Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sterkhouder Real Madrid raakt geblesseerd: CL-finale en EK komen in gevaar

Laatste update:

Aurélien Tchouaméni heeft in de aanloop naar de seizoensontknoping een blessure opgelopen. In de halve finale van de Champions League hield de middenvelder van Real Madrid het een uur vol, maar kon daarna toch niet verder. Ook Serge Gnabry werd voortijdig gewisseld wegens een blessure. Hij zal dit seizoen niet meer in actie komen voor Bayern München.

Na een zinderende ontknoping won Real Madrid woensdag met 2-1 van Bayern München, waardoor het de Champions League-finale bereikte. Gnabry had geen aandeel meer in het late spektakelstuk, daar hij in de eerste helft geblesseerd het veld moest verlaten. Ook Tchouaméni werd er dus na een uur vanaf gehaald.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Blessure Gnabry


Na afloop bleek dat het bij Gnabry om eenzelfde dijbeenblessure ging als waar hij eerder dit seizoen al last van had. “Het is dezelfde dijblessure. Ik denk dat het wel even kan gaan duren voordat hij weer terug is", zei zijn trainer Tuchel na afloop van de wedstrijd.

Het is dit seizoen al de vijfde blessure voor Gnabry. Dit seizoen kampte hij vooral met veel spierblessures en daardoor kwam de Duitser tot dusver slechts in twintig wedstrijden in actie dit seizoen.

Zijn blessure zal ook bondscoach Julian Nagelsmann zorgen baren. Gnabry behoort, indien fit, toch altijd tot de vaste namen in de selectie van de Duitsers. Gnabry kwam tot dusver tot 45 interlands voor die Mannschaft, maar zijn EK-deelname is nu hoogst onzeker. Duitsland speelt op 14 juni het openingsduel op het EK tegen Schotland.

Blessure Tchouaméni


Tchouaméni heeft een kleine breuk opgelopen in zijn voet, waardoor hij sowieso drie tot vier weken aan de kant zal staan. Ook voor de Fransman is het een terugkerend probleem, daar hij vorig najaar ook al enkele weken uit de roulatie was door een kwetsuur aan diezelfde voet.

Voor de 24-jarige Tchouaméni komt niet alleen het EK in gevaar, maar mogelijk gaat er ook een streep door de Champions League-finale voor de talentvolle middenvelder. Op 1 juni reist De Koninklijke af naar Wembley voor de enigszins verrassende confrontatie met Borussia Dortmund.

Het is maar de vraag of Tchouaméni tegen die tijd fit genoeg is om in actie te kunnen komen. Daarna moet bondscoach Didier Deschamps zijn EK-selectie bekendmaken. Een fitte Tchouaméni behoort altijd tot de selectie van les Bleus.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aderlating voor Real, maar niet onoverkomelijk. Enter Camavinga.

Hoop voor Tchou dat het EK nog haalbaar is.

10 mei 2024 om 10:52

Is Camavinga niet gewoon beter? Brengt zo veel meer voetbal in de ploeg.

10 mei 2024 om 11:12

Maar ook veel meer risico en is defensief toch iets minder

10 mei 2024 om 12:11

Ze spelen altijd beter met hem in de ploeg, maar dat komt ook (deels) omdat hij invalt op een moment dat er iets geforceerd moet worden. Meestal gaat Real dan pas echt voetballen.

10 mei 2024 om 11:15

Joh, Dortmund walsen jullie toch wel plat. Met zo’n ijzersterke bank komt die titel echt niet in gevaar.

10 mei 2024 om 11:29

Dat is over het algemeen wel de mening die je hier leest. Ik ben het daar totaal niet mee eens. Dortmund is een ijzersterke ploeg, met een hele slimme coach. Ze staan niet voor niets in de finale en dit wordt echt geen walkover, net zoals Bayern dat ook niet was.

10 mei 2024 om 11:45

Zo gaan we de finale absoluut niet benaderen. Dat sommige supporters onder de Madridistas denken dat we Dortmund ‘wel even gaan verslaan’ betekent (God zij dank) niet dat ons team diezelfde mentaliteit heeft. Een finale is een wedstrijd op zich.

Het kan zo maar enorm tegenzitten en voor Dortmund bij wijze van spreken dat elk bal in goud verandert.

De statistieken zijn in onze voordeel, maar ook dat maakt niet dat we daarom Dortmund wel even gaan oprollen.

10 mei 2024 om 11:49

PSG heeft gewoon 10x het aluminium geraakt in het tweeluik, waardoor ze met alle geluk door zijn gegaan. Ze zullen weer alle geluk van de wereld nodig hebben om de finale te winnen. Ik schat daarnaast Real ook hoger in dan PSG.

10 mei 2024 om 12:01

Ik ga altijd stuk om fans die praten alsof ze zelf op het veld staan straks lol. Met je: “Zo gaan WE de finale niet benaderen” en “Dat WE daarom Dortmund wel even gaan oprollen”. Je staat zelf niet op het veld, je hebt geen idee wat er in het hoofd van de spelers en de coach rond gaat en hebt 0,0 invloed op de wedstrijd. Doe maar rustig aan hoor. Weet jij veel hoe de ECHTE spelers naar deze wedstrijd kijken. Ik kan me prima voorstellen dat er een beetje wordt neergekeken op BVB. Mag ook heus wel als je voor Real speelt.

10 mei 2024 om 12:08

Jinx het nou niet

Dit Real is geen team dat andere ploegen platwalst, zeker niet een Dortmund wat enorm veel arbeid in de wedstrijd gaat leggen.

We zijn duidelijk favoriet, dat zeker.

10 mei 2024 om 12:13

@Linley, hoe oud ben je eigenlijk?

Laat me je uitleggen wat ik bedoel, ook al zou een gemiddelde voetbalfan dit als vanzelfsprekend beschouwen.

Ik volg Real Madrid al meer dan 20 jaar. In die tijd bouw je een band op met de club en ontstaat er een liefde voor de club. Dus als ik 'we' zeg, bedoel ik niet dat ik mezelf letterlijk met de club en het team identificeer op fysiek niveau. Als ik zeg 'Real Madrid is mijn club', betekent dat ook niet dat ik de eigenaar ben van Real Madrid. Voor de meeste mensen is dit allemaal duidelijk, maar blijkbaar val jij niet in die categorie van mensen met gezond verstand.

Ik heb verschillende documentaires gezien over de club, waarin ook de voorbereidingen op de finales worden getoond. Dus als ik zeg dat ik zeker weet dat onze tegenstanders nooit worden onderschat, is dat geen onderbuikgevoel, maar gebaseerd op observaties en uitspraken van spelers, de coach, het team en de clubpresident.

Ik hoop dat ik je iets heb kunnen bijbrengen.

10 mei 2024 om 12:18

Goed dat je wat te lachen hebt Linley, ook al is het maar om iets heel gewoons als een fan die zich met zijn club vereenzelvigd. En als iemand zijn club volgt en spelers/trainers volgt dan weet die op een gegeven moment hoe de denktrant van zo'n spelersgroep en van de trainer is. Als je dat al 20, 30 en in sommige gevallen wel 40 plus jaren doet, dan is dat heel normaal. Maar goed dat je je kunt vermaken, daar is dit forum ook voor toch?

10 mei 2024 om 12:39

Als je gezond vertand hebt ga je je niet identificeren met een Spaanse organisatie 2000km verderop. Als je gezond verstand hebt snap je dat spelers media getraind zijn en bijna nooit hun echte mening zullen verkondigen.

Real is de meest succesvolle club aller tijden Ze ze hebben de afgelopen 10 jaar bizar veel ervaring opgedaan met het spelen en winnen van finales, hebben een top coach en en selectie waar elke club alleen maar van kan dromen, en staan tegenover een BVB die zelf ook nauwelijks snapt hoe ze zo ver zijn gekomen. Met een beetje gezond verstand snap je heus wel dat Real hun tegenstander niet per se onderschat maar dat ze zich hier helemaal niet druk maken om dit BVB. Die gaan de wedstrijd in met het idee dat ze al hebben gewonnen joh.

10 mei 2024 om 12:49

Hahahahah @Linley jij snapt het echt niet hè.

‘We’ hebben die finales zeker ook allemaal gewonnen door met de mentaliteit en instelling het veld op te gaan van ‘dit varkentje gaan we wel even wassen’. Ja joh ‘we’ gaan de wedstrijd in met ‘die wedstrijden hebben we al gewonnen’.

Ik sta echt versteld van hoeveel onzin je hier aan het uitkramen bent. Jij snapt het echt niet.

Geachte forumleden, Linley heeft zojuist een decreet uitgevaardigd: je mag je alleen identificeren met je plaatstelijke FC Bal op het Dak! Dit betekent dat 90 tot 99% van de voetbalfans, wanneer zij hun clubvoorkeur aanhouden, geen gezond verstand hebben.

Geniaal hoor…

10 mei 2024 om 12:54

Ben het zeer met Linley eens. Ik ben zelf inmiddels ook al 20 jaar Real supporter en volg en kijk bijna alles. Maar ‘we’ heb ik nog nooit gezegd en ben dat ook niet van plan. Het is gewoon een beetje zielig als je dat doet. Zeker bij een club in een ander land.
Als je dat nou zegt bij een club waar je elke week in het stadion zit en ook alle uitwedstrijden mee pakt en bv betrokken bent bij de tifosi, dan heb je iets meer recht van spreken. Maar ook dan is het triest. Je hebt 0 invloed op een club, er is geen ‘we’

10 mei 2024 om 13:00

Sommige mensen zijn socio of clublid van die ene club in een ander land. Beetje raar om voor een ander te bepalen welk gevoel ze ergens bij moeten hebben en wat ze wel of niet kunnen zeggen.

10 mei 2024 om 13:05

Dit is wel een hele domme reactie, om te gaan suggereren dat iemand geen gezond verstand heeft om de redenen die je opnoemt. En jij hebt geen enkele weet van waarom iemand zich met een club vereenzelvigd. Dus als je aanneemt dat iemand 2000 km verderop zit, dan ben je wel heel voorbarig. De vraag van Unbeliebeble was in feite heel legitiem: Hoe oud ben je eigenlijk?

10 mei 2024 om 13:17

@svoetball dat vind ik een bijzondere vorm van redeneren. Pas als je invloed hebt mag je je identificeren met een club? Hoe weet jij trouwens dat ik niet vaak Real Madrid wedstrijden bijwoon?

Ben je wel supporter van een club als het je niks doet als ze verliezen of winnen? Daar heb je immers ook geen invloed op, toch? Zelfs niet als je elk wedstrijd live bijwoont. Rationeel gezien zou dat jou dus ook koud moeten laten (het winnen of verliezen van de club).

Je komt zo wel op een hellend vlak als we gevoel gaan rationaliseren.

10 mei 2024 om 13:20

@parasiet
Ik bepaal niks voor niemand. Ik snap dat je een club leuk kan vinden, hun manier van spelen graag aanschouwt en ze successen gunt. Maar sommige mensen gaan soms te ver. Ik vind het lachwekkend en soms zelfs zielig hoe sommige fans doen alsof ze een speciale band hebben en 1 zijn met 1 of ander club uit verweggistan die helemaal niks van hun bestaan weet. En dan doen alsof je de spelers en de coach helemaal begrijpt etc. Prima, doe je ding, maar ik mag er om lachen toch? Zelfs mijn vrienden lach ik uit als ze vervolgen woorden als "we" en "ons" gebruiken alsof ze straks zelf op het veld staan en die beker binnen gaan halen lmao.

10 mei 2024 om 13:29

@rm1335 Hij begint over gezond verstand en wilt daarmee mijn intelligentie naar beneden halen. Ik gebruik vervolgens die zelfde gezonde verstand om aan te geven dat zijn hele link met die club en de woorden die hij gebruikt rationeel gezien helemaal nergens op slaan.

10 mei 2024 om 14:59

Maakt er in mijn geval zelfs maar 58 jaar van. Vanaf 1966 , toen ik op tv de winst zag van de 6de Europese beker in Brussel tegen Partizan. En inderdaad spreek ik ook van mijn en ons. Ben trouwens Premium Madridista.

Slim fototje weer haha, dacht even dat het om Kroos ging.

10 mei 2024 om 11:21

De naam sterkhouder wordt op deze manier ook weer van al zn waarde ontdaan. Alles voor de clicks

10 mei 2024 om 11:26

Tchouameni is wel degelijk een sterkhouder, zeker dit seizoen. Met de blessures van onze centrale verdediging heeft Tchouameni menig keer voor ons de kastanjes uit het vuur moeten halen en ook zijn verdiensten als verdedigende middenvelder worden zeer onderschat door de buitenwacht. Het is geen toeval dat hij bij Ancelotti vaker de voorkeur krijgt dan Camavinga. Dat is omdat hij verdedigend staat als een huis.

10 mei 2024 om 11:49

Haha ja ik dacht al, oke wie van de drie.

Iedere keer wanneer Ancelotti Camavinga brengt, is er zo veel meer dreiging. Begrijp mij niet verkeerd, Tchouaméni is geweldig, maar Camavinga die heeft zijn neus écht op het doel gericht.

10 mei 2024 om 11:17

Maar dan sta je verdedigend wel veel zwakker. Niet gek dat Tchou minder zijn neus op doel gericht heeft, dat is ook een pure Cvm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren