Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlandse investeerder wil Vitesse overnemen; redding lijkt nabij

Laatste update:

Een Nederlandse investeerder staat klaar om Vitesse over te nemen en ook nog een groot deel van de huidige schulden van de club voor zijn rekening te nemen. Het zou gaan om een investeerder uit Gelderland, melden bronnen aan Omroep Gelderland.

Een buitenlands bedrijf is naar verluidt bereid om precies hetzelfde te doen, maar de voorkeur van Vitesse gaat uit naar een Nederlandse investeerder. Het is nog altijd niet zeker of de gedegradeerde Arnhemse voetbalclub volgend seizoen uit mag komen in de Keuken Kampioen Divisie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De niet nader genoemde Nederlandse investeerder zou bereid zijn om een tekort van ongeveer zes miljoen euro voor volgend seizoen af te dekken. Het komt voor Vitesse precies op het juiste moment, aangezien de Arnhemmers tot maandag 17 juni hebben om voor komend seizoen een sluitende begroting in te leveren bij de licentiecommissie.

Ook een ander 'groot probleem' is volgens Omroep Gelderland bijna verholpen. Vitesse moet een deal sluiten met de Amerikaan Coley Parry, de grootste schuldeiser. Met hem nadert een akkoord.

Als de Nederlandse partij het tekort voor volgend seizoen afdekt, zal de licentiecommissie daar mee kunnen leven. Een eis van de beoogde nieuwe investeerder is wel dat de problemen uit het verleden worden opgelost. En dat wil ook de KNVB zwart op wit zien. Het gaat over de leningen van Parry, die Vitesse tevergeefs probeerde over te nemen en in de tussentijd miljoenen in de club pompte.

Er ligt nog altijd een schuld van 14,3 miljoen met boeteclausules bij Vitesse van Parry. Indien Vitesse niet tot een schikking komt, raakt het de proflicentie (voorlopig) kwijt. Door in dat geval in hoger beroep te gaan kan Vitesse nog tijd kopen. Uiterlijk halverwege juli moet voor de KNVB duidelijk zijn welke clubs komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie spelen.

De kans dat er de licentiecommissie maandag al een uitspraak doet over de proflicentie van Vitesse is erg klein, meldt Omroep Gelderland. De commissieleden zullen alles eerst moeten bestuderen en de betrouwbaarheid van de Nederlandse investeerder checken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor Vitesse. Toch wel een club met historie die in de eredivisie hoort.

16 juni 2024 om 13:34

En wat een parasiet is zo'n cOlEy pArRy. Je weet dat je instapt bij een club een moeilijkheden. Je weet dat je nog niet eigenaar bent. En dan als de club op z'n gat ligt vooraan staan om je centen te komen halen. Ik ben blij dat de KNVB het moeilijk heeft gemaakt voor dat soort lui een club over te nemen.

Weg met deze club! De zaak stink van alle kanten! De KNVB heeft zoveel uitstel gegeven dat het niet meer uit te leggen is. Uithuilen en opnieuw beginnen.

16 juni 2024 om 10:41

Weg met deze club en dan uithuilen en opnieuw beginnen. Prima inhoud!

16 juni 2024 om 10:52

Net als RBC ;-) ook opnieuw begonnen

16 juni 2024 om 11:21

Als die gesloten divisies ooit eens veranderd worden zou dat inderdaad een mooi plan zijn. Met deze regelgeving niet.

16 juni 2024 om 23:14

Zijn die competities wel gesloten? Ze waren niet gesloten, maar veel amateur clubs willen, of wouden de stap niet maken omdat je dan de hele structuur van je club moet veranderen. Je moet van part time contracten naar minimaal 18 fulltime time contracten, als ik me niet vergis. Mede daarom is er weinig animo voor een amateurclub om de stap te maken.

16 juni 2024 om 10:44

Een club van deze grootte met een maatschappelijke functie kun je niet zomaar failliet laten gaan. De werkgelegenheid die zo’n club biedt in de regio vervang je niet zomaar.

Wel zou je de beleidsmakers op het matje mogen roepen, en een gepaste straf hebben ze al met de degradatie. Hopelijk wordt het een FC Twente verhaal

16 juni 2024 om 10:51

Ik vraag mij oprecht af wat voor maatschappelijke functie Vitesse heeft. Ook hoeveel werkgelegenheid het creëert. Ik heb ook totaal niet het gevoel dat het leeft in de stad buiten de afgelopen maanden dan.

16 juni 2024 om 10:54

De werkgelegenheid valt wel mee, ze hebben slechts 106 FTE. In een stad met 160.000 inwoners een peulenschil.

16 juni 2024 om 11:16

Maar wel om en nabij 15.000 man om de week in het stadion. Een stuk meer dan meerdere huidige Eredivisieclubs

16 juni 2024 om 11:33

Het is alleen maar een "stuk meer" omdat andere clubs uit kleinere steden of zelfs dorpen komen, of al 1 of zelfs 2 clubs in de zelfde stad/directe omgeving hebben

16 juni 2024 om 12:42

En dat hebben wij niet met Nec en De Graafschap? Ik zou dan maar eens de Nederlandse kaart erbij pakken en kijken wat wij allemaal kort in onze omgeving aan concurrentie hebben.
Daarbij is Arnhem ook echt geen enorm grote stad he.

16 juni 2024 om 10:49

Ah @BlubBlub weet al precies wie de gelderse investeerder is en waar het geld vandaan komt, chapeau!

Wil je die info ook delen ipv enkel het bijbehorende gal?

16 juni 2024 om 10:58

Zou om een duo Gelderse ondernemers gaan. Als de naam die rond gaat correct is dan betreft het mensen die de club al jaren aantoonbaar aanhangen.

16 juni 2024 om 13:35

De naam Melis gaat rond, al jaren lid van de business club en directeur van een transportbedrijf. Maar dat is enkel van horen zeggen

16 juni 2024 om 22:37

Een beetje zoals ze bij ons in Nijmegen met NEC hebben gedaan. Benieuwd of het voor ons echt "nooit meer naar Arnhem!" wordt. Zou wat zijn zeg...

16 juni 2024 om 11:05

Ik geloof niet dat jij het helemaal begrijpt Blub. Vitesse had dit al als officiële datum. Die is door een onverlaat bij de commissie een maand vervroegd. Nu is de datum weer zoals afgesproken dankzij de verlening. Dus in principe hebben ze geen tijd extra gekregen. Het is maar hoe je het bekijkt. Dus niet janken en hou je bij de feiten.

16 juni 2024 om 16:39

Daar hebben we het boze blubbende guppie weer.

16 juni 2024 om 17:36

Heel jammer voor je. Maar het lijkt allemaal toch goed te komen! Waar komt de haat vandaan?

Een Nederlander zou mooi zijn, dan is er al gauw een bak kritiek minder van buitenaf omdat het 'liefhebbers' of 'supporters' zijn in plaats van die 'enge' buitenlandse cowboys. Zie NEC, Utrecht, AZ in het verleden.

16 juni 2024 om 11:07

Het is toch ook zo dat een Nederlandse investeerder die al jarenlang een band heeft met een club een betere optie is dan iemand uit Rusland.

16 juni 2024 om 11:36

Nou, het is een optie waarbij de buitenwereld (en de Knvb) wat minder gaat zeiken erover, waardoor je minder risico loopt dat een investering wordt tegengehouden.

16 juni 2024 om 22:01

Eens hoor, ik heb ook die voorkeur. Maar als je niks te kiezen hebt en er weer een buitenlandse partij instapt heb je een totaal ander imago dan in, hopelijk, dit scenario bedoel ik maar

Dat zou mooi nieuws zijn voor Vitesse als het ze gaat lukken. Hopelijk kunnen ze weer gezond gaan opbouwen, maar vraag me af of daar een duur stadion als het Gelredome nog in past wanneer er mogelijk nog een paar jaar kkd volgen.

Goed nieuws voor Vitesse ik hoop dat de investers en een goede nieuwe opzet net als twente sterker terug komen.

Dat je voor een andere club bent snap ik, maar dat je een ander " gunt" om failliet te gaan snap ik niet. Zoveel rare reacties al maanden op dit forum hierover. Je gunt een bedrijf toch niet om failliet te gaan of een club waar 15.000 van houden. Rivaliteit prima maar denk eens na wat je zegt!

16 juni 2024 om 12:16

Dat ga je krijgen als je zoveel meer uitgeeft dan er binnen komt . Heel het seizoen stadion half leeg . Alleen de laatste wedstrijden niet . Een straf zou meer dan op ze plaats zijn wanbeleid

16 juni 2024 om 14:11

Bekijk de historie van je eigen club eerst voordat je reageert!

16 juni 2024 om 19:32

Sinds 2 jaar Feyenoord fan zeker? Wijsneus.

16 juni 2024 om 21:23

Wanneer houden we eens op over de grootte van het stadion? Iedereen weet dat dat veel te groot is. Maar met gemiddeld 16/17.000 toeschouwers doe je het gewoon netjes als provincieclub. En wanbeleid, daar hoeven de supporters toch niet voor gestraft te worden?

16 juni 2024 om 22:39

Kregen ze in Ernhem vroeger wel het Gelredome vol? Ben er ongeveer 20 jaar geleden 1x geweest, en ik kan me geen opvallende leven plekken herinneren oid

Waarom zou je een schuld van 6 miljoen zomaar overnemen? Hoeveel vermogen heeft deze beste man of zit er een addertje onder het gras? Club krijgt krijgt licentie en de beste man gaat verdienen aan Vitesse. Beetje vergelijkbaar met van de Herik destijds bij Feyenoord. Helpen maar vooral helpen om er zelf beter van te worden. Met als verschil dat Feyenoord meer is dan een provincieclub waarbij ze het stadion nauwelijks gevuld krijgt zonder de kaartjes bijna cadeau te doen.

16 juni 2024 om 12:03

Het is ongetwijfeld een bekende bij Vitesse, iemand die al eerder geïnvesteerd heeft bijvoorbeeld. Het is dan financieel interessanter om nogmaals flink te investeren waardoor Vitesse wel blijft bestaan en kan werken aan herstel dan de boel te laten klappen, dan ben je dat geld ook kwijt. Promotie zou ze weer sponsors en prijzengeld vanuit de Eredivisie historie opleveren, daar kun je wel aan verdienen als het lukt.

Weer 6 miljoen om mee te kunnen doen ! Wanneer gaat deze club zelf is ze broek ophouden ? anders terugg naar amateur niveau. Kan Feyenoord o21 mooi die plek innemen.

16 juni 2024 om 12:18

NEC en Utrecht kunnen zonder Boekhoorn en van Seumeren hun broek ook niet ophouden.

16 juni 2024 om 12:42

Leuk man, nog een jong team in de KKD, dat maakt de competitie echt leuker. Als voetbal liefhebber vind ik al die jong teams in de KKD echt bagger, dus niet nog 1 erbij. Feyenoord heeft het aan zichzelf te danken dat ze de boot hebben gemist, lekker in de belofte competitie blijven.

Hopelijk blijft Vitesse behouden en kunnen ze zich laten zien in de KKD

17 juni 2024 om 13:30

Want? Ik geloof dat je nog te jong bent om te weten wat er een poos geleden bij Feyenoord heeft gespeeld? Kijk eens even terug en laat je verbazen. En kom dan pas terug met dit onzinnige antwoord.

Ik hoop dat mijn club blijft bestaan. Het zou top zijn als we een Nederlandse eigenaar houden en dat we bestuurders krijgen die weer gaan voor een gezond voetbalbedrijf. Van daaruit verder bouwen en hopelijk dat we binnen 3 seizoenen weer terug in de eredivisie kunnen komen! Forza Vites!

Maar dit is toch geen overname? Eerder iemand die het gat voor komend seizoen dicht en de club wat extra lucht geeft om een definitieve nieuwe eigenaar te vinden. Het probleem van de schuldenlast en gebrek aan een echte nieuwe eigenaar ontbreekt.

Dit zou gewoon uitstel van executie zijn. Vitesse wil ook nu weer beginnen met een begroting die miljoenen te hoog is. Er is lang niet diep genoeg gesneden. Ik zag laatst wat getallen voorbij komen waarbij alleen de kosten voor trainers en kantoorpersoneel al boven de 3 miljoen lagen. Dit kan toch niet. Ze willen gewoon de consequenties niet dragen, net zoals ze dat al niet doen sinds Aalbers. Nu is er een schuld van bijna 20 miljoen, waar Parry dan wel een deel van kwijt zal schelden. Maar dan gaan ze het nieuwe seizoen in met een te kort op de begroting van 6 miljoen. Dit is te gek voor woorden als je dan de bovengenoemde kosten ziet en weet dat het spelersbudget 4 miljoen bedraagt. Het is allemaal veel teveel en nog steeds wordt de tering niet naar de nering gezet. De stadionhuur is hoog maar misschien wel erger, er zijn niet of nauwelijks inkomsten uit horeca en activiteiten. De spelers groep heeft weinig waarde dus daaruit worden de gaten ook niet gedicht. Promoveert men komend seizoen niet dan lopen de TV gelden snel terug. Het tekort op de begroting van komend seizoen is niet eenmalig. Met deze kostenstructuur zullen er ieder jaar tekorten zijn. Net zoals die er al waren sinds de komst van de Russen. Volgens mij is deze "redding" geen redding, maar een uitstel van executie omdat de onderliggende problemen niet opgelost zijn,

16 juni 2024 om 14:25

Weinig kennis van de feiten en dan komen er dit soort reacties. En door...

16 juni 2024 om 14:43

Is er geen tekort op de lopende begroting van 6 miljoen?
Zijn de horeca-inkomsten volledig voor Vitesse?
1,4 miljoen voor trainers en 2,6 miljoen voor kantoorpersoneel is hier door VZ gepubliceerd. Niet waar?
Is er een meerjaren begroting gebaseerd op KKD voetbal die wel sluitend is ieder jaar?
Welke speler uit de selectie kan voor vele miljoenen verkocht worden deze zomer of komend jaar om de gaten te dichten.
Hebben de Russen er niet bijna ieder jaar dik geld moeten bijleggen omdat er grootheidswaanzin was? Verklaar dan even de megaschuld bij Oyf die kwijtgescholden is. Anders was de club al lang weggeweest.
Gaan de Tv-inkomsten niet teruglopen als gevolg van de degradatie waardoor er nog minder inkomsten komen?

Sinds ik dacht 2012 (volgens mij het moment dat Jordania instapte) heb ik eindeloze discussies gehad met Vitesse fans over de luchtbel die er in Arnhem was. En iedere keer werd mij verteld dat ik weinig kennis van zaken had en dat het allemaal veel genuanceerder lag. Nou, dus niet en daar hebben jullie nu de gevolgen van. Met betrekking tot de spelersbegroting wordt er Russische roulette gespeeld want Vitesse moet in 1 seizoen terug naar de eredivisie want de kosten zijn veel te hoog, heel veel te hoog voor de KKD. Wanneer Vitesse niet promoveert, is het alsnog afgelopen. TV gelden, sponsoren, toeschouwersaantallen, het gaat allemaal nog verder teruglopen en de verliezen zullen nog verder oplopen.

Overtuig me maar met andere feiten dan. Maar het is me nog al een lijst aan problemen.

16 juni 2024 om 22:04

Ik ben het als fan gewoon eens met Korenaar, alles wat hij zegt over de bedrijfseconomische kant van het verhaal klopt gewoon. Door (net als medio 2022) de sportieve ambities voorop te stellen blijf je een bodemloze put. Ik hoop dat het goed uitpakt maar wie er ook in investeert moet diepe zakken hebben.

Prachtig nieuws als dit waar is, hoop het heel erg voor Vitesse, de fans en het hele Nlse voetbal!

Zelfs als Nijmegenaar zeg ik: Vitess hoort gewoon in de Eredivisie. Kijkend naar hun prestaties de afgelopen decennia zou het volstrekt onjuist zijn als ze niet mee mogen doen met de grote jongens, en dat alles puur vanwege wanbeleid waar de fans niks aan kunnen doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren