Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse haalt 24 uur na start crowdfundingsactie volledige streefbedrag op

Laatste update:

De grootschalige crowdfundingsactie van Vitesse blijkt een overdonderend succes. Ruim 24 uur na het startschot is al de magische grens van een miljoen euro bereikt, de totale hoeveelheid van het streefbedrag. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen.

Op donderdagochtend om 10.00 uur lanceerde Vitesse samen met de supportersvereniging de campagne om supporters, zakenrelaties en andere geïnteresseerden de noodlijdende club financieel te steunen.

Donderdag om 13.00 uur slingerden de Arnhemmers de wereld in dat er al 250.000 euro was opgehaald. Rond 16.30 uur was dat bedrag al opgelopen tot 433.000 euro en nu, ruim 24 uur na de start, staat de teller al op een miljoen euro.

Ondertussen heeft ook Coley Parry een financiële duit in het zakje gedaan, alhoewel het de vraag is welk bedrag de Amerikaanse zakenman stortte. Op X complimenteerde Parry de supportersvereniging en deelde hij fotobewijs van zijn donatie.

Doneren kan nog steeds. Er kan gekozen worden tussen vier verschillende pakketten, variërend van 100 tot 10.000 euro, en ook een open donatie, waarbij het bedrag vrij in te vullen valt. Mocht Vitesse het financieel alsnog niet halen, worden alle donaties teruggestort.

Oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Loïs Openda en Remko Pasveer, maar ook Henk ten Cate, Matús Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga, deden al een bedrag in de pot.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

Mijn dochter is Vitesse supporter dus ook maar wat overgemaakt. En dan krijg je een bedankje van de supporters vereniging en John vd Brom 😂

2 mei 2024 om 20:18

Zou Van der Kraan (eigenaar stadion) en de huidige directeur Reijntjes ook wat hebben overgemaakt? als die dat hebben gedaan dan weet je ook hoe groot de kans is dat Vitesse gaat overleven. Wanneer ze er weinig vertrouwen in hebben zullen ze hooguit wat zakgeld gestort hebben voor het beeld......

Het is wel jammer dat een dergelijke toch redelijk grote stad niet echt een voetbalhart heeft. Supporters laten het vaak afweten, stadion ook bij topwedstrijden bijna nooit uitverkocht. Bij uitwedstrijden gaat er een handje vol supporters mee. kijk dan in de regio, hoe krijgt Pec wel veel meer mensen op de been terwijl die stad net zo groot is. die aanhang is veel trouwer en veel massaler. Oke kleiner stadion maar zit altijd vol. Net als de aartsvijand van Pec , Eagles, ook nog een fors kleinere stad.

2 mei 2024 om 20:32

Jij bent af.. je haalt
Michael van der kuit (stadioneigenaar) door de war met Paul van der Kraan (directie consultant) en daarnaast is ad interim directeur Edwin Reijntjes.

2 mei 2024 om 22:06

Wat klets jij nou uit je nek? PEC en GAE hebben een aanzienlijk kleiner stadion. Er zitten er bij Vitesse meer dan dat er überhaupt daar in het stadion kunnen:S Dus waar basseer je je opmerking op? Daarbij is vd Kraan geen eigenaar van het stadion. Dus haal je opmerking maar weer weg.

3 mei 2024 om 12:23

Daarnaast is bij PEC ook echt niet iedere wedstrijd het stadion uitverkocht hoor. Zijn vaak genoeg lege plekken.
Desalniettemin zou ik bij Vitesse inderdaad nog wel een iets grotere achterban verwachten.

3 mei 2024 om 17:44

@XAJAcfa Alsof het bij jullie lekker altijd stijf uitverkocht is, dat lukt niet echt met club die een achterban bestaande uit succes supporters heeft. Komt nog eens bij dat Zwolle niet echt in de regio Arnhem ligt.

3 mei 2024 om 18:03

Nee hoor, PEC is niet zo massaal. Vitesse doet het gewoon prima. Al jaren slecht voetbal en toch redelijk gevuld.

3 mei 2024 om 23:46

@zwollywood achterban die graag op teletekst kijkt waarschijnlijk. In het stadion zitten ze namelijk niet .

3 mei 2024 om 17:22

Goed gedaan wandering. 🤣

En dat is dus wat al die sjeiks, oligarchen en zuurpruimen als Valentijn Driesen nooit zullen begrijpen. Clubliefde boven alles.

2 mei 2024 om 20:43

Doneren de spelers ook? Of weigeren ze salarissen in het kader van clubliefde?

2 mei 2024 om 22:07

@mp13

Spelers hoeven geen clubliefde te hebben.

2 mei 2024 om 22:07

Er zijn vele oud-spelers die doneren. Huidige wellicht ook. Maar jij weet ook wel dat het aantal echte clubspelers bij alle clubs beperkt is tegenwoordig.

2 mei 2024 om 23:58

Zelfs donerende spelers hebben geen clubliefde, hoelang heeft openda nou gespeeld bij vitesse?

3 mei 2024 om 17:31

Denk dat ook niet supporters een duit in het zakje hebben gedaan. Blijft een prachtige club met veel historie

Ik ben sceptisch, hoeveel gaat er de komende 2 maand nog naar spelerssalaris? Mogen zij ook even in de spiegel kijken?

2 mei 2024 om 18:18

Hoezo? Als jouw werkgever in zwaar weer zit, dan neem jij genoeg met de helft? Natuurlijk mogen ze van salaris afzien, maar ze hebben gewoon een contract bij een werkgever.

2 mei 2024 om 18:46

Ik zal het je nog mooier maken, een werkgever van mij had problemen en toen heb ik 2 maanden voor niks gewerkt voor die man. Zorgde er voor dat hij uit de problemen kwam en ik daar uiteindelijk meer voor heb twrig gekregen. Is een keuze die je zelf kan maken natuurlijk alleen als je geeft om je werk(gever) is dat vaak geen moeilijke keus.

2 mei 2024 om 19:05

De helft is overdreven maar ik ken mensen in de bouw die tijdens de crisis gewoon een loonsverlaging accepteerde. Hoefde ook niet hadden gewoon een contract.
Ze werden ook beloond toen het in goede tijden beter ging.

2 mei 2024 om 19:20

Nee maar ik ga niet langs de deuren om indirect donaties voor mijn salaris te vragen…

3 mei 2024 om 12:31

De meeste Nederlanders hebben een groot probleem als ze een maand geen salaris krijgen. Erg nobel van je maar je kan niet bij een ander in de portefeuille kijken.

2 mei 2024 om 18:25

Exact. Prima actie maar laat alle spelers dan minimaal een maand salaris storten. Zitten ze zo op een miljoen. Allen 10% en je zit al in de buurt.
En dan? Vitesse gered? Dan gaan ze neem ik aan een modaal salaris betalen aan de spelers? Het is toch clubliefde!

2 mei 2024 om 19:59

Wat een zure reactie. Clubliefde speelt voor supporters, maar (bijna) alle voetballers zijn broodspelers. En terecht.

2 mei 2024 om 20:58

Clubspelers harken op jaarbasis miljoen bij elkaar maar ze laten de supporters opdraaien voor de financiële problemen, lekker makkelijk!

2 mei 2024 om 22:09

@MP13

Dat klopt, want als deze spelers niet goed genoeg blijken, dan zouden supporters hun zelf nog met de auto bij een andere club afzetten.

Als 'fans' zich daadwerkelijk als supporters zouden gedragen, zouden spelers dit vast sneller doen.

Als ik een prof ben en ik clubliefde moet tonen naar mensen die me verrot schelden bij een verkeerde pass, nee dankje.

3 mei 2024 om 15:30

Je vergeet dat rijke mensen vaak ook een groot huis hebben, dure auto etc etc dus de rekeningen blijven gewoon komen. Daarnaast is het wel een goed idee dat spelers clubs gaan redden die er zelf een zooitje van maken?

Gaat de goede kant op maar had denk ik al meer kunnen zijn persoonlijk wil ik best 10 euro overmaken maar als ik hoor dat het begin bedrag 100 euro is is er geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt en denk dat er met mij veel zo denken. Je heb er ook een mooi spreekwoord van wie het kleine niet eert , is het grote niet weerd

2 mei 2024 om 18:15

Het minimumbedrag is €1. Je kan gewoon kiezen voor een andere bedrag, dan de voorgestelde keuzes. Het staat er letterlijk onder. Heel overzichtelijk ook, dus is niet te missen.

2 mei 2024 om 18:18

Dan heb ik het verkeerd begrepen sorry 🙈 ga het zo gelijk eens uitzoeken en een donatie doen

2 mei 2024 om 18:18

Je kunt gewoon 10 euro overmaken hoor. Voor 100 euro komt je naam op de gele muur

3 mei 2024 om 07:54

in dat geval ga ik voor 99 euro, zou het zonde vinden als de club om zou vallen, maar ik hoef er niet bij genoemd te worden

2 mei 2024 om 18:30

Ik dacht altijd dat het spreekwoord luidde: wie het kleine niet eert, koopt geen pony maar een peerd.

Overigens voor de rest helemaal met je eens; geen haar op m'n hoofd die twijfelt om maar een bedrag over te maken. Jarenlang boven hun stand leven, iets wat andere clubs niet doen, maar als het dan puntje bij paaltje komt het handje ophouden. Mij niet gezien, missen er niks aan en dat zeg ik als Arnhemmer(niet geboren en getogen overigens).

Om er nog wat spreekwoorden in te gooien: lekker op de blaren zitten, boontje komt om zijn loontje en eigen schuld dikke bult. Nog gezegdes die ik vergeten ben? Ik hoor het graag.

2 mei 2024 om 19:08

Zo Gluubster, ik denk dat jij een gezellige en graag geziene gast op feestjes bent zeg! Pfff het is maar goed dat we niet allemaal zo'n gedachtegang hebben.

2 mei 2024 om 19:27

We zitten hier toch niet op een feestje? We hebben het over een mogelijk failliet van een eredivisieclub. Heb je daar nog wat inhoudelijks aan toe te voegen of blijf je het op de man spelen? Iets wat vast wel erg gewaardeerd wordt op feestjes...

2 mei 2024 om 19:52

Wat ik eerlijk gezegd niet begrijp is waarom die nieywe itrim directeuren dan niet ook gelijk zelf geld er in pompen. Kan best begrijpen dat de supporters doneren om hun club te redden. Alle goed recht ook. Alleen hoop ook dat er vannuit vitesse dan word gedaan als ze overeind kunnen blijven. En hoe weet je zeker dat ze uiteindelijk niet weer van die inversteerders inlaten? Ik hoop voor de supporters dat het ze lukt ook al is het maar kkd.

2 mei 2024 om 19:58

"om er nog wat spreekwoorden in te gooien: lekker op de blaren zitten, boontje komt om zijn loontje en eigen schuld dikke bult. Nog gezegdes die ik vergeten ben? Ik hoor het graag."

Ik vind dit geen geval van "eigen schuld". De trouwe supporters en clubmensen zijn de dupe van deze situatie, terwijl de schuldigen allang weer weg zijn bij de club.

2 mei 2024 om 20:24

Spijker op zijn kop Gluubster!

2 mei 2024 om 22:11

Dit weet je toch niet. Ken je hun salarisstrook en weet je wat ze uitgeven?

2 mei 2024 om 23:36

Ja bent dus in ieder geval geen echte Arnhemmer.

3 mei 2024 om 09:02

"dat zeg ik als Arnhemmer(niet geboren en getogen overigens)."

Zoals ook al aangegeven. Sterke conclusie en wederom prettig op de inhoud gereageerd.
Mijn reacties worden voor minder verwijderd. Lang leve de selectieve verontwaardiging van de moderators zullen we maar zeggen.

3 mei 2024 om 16:21

Het grote probleem is dat de eerste dagen hard gaan. Als je dan niet een flink bedrag ophaalt, wordt het al moeilijker.

Ze zijn gaandeweg een hoop geld verloren als het nu een halve Ton bedraagt.

1 miljoen? Veel geld, maar zet het tegenover het tekort van Vitesse en het valt in het niet. Weggegooid geld, doneer het liever aan KWF of een ander goed doel dan is het tenminste geen totale verspilling. Dit komt niet meer goed, Vitesse kan in het lijstje HFC Haarlem, RBC Roosendaal en BV Veendam

2 mei 2024 om 18:16

Om vervolgens zelf met een krom voorbeeld te komen a la KWF. Weet jij hoeveel de CEO's daar verdienen? Dat is pas weggegooid geld..

2 mei 2024 om 18:34

153.000 euro op jaarbasis. Dat is 1/4e~1/5e van het nu in korte tijd opgehaalde bedrag wat in de bodemloze put gestort wordt die Vitesse heet. Alleen verdient die CEO het in een jaar.. hij doet er dan ook een stuk meer nuttige dingen mee/voor dan Vitesse.

Zo krom is dat toch niet?

2 mei 2024 om 19:54

Vind dat eigenlijk best wel krom jaa. Dat geld moet naar de patienten en niet naar een ceo die 150d krijgt op jaarbasis. Vind het eigenlijk nog rond uit schofterig. Je inzetten voor het goede maar wel 150k per jaar moeten hebben. En de mensen die langs de deur mogen zijn vrijwilligers.

2 mei 2024 om 20:41

Ik zou anders ff een beetje onderzoek doen waarom CEO’s van goede doelen een hoog salaris hebben, scheelt weer wat populistisch gezanik

2 mei 2024 om 21:38

@GluubZeer zeker krom. Hoe kan je op iemands emoties spelen om iets te doneren maar vervolgens wel ff voor jezelf 153.000 euro PER DIRECTIELID op te strijken?Vitesse fans krijgen tenminste hun geld nog terug als zij failliet gaan? Hoeveel jaar loopt men bij KWF geld op te strijken terwijl er zat voorbeelden zijn van bstrijding tegen k*** maar niet worden gebruikt? Dus jij vindt 153k GEDONEERD GELD per jaar - per directielid normaal? Het is overigens niet 153K maar 170K per jaar..

2 mei 2024 om 23:08

MP13: onderzoek doen is veel minder leuk dan wat populistische wartaal de wereld insinlingeren, snap dat dan😜.

2 mei 2024 om 23:41

Dom gelul

3 mei 2024 om 09:07

Ha nog zo'n sterk onderbouwde reactie.

Beetje geprikkeld meneer de Egel?

3 mei 2024 om 17:25

Er zit in mijn ogen een behoorlijk verschil tussen Vitesse en die drie clubs, eigenlijk geeft dit bericht al aan dat Vitesse gewoon bestaansrecht heeft. Vitesse heeft gewoon een achterban waarmee ze in de middenmoot van de Eredivisie thuishoren. Op basis van de achterban en de omzet van de club horen ze gewoon mee te doen om de playoffs. Daarmee kun je best een keer degraderen, zie bijvoorbeeld Groningen nu, maar moet je op termijn gewoon een stabiele eredivisie club neer kunnen zetten. Dat was bij Haarlem, RBC en Veendam absoluut niet het geval.


Laat ik vooropstellen dat ik elke voetbalsupporter een club gun uit de eigen regio waar die persoon zich mee kan identificeren. Daarom hoop ik zeker ook voor de Vitesse-supporters dat hun club zal blijven bestaan.

Echter, krijg ik altijd een beetje de kriebels als ik dan lees over dit soort inzamelingsacties. Het is fantastisch dat de supporters, vaak toch mensen met een modaal inkomen, waarvan sommigen de reclamefolders wekelijks uitpluizen en op zoek gaan naar aanbiedingen voor goedkope levensmiddelen, een mooi bedrag ophalen. En dat geld gaat dan (deels) naar een bankzitter van 23 die in een AMG rondrijdt en € 300.000,- per jaar verdient. Of naar een zaakwaarnemer die € 150.000,- meepakt van een transfer. Het voelt een beetje alsof je voor de deur van het Leger des Heils gaat collecteren voor Shell. Water naar de zee dragen in mijn optiek.

2 mei 2024 om 18:22

Idd, begin de inzamelingsactie maar bij de huidige selectie en daarna bij iedereen die voorgaande jaren teveel heeft verdiend met geld dat er niet was.

2 mei 2024 om 18:23

Helemaal met je eens. Al die passanten verdienen bakken met geld bij een voetbalclub. Een paar ongemanierde patsertjes gaan er met je centen vandoor. En die directeuren zijn al helemaal een stelletje patjepeeërs in de voetballerij. Engnekken eerste klas

2 mei 2024 om 18:40

Precies.

Stoor mij ook altijd dat ze bij de clubs vaak zeggen een bedrijf te zijn blabla.
Maar als het slecht gaat ze ineens steun nodig hebben omdat ze een maatschappelijke functie hebben.

Het is gewoon een heel erg ongezonde branche.
Gokken op transfergelden etc.

2 mei 2024 om 19:42

Ze spelen in op het gevoel van de supporters en maken daar gebruik of juist misbruik van. Dit zijn dezelfde supporters en sponsoren die jaarlijks voor inkomsten zorgen middels seizoenskaarten en sponsordeals, maat dit geld werd verkwanseld door passanten.

Het initiatief is mooi (en vanuit het perspectief van een supporter heel begrijpelijk), maar het is eigenlijk te gek voor worden.

2 mei 2024 om 19:47

Helemaal eens maar ja, welkom in de maffe voetbalwereld. Jij en ik dragen net zo hard bij aan het feit dat ze die salarissen kunnen en zelfs moeten betalen om bestaansrecht te hebben. En ja, ik weet dat gezonde bedrijfsvoering een heel ander verhaal is maar die achterlijke salarissen is schrijnend als het zo beroerd met een club gaat

3 mei 2024 om 15:27

Nou ja het is vraag en aanbod, dus als wij met zn allen alle kaartjes, broodtrommeltjes of dekbedovertrekken gaan kopen, heeft de club het geld om het aan bespottelijke salarissen te spenderen. Maar in het geval van Vitesse gaat die ballon niet op. Die spenderen, maar hebben de inkomsten niet. Dat kan natuurlijk niet. Het is geen grondrecht om een voetballer 100.000 per jaar te bieden als je dat niet hebt. Dan moet je, net als zoveel andere clubs in de eredivisie, minder bieden

3 mei 2024 om 18:11

Als je denkt dat bankzetters bij kleinere clubs in de eredivisie 3 ton vangen dan denk ik dat je de salarissen in de eredivisie behoorlijk overschat.

Gemiddeld lag het salaris vorig seizoen op 334.000 euro per jaar. Dat wordt alleen enorm scheef getrokken door de top clubs. Ajax gaf 93 miljoen uit aan salarissen, buiten de top 3 meer dan de rest bij elkaar, terwijl PSV (55 miljoen), en Feyenoord (58 miljoen) samen ook veel meer uitgeven dan de rest bij elkaar.

Alleen AZ en Twente kunnen structureel salarissen betalen die daar boven liggen. De rest van de eredivisie zit gemiddeld (ver) onder die 3 ton. Hooguit een aanvoerder, routinier of veel scorende spits voor wie die bedragen ook op tafel komen, zeker niet voor een jongen die op de bank zit.

Dit is heel moeilijk vind ik altijd, ook bij mijn eigen club NAC is dit aan de orde geweest en zijn we gewend om met niets er iets van te maken...

Clubliefde ja, maar een het is geen amateurvereniging waar het om centen en kwartjes gaat. Spelers verdienen goud geld en dat moet je dan als supporter omhoog houden omdat 'er geen leven is' zonder de club Vitesse. Blijkbaar is er wel een leven zonder de club op deze grootte want het Gelredome zit nooit vol. Het hoeft niet failliet, bij lange na niet, maar kunnen clubs een keer ophouden met voor de zoveelste keer met de pet rond te gaan en dan op te grote voet te leven. Dan hebben ze dat geld, en dan?

2 mei 2024 om 19:06

Dan kunnen/moeten ze opnieuw beginnen. Vitesse is gewoon in zee gegaan met een investeerder. Daar is het mee begonnen. Het had toen moeten kiezen voor een club ala heracles. Was ook prima geweest en dan had/heb je een gezond beleid. Nu tijd om zo'n club te worden

2 mei 2024 om 19:57

Tja makkelijk roepen natuurlijk. Ze waren ohhh zo blij want er zouden miljoenen komen bla bla jaa miljornen in de min zijn er bij gekomen. En nu tijd om zon club als heracles te worden had je eerder moeten doen. Zullen dadelijk als een soort nac worden. En geloof me kan nog wel eens lang gaan duten voordat ze uit de kkd zijn want er is geen geld voor inversteringen. En de selectie is toch grondig aan wat kwaliteit nodig voor de kkd

2 mei 2024 om 20:11

Tuurlijk waren ze/we blij met een investeerder. In die tijd kwamen al die investeerders zonder dat er goede regels waren. Moet dat uitmaken in het proberen om te draaien? Btw bijna de gehele selectie loopt uit zijn contact. Blijven wat jonge jongens over.

2 mei 2024 om 22:14

Zullen we een keer stoppen met het geneuzel over dat het stadion niet vol zit? Gemiddeld 16/17k toeschouwers is gewoon netjes voor een provincieclub.

Echt van de zotte dat het streefbedrag slechts 1/19e is van de totale schuld. Sterk staaltje planning daar in Arnhem

2 mei 2024 om 18:40

Dat snap ik wel. Zo krijg je positief nieuws. Was het doel 19 miljoen euro dan zakt de moed je meteen in de schoenen.

2 mei 2024 om 19:43

Dat snap ik, maar dit is toch gewoon een doekje voor het bloeden? Waar gaan ze de andere 18M vandaan toveren?

3 mei 2024 om 16:25

Da's niet te doen, maar ze moeten iets. Die eerste uren gaan het snelst, aangezien het dan groot nieuws is en de vermogende mensen als eerst wat in de pot doen.

Hoe dan ook heeft Vitesse nog steeds gigantische problemen, zelfs als ze 10 miljoen op zouden halen. Het heeft binnenkort geen bank meer, er zijn nog steeds tekorten, er is geen geld voor spelers en de geldstromen van weleer hangen nog steeds als donkere wolken boven Vitesse.

3 mei 2024 om 17:34

Ze hoeven niet 19 miljoen in 1 keer te betalen.
Daarnaast is dit niet de enige actie die ze ondernemen om die schuld terug te brengen.
14 van de 19 miljoen zit bij Parry die heeft er niets aan om Vitesse failliet te laten gaan. Sowieso zou dan denk ik van wat een curator nog weet op te halen de eerste 2 miljoen naar de fiscus gaan voordat hij aan de beurt komt.
Het is in ieder geval een stap in de goede richting

Heel mooi dat er veel mensen zijn die willen helpen. Maar als ik lees dat ze een tekort / schuld van meer dan 10 miljoen hebben dan vraag ik mij af hoe deze miljoen daarbij helpt.

3 mei 2024 om 08:19

Alles op rood. En dat keer 5 en ze zitten er weer warmpjes bij.

Nu nog 19.5 en de licentie is binnen.....toch.

2 mei 2024 om 19:55

Nou, was het maar zo. Dan moeten ze nog binnen twee weken een plan indienen die geaccepteerd wordt door de KNVB.

Vitesse heeft die 20M nodig om acute schulden af te lossen, anders zullen ze waarschijnlijk door een rechter failliet verklaard worden om aan verplichtingen te kunnen voldoen.

Dit is allemaal een doekje voor het bloeden en een signaal naar de achterban, maar voor Vitesse is het doek al gevallen lijkt mij.

3 mei 2024 om 17:42

Het zijn niet allemaal bedragen die direct betaald moeten worden.

van de 19 miljoen zit 14 miljoen bij Parry die heeft er niets aan wanneer ze failliet verklaard worden.

Van de overige 5 miljoen zit 2 miljoen bij de Fiscus, mits ze met een goed plan komen valt daar wel mee te praten over een uitgestelde betalings regeling.

De overige 3 miljoen zit bij 150 kleine schuld eisers. Dan kom je met een miljoen al een heel eind om die even zoet te houden.

Hoe zit dat met externe geldschieters? Ffp is toch van kracht waardoor je niet zomaar overal geld vandaan kunt halen. Dit is natuurlijk een prachtig initiatief maar als je kijkt hoe snel een miljoen over de balk is gesmeten geeft toch wel te denken hoe zinvol dit is.

2 mei 2024 om 23:10

Denk niet dat Vitesse de komende jaren Europees speelt.

Excuses aan mensen die begaan zijn met die club, maar cru gezegd: dit is uitstel van executie.

Vitesse is toch een beetje het symbool van mismanagement in het Nederlandse voetbal; dan heb ik het niet over de laatste tijd, maar in zekere zin heeft Vitesse organisatorisch nooit kunnen omgaan met de ambities die de club groter hadden moeten maken dan het was. Symbolisch gesproken was het Gelredome altijd te groot, te nieuw en te vooruitstrevend voor de mensen bij die club. Vanaf het moment dat het stadion er was, viel alles een beetje tegen bij Vitesse, althans: als je het vergeleek met de uitgesproken plannen en ambitie.

Eerst moet men onderkennen dat er een puinhoop van is gemaakt en daarna nog structureel werken aan een oplossing (koers bepalen, daarna 10-20 jaar koers houden). Kijk naar AZ, of hoe Twente is heropgebouwd, hoe stabiel Sparta en Go Ahead zijn geworden. Wees niet te trots om voorbeeld te nemen aan de rivaal uit Nijmegen. Want pijnlijk of niet, ze laten zien hoe het wel kan.

Het is zonde, want het is een mooie club, met aparte kleuren en een mooi stadion: het had veel potentie.

Misschien iets voor Red Bull om zich naar binnen te werken bij een volgende voetbalclub?

3 mei 2024 om 08:43

Wat een onzin praat je allemaal. Ik haal er maar 1 ding uit namelijk kijken naar de rivaal uit Nijmegen. Zij hebben het financieel ook moeilijk alleen hebben met Boekhoorn iemand die ook de gaten dicht zoals dat in het verleden ook bij Vitesse gebeurde.

Heb een bedrag gedoneerd voor de supporters.
Heb geen enkele band of binding aan Vitesse, maar clubs kapot zien gaan waar duizenden mensen hun liefde voor hebben mag niet gebeuren.

Er is al zoveel kapot gegaan.
Achilles
Agovv
Rbc
Haarlem
Vlissingen
Veendam

En ga maar door....

Ales wordt opgevuld door Jong ploegen!

Zelfs voor Veendam heb ik een stevige donatie gedaan
Ze waren onze rivalen en er was altijd oorlog tussen ons.
Maar nu is er niks meer...

Stel je voor....
Geen NEC - Vitesse
Geen Heerenveen - Groningen
Geen Cambuur - Heerenveen
Geen Ajax - Feyenoord
Geen PEC - Gae

Dat is toch verschrikkelijk!
Dit soort wedstrijden maakt het voetbal prachtig...

Wie zit er te wachten op Jong Utrecht tegen .....

Elke euro is er 1 voor de clubs.

Zo ook voor MVV gedoneerd!

En dan? Aan een miljoen hebben ze lang niet genoeg toch? Of gaan ze er mee naar het casino om het op een nummertje te zetten?

3 mei 2024 om 17:14

Dat zou wel gaaf zijn zeg.
"Beste supporters, dankzij jullie bijdrage zijn wij geëindigd op een totaal van 1 miljoen aan donaties".
Er is besloten dat wij aankomende Woensdag met een bescheiden delegatie vertrekken richting casino om in 1x alles op nummer 12 te zetten, jullie nummer".
Op Donderdag zullen wij hierover wederom berichten of het gelukt is.

Prachtig voor de club vitesse en al haar supporters dat er zoveel geld binnenkomt.. aan de andere kant natuurlijk van de zotte dat de burger er weer voor zorgen moet dat het wanbeleid over de jaren heen of de hoogmoed hersteld moet worden door die burger..... ik vraag me ook af of de spelers en bestuurders nu zelf in de buidel tasten om een grote bijdrage te doen. Die hebben immers meer om handen dan de gewone werkende man/vrouw... die kunnen nu van grote waarde zijn voor een club..

Leuk dat het nu gelukt is en dan volgende maand weer een donatie actie opzetten zeker. Ben benieuwd of vitesse het gaat redden

Hopelijk is dit voor Vitesse een nieuw begin zonder rare eigenaren. Hoop oprecht dat ze het redden!

Mooie actie, maar je lost alleen wat acute problemen op. Los daarvan kan ik me niet voorstellen dat ze het volledige bedrag wat nodig is om uit de schulden te komen gaan ophalen.

Ik hoop het van harte, vooral voor de supporters. Maar Vitesse heeft structureel haar zaken gewoon niet op orde gehad, constant een te grote broek aangetrokken.

Een lokale groep ondernemers was achteraf een stuk beter geweest, natuurlijk komt t geld dan niet uit de kraan maar je hebt geen schimmige constructies.. Bij NAC hebben ze de avances van City kunnen afslaan en zijn lokale ondernemers er uiteindelijk ingestapt. Sportief nog niet zoals t moet zijn, maar geen financiele malaise.

Vindt het een prima actie om onze club Vitesse te steunen. Heel veel oud coaches en spelers ( zelfs gehuurde spelers zoals openda ,baker , Miazga enz , bero, bony Pasveer hebben inmiddels gendoneerd
Oud coaches ten Cate , Beenhakker ook.geeft aan hoe Vitesse leeft.

Ook de huidige selectie levert salaris in.hoop dat de eigenwijze hr kuyt ( eigenaar stadion ) en Parry ook mee gaan denken. DN moet het goed komen.

Vitesse For Ever.

Fijn voor Arm-hem aan de Rijn, maar hoe zit het met die andere 18 miljoen?! Wat mij betreft is de deadline al verstreken! 25 jaar lekker aanmodderen en geld uitgeven wat er helemaal niet is. Daarnaast hebben ze bewust de boel bedonderd om jarenlang hun boekhouding niet vrij te geven. Er waren altijd wel excuses waardoor het niet kon. Ik heb totaal geen sympathie voor dit soort praktijken. Andere clubs moeten ook aan de regels voldoen. Veendam, AGOVV, RBC en Haarlem zijn voor veel minder op de schop gegaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren