Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV ontvangt bakken aan kritiek na compilatie van pijnlijke jeugduitslag: 17-1

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor PSV, dat via X pronkt met een videocompilatie van de 17-1 zege van een jeugdelftal op een veel jonger Feyenoord.

Vrijdagochtend plaatste PSV een volledige videocompilatie van de 17-1 zege van PSV Onder 13-2 op Feyenoord Onder 13-2. Bij de supporters van de Eindhovense koploper zorgde de ruime overwinning voor behoorlijk wat hilariteit. “Was Mario Been er ook?”, reageert X-gebruiker Pedro Guardado. Toch zorgt het bericht van PSV ook voor ophef. Vele X-gebruikers zijn van mening dat de Eindhovenaren de videocompilatie met alle doelpunten niet hadden moeten plaatsen, daar een belangrijke kanttekening ontbreekt.


De ontbrekende kanttekening wordt uiteindelijk geplaatst door de Feyenoord Youth Watcher, een fervent volger van de Rotterdamse talenten. “Het resultaat van een wedstrijd van PSV O13 + twee O14 spelers tegen Feyenoord O12 + twee O11 spelers uitmelken op social media kun je gerust aan PSV overlaten.” Daarbij voegt de Varkenoordfan ook een foto van het wedstrijdformulier.

Wat blijkt? Feyenoord trad inderdaad aan met voornamelijk jongens uit 2012, aangevuld door twee jongens uit 2013. PSV startte daarentegen met jongens uit 2011, terwijl twee basisspelers zelfs in 2010 geboren zijn. De bewuste video, met daarin alle doelpunten, is inmiddels al meer dan 100.000 keer bekeken, waarbij sommigen zich afvragen of het nodig is om te pronken met een vernederende jeugduitslag en beelden daarvan. “Geen idee of het echt nodig is dat je jochies van 12 op deze manier op je social media-account moet gooien. Heb echt te doen met die keeper en z'n schutterende verdediging”, reageert een supporter van Vitesse.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Nou zeg het is wat, PSV die de uitslag van een wedstrijd vermeldt.. Betutteling van de maatschappij dit.

19 april 2024 om 15:10

Aah, kijk een modewoordje. In de categorie 'woke'.

Hoe kan Feyenoord Youthwatch in godsnaam betuttelen? Ze vinden het gewoon niet leuk en spreken zich uit. Betuttelen is voor iemand anders keuzes maken. Dat is hier helemaal niet aan de orde.

Overigens is ook 'bakken met kritiek' compleet overdreven van VZ. Er zijn dus 2 bronnen die kritiek leveren. Een Feyenoord-jeugd twitter account en een random Vitesse supporter.

Stop eens met dit soort dingen uit zn verband trekken VZ.

19 april 2024 om 15:17

Uit de bewoordingen van Feyenoord Youth Watch komt t er wel behoorlijk betuttelend uit. Alsof PSV een misdaad heeft gepleegd. Tuurlijk is het niet leuk voor hem, maar voor de PSV fans wel, en volledig logisch wanneer een dikke uitslag neergezet wordt tegen een concurrent dat je daar een vermelding van maakt op social media.

19 april 2024 om 15:20

Dus een meningsverschil uitspreken is volgens jou betuttelen? Beetje flauw...

Feyenoord Youthwatch doet niets anders dan zich uitspreken dat ie t niet chique vindt. Meer is t niet.

19 april 2024 om 15:21

Als je op X kijkt zie je dat meerdere mensen zich uitspreken. Als we iedere reactie moeten meenemen, komen we echter niet meer toe aan andere artikelen.

19 april 2024 om 15:25

@wesselantestvz

Op X spreken irrelevante figuren zich non-stop uit over van alles en nogwat. Het is van zichzelf 1 grote bak met kritiek, die niet bepaald een spiegel is van de maatschappij. Meer een reflectie van 1 heel boos deeltje van de maatschappij. Het is wat makkelijk scoren om te doen alsof dat een nieuwswaardige bron is.

19 april 2024 om 16:19

Kijk maar uit, ik heb al een aantal keren uitgesproken dat als we de mening van vreemde supporters op X als nieuwsbron gaan gebruiken, je wel echt van alles probeert te doen om een artikel te krijgen.

Maar net als andere media, als je kritiek geeft dan word je bericht vanzelf weg gehaald

19 april 2024 om 16:35

Het is ook niet dat de berichten echt trending zijn. 86 likes en 12 reacties. Er zijn VZ berichten die harder gaan.

19 april 2024 om 16:58

In kader van privacy vind ik die Feyenoord Youth Watcher wel een beetje een sukkel, pontificaal alle namen van de mannekes plaatsen op X en die van hemzelf is "geanonimiseerd".

19 april 2024 om 15:16

Je kan er toch best bij vermelden dat je met een iets ouder elftal aantrad? Als je dat zelf niet vermeld, zullen anderen het wel fijn benoemen.

19 april 2024 om 15:19

Tja, dan moet Feyenoord misschien niet met zo'n elftal aantreden? In de 10-0 van Feyenoord tegen PSV was het team van Feyenoord ook veel jonger dan dat van PSV, op Rob v Dijk na dan.

Niet zo zaniken als je het mij vraagt. Het is ook niet zo dat ze even de keeper van 11 uitlichten alsof hij er niks van kan. Die spits van PSV mag nu sowieso mee discobowlen op het kinderfeestje van het mooiste meisje uit de klas, daar hoor je niemand over!

19 april 2024 om 15:26

De leeftijdscategorieën staan er toch ook gewoon bij. Het lijkt mij niet de taak van de beheerder van de sociale media van PSV om dan nog uit te zoeken of de o13 10, 11 of 12jarige jongetjes inhoudt. Vind het overigens ook raar dat Feyenoord een o13 samenstelt met jongens die veel jonger zijn. Het is toch op geen enkele manier leuk of leerzaam om zo gigantisch af te gaan?

19 april 2024 om 15:29

Hahaha Rob v Dijk. Die tilde de gemiddelde leeftijd wel flink omhoog trouwens

19 april 2024 om 15:48

Je mag toch als tegenpartij vermelden dat de reden van de nederlaag kwam omdat het een jonger elftal aan kwam? Dat die psv ers die overwinning vieren is helemaal prima.

19 april 2024 om 16:01

Als tegenpartij is dat prima maar als PSV zijnde hoef je dat niet te melden. Waarschijnlijk wosten die dat niet eens. Snap de kritiek niet. Alsof PSV zich moet schamen dat ze gewonnen hadden

19 april 2024 om 21:38

Het mag, maar het is uiterst ongebruikelijk, dat ben je toch wel met me eens? Een beetje hetzelfde alsof Feyenoord bij de samenvatting van de 6-0 een berichtje erbij moest plaatsen dat het wel tegen het slechtste Ajax in tijden was en dat Ajax ook wat spelers miste. Is nooit gebeurd, gaat nooit gebeuren.

20 april 2024 om 01:19

Misschien gaat die spits wel liever naar het kinderfeestje van de knapste jongen in de klas?

Uitslag uitmelken van 12 jarige kids is gewoon sneu en wat is het voordeel? In de jeugd gaat het om ontwikkelen. Niet voor niks dat bij steeds meer sporten de stand verdwijnt.

19 april 2024 om 15:51

Betuttelen? Als je er iets over zegt dat je jongetjes van 10 en 11 vernedert op Twitter? Is dit een automatisch gegenereerde reactie ofzo?

Waarom wordt zo'n wedstrijd überhaupt gespeeld?

19 april 2024 om 15:08

Dat vraag ik me ook af als het leeftijdsverschil zo groot is; dat verschil doet zich echt voelen op deze leeftijd.

19 april 2024 om 15:28

Omdat het gewoon twee o13 teams zijn. De echte vraag is waarom laat Feyenoord allemaal jongetjes die te jong zijn meedoen met de o13? Ze zullen niet echt veel hebben geleerd van dit potje, buiten het omgaan met teleurstellingen.

19 april 2024 om 15:40

De onder 13-2 is eigenlijk de onder 12 van Feyenoord, waarmee ze actief zijn in een onder 13 competitie voor meer weerstand (in dit geval aangevuld met onder 11). De onder 13-1 dtaat op dit moment ook gewoon ruim bovenaan de competitie. PSV besluit deze wedstrijd om een of andere reden aan te treden met het eerste elftal van onder 13 en dat ook nog aan te vullen met oudere jongens van de onder 14. Dan krijg je op die leeftijd enorme fysieke verschillen bij een leeftijdsverschil van in sommige gevallen 3 jaar.

19 april 2024 om 15:43

Het is psv's goed recht om de maximum op te zoeken qua leeftijd en zo resultaat te boeken. En we weten over tien of vijftien jaar pas wat de beste methode was, weerstand of resultaat. En anders heb je een mooi verhaal tijdens de pauze in een callcenter of magazijn, die keer dat je met 17-1 van Feyenoord won. Een paar van die spelers staan deze zomer zelfs op het WK 2034 in Iran. 😉

19 april 2024 om 16:08

@baardgrasmus, los van deze pot staat vrijwel ieder jeugdteam van Feyenoord boven de jeugdteams van psv in de verschillende competities en meestal zelfs bovenaan. Ook dat zegt niet veel, het gaat toch om de 3 uitblinkers van een lichting

19 april 2024 om 16:10

Klopt, en volgens mij is het gebruikelijk dat het tweede team altijd uit eerstejaars en vroeger doorgeschoven spelers bestaat.

19 april 2024 om 17:27

Klopt van de 7 teams (onder 13 en hoger) staan 5 teams van Feyenoord op dit moment eerste en ze doen vrijwel allemaal mee om het kampioenschap (alleen onder 14 niet echt). En dat ondanks heel veel spelers die worden doorgeschoven. Dus in dat opzicht gaat het heel goed met de jeugd.

19 april 2024 om 21:42

Dus omdat Feyenoord graag spelers van de onder 12 mee laat doen met de onder 13 zodat ze meer weerstand krijgen is het raar dat PSV daar niet in mee gaat ofzo? PSV zorgt nu juist voor de weerstand waar Feyenoord blijkbaar zo naar op zoek is, maar als dan blijkt dat ze er toch nog niet klaar voor zijn is dat dan weer de schuld van PSV? Ik vind het een raar verhaal. Zolang het o13 is en de spelers van PSV voldoen aan de regels is er toch helemaal niks mis? Alleen lullig voor die jongens van Feyenoord die zeldzaam hard op de broek hebben gekregen, maar dat is niet de schuld van PSV.

19 april 2024 om 22:24

Voor mijn part komt PSV met de onder 18. Ik leg alleen uit hoe het kan dat er zo een groot leeftijdsverschil is.

19 april 2024 om 15:34

Ik denk dat Feyenoord PSV uiterst dankbaar is. Wat hebben doe jongetjes van PSV geleverd van deze wedstrijd weinig tot niets. Wat hebben de jongetjes van Feyenoord geleerd van deze wedstrijd. Een hele hoop. Volgend seizoen kunnen in principe dezelfde jongetjes wederom aantreden bij feyenoord. Dat geldt niet voor PSV. Ik kijk stiekem. Eigenlijk zou je vooruit on ee tijd willen kijken hoe deze wedstrijd tussen de clubs volgend seizoen verloopt. Ajax heeft namelijk ook voor het uitgangspunt ontwikkeling voor uitslag gekozen en schuift spelers ook aan de lopende band door.

19 april 2024 om 16:04

Je leert door weerstand te kunnen bieden. Hier hebben de feyenoorsspelertjes ook niets van geleerd.

Als dit verhaaltje klopt, vind ik het heel kinderachtig, omdat het nog maar jonge jongetjes zijn die van Feyenoord, waarvan de jongsten zelfs net elf jaar.......

19 april 2024 om 15:02

Het is ook wel een beetje sensatiezoekerij dit hoor. Dikke kans dat de admin van dat account niet eens wist dat er zo'n leeftijdsverschil zou zijn. PSV benoemt sowieso wel vaak de uitslagen via Twitter; zeker de opvallende uitslagen. Het is ook niet zo dat ze er een vernederende tekst o.i.d. bij plaatsen toch?

19 april 2024 om 15:06

Dus je mag geen uitslagen meer delen? Vreemd.

19 april 2024 om 15:23

Wie heeft het over mogen? Is Feyenoord Youthwatch je baas? Of de overheid? Ben je afhankelijk van iemand anders' toestemming om een tekst te kunnen plaatsen? Nee toch?

Iemand is het met je oneens. Lekker boeiend. Dat is hoe vrijheid van meningsuiting werkt.

19 april 2024 om 16:08

Uitslag delen of er een hele compilatie van maken. Altijd zo gek dat je sommige moet uitleggen wat dit kan doen met jonge spelertjes van 12 jaar waarbij het voornamelijk gaat om persoonlijke ontwikkeling. Voor mij duidelijk wie de
Verliezer hier is.

PSV gaat niet over de spelers die Feyenoord op stelt. 17-1 tegen een traditionele concurrent mag je natuurlijk gewoon delen.
En je bent wel een enorme kleuter als je één tweetje met een filmpje van 34 seconden gaat betitelen als 'uitmelken'. Diezelfde kleuter plaatst nota bene meer tweets over het onderwerp dan degene die ze verwijten de boel uit te melken.

19 april 2024 om 15:54

Ach psv plaats heel vaak mooie uitslagen van de jeugd. Ook veelal met doelpunten erbij. Ik vind het wel mooi om te zien maar schijnbaar zijn er wat beledigd.

Oei, dit verpest toch wel mijn week. Een ware schande.

Is er al geopperd om ontslagen? Dit kan toch echt niet? Of wel? Ik weet het zelf ook niet meer ondertussen

Zielig van beide kanten.

Feyenoorders en uitslagen in de dubbele cijfers schijnen vaker niet lekker te vallen.

19 april 2024 om 16:09

Achja, Lang vonden we dan weer lekker vallen in de halve finale van de beker.
Vallen en opstaan...zo is het leven.

19 april 2024 om 22:06

Lang viel dan ook niet, maar werd gewoon onderuit geschoffeld. Net als de 013 van Feyenoord overigens.

Het Leuke is dat als Feyenoord Youth Watcher er niet zo diep op in gegaan was,er waarschijnlijk o,o aanacht voor was geweest.

Tja als je het hiervan moet hebben… vooruit dan.. Proficiat! Als je echt nieuwsgierig bent leg de standen van de comptities van de jeugdelftallen van Feyenoord en PSV even naast elkaar. Ik kan hier alleen om lachen

19 april 2024 om 16:26

Vergeet je niet de stand tussen PSV 1 en Feyenoord 1 dan?

19 april 2024 om 17:04

Is psv 1 een jeugdelftal dan?

19 april 2024 om 17:15

Nee maar toch iets waar ik meerwaarde aanhecht dan beide jeugd teams

19 april 2024 om 18:14

Meegenomen.. En nog steeds meer elftallen bovenaan van Feyenoord. Jeugd van PSV hoort bij de subtop.niks meer

Potverdikkie zeg..voetbalzone heeft wat ‘negatiefs ‘ gevonden om over psv te plaatsen..

19 april 2024 om 16:16

Oh, als Willem het maar niet leest, want dan komt er ook nog een column overheen, die dan natuurlijk ook weer breed uitgemeten gaat worden.

OT: PSV O13 verslaat met een monsterscore een ander O13 team, Who cares. Lullig als je zo'n pot gespeeld hebt, maar er zal wel een gedachte achter zitten; iets in de trant van; samen winnen, samen verliezen. Hebben de Feyenoord media ook nog iets op X gepost? Who cares.

1. Kunnen beide clubs niet gewoon de juiste leeftijdscategorie sturen naar de O13 wedstrijd?
2. vanaf welke uitslag is het wel geoorloofd om op social media te plaatsenen
3. wat zou Feijenoord plaatsen als die jonkies wel een acceptabel resultaat hadden behaald tegen hun oudere tegenstanders?

Wat is het toch allemaal belangrijk hè een voetbal uitslag. Jeetje wat een kinderachtig gedoe allemaal. Jeugdopleiding noemen we dat. Maar intussen de uitslag belangrijk vinden ipv de opleiding.

19 april 2024 om 16:26

Volgens mij mag je gewoon 2 dispensatiespelets meenemen. En ja, je kunt je afvragen of je er als club of als admin op deze manier mee moet pochen, omdat er andere jongetjes van 11 jaar misschien mee worden gekwetst, maar het is gewoon een mooie prestatie. Ik zie er niet veel kwaad in.

19 april 2024 om 20:37




Als ik artikel goed begrijp stuurt Feijenoord onder 12 en onder 11 spelers naar een o13 wedstrijd. Lijkt me iig niet zo leuk voor die jongetjes. Niks van geleerd denk ik. Maar goed.

Ik zie er verder ook geen kwaad in, maar ik zie hier professionele clubs, of volgers ervan elkaar allemaal lopen op te jutten met uitslagen en leeftijden



19 april 2024 om 17:58

Op die laatste vraag kan ik heel duidelijk zijn; helemaal niks. Feyenoord plaatst aan het eind van het weekend altijd uitslagen van de jeugd, maar nooit op deze manier met samenvatting en alles eromheen (ondanks enorme uitslagen die wel eens zijn behaald en al helemaal niet bij deze leeftijdsgroep. Bij onder 18 en 21 zie je wel de samenvattingen).

19 april 2024 om 20:38

Dat is dan duidelijk. Psv doet dat wel blijkbaar, ook als de uitslagen wat minder positief uitpakken.

Zo kiest iedereen wat.



Behalve dat je je kunt afvragen inderdaad wat de toegevoegde waarde is om dit te posten ( wat ik bij heel veel post denk overigens ) sturen ze als feyenoord zijnde toch zelf die gasten daar heen? Als je wedstrijd met 0-13 speelt en je neemt zelf jongere spelers mee, dan heb je erna toch niets te zeuren als watcher?

19 april 2024 om 16:58

Maar Feyenoord zelf zeurt ook niet he

19 april 2024 om 17:03

Heb je gelijk in, ik heb het gelijk aangepast zodat het beter past

Fijn weekend!

19 april 2024 om 17:24

Haha heel goed. Fijn weekend!

Is dit AVG technisch toegestaan om zo die jongens hun naam + leeftijd in het openbaar te gooien?

wat ik hier van meekrijg is dat de staf van de Feyenoord jeugd de spelers eigenlijk hard heeft genaaid door ze ver onder de toegestane leeftijd mee te laten doen. misschien bij je eigen club vragen gaan stellen ipv bij de tegenstander die zich gewoon aan de regels houden.

Als ze zelfs medelijden krijgen van supporters van Vitesse, dan is dat toch wel een teken dat je als PSV zijnde de plank mis hebt geslagen. Maar ook lekker dat die Feyenoorder vervolgens ook nog het wedstrijdformulier online zet met naam en toenaam...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren