Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

René van der Gijp en Johan Derksen delen hun favoriete basisopstellingen tegen Polen

Laatste update:

Johan Derksen en René van der Gijp hebben zaterdagavond in Vandaag Inside Oranje hun favoriete basisopstelling van het Nederlands elftal tegen Polen gedeeld. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt zondagmiddag om 15.00 uur zijn eerste poulewedstrijd.

Koeman liet op de persconferentie in aanloop naar het duel met Polen niets los over zijn basisopstelling. De verwachting is dat hij vasthoudt aan dezelfde elf namen die ook tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland (4-0 winst) aan de aftrap verschenen.

Oranje trad toen aan met Bart Verbruggen op doel, terwijl de defensie werd gecompleteerd door Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Op het middenveld had Koeman tegen IJsland basisplaatsen ingeruimd voor Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders. De voorhoede bestond toen uit Xavi Simons, Memphis Depay en Cody Gakpo.

Van der Gijp opteert tijdens de openingswedstrijd op het EK voor twee wijzigingen. “Ik denk dat wij veel sterker zijn dan Polen. Aké als linksback vind ik niet oké. Dan speelt hij een 6’je, als voorstopper een 7,5 of een 8. Omdat we veel aan de bal zijn vind ik hem als linksback aan de bal niks toevoegen.” Ian Maatsen krijgt om die reden van de analist de voorkeur boven Aké.

Als rechtsbuiten kiest Van der Gijp voor Malen in plaats van Xavi Simons. “Simons speelt tegen Polen allesbehalve rechtsbuiten. Ik vind dat je tegen Polen op die positie een speler nodig hebt die niet te veel zwerft, vandaar dat ik Malen daar heb neergezet.”

Derksen zou op de twee posities die Van der Gijp noemde juist weer twee andere internationals opstellen. “Ik heb die Frimpong als rechtsbuiten staan, want ik vond dat die jongen het fantasisch deed als rechtsbuiten (tegen Canada, red.). Hij zou ook heel goed af kunnen wisselen met Dumfries. Wanneer Dumfries eroverheen gaat kan Frimpong zich uit laten zakken, dat kan heel veel beweging geven.”

Als linksback opteert Derksen voor Micky van de Ven. “Ik ben niet zo’n liefhebber van Aké en Van de Ven doet het uitstekend bij Tottenham Hotspur”, aldus de Snor.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ake is de afgelopen jaren je meest stabiele verdediger geweest. En dan Koeman verwijten dat hij onlogische keuzes maakt.

16 juni 2024 om 08:52

Ja inderdaad. Om zonder je beste verdediger te beginnen klinkt logisch…..

16 juni 2024 om 09:48

Verdedigend inderdaad top, maar het is toch ook weer geen onzin dat Ake op linksback aanvallend gewoon veel te weinig brengt? Dan zou het Ake of Van dijk moeten zijn, en Van Dijk gaat er natuurlijk niet uit bij Koeman.

Verder kan het wel; Van de Ven en Ake samen. Gewoon een 5-mans verdediding waarbij Frimpong wingback staat, met Geertruida erachter.

Verbruggen
Geertruida
Van DIjk
Ake
Frimpong
Schouten
Veerman
Van de Ven
Reijnders
Memphis
Gakpo
17 juni 2024 om 12:33

Twee assists......

Ik zou denk ik zelf ook begonnen zijn met Van de Ven op linksback, maar ik zou zelf wel spelen met Frimpong als rechtsbuiten. Xavi Simons dan op 10, dat zou ten koste gaan van Reijnders.

"Ik ben niet zo'n liefhebber van Aké". Rare manier om te zeggen dat je hem nooit ziet spelen.

Van de Ven kan je altijd later brengen. Kan met zijn snelheid gevaar stichten. Het is allemaal nog wat precair met die jongen, het is een enkele wedstrijd geweest tegen een zwakke tegenstander waar ie het prima deed als linksback, maar ik zag toen ook al wel wat vraagtekens. Beter gewoon Aké doen, dat is de solide bekende weg. Gaat het moeizaam, dan van de Ven introduceren voor meer snelheid.

Ik ben bang dat Simons het nieuwe stokpaardje wordt. Die jongen heeft nog geen goede interland gespeeld en gaat nu Frimpong op de bank houden. Tegen Frankrijk zou ik misschien juist voor wat rust kiezen voorin met iemand die de bal wat meer vasthoudt en tegen een land als Polen juist meer iemand die gaat denderen zoals Frimpong. Maar goed.

Er is wat ruimte voor experimentatie en Koeman lijkt een stuk meer 'in tune' dan hij had kunnen zijn. Bij de kwalificaties vroeg je je soms af of die man aan de drugs had gezeten.

Wat de opstelling ook is. Genoeg mogelijkheden en keuzes.
Als Koeman gewoon inziet dat zijn initiële keuzes niks zijn en daar niet aan vast houd, dan komt het goed.

Als een Frimpong invalt en meteen een assist of een goal scoort dan moet die er wel in de volgende wedstrijden.
Als Simons als een natte krant speelt eruit, Wijnaldum idem dito.
Dumfries en De Vrij die niet naar behoren functioneren, meteen vervangen.

Koeman moet even zijn trots en vriendjespolitiek opzij zetten, dan komt het helemaal goed.

Verliezen van Frankrijk is geen schande, na de groepsfase is het alles of niks.

Het blijft lachen dat deze mensen iedereen de maat nemen maar zelf de meest idiote dingen roepen. Deze opstellingen zijn ook weer niet best... Beiden hebben geen Aké in de basis?! Bizar. Een beetje kenner weet dat hij een van de betere is. Geen Frimpong?! De speler die vorig seizoen van alle spelers het meeste indruk heeft gemaakt... Twee spelers die erin moeten, maar deze mannen zijn er niet zodanig mee bezig denk ik. Ze zijn zo gewend aan het hele circus dat ze niet meer echte betrokkenheid hebben bij het geven van een goede opstelling. Hun programma is natuurlijk ook vooral zonder voetbal de laatste jaren en dat is echt verschrikkelijk om naar te kijken.

16 juni 2024 om 11:37

Heb je het artikel gelezen of heb je de uitzending gezien? Of werd je gelijk getriggerd toen je hun namen zag? Ze leggen allebei toch uit waarom ze Ake niet gekozen hebben? Derksen heeft Frimpong gewoon in zijn opstelling staan.

16 juni 2024 om 17:41

Maar het blijft m.i. vreemd om Aké, dit seizoen nota bene de best presterende verdediger, niet in je basis te zetten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren