Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emmen kan klus thuis klaren na laat gelijkspel op bezoek bij NAC

Laatste update:

Het play-off-duel tussen NAC Breda en FC Emmen dinsdagavond heeft geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg was lange tijd de betere partij en nam in de eerste helft de leiding, maar dankzij een sterke slotfase kwam Emmen na rust langszij: 1-1.

De eerste twintig minuten in Breda waren tamelijk tam. De eerste kans was na een klein half uur voor Sigurd Haugen, maar de Noorse spits verkwanselde deze. Het zou niet de enige mogelijkheid zijn die hij om zeep hielp in de eerste helft.

Zo was onder meer een één-op-één met Emmen-doelman Eric Oelschlägel ook niet aan Haugen besteed. Voor rust opende de aanvaller, zij het met wat geluk, dan toch de score, maar niet voordat NAC-smaakmaker Dominik Janosek een vrije trap heerlijk op de paal zou krullen.

Zeven minuten voor de theepauze was het alsnog raak. Een voorzet van Roy Kuijpers leek niet haalbaar voor Haugen en Dennis Vos probeerde met het hoofd in te grijpen. Via de Emmen-verdediger kwam de bal alsnog tegen de kop van Haugen aan, waarna het leer richting de verre hoek en buiten bereik van Oelschlägel vloog: 1-0.

Het was de beloning voor een sterke fase van de ploeg van Jean-Paul van Gastel, dat ondanks nog een tweetal mogelijkheden voor Haugen met een voorsprong van slechts één doelpunt de kleedkamer opzocht. Emmen kwam in de gehele eerste helft niet verder dan kansjes voor Desley Ubbink en Maikel Kieftenbeld.

Vroeg in het tweede bedrijf werd NAC ietwat gevaarlijk via een afstandsschot van Janosek en kwam de formatie van Alfons Arts enigszins dichtbij middels een kopkans voor Mike te Wierik, maar echt groot gevaar werd lange tijd niet gesticht.

Zo'n twintig minuten voor tijd probeerde Piotr Parzyszek het met een spectaculaire omhaal. De actie van de Pools-Nederlandse aanvaller van Emmen zag er indrukwekkend uit, maar zijn poging miste het doel ruimschoots.

Kort daarop volgde een reuzekans voor de Drentenaren. Een fenomenale lange bal van Julius Dirksen van achteruit bereikte Joey Konings, die met de borst aannam en Maarten Pouwels een enorme kans bood. De ingevallen aanvaller moest het oog in oog met keeper Pepijn van de Merbel in één keer doen en schoot wild over.

Niet veel later was het alsnog raak voor Emmen. NAC-aanvoerder Cuco Martina kreeg de bal in eigen zestien tegen de hand aangeschoten, waarna Marc Nagtegaal door de VAR naar het scherm werd gehaald. De bal ging op de stip en Vicente Besuijen schoot kiezelhard raak: 1-1.

Emmen dacht daarna zelfs even aan een 1-2. Een vrij trap vanaf rechts werd door Jeff Hardeveld ingekopt, waarna Van de Merbel de bal voor de doellijn klemvast pakte. Op de grond werd het leerwerk door Pouwels onreglementair uit de doelmans handen en in het net geschoten, maar deze goal ging terecht niet door. Emmen eindigde het duel met een sterke fase, maar het scoorde niet meer. Zaterdag 25 mei volgt om 16:30 uur de return op De Oude Meerdijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer voor NAC, verdiende de overwinning vandaag.
Ik kom zelf uit Breda, maar kan mijzelf geen fanatieke NAC fan noemen. Echter hoop ik wel echt dat ze de Eredivisie halen. Met de aanhang horen ze daar gewoon thuis.
Janosek is wel een goede speler, heeft hij dit seizoen al vaak laten zien.

21 mei 2024 om 22:06

Emmen heeft tegen Dordrecht al laten zien dat ze ook als ze de mindere zijn resultaat kunnen halen. Taaie ploeg.

21 mei 2024 om 22:37

Qua omvang van de club wel, maar het blijft lachwekkend dat de nummer 8 van de KKD zomaar de Eredivisie in kan ten koste van de nummer 3 op basis van een tweeluik. Eigenlijk hebben NAC en Emmen qua niveau beiden niets te zoeken in de Eredivisie.

21 mei 2024 om 23:28

Niveau is gekoppeld aan financiele daadkracht. Dan zou alleen ADO van alle deelnemers rechten hebben. De rest is financieel gewoon te zwak om mee te kunnen.
Echter de bal is rond en er is altijd van alles mogelijk.

Ik geloof juist in de lange termijn van Emmen. Qua locatie hebben ze wel ruimte door te groeien. Daarnaast zijn er doelen om van Emmen een metropool te maken. Daar zal de club van profiteren.

21 mei 2024 om 23:38

Uhhh ADO is financieel ten dode opgeschreven als ze niet promoveren. Is in elke podcast al te horen. Er wordt ongelofelijk gegokt door dure oude jongens te halen. Redden ze het niet, dan moet er drastisch gesaneerd worden.

22 mei 2024 om 07:12

Klopt, maar wij hebben het nu over promotie. NAC is financieel instabiel, Emmen heeft een klein budget zeker nu iedereen er zowat gestopt is, Roda en Graafschap hebben weinig te makken.

22 mei 2024 om 08:46

NAC is financieel helemaal niet instabiel. Hebben weinig schulden en een trouwe aanhang en sponsors.

Daarmee moeten ze makkelijk rechterrijtje eredivisie kunnen spelen.

22 mei 2024 om 08:47

NAC is financieel verre van instabiel. Hoewel ze in de KKD geen sluitende begroting kan krijgen, is er de garantie dat de eigenaren het verschil betalen. Daarnaast zijn ze er (vooral Vrolijk) ook niet vies van om de portemonnee te trekken voor spelers als bv Janosek.

Afgelopen jaren laten overigens ook zien dat welke club ook promoveert, er een enorme verbetering/verandering in de selectie gaat plaats vinden.

22 mei 2024 om 15:54

NAC is niet instabiel, maar ook zeker niet stabiel.

22 mei 2024 om 15:57

@jeron - Die eigenaar staat wel garant voor 8 miljoen euro, dus in principe is er voor ADO nog niet per se veel aan de hand. Ik denk overigens niet dat die eigenaar dat nog eens doet, dus ADO heeft inderdaad wel een probleem als ze niet promoveren. Dan komen ze niet zomaar uit de KKD. Tenzij ze alle risico's nemen, maar dan is faillissement een heel realistisch scenario als ze volgend jaar weer niet promoveren.

Eerste 25 minuten niks te vertellen. Dan door fouten krijgen ze kansen en beginnen ze er in te geloven. Vervolgens de eerste 20 minuten in de tweede helft sterk en dan ook weer 25 minuten lang de mindere.

NAC nog niet zo goed gezien dit seizoen als vandaag en dat zegt denk ik genoeg.
Echt fantastische supporters, maar man man man, wat is het spel met uitzondering van vandaag slecht.

21 mei 2024 om 22:21

Tegen Roda toch ook wel tweemaal een prima pot gespeeld afgelopen week. Verder is het veelal huilen met de pet op dit seizoen inderdaad.

22 mei 2024 om 09:42

Goed moment in het seizoen om te pieken, dan.

Zonde zeg dat NAC die voorsprong weg geeft. Ik juich het toe als NAC zou promoveren. ADO zou ik ook prima vinden, als mede geel-groene. Emmen heb ik niet zoveel mee, al is het wel weer leuk voor de diversiteit dat er ook in Drenthe eredivisie voetbal gespeeld wordt.

Wedstrijd over en weer, met de grootste kansen voor Nac
Dan gaan we daarna met 10 man en Pouwels voetballen.....

Godzijdank komen we op 1-1
Super ZUUR voor Martina.... want hij kan er geen ene moer aan doen...
Nu heel fijn voor ons, maar hij kan idd geen kant op met zijn arm...
Nu een voordeel voor ons...

Thuis afmaken!!
pohhhh Avondje NAC, 10 jaar ouder!

Beide ploegen toch met de rem erop. Emmen in t begin voetballend wat beter maar creëerde geen kansen. Vanaf 2e deel 1e helft pakt NAC t op en eigenlijk tot t laatste kwartier is er niets aan de hand. Zonde van die penalty maar goed, zeker met een var weet je dat ie gegeven wordt.

Zaterdag de echte finale, nog niets beslist. Emmen won ook in Dordt na 2-2 thuis dus die weten al te goed dat t ook nog fout kan gaan.

Hoop op NAC, maar dan zal t weer iets constanter moeten, taai ploegje dat Emmen

Het was een curieuze wedstrijd onder behoorlijke spanning. Ik zou er nog geen euro op durven zetten zaterdag wie wint. NLse promotie playoffs zijn de laatste jaren door KO systeem en vervallen van weging uitdoelpunten veel spannender geworden. Stadions vol en flink wat kijkers.

21 mei 2024 om 23:09

Normaal zou ik een nac- emmen ook skippen, nu de hele wedstrijd gekeken en het was nog leuk ook! Ik kan wel genieten van die playoffs.

Of NAC verslaat Emmen op eigen veld. Het is maar hoe je het wilt noemen, maar zelf vond ik NAC de betere, ben er zelfs van overtuigd dat ze Emmen verslaan in Emmen

21 mei 2024 om 23:40

Klik titel he...
Nu worden wij als een soort ploeg neergezet die thuis het wel ff doen...

Zaterdag is het gewoon 0-0.
Wie kan het beste met de zenuwen omgaan en wie heeft nog een kleine dosis geluk ...

22 mei 2024 om 00:05

Ik lees dit en wil dit precies zeggen: titel is rete-suggestief...Ik ben zelf NAC-supporter en Emmen is gewoon wat stappen verder dan wij zijn organisatorisch. Er was natuurlijk een tijd dat het andersom was, maar dat is gewoon niet meer zo. Als je ons seizoen hebt gehad met zoveel jaren KKD al, dan kun je het ook uitleggen dat wij bij jullie ook een kans hebben (natuurlijk is er zaterdag thuisvoordeel voor Emmen, maar hoe vaak zie je wel niet dat clubs verlamd raken hierdoor om die immense druk?) Persoonlijk vind ik het niet erg als wij nog een jaar KKD spelen, omdat je structureel terug wil zijn in de ED en niet bij toeval waardoor je als speelbal wordt gebruikt voor stabiele ED-clubs. Gaat om beleid bij ons dat er moet worden gevoerd met herkenbaar NAC-voetbal (zoals tegen Roda beide wedstrijden)

22 mei 2024 om 07:10

Ik snap wat je bedoelt, maar promoveren brengt ook extras met zich mee. En overschat de Eredivisie niet. Het rechterrijtje is niet veel beter dan de top 8 KKD. Almere, Excelsior, RKC, Fortuna, Volendam, Heracles etc zijn echt niet veel beter dan een NAC, Dordt en Emmen. We hadden ook in de beker zowaar 2 KKD clubs in de halve finale, en die zijn beide niet bepaald weggespeeld. Ik zie ADO ook wel winnen van Excelsior.



Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren