Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mark van Bommel in beeld om trainer te worden bij Italiaanse grootmacht’

Laatste update:

Het heeft er alle schijn van dat AC Milan na het lopende seizoen verder gaat zonder trainer Stefano Pioli. De oefenmeester heeft in Italië een contract tot medio 2025, maar onder meer Fabrizio Romano meldt dat Milan aan het einde van de huidige jaargang afscheid neemt van Pioli. Volgens Tuttosport is een Nederlander in beeld als opvolger.

"Het plan van AC Milan is duidelijk: de verwachting is dat Stefano Pioli aan het einde van het seizoen ontslagen wordt", schrijft Romano op X. "De formele stappen richting een ontslag van de manager worden in de komende weken gezet."

Daarmee komt er een einde aan een dienstverband van bijna vijf seizoenen. Pioli werd in oktober 2019 aangesteld als de vervanger van Marco Giampaolo, die slechts zeven wedstrijden aan het roer stond bij Milan. Daarvoor was clubicoon Gennaro Gattuso de hoofdtrainer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Onder leiding van Pioli sleepte Milan één prijs in de wacht. In het seizoen 2021/22 werden i Rossoneri voor het eerst in elf jaar tijd landskampioen.

De huidige jaargang sluit Milan hoogstwaarschijnlijk af als de nummer twee van de Serie A. Koploper Inter heeft een ruime voorsprong en kan in de komende speelronde het kampioenschap veiligstellen, terwijl nummer drie Juventus een achterstand van vijf punten heeft, ondanks dat het een wedstrijd meer speelde dan Milan.

Opvolger


De geruchtenmolen omtrent de opvolging van Pioli draait reeds op volle toeren. Al langere tijd worden Lille OSC-trainer Paulo Fonseca en de transfervrije Julen Lopetegui aan Milan gelinkt.

Tuttosport voegt daar nu de naam van een Nederlander aan toe. Mark van Bommel, oud-speler van de Milanezen en huidig trainer van Royal Antwerp, zou op de nominatie staan om het stokje van Pioli over te nemen. De voormalig middenvelder heeft in België nog een contract tot medio 2025.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Bommel staat er sinds 2005 natuurlijk al goed op bij AC Milan 😉




De eerste trainer onder wie Milan weer mooie tijden heeft mogen meemaken na de donkere jaren, maar het is wel tijd voor een nieuwe trainer. Ik blijf erbij dat Milan moet proberen Arne Slot te halen

Conte wordt hier niet genoemd, maar die wordt ook in verband gebracht met Milan


20 april 2024 om 10:41

Zou best slim zijn van Milan Slot inderdaad. Met Reijnders die er zit en straks Zirkzee heb je dan een mooie enclave.

v Bommel zou natuurlijk ook kunnen, maar dan wordt het wel meer cattenachio. Het is de vraag wat het meest passend is.

20 april 2024 om 11:13

Denk dat Slot perfect zou passen bij Milan. Jonge spelers, 4-2-3-1, de behoefte bij Milan aan iemand met een duidelijk tactisch plan.

20 april 2024 om 12:43

Maar door die Amerikanen wel altijd met de hand op de knip de transfermarkt op.

Denk dat Slot hierna vooral een financieel daadkrachtige club zoekt aangezien hij zelf ook een flinke vinger in de pap wil mbt transfers. Bij Feyenoord is juist zijn grootste ergernis dat er niet altijd de financiële mogelijkheden zijn die de concurrentie wel heeft, dat zal hij bij zijn volgende club wel anders willen zien.

Verwacht dat Slot met een flinke portemonnee een compleet losgeslagen projectiel gaat zijn trouwens die de ene na de andere speler koopt. Als je ziet dat hij bij Feyenoord het liefste al vier keepers en drie spitsen zou willen vraag ik me af waar hij de grens legt met een blanco cheque in de hand.

20 april 2024 om 12:50

Er zijn wel maar weinig clubs die vrij kunnen uitgeven.

20 april 2024 om 15:37

In Italië niet nee, alleen in Engeland heb je 20 ploegen die veel te besteden hebben

Je wordt als Milan zijnde toch niet echt warm van die namen. Denk dat je Pioli dan niets eens hoeft te ontslaan. Van Bommel doet het nu wel aardig, maar het is de vraag of je direct zo'n stap wilt gaan maken als trainer zijnde. Zou eerder Conte of Thiago Motta gaan als ik Milan was.

In ieder geval lijken er veel trainerswissels te komen. Hoop persoonlijk dat Juve eindigt met Thiago Motta. Zie het met zijn spel wel zitten. Zodat spelers als Vlahovic, Chiesa en Yildiz kunnen etaleren. Als Allegri maar vertrekt dat is het belangrijkste.

20 april 2024 om 09:46

De Rossi heeft toch ook geen ervaring? maar die schakelt wel even Milan uit Europa en speelt veel leuker voetbal dan Mourinho deed bij Roma.
Blindstaren op status van trainers hoeft zeker niet de beste keuze te zijn. Van Bommel weet wel goed jonge spelers te ontwikkelen en wilt aanvallend voetballen. Conte past niet bij de mentaliteit van de spelersgroep van Milan.

Mocht Ten Hag ontslagen worden bij United dan is Milan ook wel een mooie ploeg voor hem, en die Duitser Hansi Flick is natuurlijk ook nog beschikbaar.

20 april 2024 om 09:53

Ik staar mij toch niet blind op status? Draag notabene Thiago Motta voor. Een trainer die nog geen prijzen heeft gehaald en trainer is geweest van laagvliegers en middenmotor.

Maar van Lopetegui en Frosensca ga je niet beter worden want dan kun je net zo goed Pioli behouden.

En voor van Bommel om de stap te maken van Belgische competitie. Bij een club die normaal niet mee doet voor de prijzen. Een stap maken naar een topclub is dan toch wel lastig. Zijn voordeel is wel dat hij Milan al kent. En daar al eens gespeeld heeft. Dus is het niet een onbekende plek waar hij komt.

20 april 2024 om 10:20

Van Bommel speelt geen aanvallend voetbal maar redelijk defensief.
Ondanks dat zou het wel een mooie stap zijn voor hem, heeft nu al wat ervaring en kent de taal en club

Waarom wordt Conte niet genoemd? Je zou toch denken dat hij ook in de running moet zijn voor een baan bij Milan. Wellicht zou het voor hem logischer zijn om af te wachten hoe het seizoen gaat eindigen voor Allegri en Juventus.

20 april 2024 om 09:51

Hij wordt zeker ook genoemd, maar niet door deze bron

20 april 2024 om 10:06

Er gaan wel meer namen rond, echter is Conte zeer duur.

20 april 2024 om 22:39

Zou persoonlijk de voorkeur geven aan Van Bommel, niet geheel in de laatste plaats vanwege zijn achtergrond. Conte is stiekem ook wel weer héél clownesk...

Dit zijn de namen waar ik wel bang voor ben. Van Bommel is ook geen tacticus. Nou net wat Milan nodig heeft om naar het volgende niveau te gaan. Conte,De Zerbi,Gasperini,etc dat zijn de namen die Milan nodig heeft. Of doe eens gek, gooi lijntje naar transfervrije Zinedane of Klopp uit

20 april 2024 om 10:21

Van Bommel geen tacticus? Deze man is juist een tacticus. Je komt daarna met namen als Klopp en Zidane. Deze trainers zijn juist geen tactische trainers. Of was je sarcastisch? Kan me haast niet voorstellen dat je serieus bent

20 april 2024 om 11:41

Klopt dat Zinedane en Klopp dat minder zijn maar zijn tenminste wel grote trainers en Klopp zeer Ervaren; vandaar dat ze apart stonden.

20 april 2024 om 10:44

Conte is een zeer dure optie. Dan moet je namelijk ook je hele selectie omgooien als Milan zijnde. De Zerbi is een interessante, zijn filosofie past een stuk beter bij Milan. Echter zal voor hem een behoorlijke transfersom betaald moeten worden. Zidane of Klopp gaan het niet doen.

Ik zou als ik Milan was eens proberen Thiago Motta te polsen. Zou het als Interisa jammer vinden Motta bij een Milan of Juve te zien. Maar zou een goede keus zijn. Kan hij wellicht direct Zirkzee meenemen.😅

20 april 2024 om 12:47

Ik hoop dat Motta prc hetzelfde gaat doen als Alonso en lekker met Bologna de CL in en naar Inter komt, want zie Inzaghi ook wel na volgend seizoen vertrekken.

20 april 2024 om 17:54

Je noemt daar echt wel 3 totaal verschillende soort trainers op. Ik zou toch voor 1 soort visie gaan. Conte = korte termijn succes. De Zerbi is mooi voetbal met af en toe een pak slaag. Gasperini is een dictator als coach voor een langere termijn maar met ego's kan hij niet mee om.

Nou dan kan je nu geld inzetten wie de derby volgend seizoen weer dik zal winnen.Zonder dollen dan kan je net zo goed Pioli laten zitten, ik hoop alleen niet dat ze voor Motta gaan en dat zelfde geld voor Juve want die zie ik graag als opvolger van Inzaghi als die een X vertrekt bij Inter.Sarri is vrij maar lijkt terug te keren naar Napoli, Conte is een optie en ja de Juve fans vinden wat van hem maar zou Allegri niet weer bij Milan kunnen staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren