Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim

Laatste update:

Vitesse heeft een doorbraak beleefd in het reddingsplan. Het Algemeen Dagblad weet dat Coley Parry afziet van zijn claim op de aandelen, waardoor deze naar de onafhankelijke stichting 'Vitesse voor Altijd' kunnen worden overgedragen. Dat laatste is een belangrijke eis voor de licentiecommissie van de KNVB. Parry's afstand van de claim moet nog wel zwart op wit, zo bevestigt interim-directeur Edwin Reijntjes.

Het zijn angstige tijden in Arnhem. De KNVB heeft Vitesse tot medio mei gegeven om de aandelen van Valeri Oyf over te hevelen naar een onafhankelijke stichting, het belangrijkste vereiste voor het behouden van de proflicentie.

Oyf is namelijk een Rus, om welke reden ING de bankrekening van de Arnhemmers op wil heffen. Parry gooide tot dusver echter roet in het eten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Amerikaan wilde de club namelijk nog altijd overnemen met zijn Common Group. Daarom blokkeerde hij de aandelenoverdracht naar Vitesse voor Altijd vooralsnog.

Nu meldt het Algemeen Dagblad, dat zich baseert op een woordvoerder van Vitesse, dat er een doorbraak heeft plaatsgevonden. Reijntjes zou gezegd hebben dat de Eredivisie-degradant 'het redelijk eens is met Parry over de voorwaarden, maar het nog wel vastgelegd moet worden'.

Ook zei de directeur te verwachten snel iets naar buiten te brengen. "We zijn er nog niet, maar het gaat de goede kant op", aldus Reijntjes.

Of Vitesse het haalt of niet, in de Eredivisie voetbalt het komend seizoen sowieso niet. Vanwege de bestuurlijke chaos kregen de Arnhemmers achttien punten in mindering, waardoor ze veroordeeld werden tot de laatste plaats. Mede daardoor vestigde Vitesse een laagterecord qua behaalde punten. Het kan nog maximaal op acht punten komen dit seizoen, één minder dan de negen van RBC, de voormalig recordhouder.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindelijk weer eens goed nieuws....

Weet iemand om hoeveel geld dit precies gaat?
Ik hoop dat Vitesse blijft bestaan, heb zelf ook een euro gedoneerd

6 mei 2024 om 19:14

Het gaat in dit geval niet direct om geld. Als Vitesse de aandelen in die stichting kan stoppen zijn ze ook weg bij Oyf. Mede door die Russische eigenaar wilde ING zijn handen van Vitesse aftrekken en wilde de accountant de jaar rekenning niet goed keuren (een van de problemen die ze hebben als bedrijf maar ook bij de licentie commissie). Zolang dat niet gedaan is kunnen ze eigenlijk niet als normaal bedrijf functioneren, dus dat zou in het zoeken naar oplossingen al een hoop schelen.

6 mei 2024 om 19:14

Wat goed! Het lukte mij niet om 1 euro te doneren, waar had jij dat gedaan? Vitesse moet een profclub blijven. Het blijft lastig om te zien als een profclub zijn licentie verliest. Mis nog steeds RBC

6 mei 2024 om 19:42

OS1908 Je kunt naar de vitessesite gaan daar staat boven een link die je kunt aanklikken

6 mei 2024 om 19:16

Volgens de Telegraaf gaat het om 14,3 miljoen euro..

6 mei 2024 om 19:59

Dat is het totale schuldbedrag toch?

6 mei 2024 om 20:05

Was dat geen 19 miljoen o.i.d.?

Wat zullen ze balen in Volendam.
Nee zonder grappen. Zou goed zijn als zo'n grote club blijft bestaan. Opnieuw opbouwen in de KKD

6 mei 2024 om 20:16

Nee hoor. We overleven de nacompetitie ook niet op deze manier...en daarnaast wil je het ook niet op zo'n manier. off topic: In 2013 draaide de KNVB ons wél die loer met Veendam. 4 punten weg inclusief kampioenschap in de kkd.

6 mei 2024 om 21:07

Dat is deels waar. Maar jullie gaven het tegen 10 man in Deventer helemaal weg. Je had het toen tot de laatste wedstrijd helemaal in eigen hand. Het zat ons (Cambuur) enorm mee, dat kan ik niet ontkennen en het is slecht geregeld van de KNVB ook waar, maar de hoofdreden dat jullie het niet haalden was toch eigen falen op het veld.

6 mei 2024 om 21:14

Weet ik toch...... was maar een geintje naar aanleiding van de uitspraken van julie aanvoerder.

7 mei 2024 om 12:58

en Volendam draaide samen met Zwolle AZ een loer in 1988. Gaan we nog wat verder terug in de tijd? Dingen gebeuren helaas buiten ieders macht om en Vitesse en Veendam waren natuurlijk allebei andere situaties met andere gevolgen. Het bleef een stomme uitspraak en het is netjes gerectificeerd. Jammer dat Volendam eruit gaat maar dat is helaas ook wel terecht met het vertoonde spel.

Laten we het hopen, de belangrijkste stap is nu gezet. Hierdoor kan de bank blijven en is het geen excuus meer voor de ING om deze op te zeggen. Wat de licentiecommissie nog meer wil zien weet ik niet. Misschien een sluitende begroting?

Eindelijk eens een keer goed nieuws! Vitesse gaat zomaar niet verloren!

Zal ongetwijfeld wat tegenover staan in de vorm van een achtergestelde lening of een percentage van toekomstige transfersommen, Parry blijft een zakenman en heeft emotioneel vrij weinig met Vitesse, dus die doet dat niet voor niets. Desalniettemin mooi nieuws dat deze horde is genomen!

6 mei 2024 om 20:56

Als hij dit niet doet ziet hij helemaal niks van zijn investering terug! Nu maar hopen dat die kneuzen in het bestuur van vitesse geen voorwaarden accepteren waardoor we ibmn de toekomst weer naar de klote gaan!

6 mei 2024 om 21:41

Moah, eerst maar eens afwachten wat de voorwaarden zijn. Blijkbaar geen onvoorwaardelijke ontzegging, er schuilt ergens nog een addertje in de toekomst.

6 mei 2024 om 22:11

Er zijn nog meer schulden dan alleen die aan Perry.
Verder kan Vitesse de stadion huur niet betalen dus ook daar moet een oplossing voor gevonden worden.
En dan heb je nog de selectie waar weinig van overblijft.
Het is een eerste stap maar niet genoeg om Vitesse te redden.

Zou gek zijn als hij dit niet gedaan had. Enerzijds wel een donatie doen om Vitesse te redden en anderzijds die aandelenclaim waardoor Vitesse zou kunnen omvallen.

Iedereen in het huidige bestuur moet zo snel mogelijk oprotten! Deze dwazen helpen mijn cluppie helemaal naae de klote en zijn het niet waard om Vitesse te besturen!
Hooopdat ze allemaal stuk voor stuk worden ontslagen!!!!
Zet er desnoods mensen neer zonder ervaring maar wel met een vitesse hart! Het is ze bijna gelukt om de club naar de klote te helpen en ervoor te zorgen dat vitesse niet meer zou bestaan!! Geen woorden voor. Hoop ook dat Vitesse in een ander stadion gaat voetballen! Desnoods het hoofdveld van een amateurclub!!!! De eigenaar van het Gelredome is mede verwantwoordelijk dat Vitesse schulden heeft! Verlaat het Gelredome en laat die vent lekker afhankelijk zijn van die paar concerten die er worden gehouden. Om langzaam failliet te gaan! Stelletje schurken zijn het! Om nog maar te zwijgen over de overheid die hier ook een aanzienlijk aandeel in heeft dat het zo slecht gaan met Vitesse !!

6 mei 2024 om 21:25

Billyhendriks; je hebt puinruimers nodig, niet mensen die acteren puur vanuit emotie. Daarbij is die directeur pas net begonnen. Je zit nu in een fase waarin je geen fouten meer kan permiteren want die luxe heb je inmiddels nauwelijks meer.

Verder wat het stadion betreft leuk bedacht, waar wil je dan gaan voetballen? Dat is een idee waar je wat mee kan als je deze ellende overleeft, ver weg van nu.

Het probleem van Vitesse zit hem in het feit dat ze de afgelopen 10 jaar amper fatsoenlijke uitgaande transfers hebben gedaan. Namelijk wel geteld 5 transfers die meer dan 5 miljoen hebben opgeleverd, met als enige klapper boven de 10 miljoen Bony. Kortom je creeert geen waarde op het veld terwijl je wel flink veel geld hebt uitgegeven. Dit beleid was natuurlijk gedoemd om te falen.

Als Vitesse het overleeft dan hoop ik dat ze een voorbeeld nemen aan clubs zoals Twente of misschien wel Feyenoord. Beide clubs die ook een moeilijk danwel zwaar verleden hebben gekend maar ondertussen opgekrabbeld zijn en gezond beleid voeren door spelers te opleiden of slim in te kopen.

6 mei 2024 om 22:14

Natuurlijk gaat de stadion eigenaar niet failliet zonder Vitesse.
Vitesse betaald tegen de 2,5 miljoen euro per jaar maar er staan ook aardig wat kosten tegenover. Zonder voetbal vallen er veel kosten weg.
Dan heb je maar een paar extra evenementen nodig om uit de kosten te komen.

7 mei 2024 om 06:55

En die paar extra evenementen mogen nu niet. De gemeente heeft een vergunning afgegeven waarin een maximaal aantal evenementen staat vastgesteld. Dit aantal wordt nu al gehaald, dus zal de eigenaar een nieuwe vergunning moeten aanvragen.

7 mei 2024 om 08:36

Vergunningen zijn vaak ook gewoon per evenement nodig. Dus er zullen dan nieuwe aanvragen volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren