Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hedwiges Maduro legt met één heldere reden uit waarom Josip Sutalo beter presteert met Kroatië dan met Ajax

Laatste update:

Hedwiges Maduro vermoedt dat de taalbarrière Josip Sutalo parten speelt bij Ajax. Dat vertelt de aanstaand trainer van Almere City in gesprek met Voetbal International.

"Het zijn heel positieve gasten en leuke jongens", aldus Maduro over Sutalo en zijn land- en teamgenoot bij Ajax, Borna Sosa. Met laatstgenoemde is het makkelijker communiceren, zo legt de voormalig assistent van Ajax uit. De Flankengott spreekt vloeiend Engels, hetgeen Sutalo wat meer moeite mee heeft.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Maar verder zijn het goede, vrolijke jongens die hun best doen op trainingen en nooit klagen", zegt Maduro, die de taalbarrière naar voren schuift als uitleg voor Sutalo's teleurstellende debuutseizoen in Amsterdam.

"Communicatie achterin is superbelangrijk", vertelt de aanstaand hoofdtrainer. "Je moet achterin één taal praten, want voetbal gaat supersnel. Het is natuurlijk niet voor niets dat ze in Kroatië wel goed worden gevonden. Dat zit ‘m vooral in communicatie. Ze hebben alle voorwaarden om goed te kunnen spelen, want het zijn gewoon goede voetballers."

Het verdedigen, het doordekken, het mannetje overgeven. "Dat gaat Sutalo in Kroatië beter af", vindt Maduro. "Qua spel kan hij het wel, maar goede communicatie is het punt waar hij zich op kan ontwikkelen."

Sosa werd voor ruim acht miljoen euro bij VfB Stuttgart losgeweekt, Sutalo, die vrijdag met Kroatië kansloos verloor van een sterk Spanje (3-0), verkaste voor ruim twintig miljoen euro vanuit Zagreb naar Amsterdam. Beide heren liggen tot medio 2028 vast in de hoofdstad.

Maar het is nog maar de vraag of het Kroatische tweetal ook volgend seizoen in Amsterdam speelt, of dat zij volgend seizoen geen tweede kans krijgen onder nieuwe trainer Francesco Farioli. "Dat weet ik niet", antwoordt Maduro als hem gevraagd wordt of het duo volgend jaar de clubkleuren van Ajax verdedigt.

"Dat is iets voor de nieuwe beleidsbepalers. Ik heb ze meegemaakt, ze spelen voor een goed voetballand dat het altijd goed doet op toernooien. Dat zegt voldoende, dat dit geen spelers zijn die het niveau niet aankunnen", besluit hij.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat hij dit uitgerekend na gister zegt, hij was gister weer ouderwets goed, zoals we hem bij Ajax kennen

16 juni 2024 om 11:00

Stapt weer helemaal verkeerd in bij die 1ste goal. Schandalig

16 juni 2024 om 11:09

???. Kan aan mij liggen hoor maar die fout ligt bij de back. Sutalo moet hierdoor een keuze maken en dat was heel goed gezien door de middenvelder van Spanje

16 juni 2024 om 12:25

Ja en hij maakt weer de verkeerde keuze en dat is structureel. Hij moet zijn eigen man blijven volgen of vol instappen. Maar het ging weer half half en dan gaat het mis.

16 juni 2024 om 16:02

Die 2e goal zag dat blokken van hem er ook gewoon erg slecht uit. Maar ja, ligt aan hato volgens de sutalo-fanboys

16 juni 2024 om 11:10

Ik vond hem gisteren echt totaal een andere speler dan we bij Ajax te zien krijgen. Comfortabel aan de bal, strakke inspeelpass, kapt af en toe een mannetje uit. Ook verdedigend geen grote flaters, die goal van Fabian Ruiz kan hij echt helemaal niks aan doen (was vooral heel slecht van Modric) en bij de 1-0 heft zijn collega verdediger buitenspel op.

Bijzonder toch hoe jij en een aantal andere leden elke kans aangrijpen om die jongen in een kwaad daglicht te zetten. Bij Ajax is het af en toe heel slecht, maar gisteren speelde hij gewoon prima, en dat tegen echt niet de minste spelers.

16 juni 2024 om 11:14

Bij de eerste goal was hij toch wel gewoon aan het zwemmen hoor. Verder wel eens dat hij regelmatig veel te hard gezocht wordt door sommige supporters wordt. Maar die 1-0 was gewoon slecht van zijn kant.

16 juni 2024 om 11:20

Was hij aan het zwemmen of stapt hij gewoon voor buitenspel (zoals ze waarschijnlijk getraind hebben) en vergeet de man naast hem om op 1 lijn te blijven? Hij staat ook opeens tegen twee man van Spanje omdat de rechtsback van Kroatie zijn man helemaal kwijt is.

Ik vond het collectief van Kroatie achterin vooral echt dramatisch opgesteld, die goal van Carvajal ook waar hij tussen 4 man de bal vrij in kan tikken 😂

16 juni 2024 om 11:36

Je kan dan beter die andere verdediger noemen, die stond helemaal niemand te dekken.

16 juni 2024 om 11:36

Anderen gaan ook zeker in de fout. Maar zijn stappen daar maakt de erge situatie alleen maar erger. Zal toch ook weer een communicatie dingetje zijn.

16 juni 2024 om 12:02

Tja, ik weet het niet. Je hebt een split second de tijd om een keuze te maken op zo'n moment. Als je ziet dat je opeens twee snelle aanvallers moet oppakken met enorm veel ruimte in je rug en je weet dat de verdediging op 1 lijn speelt...

Dan vind ik het niet zo gek om als oplossing te stappen om allebei de aanvallers buiten spel te zetten. Hij stapt namelijk ook gewoon op tijd, dus is het dan zijn fout of is het de fout van de speler die te ver meeloopt waardoor de buitenspelval niet meer staat?

16 juni 2024 om 12:15

Het probleem is alleen dat hij alleen Morata offside zette door het stappen. Dus hij stapt niet op tijd. De linkse aanvaller (Nico) staat gewoon nog onside op het moment van passen en die pas was ook makkelijk te geven door Ruiz. Uiteindelijk staan ze er slecht voor met 2 tegen 3 bij de eerst fase, maar door zijn stappen wordt dat 1 tegen drie en de man die bij hem stond en waar jij van wegloopt kan eenvoudig scoren. Ook de fout van Pongracic uiteraard, maar om nu daar op je eentje een buitenspelval te willen inzetten (die dan ook nog niet eens volledig gelukt was als Pongracic wel was meegeschoven) is ook niet ideaal gebleken.

16 juni 2024 om 12:17

Indien je het spelletje niet begrijpt, dan zat de fout inderdaad bij hem en niet bij de back. Bij Ajax zat de fout ook vaak niet bij hem maar bij Hato. Alleen dat mag natuurlijk niet worden gezegd. Hiermee zeg ik natuurlijk niet dat hij geen fouten heeft gemaakt, maar grotendeels zat het probleem niet bij hem.

16 juni 2024 om 13:07

@musi26 Wil je alsjeblieft niet zeggen dat Hato verantwoordelijk is voor fouten, wat helemaal niet waar is. Hato is eigen jeugd en moet beschermd worden. Sutalo is degene die alles fout doet de afgelopen twee jaar, sinds het vertrek van Ten Hag. Hato is foutloos bij Kroatië, kan je over Sutalo niet zeggen.

Nu we hebben het gisteren gezien wat het zegt dat ze voor een goed voetballand spelen. Als je concurrenten voor de centrale positie achterin onder andere een Vida van 35 is dan betekent dat vooral dat je niet zoveel concurrentie hebt.

Concurrentie zegt meer dan spelen voor een land dat doet. Een Maxime de Cuyper gaat nu ook basisspeler zijn op het aankomende EK voor België. Betekent ook niet dat hij meteen een wereldspeler is.

Had deze koekenbakker in het afgelopen jaar met minimaal 3 dagen in de week vrije dagen niet even een spoedcursusje kunnen doen? Daarnaast zou je zeggen dat met het afspreken van een paar woorden je dit probleem moet kunnen tackelen toch?

16 juni 2024 om 10:37

Lol inderdaad, paar woorden/begrippen had dit al op kunnen lossen.

Anders had je toch lekker met Sosa-
Medic-Sutalo-? Verdediging gaan spelen. Konden ze in het Kroatisch met elkaar afspraken maken en laten zien hoe goed ze wel niet zijn…

Sarcasme natuurlijk, Sutalo heeft een moeilijk jaar gehad. Dat hij het wel kan heeft hij daarvoor laten zien. Is echt niet alleen aan communicatie te wijten.

16 juni 2024 om 11:00

Inderdaad een week intern bij de nonnen en je kunt je verstaanbaar maken

Tsja, het is dat Hato per se moest spelen, maar anders had je in het begin gewoon Medic en Sutalo samen moeten opstellen.

16 juni 2024 om 12:27

Medic? Die kan helemaal niet verdedigen. Als die was blijven staan was Ajax zeker in het rechterrijtje blijven staan.

Toen Modric naar real ging werd hij na z'n 1e jaar ook miskoop van het seizoen genoemd. En kijk waar hij nu is. Soms hebben spelers gewoon wat langer te tijd nodig om helemaal te aarden. En als je dan in zo'n zooitje bi jAjax terecht komt waar het hele seizoen rommelig is werkt ook niet echt mee. Is niet voor niks dat ook teams als Marseille Fiorentina leverkusen etc geïnteresseerd waren. Sutalo kan echt wel ballen.

16 juni 2024 om 11:17

Modric werd alleen een miskoop genoemd door een Catalaanse krant Sport. Hij was niet op het niveau van 13/14 en later. Maar ook in zijn eerste jaar had Modric een paar goeie momenten hoor. Zeker die goal tegen United in de CL op Old Trafford zag je al de klasse van Modric. Daarna heeft Carlo ervoor gezorgd dat die natuurlijk uitgroeide tot een van de beste middenvelders aller tijden.

16 juni 2024 om 17:38

Ik denk dat zonder Carlo hij, of andere Madrid spelers, ook wel zó goed waren geworden. De spelers maken de trainer, zeer zeker niet andersom.

Ik denk niet dat Sutalo nog wat gaat worden bij Ajax. Het gebrek aan communicatie was ook wel goed te zien bij Sutalo in het veld bij Ajax, maar ik heb ergens ook het idee dat hij gewoon een jongen is die zich compleet afsluit van alles. Een tijdje geleden gingen er verhalen dat Sutalo vooral op zichzelf is en zelfs niet of nauwelijks omgaat met zijn landgenoten Sosa en Medic bij Ajax. Of het waar is, weet niemand natuurlijk. Maar ik heb wel al langer het idee dat hij niet iemand is die veel contact zoekt met medespelers.

Dat hoeft uiteraard ook niet, maar je moet volgens mij toch wel een bepaalde klik hebben. En dat heeft hij volgens mij dus niet. Ook dat hij bepaalde worden niet eens kent, en dat na bijna 1-jaar in Nederland. Dat snap ik niet. Zou hem in de transferperiode proberen te verkopen. Op de een of andere manier heb ik dan wel weer het idee dat hij het in Duitsland of Italië ineens wel goed kan doen, en vooral in Italië heb ik dan het idee dat hij zich daar makkelijker kan aanpassen. Dan misschien een club als Bologna, maar ook Genoa of Torino.

Komop een paar woorden Engels kan je toch wel, hoeft niet vloeiend engels te spreken maar de belangrijkste van je vak moet je weten.
Gisteren weer lekker op hoog niveau aan het ballen, hoop toch echt dat hij vertrekt

De mensen die hem goed vonden gisteren, willen hem goed vinden, zodat er nog wat te verdienen valt aan hem.
Anders is het wel schandalig, dat zo een matige verdediger omhoog wordt gepraat.

Kroatie gisteren 3-0 pakkie gekregen. Dit zegt al genoeg, Spanje was echt niet heel erg veel sterker. Maar wel met eenvoud deze verdediging weggeveegd.

Heb het idee dat Kroatie de poule als nummer 3 door kan komen alleen.

Sutalo moet zo snel mogelijk worden verkocht bij Ajax. Op papier natuurlijk uitstekend, jonge verdediger, basis bij Kroatie. Die krijg je wel verkocht.

Dat het invloed heeft lijkt mij duidelijk. Ook het feit dat hij in een baggerelftal is terechtgekomen zal niet meehelpen.

Maar ondanks dit allemaal mag je toch wel meer verwachten van iemand die voor zoveel geld gehaald is. De beste man is slap in de duels, angstig aan de bal en een dromer. Ik kan zelfs met mijn Ajax bril niet zien wat er zo bijzonder is aan deze speler.

Wat doet Sutalo goed bij Kroatie dan, ze hebben er 3 om de oren gekregen.

Probeert Maduro de fouten nou goed te praten door het te steken op de taalbarrière? Dat had je ook vooraf kunnen bedenken of hem zo snel mogelijk de juiste taal bij te leren.

Daarnaast was hij gisteren ook niet heel best.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren