Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maatsen voltooit tijdens EK met Oranje zijn toptransfer van liefst 45 miljoen euro naar Aston Villa

Laatste update:

Ian Maatsen gaat definitief naar Aston Villa, zo meldt Fabrizio Romano middels een karakteristiek 'here we go'-bericht op X. De linksback, die door Chelsea was verhuurd aan Borussia Dortmund, stapt voor 37,5 miljoen pond, omgerekend zo'n 45 miljoen euro, over naar de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Premier League.

Chelsea heeft toestemming gegeven aan Maatsen om de medische keuring te ondergaan. De Vlaardinger zal dat overigens wel gewoon in Duitsland doen, waar hij met het Nederlands elftal aanwezig is op het EK. Speelminuten zaten er nog niet in voor Maatsen, die met Nathan Aké een geduchte concurrent voor zich heeft.

De transfer van Maatsen naar Villa hangt al even in de lucht. Romano en David Ornstein van The Athletic meldden enkele dagen geleden al dat Chelsea, waar Maatsen momenteel nog tot medio 2026 vastligt, een akkoord had bereikt met Villa.

Villa betaalt omgerekend een kleine 45 miljoen euro om de Oranje-international los te weken. In Birmingham gaat Maatsen Champions League-voetbal spelen. De 22-jarige linkspoot stond afgelopen seizoen nog in de finale van dat toernooi met Borussia Dortmund, dat met 2-0 verloor van Real Madrid.

Dortmund huurde Maatsen afgelopen winter van Chelsea en maakte een dusdanig sterke indruk, dat hij vrijwel direct verzekerd was van een basisplaats bij die Schwarzgelben. Dortmund wilde Maatsen behouden, maar liet de deadline om de koopoptie te lichten lopen

De Duitsers hadden volgens Florian Plettenberg van Sky Sport niet de financiële middelen om die koopoptie te lichten en waren dan dus ook bij voorbaat kansloos om het bod van Villa, dat iets meer bood dan de koopoptie van Dortmund, minimaal te evenaren. Bij Villa lijkt Lucas Digne de voornaamste concurrent voor Maatsen te worden.

Maatsen stond sinds de zomer van 2018 onder contract bij Chelsea, dat hem overnam van PSV. Een echte doorbraak bleef lange tijd uit, maar als huurspeler maakte hij in het seizoen 2022/23 grote indruk bij Burnley, dat mede dankzij de Nederlander kampioen werd in de Championship. Maatsen speelde uiteindelijk zestien duels in de hoofdmacht van Chelsea.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aston Villa en Chelsea. Brothers in crime. Helpen elkaar eventjes met die PSR. Maatsen is natuurlijk geen 45 miljoen waard en die jeugdspeler van Aston villa die naar Chelsea komt is al helemaal geen 20 miljoen waard. De PL moet weer even naar de regels gaan kijken.

22 juni 2024 om 16:49

Waarom is Maatsen geen 45M waard in de huidige markt? Basisspeler bij de CL finalist afgelopen seizoen. Er worden op het moment gekkere bedragen betaald imo.

22 juni 2024 om 17:00

45 miljoen voor een speler die pas een half jaar op het hoogste niveau speelt is veel geld. Daarnaast is het eerder een wingback dan een vleugelverdediger. En bij Aston Villa spelen ze met 4 achterin. En die kerel die naar Chelsea komt is ook geen supertalent ofzo. Zeker geen 20mil waard. Die 2 transfers kun je niet los van elkaar zien.

22 juni 2024 om 17:07

Hele markt en al die eigenaren zijn sowieso shady, helaas nothing new

22 juni 2024 om 17:10

@d.costa9cfc, ja het is veel geld maar dat is normaal in deze tijd. Zo'n Guehi had alleen Championship en die ging ook voor bijna 25 miljoen. Burnley had voor een Maatsen met alleen Championship ervaring ook al meer dan 35 miljoen ervoor over

22 juni 2024 om 17:51

Er wordt ook 60 miljoen betaald voor een speler van Crystal Palace, is natuurlijk ook bizar en laat de huidige markt gewoon goed zien.

23 juni 2024 om 16:53

Dortmund speelde gewoon met 4 verdedigers waarvan hij de linksback was. Weet niet waarom dat bij Villa dan ineens een probleem zou zijn.

23 juni 2024 om 16:54

Dan kijk je nooit Crystal Palace. 60 miljoen voor Olise is een koopje.

23 juni 2024 om 16:59

60 miljoen voor een speler van Crystal Palace is belachelijk en nooit een koopje.

23 juni 2024 om 17:04

Belachelijk is het allerminst, maar een koopje is het inderdaad ook niet. Olise is echt enorm goed als rechtsbuiten en heeft dat laten zien in de Premier League, reken maar dat je dan voor 60 miljoen een transfer gaat maken. Als je ziet wat er voor een Sancho, Antony, Madueke en ga zo maar door wordt betaald is 60 miljoen voor Olise echt niet belachelijk.

23 juni 2024 om 17:04

Als je Olise nooit hebt zien spelen dan is het inderdaad belachelijk en nooit een koopje. Was iedere 80 minuten bij een doelpunt betrokken en voegt buiten dat qua creativiteit ook heel veel toe aan het spel.

23 juni 2024 om 17:05

Waarom maakt de club waar een speler speelt zo veel uit voor het bedrag? Gaat toch om kwaliteit? Zou Bellingham veel goedkoper moeten zijn als hij bij een kleine club zou spelen?

23 juni 2024 om 17:05

De speeltijd op het hoogste niveau is niet meer relevant. Dat was het vroeger wel. Voor een 16 jarige speler is ook 60 miljoen neergeteld.
45 miljoen is helemaal niet meer zo super veel geld en dan is een speler die nog jong is, zich zo heeft ontwikkeld en een prima cv qua clubs heeft geen gek bedrag.

23 juni 2024 om 17:58

60 miljoen voor Olise is echt een koopje

22 juni 2024 om 16:49

TM zet zijn marktwaarde op 40 miljoen. Dan is 45 miljoen toch niet vreemd?

22 juni 2024 om 16:56

Maatsen is een degelijke speler die vooral heel goed was tegen PSG afgelopen jaar maar hij heeft ook zijn slaapmomenten en soms een beetje slap in de duels. Ook mist hij een bepaalde agressie in zijn spel. Hij kan wel doodleuk 45 miljoen kosten maar hij is niet per se beter dan Digne

Welke jeugdspeler gaat er van Aston Villa naar Chelsea?

22 juni 2024 om 17:02

Omari Kellyman.

22 juni 2024 om 17:52

Je gaat toch geen 45 miljoen betalen voor een speler om hem vervolgens op de bank te zetten voor Digne?

Een keuring tijdens het EK? Dat is echt not done. De speler moet met het EK bezig zijn en niet met een medische keuring.

22 juni 2024 om 17:54

Zoveel voeten heeft dat ook weer niet in de aarde hoor.. Er komt gewoon even een dokter langs die wat testjes komt doen op conditioneel en fysiek vlak. Misschien nog even een extra scan bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis en klaar is kees.

22 juni 2024 om 18:13

Volgens mij ging v Hooijdonk ook tijdens Euro 2000 van Vitesse naar Benfica.

23 juni 2024 om 18:15

Chelsea is zijn werkgever. Die gaan niet alles on hold zetten voor zoiets onbelangrijks als een ek.

23 juni 2024 om 18:54

Eens, straks let ie niet op en valt hij van de bank tijdens de wedstrijd.

Vreemd dat dit tijdens het EK moet gebeuren. Bijna net zo vreemd als de beslissing van Chelsea om mee te werken aan een transfer van Maatsen nadat je een coach aangesteld hebt die de linksback zal gaan gebruiken zoals Maatsen top gespeeld heeft bij Dortmund!

23 juni 2024 om 16:50

Zal wel voor 30 juni in de boeken moeten

23 juni 2024 om 16:59

Dat is waarschijnlijk wat er aan de hand is ja. Villa, Chelsea, Newcastle en Everton doen een grote financiële stoelendans in de afgelopen en aankomende week.

23 juni 2024 om 16:51

Wat maakt dat nou uit die gozer zit op de bank

Had hem liever gewoon bij Dortmund gezien. Maar ja die kunnen dat dus niet betalen. Aston Villa is dan alsnog een mooie ploeg omdat ze ook CL spelen aankomend seizoen. Daarnaast is de kans groot dat hij ook gewoon weer basisspeler gaat worden. En dit keer in de Premier League. Benieuwd naar Maatsen onder Emery en kijken of hij die stap straks naar de absolute top kan maken in een paar jaar tijd.

Die is niet met zijn hoofd bij het EK zou ik zeggen.
Lekker naar huis sturen, hadden ze bij Depay en Gini ook moeten doen onder de Boer. Hebben beide geen knikker geraakt destijds, maar wel op de foto met het shirt van je nieuwe club. Hoop dat Koeman hier anders op reageerd.

Die gaat waarschijnlijk heel lekker verdienen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren