Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: ‘Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland’

Laatste update:

Ronald Koeman denkt dat Joey Veerman er goed aan doet om deze zomer een stap naar het buitenland te maken. Dat vertelde de bondscoach van het Nederlands elftal maandagavond in Veronica Offside. De middenvelder van PSV maakt deel uit van de voorselectie van Oranje voor het EK in Duitsland.

In het programma wordt onder meer de vraag gesteld hoe goed Veerman eigenlijk is. “Soms denk je dat hij minder loopt dan een andere speler, maar in alle statistieken staat hij altijd heel hoog qua afgelegde meters in een wedstrijd”, weet Koeman. “En aan de bal heeft hij natuurlijk meerwaarde.”

“Soms is er natuurlijk een twijfel, ook bij mij, op het moment dat je met drie middenvelders speelt. Maar aan de bal is hij geweldig. Iedere bal die hij heeft en afspeelt is met een idee en goed. Maar soms heb je wel problemen met hem, dat hij dan overlopen wordt op het middenveld. Maar nogmaals: hij is bij het Nederlands elftal, en hij maakt kans om te spelen.”

Het is de vraag of Veerman samen met Frenkie de Jong op het middenveld kan spelen, onder meer omdat beide spelers bij hun clubs vaak aan de linkerkant staan opgesteld. Koeman heeft dit nog niet kunnen proberen, omdat De Jong de laatste tijd een aantal interlands heeft gemist vanwege blessureleed.

“In principe: als Frenkie de Jong fit is, speelt Frenkie de Jong links op het middenveld”, is Koeman duidelijk. “Het is jammer dat we gedurende een hele periode altijd geblesseerde spelers hebben gehad. Dus ik heb eigenlijk nooit verschillende combinaties met Frenkie de Jong kunnen proberen op het middenveld."

Presentator Wilfred Genee vraagt vervolgens of Veerman rijp is voor een stap omhoog. Koeman: “Als speler moet je denk ik uitdagingen in je carrière hebben. En ik vind dat hij zó goed is voor Nederland, dat ik hem graag in Spanje, Italië, Duitsland of Engeland op het middenveld wil zien. Dat is qua alles het hoogste niveau. Ik denk dat hij in allerlei opzichten klaar is voor een stap naar het buitenland.”

Veerman, die nog tot medio 2026 vastligt bij PSV, was dit seizoen zeer belangrijk voor de landskampioen. In 29 Eredivisie-duels was hij goed voor 5 goals en 16 assists. Transfermarkt schat zijn waarde momenteel op 32 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een topaankoop zijn juventus. Verder geen idee New Castle zou ook mooi zijn.

21 mei 2024 om 06:56

Moet helemaal niet naar Engeland gaan, daar zal die compleet overlopen worden omdat hij duidelijk de handelingssnelheid niet heeft. Allemaal leuk dat hij heel goed aan de bal is, maar de tegenstanders gaan geen gas terug geven zodat Joey lekker kan voetballen. Want wanneer het tempo omhoog gaat, is hij niet in zijn kracht te gebruiken en daarmee compleet onzichtbaar.

Atalanta oid zal een prima club voor hem zijn.

21 mei 2024 om 07:39

Toch denk ik dat Veerman helemaal geen slechte match hoeft te zijn met de PL. Je hebt daar zoveel lopende mensen de hele wedstrijd lang dat hij zeker bij een team dat heel direct naar voren speelt van onschatbare waarde kan zijn. Newcastle of West Ham zijn dan de eerste teams waar ik aan denk.

Hij heeft heel specifieke kwaliteiten en juist dit seizoen ook bewezen dat hij het ook op CL niveau kan. Het is nu aan hem om te bewijzen dat hij het aan kan. Durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken maar ik denk het wel.

21 mei 2024 om 07:06

In top wedstrijden in Europa loopt hij er voor spek en bonen bij. Kan me die interland tegen Duitsland nog herinneren...

Laat die jongen lekker bij psv blijven, doet ie prima.

Ik zie het totaal niet voor me dat deze jongen het beter gaat doen dan Kokcu. Dit soort spelers zijn te traag in hun handeling in de kleine ruimte voor alles boven de Eredivisie.

21 mei 2024 om 01:23

Tsja. Dan kijk ik ondertussen naar een competitie als de Serie A en zie je opeens jongens als Gudmondson, Ngongo, Scamacca en Schuurs uitgroeien tot toppers. En Mertens tot all time topscorer bij Napoli. Dan weet ik het ook niet meer.

21 mei 2024 om 04:52

De stap van de Eredivisie naar de Serie A blijkt inderdaad prima te doen. Echter zie je al die spelers toch net niet in de top of bij topclubs terug. Het zijn vaak de clubs in de middenmoot en subtop (die soms uitschieters hebben, zoals Bologna) waar die spelers het goed doen.

21 mei 2024 om 06:27

Reijnders maakt zonde problemen de stap van subtop NL naar top Italië. Voor veel Nederlanders lijkt een stap naar Italië of Duitsland vaak beter uit te pakken dan de stap naar Engeland wat vaak nog een brug te ver is.

Maar in Duitsland zal hij achter Wijnaldum staan in de pikorde

Ik zie ook niet helemaal hoe je Veerman en Frenkie allebei kan opstellen zonder dat je overlopen wordt, maar misschien tegen de zwakkere tegenstanders?

21 mei 2024 om 14:48

Iemand heeft ooit verzonnen dat FdJ verdedigend kwetsbaar is. Wat een onzin. Als je kijkt naar advanced statistiek zoals balveroveringen, kansen in de kiem gesmoord etc zit FdJ altijd in de top wat betreft middenvelders. Overbrugt krankzinnige afstanden om het veld (kijk naar gelopen km per wedstrijd) en kan ook als Libero spelen.

Veerman en de Jong werkt niet doordat ze níet complementair aan elkaar zijn, en dat is echt niet doordat de Jong verdedigend te kwetsbaar is.

De Jong - Reijnders - Simons/Koopmeiners is wat het gaat worden in Duitsland met Gakpo en Depay in de spits. Verbruggen - Dumfries - Geertruida - van Dijk - Aké - Blind achterin.

Niet omdat dat het beste is, maar omdat dit is wat Koeman denkt dat het beste gaat zijn.

22 mei 2024 om 15:25

Ik denk dat het vooral afhangt van het niveau van de tegenstander - tegen ploegen als PSG, Real en Inter heeft Frenkie het toch erg lastig gehad om overeind te blijven, maar over het hele seizoen haalt hij tegen de kleinere ploegen prima stats inderdaad.

Eigenlijk zou het dan van de tegenstander moeten afhangen - spelen we tegen Oostenrijk dan kan het misschien wel met Veerman en Frenkie, tegen Frankrijk misschien niet.

Ik vraag me bij Veerman vooral af bij welke club hij zou renderen. Veerman heeft grote plussen, maar is verre van een stabiele factor in een elftal. Daar moet dus iemand naast of achter (als er met de punt naar achteren wordt gespeeld) die aanvoelt wanneer hij bepaalde ruimtes dicht moet lopen en zich kan opofferen om Veerman in zijn kracht te laten spelen. Dan heb je wel echt heel veel aan Veerman, waarschijnlijk ook op het allerhoogste niveau.

21 mei 2024 om 01:26

Zelfde verhaal als bij Frenkie, dus Barcelona, als vervanger van…Frenkie?

21 mei 2024 om 06:16

Ik denk dat Veerman vooral bij dominante ploegen zoals een Leverkusen heel goed zou passen.

21 mei 2024 om 07:04

Ik denk dat veerman vooral past bij ploegen die wat lager tempo hanteren. Dat is wat beter bij te benen voor veerman.

veerman is een prima speler maar nog niet bepalend genoeg en nog teveel een momenten speler. Als hij zijn balcontrole en handelings snelheid kan verhogen kan hij de top zeker aan maar voor nu denk ik dat hij beter een stap richting een napoli,aston villa kan maken .toch denk ik dat er fysiek ook nog veel meer uit zijn lichaam te halen moet zijn hij is nu nog wat fatsig. een transformatie ala arda guler,goretzka heeft hij nodig.

Is Koeman tegenwoordig het Orakel? Wat zegt die man allemaal? Hoezo geeft die man, als bondscoach, spelers allemaal carrière adviezen? Ik vind dat een bondscoach zulke uitspraken beter voor zich kan houden. Ronald doet dit al jaren, vreemd genoeg. Brengt alles alsof hij de alwetende is. Heel bijzonder.

Nouja. Mits fit spelen Reijnders en Frenkie dus sowieso op het middenveld.
Veerman zou wel qua passing wat kunnen toevoegen, zeker als invaller...

Schouten i.p.v. De Roon mee als defensieve middenvelder. Voetballend veel beter, defensief misschien wel even goed. Fysiek misschien ietsje minder, maar goed...

Koeman kennende zullen Dumfries, Depay, Wijnaldum en Frenkie sowieso wel starten.

Benieuwd of Simons dan ook start als aanvaller naast Depay. Of dat hij Gakpo gaat gebruiken? Malen zie ik Koeman niet in de basis zetten...

Mits iedereen fit, gok ik op deze opstelling (van Koeman hé, niet mijne) . Blind of van de Ven zou ik niet direct weten als wingback.

Gok dat Wijnaldum op de 10 gaat starten met Frenkie en Tijani achter hem. Ansich niet eens verkeerd. Alleen moet je dan waarschijnlijk Simons of Gakpo banken, terwijl ik beiden toch wel ook redelijke favorietjes acht bij Ronald.

Flekken
Geertruida
Van Dijk
Aké
Dumfries
Reijnders
FdJ
Blind/Ven
Wijnaldum
Simons/Gakpo
Depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren