Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vier Europese topclubs informeren naar Xavi Simons, die Paris Saint-Germain op huurbasis kan verlaten

Laatste update:

Xavi Simons lijkt komende zomer opnieuw door Paris Saint-Germain uitgeleend te worden, zo schrijft L’Équipe. De 21-jarige spelmaker beschikt bij de Franse topclub nog over een contract tot medio 2027, maar wil liever ergens anders een onbetwiste basisspeler zijn.

RB Leipzig heeft volgens L’Équipe goede papieren om Simons nog een seizoen van PSG te huren. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler was de afgelopen jaargang een van de grote smaakmakers bij die Roten Bullen.

In 43 officiële duels namens Leipzig was hij goed voor 10 goals en 15 assists. Het heeft ertoe geleid dat ook grote Europese topclubs zich willen versterken met Simons. Naar verluidt hebben Arsenal, Bayern München, Manchester United en Manchester City navraag bij PSG gedaan om de rechtspoot in te lijven.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De kampioen van Frankrijk is echter niet van plan om Simons komende zomer te verkopen, waardoor een nieuwe uitleenbeurt voor de hand ligt. De verwachting is dat er na het EK een beslissing over zijn sportieve toekomst genomen wordt.

Simons vertegenwoordigt nog altijd een gigantische transferwaarde. Volgens Le Parisien zou Bayern München bereid zijn om tussen de zestig en zeventig miljoen euro te betalen voor de veertienvoudig Oranje-international.

Dat PSG niet wenst mee te werken aan een verkoop van Simons heeft volgens de krant alles te maken met de complexe deal die het eerder sloot met PSV. De Fransen activeerden vorig jaar een clausule in het contract van Simons, die ervoor zorgde dat de jongeling voor slechts vier tot zes miljoen euro weg kon uit Eindhoven.

PSV hield wel een doorverkoopclausule over, die in elk geval komende zomer nog actief is. Hoe hoog het percentage bedraagt, weet Le Parisien niet.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je het lijstje met clubs leest zal Leipzig de beste optie zijn waar hij onbetwist basisspeler zal zijn en blijven. Bij de andere clubs zal hij wisselspeler zijn.

16 juni 2024 om 10:15

Dat zal hij bij Bayern op links of rechtsbuiten ook wel zijn toch? Dan kan Sane op de andere flank spelen en Musiala in het midden. Of zie ik nu een andere wereldklasse buitenspeler over het hoofd? Zie hem bij Arsenal ook wel in de basis starten op links. Vind die Martinelli helemaal niet zo sterk. Denk dat Simons daar beter uit de verf komt als linksbuiten.

16 juni 2024 om 10:18

Gnabry heeft die potentie an sich wel. Wel niet echt een goed jaar gespeeld momenteel.

Verder deed Trossard het toch ook wel uitstekend bij Arsenal op het einde van het seizoen op links.

16 juni 2024 om 10:21

Martinelli niet zo sterk? Afgelopen seizoen was het minder maar seizoen ervoor gewoon 15 goals in de PL. Daarnaast heb je ook nog Trossard die erg goed was en veel belangrijke goals gemaakt heeft. Simons speelt beide er niet uit. Bij Bayern zie ik hem ook niet veel spelen.

16 juni 2024 om 11:00

Ah ja, was Trossard helemaal vergeten. Die is wel beter dan Simons inderdaad, al zal Simons met de roulatie bij Arsenal alsnog aan genoeg minuten komen, vast basisspeler zal het niet worden inderdaad. Gnabry ben ik nooit zo kapot van geweest, tijdje geleden wel goed maar laat nu ook al een hele tijd niets meer zien. Dacht zelf ook nog aan Coman, maar die heb ik de afgelopen tijd ook bar weinig zien voetballen.

16 juni 2024 om 11:37

Als trossard al beter is dan is het minimaal en heeft Xavi echt veel meer potentie, die speelt hij er binnen een paar weken uit, al is dat niet eens een optie aangezien Trossard een wisselspeler is.

16 juni 2024 om 11:47

Zowel bij Bayern als Arsenal zal Simons gewoon spelen, maar ik denk dat een jaartje Leipzig voor hem ook gewoon prima is.

16 juni 2024 om 11:59

Laatste 11 PL wedstrijden 9 keer in de basis en 5 doelpunten.

16 juni 2024 om 12:14

De vraag is dan ook eerder waarom Trossard geen basisspeler is geweest dit seizoen. Was toen hij speelde echt een stuk beter dan Martinelli. Vind Simons ook veel meer een voetballer als Trossard dan als Martinelli, al heeft hij eigenlijk het beste van beiden. De sprint en de actie van Martinelli en het overzicht en de trap van Trossard.

16 juni 2024 om 12:30

De sprint van Martinelli heeft die echt niet hoor. Die loopt Walker er nog af. Daar kan Simons van dromen.

16 juni 2024 om 12:43

Martinelli heeft een wat minder seizoen gedraaid ook mede door blessures. Maar op z’n 21ste al het doelpunten record verbroken voor Braziliaanse speler in de PL. Jongen heeft zo enorm veel potentie, werkt keihard voor het team en is overal te vinden. Als Martinelli weer in vorm komt dan is het in potentie gewoon een topspeler.. ook weer gescoord voor Brazilië afgelopen week, dat komt echt wel goed. Daarnaast hebben we Trossard nog.

16 juni 2024 om 14:26

Derkaiser123,

Nee hoor daar speelt die echt niet

17 juni 2024 om 12:44

@Arsenal890

Jawel hoor, daar speelt die echt wel.

16 juni 2024 om 10:21

Simons zal bij Bayern ook gewoon een van de sterkere spelers zijn hoor.

16 juni 2024 om 11:48

Absoluut hij, Sane en Musiala achter Kane.

Ik hoop dan eigenlijk dat Simons naar Arsenal vertrekt. Denk dat dat momenteel de beste optie is van alle belangstellende clubs, maar dan wel op definitieve basis en niet op tijdelijke basis. Als ze dan ook nog een linksback en een spits halen dan hebben ze een prima selectie, en natuurlijk wat aankopen in de breedte. Daar tegenover moeten ze dan wel proberen om spelers als Ramsdale, Zinchenko, Lokonga, Smith Rowe en Jesus proberen te verkopen.

Raya
White
Saliba
Gabriel
Kerkez
Rice
Odegaard
Saka
Simons
Martinelli
Havertz

Die jongen wisselt vaker van clubs als Ben Rienstra en Erik Falkenburg

16 juni 2024 om 11:09

Neeeeee. Beter hé

Simons als back up voor Saka zou niet mis zijn. Alleen jammer dat het van L equipe komt. Die zijn nooit te vertrouwen als het om Engelse transfers gaat.

16 juni 2024 om 11:45

Backup? Die speelt gewoon op links natuurlijk.

16 juni 2024 om 14:24

Nee daar speelt die zeker niet. Lekker op het bankje

16 juni 2024 om 15:28

Trossard in de vorm van afgelopen seizoen wordt er nooit door simons uitgespeeld. Zelfde geld voor Martinelli. Simons speelt hem er ook niet zomaar uit. Had weliswaar een minder seizoen maar dat had met de blessure van Timber en het ontbreken van een 8 te maken. Dus nee Simons wordt gewoon een back up en mag dan gaan vechten voor een basis plek.

16 juni 2024 om 16:03

Simons zal nog behoorlijk moeten groeien wil hij de huidige basis bij Arsenal eruit spelen.

Lijkt me raar als PSG hem opnieuw verhuurd, Heeft toch de leeftijd nu en de kwaliteiten om daar te spelen

Heb hem er graag bij maar alleen als we kunnen kopen niet huren. Denk dat die zich wel in de basis kan voetballen bij Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren