Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid neemt na 12 seizoenen afscheid van icoon met maar liefst 26 prijzen

Laatste update:

Nacho Fernández verlaat Real Madrid, zo maakt de Champions League-winnaar dinsdag wereldkundig. De 34-jarige verdediger staat op het punt om zich te verbinden aan Al-Qadsiah. De Spanjaard gaat zeer snel een tweejarig contract tekenen bij de club uit Saudi Arabië, zo wist onder meer Fabrizio Romano onlangs te melden.

Nacho veroverde in de afgelopen twaalf seizoenen in Madrid maar liefst 26 prijzen, waaronder 6 keer de Champions League, vier kampioenschappen, vijfmaal de wereldbeker voor clubs en twee keer de Copa del Rey. Als aanvoerder nam hij op 1 juni de Champions League-beker in ontvangst, de vijftiende keer dat Real Madrid de beste club in Europa is. Nacho kwam tot het fraaie aantal van 364 wedstrijden voor De Koninklijke.

"Nacho is sinds zijn komst naar de jeugdafdeling van Real Madrid een voorbeeld voor iedereen", prijst voorzitter Florentino Pérez de vertrekkende verdediger. "Iedere supporter houdt van hem en heeft enorme waardering voor wat hij voor de club heeft betekend. Real Madrid zal dan ook altijd zijn thuis zijn."

Nieuw avontuur


Eerder dit seizoen werd bekend dat Nacho Real Madrid achter zich zou laten. De overgebleven vraag was wat zijn nieuwe bestemming zou worden. Een avontuur in Europa zag de Spanjaard niet zitten, want op dat continent wilde hij alleen voor Real Madrid uitkomen.

Nacho werd nadrukkelijk gelinkt aan een avontuur in de Major League Soccer, maar de afgelopen maand werd duidelijk dat Saudi-Arabië zijn meest waarschijnlijke nieuwe bestemming zou worden.

L'Équipe wist eerder deze maand te melden dat Nacho een transfer naar Ittihad Club nadert, waar onder meer zijn ex-ploeggenoot bij Real Madrid Karim Benzema onder contract staat.

Zijn transfer naar Ittihad Club werd echter plots onzeker en daar profiteert Al Qadsiah nu van. Romano wist onlangs al te melden dat Nacho die club serieus overweegt, getuige ook zijn medische keuring.

Al-Qadsiah werd vorig seizoen kampioen op het tweede niveau en komt komend seizoen dus uit in de Saudi Pro League. Onder meer Luciano Vietto staat onder contract bij Al-Qadsiah

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed Nieuws. Bedankt Nacho voor de vele jaren , nu Lucas V nog…..! Snel Leny Yoro halen….

22 juni 2024 om 19:17

Dit spreekt niet bepaald van waardering ondanks de bedankt woorden. Eerder van 'opgeruimd staat netjes!'. Real zou er goed aan doen om Hakimi terug te halen.

22 juni 2024 om 19:25

Real zou zulke goede 'reservespeles' juist eeuwig dankbaar moeten zijn voor hun loyaliteit en de acceptie van hun rol. Wel met je eens wat betreft Yoro hoor..maar misschien moet dat even los staan van dit afscheidsbericht.

22 juni 2024 om 19:35

@diStephano7 Precies, dat is mijn punt. 'Beetje bedankt en nou opzouten!' terwijl deze Nacho veel meer respect verdiend. Hij geeft altijd 100%, zeik niet als ie bankt of op een andere plek moet spelen. Die Yoro is een topper, zeker weten maar langer stilstaan bij Nacho is absoluut verdiend.

22 juni 2024 om 22:01

Je kent de onschatbare waarde van Nacho en vooral Lucas niet buiten het veld? Een grote kracht van dit Real Madrid is dat het een hele hechte groep is. En laat nou net Lucas daar de grootste rol in spelen. Alle spelers, jong, oud, nieuw of oude rot, allemaal lopen weg met Vazquez. En ook met Nacho.

Absolute legende van de club. En toch mooi dat hij als aanvoerder de CL finale mocht spelen en ook nog is omhoog houden. Een mooier einde kan niet. Ook nog is samen met Modric de meest gedecoreerde speler van de club. Helemaal verdient voor hem om deze stap nog te maken om nog veel geld te verdienen op het einde van zijn carriã¨re. Ook is Real al snel aan het handelen om Leny Yoro te halen. Persoonlijk hoef je hem niet te overtuigen want hij wil alleen naar Real ondanks de interesse van veel andere topclubs. Wel een mooie transitie dit want Real heeft een jonge verdediger nodig.

25 juni 2024 om 13:15

Gaat Nacho de boeken in als legende? Natuurlijk een one club player, maar had altijd het idee dat hij nooit bovenaan in de pikorde stond en veel speeltijd kreeg door blessures bij anderen. Wel een absoluut perfecte back-up die nooit klaagde.

Ontzettend jammer dat Nacho niet eerder duidelijkheid gaf, had hem graag, net als Kroos, een groots afscheid zien krijgen. Hoe dan ook is het hem gegund als hij nog even wil gaan cashen. Hopelijk keert ie in de toekomst terug bij de club in een of andere rol.

Rafa Marin verkocht (voor 50%), Nacho weg, dan lijkt het mij dat Yoro zo goed als rond is.

22 juni 2024 om 21:50

Ja, de club mag echt wel iets groots voor Nacho doen.

23 juni 2024 om 00:11

Tja gaat moeilijk nu het seizoen voorbij is. Gaat vast gewoon hetzelfde worden als Ramos, Varane en Casemiro. Gewoon een persconferentie met iedereen erbij en dan een foto met al zijn trofeeën. Hij had het inderdaad zoals Kroos kunnen doen. Dan had die een fantastisch afscheid gehad.

Gracias Nacho! Legend.

Ik hoop dat niet Ancelotti rekent op Alaba centraal komend jaar. Militao moet van ver komen na zijn blessure. Hij zal moeten bewijzen dat hij weer op niveau kan komen.

Ik zou als Real zijnde nu doorpakken op De Ligt. Het is een jonge verdediger met een geweldige mentaliteit die goed bij Real past.

Hoor veel over Yoro - zal ongetwijfeld een goede speler zijn. Real moet wel oppassen dat je de balans niet verliest in de selectie. Het is nu een soort Frans/braziliaanse vriendengroep aan het worden. Ik denk ook dat het qua nationaliteit in balans moet zijn met altijd een paar Spaanse spelers en spelers uit de jeugd. Met het afzwaaien van Nacho, en mogelijk Carvajal en Lucas V binnen 1-2 jaar, zal je toch spelers vanuit de jeugd moeten laten doorstromen. Fran is een uitstekend voorbeeld van een speler die je het vertrouwen moet geven achter Mendy, zodat we daar nog jaren lang plezier van hebben. Een speler als Davies halen zou echt waanzin zijn.

23 juni 2024 om 00:14

Davies gaat waarschijnlijk niet komen dus dan is het mooi dat Fran gewoon blijft. Ook op Rafa Marin hebben we een koopoptie. Dus als die presteert bij Napoli zou het mooi zijn als je zo'n jongen weer terug kan halen. Ben het ermee eens dat er nog steeds jongens van de jeugd bij het eerste moeten zitten. Voor nu is het nog prima met Carvajal, Lucas Vazquez, Joselu en Fran Garcia. Maar op termijn moet er natuurlijk wat komen om de identiteit nog te behouden.

Over De Ligt hoor ik geen geruchten over. Denk dat de club gewoon Yoro gaat halen als centrale verdediger. En dat je het seizoen in gaat met Rudiger, Militao, Alaba en Yoro dus. Ik vind het geen slechte combi hoor. Alleen is het natuurlijk afwachten met Alaba en Militao na die kruisbandblessures.

23 juni 2024 om 12:00

Het zal ongetwijfeld een goede aankoop zijn. Maar naast mijn punt over nationaliteit, zie je ook dat het leiderschap uit de ploeg verdwijnt. Spelers als Kroos en Modric klagen zelden, en doen zelden domme dingen. Ze kunnen een Vini (of iemand anders) erop aanspreken als ze een schwalbe maken of een nutteloze discussie beginnen met de scheids. Dat zijn zo een beetje de laatste 2 denk ik van wie de nieuwe generatie Real spelers dat accepteert, naast misschien Nacho en Carvajal als Real producten.
En hoewel het een enorm getalenteerde lichting is, zie ik nog weinig leiders. Talent zonder goed leiderschap wordt uiteindelijk los zand.
Valverde is geweldig, maar komt vrij bescheiden over. Weet niet of hij de mantel van leiderschap kan oppakken. Bellingham heeft het wel in zich, maar moet zelf nog stappen maken in zijn gedrag en we kunnen niet alle druk op een 20-jarige leggen.

Wellicht maak ik me zorgen om niks, maar ik denk dat Real er echt goed aan doet om de balans (op meerdere vlakken) in de selectie in de gaten te houden.

Meer Champions Leagues dan landstitels, dat zie je uitgezonderd bij Real denk ik nergens.
Altijd een bruikbare stand in geweest waar je echt nauwelijks op achteruit ging wanneer hij speelde.

Nacho had hetzelfde moeten als Kroos. Iedereen had toch al het gevoel dat dit zijn laatste seizoen was. Nu krijg je niet zo mooie afscheid met 80k mensen in het stadion die voor je gaan staan en gaan applaudisseren.

Maar natuurlijk bedankt voor alles Nacho. Een ware legend, kind van de club. Nooit geklaagd over speelminuten, stond er altijd wanneer die nodig was. Linksback, rechtsback, centraal achterin. Hij stond er. Alleen soms zijn kortsluiting met onnodige domme rode kaarten pakken was jammer om te zien. Maar verder mooi dat een kind van de club de club gaat verlaten als aanvoerder met La Liga en de Champions League op zak. Moet natuurlijk een jongesdroom zijn om die 2 prijzen omhoog te tillen als aanvoerder.

Gaat dus puur naar Saudie-Arabie om ff bakken met geld te halen. Ach, prima toch. Adios Nacho!

Gracias Nacho! Een absoluut voorbeeld waar Real Madrid voorstaat. Leiderschap, nooit klagen en altijd staan wanneer die dat moet in de afgelopen decennia. Een mooier afscheid is er niet met het tillen van de 15e CL als aanvoerder!

Gracias por todo capitan. Absolute legende van de club. Ik wens hem al het beste van de wereld in zijn verdere carriere en leven. Hopelijk keert ie in de toekomst in een andere rol terug bij de club.

Frappant wel, dat is nu 4 jaar op rij dat de eerste aanvoerder van Madrid vertrekt. Ramos, Marcelo, Benz en nu Nacho. Volgend jaar Modric? Enige zilveren randje is dat Fede zo wel heel dicht bij de aanvoerdersband komt. Volgens mij volgend seizoen al derde na Modric en Carvajal tenzij ik me vergis. Vazquez wellicht nog voor hem?

25 juni 2024 om 13:41

Ja Vazquez is ook nog voor Fede want hij kwam in 2015/2016 naar Real. Maar goed gaat ook niet lang duren meer natuurlijk. Ga ervanuit dat Vazquez ook alleen komend seizoen voor Real gaat uitkomen omdat die natuurlijk al 33 jaar is.

Was de ideale 12 man, nooit klagen en tevreden met zijn rol. Nét goed genoeg als invaller, en over het algemeen nét niet goed genoeg als langdurig basisspeler. Lekker geld harken nu, zouden we allemaal doen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren