Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbeek ergert zich mateloos na GAE - Feyenoord: ‘Ga gewoon voetballen man!’

Laatste update:

Feyenoord heeft donderdagavond het kampioensfeest van PSV nog even uitgesteld door met 1-3 te winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles. Na afloop van de wedstrijd stoorde Gertjan Verbeek zich mateloos aan het gedrag van één speler. “Ik heb echt een hekel aan dit soort spelers!”

Feyenoord boekte donderdagavond een degelijke overwinning. In de Adelaarshorst was de ploeg van trainer Arne Slot met 1-3 te sterk dankzij een eigen doelpunt van doelman Jeffrey de Lange en treffers van Luka Ivanusec en Ayase Ueda.

Na afloop van de wedstrijd gaf Verbeek aan zich mateloos te hebben gestoord aan Bobby Adekanye. De aanvaller van Go Ahead Eagles ging meerdere malen gretig naar de grond in de hoop een strafschop uit te lokken, maar kon na de wedstrijd rekenen op grote afkeer van met name Verbeek.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Hij (Adekanye, red.) is een jongen die zo goed kan voetballen, maar door zijn gedrag de boel continu in de maling neemt”, begint de analist bij ESPN. “En ik heb echt een hekel aan spelers die de boel in de maling nemen.”

Adekanye gaf zelf in een interview aan dat hij het fifty-fifty ballen vond en dus geen overduidelijke schwalbes, maar daar wil Verbeek niets van weten. “Dit zijn nog niet voor één procent strafschoppen. Dit is gewoon gaan liggen met voorbedachte rade.”

“Er is telkens helemaal niks aan de hand. Er zijn ook een paar overtredingen die hij claimt, waar hij dan zogenaamd zwaar geblesseerd is. Twee tellen later sprint hij gewoon weer naar de middenlijn. Op een gegeven moment hebben scheidsrechters dit wel door”, aldus een geïrriteerde Verbeek.

De 61-jarige analist raadt Adekanye tot slot aan dit gedrag voortaan te vermijden. “Straks wordt hij echt een keer geraakt, maar dan laten ze ook doorspelen. Hij heeft alleen zichzelf hiermee, ik snap dat gedrag echt niet. Het is gewoon voetballen om een overtreding uit te lokken. Ga gewoon lekker voetballen, want dat kun je zo goed!”

“Focus je op het maken van een doelpunt, want dat heb je nog niet gedaan”, zo luidt het advies van Verbeek, die wel graag met een positieve noot wil eindigen. “Hij had vandaag wel een hele mooie assist.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mee eens.
Daarnaast zijn zulke voetballers de reden waarom scheidsrechters het zwaar te verduren krijgt. Om het minste geringste gaan liggen. Vervolgens verbaasd om zich heen kijken en nog eens klagen. Publiek gaat erin mee terwijl het onterecht is.

Blijf lekker op je benen staan en ga lekker voetballen want dat kan die jongen.

26 april 2024 om 14:05

Precies dat. En zoals ze ook al zeggen krijgt ie geen penal dan kunnen ze opeens sprinten als een malle. Mag van mij ook wel eens vaker een kaart voor getrokken worden. Dan houd die flauwe kul ook eens een keer op. Het is geen hockey of zaalvoetbal.

Verbeek heeft hier wel een punt. Sowieso vielen de spelers van GAE gisteren heel makkelijk, met deze Adekanye voorop. Is vaak ook zo zonde, want dan ben je bijvoorbeeld al zo ver in het strafschopgebied, maar in plaats van doorzetten, maken spelers een super slechte fopduik.

Je moet toch wel een enorme Feyenoord bril ophebben als je gister niet 1 penalty moment heb gezien voor Go ahead. Daarnaast heeft Verbeek wel gelijk over dat gejank en gerol natuurlijk, maar dat gedrag gaat echt niet meer veranderen.

26 april 2024 om 14:29

Alleen die 2e handsbal was discutabel, maar Verbeek heeft het over de fysieke duels, die waren geen van allen ook maar iets van een overtreding. Dat gedrag kan je prima veranderen. Bij de 1e schwalbe geef je Adekanye geel en bij de 2e rood. Stopt ie er zo mee.

26 april 2024 om 14:43

@Tijger-wit,

Je kan hem ook andersom stellen: "je moet wel enorm anti-Feyenoord zijn dat je in elk duel in de 16 van Feyenoord een penalty ziet".

Zoals Migi zegt zou je die bal van dichtbij waarbij Trauner al in beweging is als een handsbal beoordelen. Trauner maakt daar geen onnatuurlijke beweging naar de bal, maar dat is ook echt het enige moment die overigens door de VAR beoordeeld is als geen pingel.

26 april 2024 om 14:44

Hij zegt helemaal niet dat hij geen één penalty moment heeft gezien. Hij zegt dat hij zich ergert aan spelers die zich constant laten vallen en daarmee oa het ongenoegen van het publiek tegen de scheidsrechter aanwakkeren. Ik geef hem daarin gelijk. En nee, dat gebeurt inderdaad niet alleen bij Go Ahead, voordat iemand dat als supersterke reactie wil gaan plaatsen.

Ik heb het niet gezien. Maar Verbeek heeft wel gelijk over voetballers die zich zo ontzettend aanstellen. En helaas ziet de jeugd dat ook. Sportmanschap is helaas ver te zoeken tegenwoordig. En de personificatie hiervan is Neymar. Alles in het voetbal waar ik me aan erger en wat mis is komt in die persoon terug.

Totaal eens geef ook toch gewoon consequent geel voor fopduiken of zwaar overdreven vallen. Dan heb je het er zo uit.

Dan moeten we onze spits (niet die gister) wel een stoomcursus niet vallen geven anders gaat het record van Pothuizen er binnen 2 seizoenen aan.

26 april 2024 om 16:07

Ik denk dat spitsen na twee rode kaarten snel hun gedrag aanpassen hoor. Ook onze Mexicaanse vriend.

Ghea'had minimaal een strafschop moeten krijgen door duidelijk een scooringskans te ontnemen door zuiver 2×hands te maken door Trauner in de 16 maar de var zat weer zoals gewoonlijk te slapen of durfde het niet aan om een strafschop te geven terwijl het wel weer zo duidelijk was zuiver 2 keer hands de scheids en de var deden er niks aan feyenoord zou eens mogen verliezen dat stond niet in hun schema.maar psv word toch wel kampioen volgende week gaat het dak eraf in Brabant en vooral in Eindhoven en daar kan die korupte bende van de knvb met hun refferees en var zooitje niks aan doen .

Lijkt me als scheidsrechter ook frustrerend. Van die momenten waarbij de speler overduidelijk makkelijk gaat liggen, maar waarbij dat wel in een duel gebeurt waardoor je dus geen geel kan/mag geven volgens de regels.

Vond Adekanye vorig seizoen prima spelen en volgens mij lag ie toen een stuk minder op de grond. Dit jaar lijkt het een stuk minder, erg jammer dat ie dan terugvalt naar dit soort gedrag als het allemaal wat minder lekker loopt.

Mijn nichtje van 2 moet meer moeite doen om te vallen dan deze kerel. Zonde want prima voetballer verder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren