Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gedwongen vertrek bij Vitesse slaat in als een bom: ‘Woede en onbegrip’

Laatste update:

Vitesse heeft dinsdag het ontslag van minstens twintig personeelsleden bekendgemaakt, zo meldt de Gelderlander. De ontslagronde bij het kantoorpersoneel komt in Arnhem ongekend hard aan. De betrokken medewerkers reageerden vol 'verdriet, ontzetting, onbegrip en woede' op het besluit, zo weet het regionale dagblad.

Door de gigantische financiële problemen en de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie moet Vitesse zoveel mogelijk bezuinigingen doorvoeren. Onderdeel daarvan is dat liefst een derde van het kantoorpersoneel moet vertrekken. Dat nieuws sloeg dinsdag intern in als een bom.

Niet alleen op kantoor, ook in het voetbalgedeelte gaat Vitesse gigantisch snijden in de kosten. De spelersbegroting loopt terug van 8,4 miljoen euro dit seizoen naar circa 4 miljoen euro in de komende voetbaljaargang. Ook de technische staf wordt kleiner. Toch doet Vitesse er alles aan om een representatief elftal over te houden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Crisismanagers Edwin Reijntjes (interim-directeur) en Paul van der Kraan (adviseur) doen er alles aan om Vitesse voor het Nederlands voetbal te behouden. De club heeft na jaren van wanbeleid onder buitenlandse investeerders 18,9 miljoen euro schuld.

Vitesse zoekt nieuwe investeerders om het hoofd boven water te kunnen houden. Er worden gesprekken gevoerd met Arnhemse ondernemers, maar ook opnieuw met buitenlandse partijen.

Supporters haalden middels een crowdfundactie ongeveer twee miljoen euro binnen voor Vitesse, maar er is veel meer nodig. Reijntjes schat het benodigde bedrag voor de komende jaren op 20 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou mij toch verbazen als dit nieuws onverwachts komt? Je kan als volwassenen neem ik aan toch al enigzins invullen of je op een cruciale positie zit bij de organisatie. Dat het vervelend en verdrietig is dat smap ik natuurlijk! Maar mij lijkt het niet dat ze daar vol verbazing hebben gereageerd. Deze keuzes moeten worden gemaakt, dat is logisch.

21 mei 2024 om 20:35

@DeenB,

Sterker nog, Reijntjes heeft 24 april al aangekondigd dat minimaal de helft van het personeel er uit moet. Is gewoon hard op uitgesproken…

Er is letterlijk gezegd: Er moet wel een selectie blijven staan, dus op kantoor zal pijn geleden worden. Als uitleg over de uitspraak hoeveel mensen er weg moete …

21 mei 2024 om 20:45

Ook de spelersgroep gaat het voelen getuige de zin: "de spelersbegroting loopt terug van 8,4 miljoen euro dit seizoen naar circa 4 miljoen euro".

Dat zijn mogelijk andere, kwalitatief mindere, speler of een cut in salary accepteren.

21 mei 2024 om 21:18

Dat zie je toch ook bij winkels? Vroom en dreesman had 60 miljoen tekort en mensen nog verbaasd dat het failliet kon gaan

21 mei 2024 om 21:18

Dat de werknemers dit niet zagen aankomen verklaart misschien wel hoe het zover heeft kunnen komen...

21 mei 2024 om 22:27

Sta volkomen achter je redenering, hoe kan je een bedrijf dat geen overheidsinstelling gezond houden na een rommelig en mislukt seizoen. Je kan iedereen hiervan de schuld geven maar op een gegeven moment kan je niet anders dan, bezuinigen. Je kan moeilijk 20 spelers ontslaan dus begin je bij hetgeen wat het meest geld kost en das het kantoor.

22 mei 2024 om 08:16

“Dan ga je voor hetgeen het meeste geld kost en das kantoor”

Voor twee spelers kan je het voltallige personeel een jaar laten werken. Hoezo kost kantoor het meeste? Die krijgen maandelijks een fractie van het salaris vqn een voetballer.

22 mei 2024 om 00:14

Zeker waar dat dit niet gek is tot je opeens weg moet en een gezin en hypotheek hebt. Logisch maar tragisch.

22 mei 2024 om 02:37

Het gaat er vooral om dat dit niet als een verrassing komt. Dat het tragisch is voor de mensen om wie het gaat, staat buiten kijf.

Dit had je aan kunnen zien komen. Structurele wanbeleid met een veel te grote (en dure) organisatie

21 mei 2024 om 20:55

Gewoon een gevalletje boos doen om zo de max ontslag vergoeding eruit te halen. Maar goed misschien waren zij net zo blind voor alle wantoestanden als de gemiddelde Vitesse supporter… dan zie ik hun verdere carrière alleen niet zo hoopvol meer in, dus dat lijkt me niet.

21 mei 2024 om 22:20

De ontslagvergoeding ligt gewoon vast, 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar.

kan me voorstellen dat het hard aankomt, voor mensen die zich zo hebben ingezet.
maar dit zat er toch aan te komen? club staat op instorten, die proberen alles om er nog wat van te maken financieel gezien.

Ja... wie had dit nou zien aankomen...

Onderdeel van een groter plan om Vitesse te behouden in het betaalde voetbal. Vanuit de club begrijp ik het echt wel, maar als medewerker, tja, er zullen mensen bij zijn waarbij ze ook nog echt 'fan' zijn of meer dan een warm hart toedragen. Zuur voor het personeel, helaas.

Mag toch aannemen dat alle bestuurders de komende jaren geen salaris willen...zij hebben dit laten gebeuren...

21 mei 2024 om 20:58

De fans die jarenlang voor een dubbeltje op de eerste rij zaten en deden alsof hun neus bloedde ondanks de overduidelijke bewijzen dat het een duistere boel was, hebben wat mij betreft net zoveel schuld, zo niet meer. Bestuurders bij de gemiddelde eredivisieclub blijven passanten die in een goed geval 5 jaar blijven, supporters daarentegen.

21 mei 2024 om 21:11

Wat hadden de supportes oeten doen?

- de bus opwachten??
- Het maasgebouw ... euh ... bestuursgebouw bestormen??
- wedstrijden moeten laten stilleggen??

22 mei 2024 om 06:59

Er zijn toch genoeg manieren om op een normale manier duidelijk te maken dat je de zoete koek niet allemaal slikt?

Er zijn genoeg ludieke acties te bedenken, Supporters mars / protest / colllectie etc etc, lokale/nationale nieuwsbladen erbij betrekken. Niets van dit alles is mij opgevallen afgelopen 25 jaar… maar oh wat hebben ze gelachen om andere clubs in Gelderland die degradeerden en met name Twente.

22 mei 2024 om 23:33

Ze? Schaar niet alle Vitesse Supporters over één kam.

21 mei 2024 om 21:51

Want al die bestuurders zitten er al die jaren? Wat kortzichtig zeg, zoals die puinruimer is begin dit jaar begonnen als ik met niet vergis.

21 mei 2024 om 23:08

De bestuurders die dit doorvoeren, hebben niets te maken gehad met het wanbeleid van die tijd. Deze mensen doen er alles aan om de club te redden. Als zij Vitesse van de ondergang weten te redden, zijn ze iedere stuiver waard en mag je ze wel een flinke bonus en een standbeeld geven. Die mensen doen dit zeer waarschijnlijk voor een vriendenprijsje.

Wat ik me afvraag, welk kantoorpersoneel? Alleen het lagere personeel of vallen er in de top ook slachtoffers? Of houden die elkaar weer de hand boven het hoofd?

21 mei 2024 om 20:45

Ik vermoed afdeling facilitair, communicatie/marketing, HR, mensen van de fanshop/ticketverkoop. (En vooral managers lijken ze er érg veel vna te hebben, dus lijkt mij ook veel kantoorpersoneel)
Destijds werden er bij FC Twente ruim 18 mensen ontslagen om te bezuinigen, dus vermoed dat het om en nabij dit aantal zal zijn, of wellicht meer.

En dan heb ik nog niet eens nagedacht over de externe partijen zoals schoonmaak, catering ect...

21 mei 2024 om 21:13

Ik vind 1/3 nog wel meevallen, aangezien er eerder telkens gepraat werd over een halvering van de gehele organisatie.

Het gros van het geld gaat natuurlijk op aan directie, staf en spelers, dus logisch dat in verhouding daar misschien meer gesaneerd zal worden, maar ergens had ik erger verwacht dan 1/3 van het kantoorpersoneel.

Wat betreft catering en hospitality draagt denk ik Gelredome de verantwoordelijkheid en zit dit opgenomen in het (wurg)contract.

21 mei 2024 om 20:50

En natuurlijk is dit koren op de molen voor Van de Kluit. De ruimtes die leeg komen te staan, zal hij dan weer verhuren aan bedrijven.

21 mei 2024 om 21:13

Enige wat ik hoop is dat ze het een beetje eerlijk verdelen. Dus niet alleen de mensen die al moeite zat hebben om rond te komen, maar ook wat mensen wiens salaris wat meer zoden aan de dijk zet.
Van van de Kluit lijk je ook niet veel te hoeven verwachten idd. Hopelijk komt het nog enigszins goed en gaat er nu verstandig beleid gevoerd worden.

22 mei 2024 om 08:19

Daar zijn ‘gewoon’ regels voor (en nee, daarbij wordt niet naar salaris gekeken).

21 mei 2024 om 23:09

Waarschijnlijk iedereen die te missen is tot op zekere hoogte en/of die meer geld kost dan hij/zij oplevert.

Het is niet meer dan logisch, hoe vervelend het ook is. Maar 4 miljoen spelersbudget is nog een behoorlijk budget. Het is niet te hopen dat Vitesse te veel spelers hebben die nog een eredivisie salaris blijven krijgen want dan is het geld wel snel op

21 mei 2024 om 20:43

De selectie levert vrijwillig in.

21 mei 2024 om 21:13

Denk Dat er weinig spelers overblijven. Meestal staat er in het contract dat je bij degradatie op zoek kan naar een andere club. Vind het wel zwak dat een clubman als van ginkel als eerste zei weg te gaan

21 mei 2024 om 21:43

Die schijnt nu 8 ton per jaar te verdienen. Dit moet echt ver terug in salaris

21 mei 2024 om 21:46

Ik snap wat je bedoeld, maar Van Ginkel heeft best een goed argument vwb het kunstgras in mijn ogen. Die heeft natuurlijk al een aantal keer z’n knie kapot gehad en dat is op kunstgras veel risicovoller (althans, dat dacht ik).

21 mei 2024 om 22:10

Hoeveel wedstrijden heb je het over ? De helft speel je thuis en als de helft kunstgras heeft zijn dat nog eens 10 wedstrden. Dan kun je bijna 30 wedstrijden mee doen. Dat is volgens mij meer dan dat hij er dit seizoen gespeeld heeft.

21 mei 2024 om 22:04

Ik vind 4 miljoen eigenlijk nog schandalig hoog voor een club met deze schulden... Als vitesse echt schoon schip wilt maken moet die naar 2,5 a 3 miljoen. Met een creatieve TD doe je dan nogsteeds mee voor de playoffs.

21 mei 2024 om 22:12

Het is de vraag hoe snel de schulden af moet lossen. Moet dat in 1 keer of krijg je hier 20 jaar de tijd voor. Dat maakt veel uit in het te besteden geld.

21 mei 2024 om 23:06

Het is vooral de vraag hoe de financiele huishouding van Vitesse eruitziet komend jaar. Als de kosten en de omzet redelijk gelijk zijn met een spelersbudget van 4 miljoen euro, is het niet 'schandalig hoog'. Los van de situatie praten we hier wel over een club waar er minimaal 16.000 mensen zitten tijdens thuiswedstrijden (in goede jaren praten we over een paar duizend mensen meer).

Woede en onbegrip,dit zag je toch al uit de verte aankomen?
Logisch toch,ik vind het eigenlijk nog mee vallen.
Natuurlijk een klap,maar als dit onverwachts is dan zit je toch
al een poosje te slapen.

Alsof dit nog inslaat als een bom. Dit kon je onder alle omstandigheden van mijlenver aan zien komen. Financiele problemen, een degradatie; beiden zijn genoeg reden voor een club als Vitesse om dit soort maatregelen te nemen. Dat selectief-verontwaardigde vind ik dan ook wel lachwekkend. Wat moeten ze dan; onnodige kosten blijven maken? Overigens heel sneu voor het personeel dat ineens ontslagen is; laat ik dat vooropstellen. Echter kan Vitesse niet anders.

Ah, het sportjournaille zoekt weer eens sensatie, negatief geladen uiteraard. Dit is geen onverwacht nieuws, dit is al kenbaar gemaakt en al zou dat niet zo zijn hadden de mensen wel kunnen zien aankomen dat er ontslagen zouden vallen.

Ik vraag me af waarom je als voetbalclub zoveel personeel nodig hebt om jaarlijks pakweg 20 wedstrijden te organiseren.

22 mei 2024 om 08:22

HR, financiën, communicatie, fanshop etc. Zo vreemd is het niet.

Het kantoor personeel had gewoon een plaat voor hun kop, dit zag je toch wel aankomen,?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren