Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cody Gakpo bewijst met fantastische cijfers zijn waarde voor Nederlands elftal en doet mee om topscorerstitel EK

Laatste update:

Cody Gakpo was in de eerste helft de gevierde man bij het Nederlands elftal. De Liverpool-speler zette na twintig minuten de 0-1 op het scorebord en doet derhalve mee om de topscorerstitel van het EK.

Wie anders dan Gakpo, zullen sommige Nederlandse fans gedacht hebben na de openingstreffer van de aanvaller. Na uitstekend voorbereidend werk van Jerdy Schouten zocht Gakpo zijn man op, passeerde hij die eenvoudig, en haalde hij verwoestend uit in de korte hoek: 0-1.

Het is allesbehalve Gakpo's eerste Oranje-goal op een eindtoernooi. Na zijn openingstreffer tegen Polen (2-1 winst) en gelijkmakende 1-1 tegen Oostenrijk (3-2 verlies) was de aanvaller tegen Roemenië dus goed voor zijn derde EK-treffer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daarmee is is hij gedeeld topscorer dit eindtoernooi. Ook Georges Mikautadze, Ivan Schranz en Jamal Musiala noteerden tot dusverre drie treffers. Twee van hen (Mikautadze en Schranz) zijn inmiddels echter al uitgeschakeld.

Reijnders en Schouten


Ook Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten konden overigens prima cijfers overleggen in de eerste helft. Het tweetal noteerde een passingspercentage van honderd procent in het eerste bedrijf, zo liet analist Pierre van Hooijdonk zich in de rust ontvallen.

Ook op de vorige eindronde was Gakpo productief namens het Nederlands elftal. Tijdens het WK van 2022 scoorde de voormalig PSV'er ook drie keer, toen in alle groepsfaseduels: tegen Senegal, Ecuador en Qatar.

Van zijn twaalf Oranje-doelpunten maakte Gakpo dus zes (precies 50 procent, dus) op een eindtoernooi. Van alle Nederlands elftal-spelers met meer dan 7 interlandgoals, is Gakpo na Johnny Rep daarmee de speler met het hoogste percentage van interlanddoelpunten op een EK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Wat een niveau dit ek weer. Het lijkt alsof roemenie nog nooit heeft gevoetbald. 7 landen doen mee die rond 40/50ste staan op fifa ranking. Euros moet terug zoals het was voor 2016 met 4 poules en direct kwart finales.

2 juli 2024 om 19:34
0

Roemenië is echt verschrikkelijk. Denk dat Nederland zich rot schrikt tegen deze amateurs. Heb nog geen ploeg zo zwak zien spelen dit EK.

2 juli 2024 om 20:16
0

Roemenië was 1ste in de poule, Nederland 3de. Als het toernooi nog met de ouderwetse regels gespeeld werd zat Nederland al een week thuis.

En dan haal je nu je 2 beste spelers eraf. Met name Schouten, die was heerlijk aan het spelen. Durft de ballen ook in te spelen.

2 juli 2024 om 19:49
0

Koeman denkt hold my beer. Hij wisselt gewoon alle 3 de beste spelers van de wedstrijd

2 juli 2024 om 20:00
0

Gele kaart, je hebt de wedstrijd onder controle. Volgende pot is belangrijker

Gakpo is alles wat Memphis wil zijn qua status, een echte big game player.

Tijd voor Gakpo om z'n status als steraanvaller op te eisen en Memphis op z'n plek te zetten.

Deze kerel is zo goed, laat staan als Frenkie erbij had geweest. Dan zou hij nog meer gevoed worden… had je zomaar de topscorer gehad…

2 juli 2024 om 20:08
0

Helemaal gelijk!

2 juli 2024 om 20:09
0

Ik denk het niet. Heb Frenkie nog nooit een dieptepass zien geven

2 juli 2024 om 20:55
0

Wat mij betreft komt Frenkie echt niet zo maar terug in de basis. Frenkie is een leuke voetballer, maar hij is op Depay na de grootste big game chocker die we hebben. Ons middenveld heeft niet meer zo goed gestaan sinds 2010. Dit blijft zoals het nu is wat mij betreft.

3 juli 2024 om 00:33
0

Inderdaad. Als je dit zelfde middenveld zo 20 wedstrijden samen laat spelen, heb je echt een wereldklasse elftal.

Zou Malen , Gapko en Brobbey wel eens willen zien als aanval. Met een bewegelijke Xavi er achter. Een spits die een bal kan vast houden met twee snelle,technische buitenspelers kan het smullen zijn

2 juli 2024 om 21:10
0

Brobbey op 9, Memphis op 10 en Xavi bank... een ballast spits die voor de drie manen de ballen terugleggen, waarna zei snel kunnen combineren.

Gakpo is de beste voorhoedespeler van ons, dan Malen, dan Brobbey, dan Wout, dan Frimpong, dan Zirkzee en dan Depay.
Jammer genoeg ziet Koeman het anders. Naast Wijnaldum denk ik inmiddels dat Depay ook belastende info heeft over Koeman.
Het wordt tijd dat we een bondscoach aanstellen die niet in de invloedsfeer van dit illustere duo staat.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren