 procent van zijn duels

Waarin schat je Gravenberch dan zoveel hoger in? Wat meer potentie wellicht, want hij is nog jonger, maar dan zal zijn rendement toch omhoog moeten



22 mei 2024 om 11:58

Verschil is dan wel dat gravenberch het in de premier league moet laten zien en timber in de eredivisie. Daarnaast is timber inmiddels 2 jaar ouder dan gravenberch toen die eredivisie speelde en had timber hiervoor ook moeite met aanhaken bij feyenoord

22 mei 2024 om 12:02

Maar de stats van Gravenberch i de PL zijn ook niet geweldig zoals ik hierboven al laat zien. En ik vraag dus waarom hij hem hoger inschat.

22 mei 2024 om 12:21

Omdat je in de pl meerweerstand hebt dan in de eredivisie. Wissel gravenberch nu met timber om en gravenberch zou ook excelleren bij feyenoord, timber zou het net als gravenberch moeten doen met invalbeurten

22 mei 2024 om 12:31

Dus iedere speler die in een hogere competitie met meer weerstand speelt is beter dan de spelers in de eredivisie?
Veltman zou dan beter zijn dan Geertruida.

Ik vraag me gewoon af waarom Gravenberch hoger wordt ingeschat, terwijl Timber nu cijfers laat zien die Gravenberch nooit heeft laten zien en Gravenberch de afgelopen seizoenen weinig beter is geworden.

22 mei 2024 om 13:21

Gravenberch blinkt vooral uit in zich vastlopen met de bal aan de voet wat mij betreft. Heeft een leuke dribbel met zijn ''slangenlichaam''.

Timber brengt veel meer fysiek en power in zijn dribbels wat mij betreft.

Gok overigens dat beiden niet meegaan, mocht De Roon fit zijn.

Olij, Timber, Gravenberch en een aanvaller of verdediger die afvalt.

22 mei 2024 om 14:22

Misschien ook minder naar de statistieken kijken gezien het verschil in speelstijl. Toen Gravenberch in Nederland de kritiek kreeg dat hij te weinig scoorde en assists gaf ging hij steeds vaker mee naar voren en daarmee ging hij juist veel slechter voetballen terwijl zijn statistieken beter werden.

Kokcu kwam vorig jaar ook niet aan de statistieken van Timber en toch ben ik van mening dat hij meer impact had.

22 mei 2024 om 15:22

Maar statistieken zeggen ook niet alles anders had je sowieso een summerville moeten meenemen of een sem steijn bijvoorbeeld. Al zou ik zowel timber als gravenberch niet basis zetten dus het maakt sowieso niet zoveel uit

22 mei 2024 om 15:50

Dat moet ook maar blijken. Sowieso zijn het middenvelders met hele andere omstandigheden. Zo kun je je ook afvragen of Timber uberhaupt tot 1.800 minuten bij Liverpool zou komen evenals je je af kunt vragen of Gravenberch de cijfers van Timber bij Feyenoord had gehaald.

Ik vind het vooral komisch hoe mensen zo stellig voor de ene kunnen zijn en argumenten aanhalen die voor de ander spreken. Je kunt ze simpelweg niet vergelijken. De cijfers van Gravenberch in de Eredivisie had hij op 18, 19 en 20-jarige leeftijd. De cijfers van Timber maakt hij op 21, 22 en bijna 23-jarige leeftijd. Die cijfers naast elkaar leggen vind ik dan wat te makkelijk.

Ik zou Q Timber ten alle tijde boven Gravenberch selecteren. Q Timber heeft zich dit seizoen echt ontpopt tot de aanjager van Feyenoord en echt een goed seizoen gespeeld. Gravenberch staat al bijna 3 jaar stil in zijn ontwikkeling. Hij heeft alleen zijn status mee van''toptalent'' vanuit de Ajax jeugd en in mijn ogen nog niets gepresteerd.

Kan Koeman trouwens zichzelf niet laten afvallen voor het EK? Wat een drama bondscoach in mijn ogen en moet eigenlijk door de KNVB op het matje geroepen worden met zijn vriendjespolitiek.

22 mei 2024 om 11:26

Gelukkig is dit vanuit jouw ogen. Want Klopp geeft hem niet voor niets zoveel speeltijd toch? Dat je die oude koeien uit de sloot haalt is juist waarom Liverpool hem wilde hebben. Een goed seizoen in de “eredivisie” betekend helemaal niks op wereldsniveau. Komt nog te vroeg voor hem. Geef het tijd en dan zal hij op die plek best kunnen renderen. 💪🏻

Mbt Koeman, ja kunnen we daar niet voor stemmen ofzo??

22 mei 2024 om 11:27

Vind het wel grappig dat Ajacieden vaak anders beoordeel worden dan spelers van PSV en Feyenoord die vrijwel hetzelfde presteren. Gravenberch heeft een bekerfinale, klassiekers beslist, op CL niveau een aantal sterke potten gespeeld o.a. tegen Bellingham en had een prima rendement. Hoe bedoel je niets gepresteerd? Timber doet nu vrijwel hetzelfde en wordt de hemel ingeprezen. Zo wordt Antony hier ook weggezet als iemand die in de Eredivisie geen rendement had, terwijl Bakayoko en destijds Sinisterra met iets betere cijfers de hemel in worden geprezen.

22 mei 2024 om 11:51

Zo bekijk je het ook heel eenzijdig. Taylor werd na een paar leuke potjes al een betere versie van Gravenbergh genoemd door jullie eigen fans. Heb je hier wel eens artikelen gelezen over Bakayoko? 90% van de comments gaan over zijn veel te hoge vraagprijs en dat men het niet ziet. Gakpo kreeg ook alleen maar kritiek omdat hij nooit op zou staan in grote wedstrijden terwijl hij heel vaak beslissend was tegen Ajax en Feyenoord. Dat gebeurt echt niet alleen bij Ajacieden. Echter vind ik Gravenbergh wel een groter talent dan Timber maar ik zou het begrijpen als Timber meegaat ivm wedstrijdritme.

22 mei 2024 om 11:36

Ik zou Timber en Gravenberch allebei meenemen, maar wat heeft Timber dan precies meer gepresteerd dan Gravenberch? Gravenberch is zeker te vroeg weggegaan bij Ajax en zeker zijn stap naar Bayern was ongelukkig, maar bij Liverpool heeft hij toch aardig wat minuten gemaakt.

22 mei 2024 om 12:29

Misschien niet meer gepresteerd, maar wel constant gespeeld bij Feyenoord (ook Europees). Gravenberch moet het met grote regelmaat doen met (kleine) invalbeurten

22 mei 2024 om 12:53

Daar heb ik het niet over. Weszol zegt letterlijk dat Gravenberch niets gepresteerd heeft.

22 mei 2024 om 12:58

WesZol geeft aan dat hij het predicaat toptalent heeft meegekregen maar nooit heeft gepresteerd. Gravenberch heeft zijn status als toptalent verdient door op zeer jonge leeftijd goed te spelen in de eredivisie en in de CL.

Met Wijnaldum als bevestigde middenvelder ga ik er vanuit dat er minimaal 2 misschien zelfs 3 van de overige middenvelders gaan afvallen. Hoewel met name Timber het dit seizoen wel verdient geldt dat ook voor zijn concurrenten op het middenveld. Ik zou ze denk ik beide laten afvallen.

22 mei 2024 om 13:19

Als de Roon fit is, vallen Timber en Gravenberch beiden af, gok ik zo.

Olij, Timber Gravenberch en een verdediger of aanvaller... (lees: Geertruida, Brobbey, Weghorst, Bergwijn of Maatsen (zie ik Koeman nog niet selecteren, gezien die er niet echt bij zat etc, lol.)

22 mei 2024 om 15:36

Niet, maar Timber is momenteel basisspeler en voor de gedateerde coaches is de Eredivisie heilig. Dat je nu overigens geen jongens als Summerville en Zirkzee meer gaat testen kan ik wel snappen, maar ze hadden de kwaliteiten van die jongens allang in kaart moeten hebben. Dat wij dat niet van iedere speler weten lijkt me ook niet gek, maar zo'n technische staf heeft genoeg kansen gehad om jongens vlieguren te laten maken. Wat ben ik blij als deze generatie coaches met pensioen is.

22 mei 2024 om 15:40

Timber heeft het goed gedaan, maar kom op; Timber heeft niets laten zien wat Gravenberch ook al niet heeft laten zien. Je kunt ook onmogelijk de vergelijking maken. Wat Timber dit seizoen een paar keer gedaan heeft (op niveau - CL), heeft Gravenberch met iedere minuut die hij maakt. Die Eredivisie-wedstrijden zijn met betrekking tot Oranje vooral leuk voor de fitheid en het vertrouwen.

Nou ga ik niet mee in de discussie wie dan beter is, maar een speler naar beneden halen om een speler van je eigen club omhoog te praten; dat oogt niet bepaald objectief. Onderaan de streep denk ik dat ze beiden bepaalde kwaliteiten aan Oranje kunnen toevoegen, maar je kunt ze allebei ook prima thuislaten zonder dat het 't niveau van Oranje beinvloedt. Beide heren moeten nog stappen zetten. Wel lijkt Timber me mentaal wat sterker, volwassener.

Ik zou De Roon en Gravenberch allebei niet meenemen. Laten afvallen. Idem voor Olij.

Dan hoef je nog maar eentje laten afvallen. Dat zal dan Brobbey of Weghorst zijn, gezien Bergwijn met snelheid en diepgang meer kan brengen in mijn optiek.

Brobbey zou ik dan kiezen en Weghorst ook thuislaten. Matig seizoen, ondanks dat hij een ''breekijzer'' is.

22 mei 2024 om 13:01

Met De Roon en Weghorst laat je wel specialisten thuis. Ik zou De Roon mits fit wel meenemen om een voorsprong over de streep te trekken. En Weghorst als bewezen stormram.Dus zou Timber en Brobbey thuislaten ondanks hun zeer sterke seizoen.Bergwijn heb je gewoon nodig op de vleugels inderdaad. Als Gakpo, Malen of Simons geblesseerd raakt en je wil 433 een keer spelen dan heb je geen vleugelspeler meer die je kan brengen.Andere optie zou kunnen zijn om Timber, De Roon en Gravenberch thuis te laten. Maar dan heb je 5 spelers die in de spits positie uit de voeten kunnen. Misschien ook wat overbodig. Al zijn er drie dit seizoen blessure gevoelig dus misschien ook niet heel gek.

22 mei 2024 om 13:17

De Roon is wat mij betreft geen specialist, maar goed.
Hij staat ''bekend'' als een controleur die defensief denkt, maar ik vind hem nu niet echt een ''breker''. Het is geen Palhinha ofzo, zeg maar...

Verder vind ik Weghorst gewoon echt te min en heeft hij ook een karig seizoen.
Brobbey vs Weghorst. Dan kan je eigenlijk niet kiezen voor Weghorst wat mij betreft, zeker niet als je naar het seizoen en de vorm kijkt.

22 mei 2024 om 14:32

De Roon is wellicht geen echte breker maar wel een ervare speler die puur defensief denkt.
Timber denkt vooral aanvallend en dynamisch. Daar heeft Oranje er al meerdere van.

Weghorst vind ik lastig. Nederland heeft geen enkele kopspecialist voorin. En hoewel hij dat ook niet is zorgt hij met zijn twee meter wel voor afleiding als je op het laatst ballen gaat pompen. Daarnaast kan hij als geen ander oorlog maken voorin. Zou hem nooit langer dan een kwartier laten spelen maar wel meenemen.

Persoonlijk zou ik Wijnaldum, Timber en Gravenberch thuislaten maar we weten al dat dat niet gaat gebeuren.

Het zou allemaal best hout snijden als Koeman niet zo inconsistent was als maar kan. Daarnaast vind ik bijna 1.900 minuten heel wat waardevoller dan een basisplaats in de Eredivisie. Niveau is kennelijk vooral doorslaggevend als spelers ergens op het tweede niveau voetballen, zoals een Summerville. Dan is het argument ineens dat hij maar in de Championship speelt en een stap moet maken. Ik zou dat argument weleens bij de Eredivisie willen zien, want laten we wel zijn; de meeste Eredivisiespelers maken nou niet bepaald indruk op het internationale podium.

22 mei 2024 om 20:21

Vind koeman sowieso allemaal rare uitspraken doen. Niet spelen is niet selecteren. Behalve bvb een de jong of depay. Wijnaldum gaat puur mee om dat koman zijn vriendje nog 1 groot toernooi gunt. Stel depay zou pas rond halve finale mee kunnen doen, let maar op dan nog word hij geselecteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren