Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ-fans beklagen zich massaal bij Ziggo na pijnlijke uitglijder: ‘Een schande!’

Laatste update:

Ziggo Sport heeft zich niet geliefd gemaakt bij de fans van AZ. Donderdag publiceerde de sportzender een video om het Europees voetbal onder de aandacht te brengen. Daarbij werd echter voorbijgegaan aan de club uit Alkmaar.

Alle Nederlandse clubs die volgend jaar actief zijn in Europa komen voorbij in de video. PSV, Feyenoord, FC Twente en Ajax. AZ is echter in geen velden of wegen te bekennen.

Dat is opmerkelijk, daar de Alkmaarders zich als nummer vier van de Eredivisie hebben verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Ajax eindigde notabene als vijfde het afgelopen seizoen.

Fans van AZ reageren dan ook woedend op de teaser. "Maar Ziggo, even een vraagje he? Speelt AZ ook nog Europees voetbal of zenden jullie die niet uit?", vraagt Dylan Tamerius. Ook een AZ-fanaccount reageert. "Dat AZ vierde is geworden en ieder jaar Europees voetbal speelt is jullie even ontgaan?"

"Leuk dat AZ even helemaal weggelaten is. Bestaan die niet? Of is jullie marketing-team net zo slecht als de vele storingen in De Rijp de laatste tijd?", reageert een ander.

Weer iemand anders: "Ach, zeventien deelnames in de laatste twintig jaar en we worden al zeventien keer genegeerd. Het is echt een schande. AZ staat op plek 40 in Europa, we zijn trots op het Nederlandse voetbal, behalve dat in Alkmaar. @ZiggoSport, get your shit together."

Ziggo Sport heeft met ingang van het seizoen 2024/25 de exclusieve uitzendrechten voor alle Europese clubcompetities. Dat betekent dat de Champions League, Europa League én Conference League bij hen te zien zijn.

Klanten van Ziggo kijken de wedstrijden van de Nederlandse clubs en de drie finales op Ziggo Sport (kanaal 14). Als er twee Nederlandse clubs gelijktijdig spelen, wordt er ook op kanaal 13 een wedstrijd uitgezonden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan je maar ergens druk om maken

23 mei 2024 om 14:26

Bij sommige clubs is dat vrij sterk. Ik zag op Twitter een post van ESPN dat Farioli bij de Arena is aangekomen; direct stroomt het vol met reacties van met name PSV-ers hoe belachelijk ze het vinden dat ESPN dat post. Maar je ziet vrijwel geen Feyenoorders bijvoorbeeld. Je kan je er maar druk over maken idd.

23 mei 2024 om 15:00

De aandachtsverdeling tussen Ajax/Feyenoord en de rest is enorm, dus ik snap wel dat zij niet zeuren. Fans van die clubs worden in grote mate voorzien van info en aandacht. Dat je je niet kunt verplaatsen in een fanatieke supporter van een andere club zegt wel wat. Ik vond het laatst ook bizar dat er op VZ geen aandacht was voor Twente/az op de laatste speeldag, terwijl Ajax 6 artikelen kreeg.

23 mei 2024 om 15:18

Aan de ene kant logisch dat de clubs met de grootste fanbases de meeste aandacht krijgen. Daarbij zullen de meeste medewerkers van ESPN en Ziggo en andere bedrijven uit de randstad komen. Aan de andere kant zorg je er ook voor dat er meer fans van PSV, Twente en AZ bijvoorbeeld naar fan forums en kanalen verhuizen om over de clubs te praten. Ik vind dat het hier op VZ ook steeds minder fans van kleiner clubs zijn door een gebrek aan artikelen.

23 mei 2024 om 15:45

Ja dat is jammer. Ik heb bv niets met buitenlands voetbal en die stortvloed aan berichten hierover op VZ. Ik lees veel liever iets over een kleinere eredivisieclub of iets over de eerste divisie.

23 mei 2024 om 16:25

Zo herkenbaar want of het nu ziggo of de knvb, espn is, clubs als Ajax Feyenoord krijgen alle aandacht als iemand maar een scheet laat. Bij de overige clubs moet er vaak eerst een bom ontploffen voordat er iets van aandacht is.
Dit zal ws nooit veranderen.

23 mei 2024 om 18:32

Amsterdam4, ervan uitgaande dat Iuanda het bericht heeft gericht aan elke AZ fan zich heeft uitgesproken tegen deze commercial (waar je het mee eens of oneens kan zijn), lijkt het me wel aan het juiste adres.

Waarom jij het dan gaat generaliseren en er een club discussie van maakt is me echt volledig onduidelijk

24 mei 2024 om 16:34

@oeniboy, ik kan mij echt wel verplaatsen in een ander, maar feiten zijn nu eenmaal dat Ajax en iets mindere mate Feyenoord de meeste clicks op leveren. Espn, VI, Voetbalzone, etc. het zijn allemaal commerciele platforms die de markt volgen, dat is vrij logisch.

Ik snap wel dat het frustrerend is, maar het zijn geen overheidsinstanties die een verplichting hebben iedereen evenveel aandacht te moeten geven. Dan kan je dat bij ieder artikel blijven herhalen, en blijven benoemen dat het oneerlijk is, maar je kan het imo beter proberen te accepteren dat dit verdeling van aandacht is. Je hebt er alleen zelf last van.

Twente, PSV, AZ, het zijn allemaal zonder uitzondering prachtige clubs, maar feiten is (zie cijfers Espn) dat een Ajax wat dramatisch voetbal speelt wat niet om aan te gluren is, nog steeds vele malen meer kijkers trekt dan wie dan ook. PSV speelde prachtig voetbal, maar scoren nauwelijks de helft van de cijfers van Ajax. Als ik voor PSV of Twente zou zijn, en ik wil op de laatste dag info over hun, zou ik mij richten op fansites of lokale media. Tubantia en Endhovens dagblad zijn relatief dominanter in hun nieuwsvoorziening dan bijv AT5 of het Parool omdat Ajax-fans al voldoende worden bediend door landelijke media. Ik zou zeggen, kijk naar die media op zo'n laatste speeldag van Twente, en sla de trailers waarvan je wel kan uittellen waar ze over gaan lekker over.

23 mei 2024 om 14:47

Ja dat mensen zo snel boos worden....dan heb je een triest leven. Relax even allemaal

23 mei 2024 om 15:03

Ach ja, Dat is toch vrij normaal. Je presteert gewoon en dan is het best eerlijk als je daar ook gewoon de erkenning voor krijgt. Het zijn net mensen he. '
En daarbij, als je je om dit soort dingen druk kan maken, dan heb je best een goed leven toch? Als jij dat in deze context niet kan, dan zou ik wellicht een kleine reflectieronde doen.

Kijk, als je dan kritiek op het artikel heb, vraag dan waarom de reactie van Ziggo nergens te bekennen is. En als die er niet zou zijn, dan zou elke journalist even een belletje doen toch? 10 min werk.

23 mei 2024 om 15:10

Dit is wat je krijgt als we denken dat online berichtjes op Twitter/X Facebook etc belangrijk zijn. Of VZ. Er is toch geen serieuze trainer die de comments op VZ doorleest en denkt "Oh shit die LeidseHood heeft gelijk, ik pas m'n opstelling aan". Zelfde als we nu gaan doen of die zooi die willekeurige mensen op X gooien echt relevant is. Die moeten zich misschien niet druk maken om zo'n filmpje, maar belangrijker: wij moeten ons niet druk maken om wat er op X wordt gezegd.

23 mei 2024 om 15:12

Ik snap de supporters van AZ wel. Je verdient je plek na een seizoen lang knokken en wordt gewoon overgeslagen.
Als Feyenoord, Twente, PSV of Ajax niet genoemd zouden worden zouden er ook reacties op komen



Haha waar maken we ons druk om.

23 mei 2024 om 13:35

Nou ja als AZ supporter is het toch ook wel lullig? Alle clubs die Europees gaan spelen worden genoemd, en dan vergeet je er 1. 1 die nota bene boven Ajax staat en sowieso de groepsfase in gaat. Dat is toch op zijn minst opmerkelijk. Zeker in TV land waar je overal vrij veel voor moet betalen.

23 mei 2024 om 14:38

Het is idd wel lullig. Niet meer dan dat.

24 mei 2024 om 00:30

Daarom gebeurt er ook niets meer dan wat tweetjes. Mag ook best benoemd worden zo'n blunder.

23 mei 2024 om 13:50

Vraag me af of jij ook zo laconiek reageert als het PSV betrof.

23 mei 2024 om 13:53

Kom nou. Laat ik voor mijzelf persoonlijk spreken maar het zou mij waarschijnlijk niet eens opvallen als ze Ajax niet noemen.

Als je je om zulke dingen druk maakt heb je echt helemaal niks anders in het leven om je druk over te maken en gaat het goed met je. Tel uit je zegeningen. Ik heb het echt te druk met mijn priveleven om mij druk te maken om zulke dingen.

23 mei 2024 om 13:55

Kalmalmo heeft een AZ avatar he jongens

23 mei 2024 om 14:52

Het is natuurlijk wel makkelijker praten als je eigen clubje benoemd is door ESPN, wel gek natuurlijk als je als nummer 4 overgeslagen word.

23 mei 2024 om 15:00

Haha ja. Aangezien ik geen PSV fan ben…

Je had 1 taak...

Trouwens, betekent dit dat we geen enkel Europees duel (CL, Europa League en Cnf League) op de publieke zender meer hebben? Ik heb gelukkig Ziggo maar dat is wel zuur voor de KPN en andere gebruikers zeg.

23 mei 2024 om 13:42

Ja je kunt je gratis aanmelden.als.je geen ziggo hebt. Verwacht dat.ze een stuk minder kijkers hebben dan wat er de afgelopen jaren heeft gekeken.

23 mei 2024 om 13:47

Ja gratis aanmelden, met alle shitzooi aan reclame/spam en tracking wat je er gratis bijkrijgt. En dan moet je tv die K-app van ze nog ondersteunen, anders mag je het op je mobieltje doen. Wellicht via AirPlay naar je tv streamen maar zit je alsnog met twee devices te kutten. Snap echt niet dat dit wordt toegestaan, maar wellicht sla ik Europees voetbal maar gewoon geheel over zolang ziggo dit op deze manier mag aanpakken. Ga er niks aan missen; man city, bayern, Liverpool, psg, real Madrid, Barcelona. Heb je alvast 6 clubs uit de kwartfinale komende jaren.

23 mei 2024 om 14:00

Ik wilde het uit principe na iets maar door dit soort grappen van ik oprecht nadenken over IPTV. Maak het anders nog moeilijker voor de goedwillende tv kijker om naar alles te kijken. Met je kut app. Buggy, korrelig. '' ook met streamen naar je tv werkt het gewoon prima ''. Nee, dat doet het niet, Ziggo. Niet als je het gewoon in 4K wilt zien in 60FPS.

23 mei 2024 om 14:00

Dit doen alleen mensen die hun club willen zien. Er zullen wenig mensen zijn die dit gaan doen als ze niet voor die club zijn

23 mei 2024 om 13:46

De wedstrijden in Europa van Nederlandse teams moeten volgens mij altijd op een open kanaal te bekijken zijn, ongeacht bij welke tv aanbieder je een abonnement hebt. hoe dat ze dat gaan doen wanneer er meerdere wedstrijden tegelijk bezig zijn weet ik niet, maar er worden sowieso wedstrijden uitgezonden op het open net.

Of in dit geval via een app

23 mei 2024 om 13:55

Heb je een Ziggo open kanaal als KPN of Odido gebruiker? Dat lijkt me vreemd.

23 mei 2024 om 14:08

Nee in dit geval via een gratis account online. Je kunt het streamen naar de TV.

23 mei 2024 om 14:57

Ok dat is wel iets makkelijker dan ik dacht. Ik vond het al bizar dat ze die wedstrijden allemaal achter een semi-betaalmuur zetten door dit alleen aan Ziggo gebruikers aan te bieden.

23 mei 2024 om 13:49

Ik heb zelfs helemaal geen tv abonnement, alleen Nlziet. Daar zal geen zender Ziggo op komen...

23 mei 2024 om 14:08

Via het gratis account voor niet ziggo-klanten.

23 mei 2024 om 16:32

Gaat gelukkig heel goed met Ziggo 😂

Het is een pijnlijke fout, aangezien je best veel betaald voor (airtime van) een promo-filmpje. Die reclamemensen zien alleen Ajax, Feyenoord en PSV. Aangevuld met 'degene die toevallig 3de is geworden'. Dat AZ veel beter heeft gepresteerd dan Ajax wordt niet echt naar gekeken. AZ 'trekt' wat dat betreft veel minder bekijks dan (het 5de) Ajax.

23 mei 2024 om 13:47

Veel beter heeft gepresteerd? In welk opzicht bedoel je dit? Europees of afgelopen seizoen 1 plekje hoger?

23 mei 2024 om 14:09

Wil je daar serieus over discussieren? Dat is niet eens een 'mening', maar gewoon puur de ranglijst. De complete historische prestaties zijn voor dit seizoen en de verdeling van de Europese tickets volgend jaar totaal niet relevant. Dan maak je een beetje een zielige comment. Ik zou hem snel verwijderen, maar wie ben ik

4. AZ - 65 punten
5. Ajax - 56 punten

23 mei 2024 om 14:35

Ik vind jouw overtrokken reactie op zijn vraag zieliger eigenlijk. Ik had t zelf niet gepost, maar het seizoen van AZ was ook vrij wisselvallig. Zo heel goed was t daar ook niet.

Overigens is het vrij algemeen bekend dat top3 en vooral Ajax meeste aandacht trekt. Dit jaar had Ajax bijna dubbele cijfers dan PSV ondanks verschil in niveau, Feyenoord zal er tussen in. Ook online trekt top3 veel meer clicks, dus dat ze met promo's zich daar op richten is niet gek toch? Die bedrijven richten zich op vraag, niet wie er meeste punten heeft gehaald.

23 mei 2024 om 15:17

Wat zegt Westend hier verkeerd dan? Hij heeft toch volledig gelijk?
9 punten verschil tussen twee plekken is gewoon erg veel.

23 mei 2024 om 14:46

Klopt, maar Ajax heeft miljoenen aanhangers. En AZ misschien 100.000.

Dus het is veel belangrijker voor Ziggo om de Ajax (en Feyenoord, PSV, Twente) achterban aan te spreken dan die van Az.

Dat staat verder los van de goede prestaties van AZ.

23 mei 2024 om 15:18

Nou ja precies dat toch? AZ trekt veel minder bekijks. Denk dat een Ziggo vrijwel altijd de voorkeur heeft van Ajax, Feyenoord en PSV. Dan is het voor zon promofilmpje kiezen tussen Twente of AZ. Valt op zich wel te verklaren, maar is voor een AZ (dat sowieso geplaatst is) wel lullig. Terwijl een Ajax zich nog moet bewijzen door voorrondes.

24 mei 2024 om 00:36

Alsof er maar plek is voor 4 teams in een promofilmpje... ze laten gewoon wat shots zien van momenten van die clubs in Europa en dan kunnen ze er ook echt wel een momentje van AZ tussen plakken. Dat heeft niets te maken met fans aanspreken oid, maar is gewoon een domme fout, die kan gebeuren als je zoiets door de stagiaire laat doen. Je spreekt de meeste mensen aan door 5 clubs te betrekken ipv 4. Voor de fans van die clubs maakt een fragmentje meer of minder ook geen reet uit, het gaat immers slechts om een reclamespotje.

Ik ben AZ fan en dit boeit echt helemaal niets

Tja, dit is van dat nieuws waar 80 procent zijn schouders over ophaalt en waar 20 procent op aanslaat. Beetje slordig van Ziggo natuurlijk, maar meer ook niet.

Het is slordig van Ziggo en meer ook eigenlijk niet. Alleen typsich dat alle clubs die rechtstreek zijn geplaatst erin zijn verwerkt op AZ na. De club die helemaal nog niet zeker is van directe plaatsing of playoffs (wat het hoogstwaarschijnlijk wel gaat worden) al in het filmpje wordt verwerkt.
Ook niet heel gek dat Ziggo de hoofdsponser is en ze Ajax zullen vermelden.

Ben ook heel benieuwd hoe Ziggo dit zal gaan managen want het lijkt mij dat zij als hoofdsponser Ajax ten alle tijde moeten uitzenden? Dan krijg je dus Ajax - tegen een nietszeggende tegenstander of Psv/feyenoord in de CL tegen een mooie tegenstander wat niet wordt uitgezonden.

23 mei 2024 om 14:55

Je weet dat de CL niet gelijktijdig wordt gespeeld met de EL

23 mei 2024 om 15:04

Er zullen 1 of 2 rondes van de CL en EL gelijktijdig gespeeld gaan worden.

23 mei 2024 om 15:49

Alleen in de 1e speelronde spelen de helft van de clubs in de EL een wedstrijd op woensdag, voor de rest op donderdag, en volgens mij heeft Ziggo de verplichting om alle wedstrijden van Nederlandse clubs op het open kanaal aan te bieden, dus kun je de eigen club gewoon op TV op het open kanaal bekijken, of streamen naar je TV of bekijken op je laptop, pc of telefoon

Die 4 clubs die wel genoemd zijn, zijn commercieel ook veel interessanter dan AZ. Als je elke supporter van die 4 clubs kunt overhalen een Ziggo abonnement te nemen zit je goed.

24 mei 2024 om 00:39

En als je alle 5 de clubs noemt, kan je nog meer supporters overhalen... als je elke supporter van die 5 clubs kan overhalen zit je nog beter.

Ziggo is shirtsponsor van Ajax. Al had Ajax geen Europees voetbal gespeeld, dan nog zouden ze ergens wel wat beeld in stoppen waarin Ajax met hun logo pontificaal te zien is.

Tja is natuurlijk een uitglijder AZ niet te benoemen, maar aan de andere kant deze "uitglijder" heeft ze weer de gewenste aandacht opgeleverd die ze hoopten te generen met het spotje. Want het was mij ook even ontgaan dat al het Europese voetbal volgend jaar alleen door Ziggo wordt uitgezonden

23 mei 2024 om 17:00

Tuurlijk, het is altijd Ajax die wat tikken krijgt, vanuit welke hoek dan ook.

ON: Uiteraard niet handig maar je reactie slaat nergens op en ze maken het vast goed.

Weet je wat echt schande is! Commentator en onze vriend Sierd de Vos. Man o man dat kan echt niet!

Paar weken geleden mijn abonnement via telefonisch per direct stop gezet. Ze vond het jammer dat ik mijn abonnement heb stop gezet en bod ze me gratis kanalen/pakketten aan. Hell no! doei!

Ik kijk wedstrijden en Formule 1 wel via Kodi in full hd kwaliteit

Dit jaar mochten de Europese wedstrijden van az niet via ziggo uitgezonden worden en nu krijgen ze de deksel op hun kop.

Op geen enkele AZ (fanpage) socials wordt hier aandacht aan besteed. Omdat een paar mensen op X een comment plaatsen betekent niet dat AZ supporters klagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren