Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Is dit de beroerdste strafschop aller tijden? Spits van Osasuna gaat viraal

Laatste update:

Bizarre taferelen maandagavond in de Spaanse LaLiga tijdens het duel tussen Osasuna en Valencia. De bezoekers stonden lange tijd met 0-1 voor, maar leken toch de punten te moeten delen na een strafschop in de laatste minuut, die werd echter ongekend beroerd ingeschoten.

Al na 18 minuten kwam Valencia op voorsprong. André Almeida ontving de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en schoof vervolgens hard en laag raak: 0-1.

Na de treffer van Valencia kreeg Osasuna genoeg kansen op de gelijkmaker, maar de grootste diende zich aan in de blessuretijd van de tweede helft. Ante Budimir werd bij een voorzet van de zijkant geraakt door een tegenstander en ging naar het gras.

Waar de scheidsrechter aanvankelijk geen strafschop wilde geven, werd hij even later door de VAR naar het scherm geroepen. Na het bekijken van de beelden ging de bal alsnog op de stip.

Budimir ging vervolgens zelf achter de bal staan. De Kroaat kon zijn zeventiende treffer van het seizoen maken, maar faalde hopeloos. De spits nam eerst een hupje, maar zag dat de keeper geen kant koos.

Uiteindelijk kwam de bal wel heel dichtbij, waardoor hij hem heel zacht in de handen van de doelman schepte. Budimir kon vervolgens wel door de grond zakken.

Osasuna staat momenteel elfde in LaLiga en hoeft zich ondanks het verlies van maandagavond geen zorgen te maken over degradatie. Door de nederlaag is de zesde plek, die recht geeft op Europees voetbal, ook wel heel ver uit het zicht geraakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt op kortsluiting in zijn hoofd op het laatste moment waardoor hij drie verschillende dingen tegelijk probeert

16 april 2024 om 11:26

Had Cristiano Ronaldo dat tijdens het WK ook niet ooit. Die liep erheen, en wist het niet meer. Deze is trouwens in ieder geval binnen de palen. Ik heb Jaap Stam er ooit eens zien nemen, die bal is nog steeds niet geland.

16 april 2024 om 12:31

@westend
Je weet dat die bal bovenkant lat was?
Dat was een slechte penalty, maar ik heb ze verder naast of over zien schieten.

16 april 2024 om 13:01

Via de lat, maar nog steeds niet geland. Kan toch?

16 april 2024 om 13:15

Onderstaande bericht toevallig uit de (tegenwoordig) veel gequote nieuwssite De Speld Sport

De bal die Jaap Stam in de halve finale van het EK 2000 de ruimte inschoot, stort dinsdag neer op aarde. Dat hebben experts berekend op basis van de snelheid waarmee Stam de bal destijds overschoot.

De experts maken zich zorgen over het stuk ruimteafval, want de pegel van Stam zou zomaar boven land naar beneden kunnen vallen. De Italiaanse keeper Francesco Toldo is voor de zekerheid weer onder de lat gaan staan in de Arena. Hij wil voorkomen dat Nederland alsnog een tweede penalty raak schiet.

Stam zelf gaat er vanuit dat zijn bal in zee zal landen. Hij wijst er daarbij op dat de bal de bovenkant van de lat raakte.

16 april 2024 om 13:36

Zoals ramos haha. De kosten voor iemand zijn voorruit moet nog steeds worden vergoed door zijn penalty

16 april 2024 om 11:55

Ja, volgens mij ziet hij de keeper naar de goede hoek gaan en probeert hij dan te corrigeren

Die van Zaza gaat toch niet snel overtroffen worden denk ik.

16 april 2024 om 11:21

Del Piero in de Peace Cup 2009 tegen Aston Villa is ook wel een pareltje.

16 april 2024 om 11:28

Dat was ook een mooie ja haha.
Maar vind t wel iets anders in een vriendschappelijk duel toch

16 april 2024 om 11:27

Daar moest ik ook gelijk aan denken.
Die aanloop staat nog op me netvlies haha

16 april 2024 om 11:35

Oh god die van Zaza. Werd volgens mij ook nog in 120e minuut ingebracht omdat hij een goeie pingelnemer was. Die kippendans wat een aanloop moest voorstellen achtervolgt me nog steeds.

Eentje die me ook bij blijft is die van ik geloof Robert Pires die samen met Henry de Cruijff variant wilde doen, maar faliekant mislukte omdat hij de bal zachtjes schampte.

16 april 2024 om 11:40

Ik denk dat deze nog wel een stuk erger is. Zaza heeft vooral een stomme aanloop en ramt de bal vervolgens net over. Budimir heeft een stomme aanloop en struikelt ook nog eens over de bal. Dat is een fout dat "kan niet eens meedoen in de negende klasse" spelers zouden maken.

16 april 2024 om 12:26

Nou.. net over.
Ze zijn die bal nog aan het zoeken

16 april 2024 om 12:48

Deze was nog binnen gegaan als die doelman een hoek gekozen had. Die van Zaza nooit.

16 april 2024 om 13:35

Ook al had die keeper een hoek gekozen, deze bal ging zo tergend langzaam dat de keeper de bal nog zou tegenhouden.

18 april 2024 om 18:54

Dan is per definitie elke penalty dat niet op doel is slechter dan deze van Budemir.

@maldini86
Ik zag ook een fancam op Youtube van die Zaza-penalty. Achter het doel. Het scheelde trouwens heel weinig. Ik dacht ook altijd dat Zaza echt flink overschoot, maar dat bleek dus niet zo te zijn.

16 april 2024 om 15:01

Hahaha Zaza. Het grappigste was de penaltynemer erna bij Italië, Graziano Pelle die even een teken deed naar prime Neuer alsof hij hem ging stiften om hem dan in dezelfde hoek te trappen waar Neuer dook. Pure comedy.

😂 foutje bedankt..



Dit soort dingen krijg je tegenwoordig met die rare fratsen.

Ga gewoon staan, neem je aanloop en schiet je penalty binnen.
Als je genoeg vertrouwen in jezelf hebt en je schiet de bal goed, gaat hij er 99 van de 100 keer in.

Tegenwoordig lijkt het belangrijker dat je aanloopt er leuk uitziet, dan hoe goed je penalty word geschoten.

16 april 2024 om 11:37

Eens. Echter is het geen verkeerde tactiek om even te kijken welke hoek de keeper pakt. Dan hoef je de bal niet eens goed in te schieten.

16 april 2024 om 11:43

@strastra,

Dat is waar, maar een beetje spits moet een bal toch onberispelijk kunnen binnenschieten.

Daarbij worden keepers vaak teruggefloten omdat ze te vroeg van de lijn stappen. Van mij mogen ze bij spelers ook vaker terugkijken of er geen achterwaartse beweging in zit, want dat is vaak wel het geval.

16 april 2024 om 11:58

Dus omdat deze nobody van Osasuna zijn aanloop verkeerd inschat, moet iedereen maar een normale aanloop nemen. Typisch nederlands gelul dit, doe normaal, dan ben je al gek genoeg taferelen.

Ik denk dat de profvoetballers die daadwerkelijk op het veld staan beter kunnen inschatten hoe ze een penalty moeten nemen op topniveau dan wij.

16 april 2024 om 11:59

Ik vind nobody een verkeerde term, die neem ik terug.

16 april 2024 om 12:35

@quilllinho,

Is dat ook de reden dat er 15 jaar geleden nog zo'n 85% van de penalty's werden gescoord en nu nog maar zo'n 75% ?

Wow, dit is wel een heel slechte penalty. Nochtans is Budimir echt geen slechte spits, denk dat hij ook samen met Bellingham topscoorder is in La Liga? De zenuwen plus het veranderen van gedachte last minute(mag je nooit doen bij een strafschop) hebben hem genekt.

16 april 2024 om 12:58

Er zijn 2 manieren van penalty's nemen. Hoekie kiezen en gaan. En kijken wat de keeper doet. Hij probeert het laatste. Maar de keeper doet te lang niks haha, dus loopt ie vast.

16 april 2024 om 15:36

@feye_88

Een beetje wat Lewandowski, Hazard(was een pro hierin), Balotelli doen. Vooral Hazard wist de keeper echt altijd de andere hoek in te sturen, vind het wel mooi als je het kan.

Echter vind ik een penalty erin rossen in de hoek met de juiste hoeveelheid kracht nog altijd het mooist. In dat opzicht vind ik CR7 wel één van de allerbeste penaltynemers ooit. Die vond altijd het zijnetje en onhoudbaar voor de keeper.

16 april 2024 om 15:44

CR7 heeft best vaak gemist toch? Hij zit volgens mij op 85% ofzo. Best goed, maar er zijn er een aantal die nooit hebben gemist of bijna nooit.

Tja die had zeker zoveel scenario's in zijn hoofd. En als je veel dingen door elkaar doet krijg je dus dit. Het is goed om te kijken naar de keeper maar in die splitseconde moet je gewoon een beslissing hebben gemaakt. Ook wel bizar dat de keeper al een hoek koos maar dat die bal zo traag gaat dat die het nog kan corrigeren.

Penelatynemers maken het zichzelf tegenwoordig zo vaak moeilijk. Zo lang mogelijk kijken, wachten te de keeper iets doet, schijnbeweging.. En als de keeper dan niet op tijd een hoek kiest raakt deze speler op het laatste moment nog in paniek en slaat hij een fractie van een seconde op tilt. Waarom ligt de focus niet meer op de penalty goed inschieten..

Je zou bijna aan omkoping denken, wat slecht zeg

Je bent een prof en je staat op 11 meter van het doel en je kan vrij inschieten. Ram die bal gewoon man, 9 van de 10 keer scoor je.

Ik vind die rare aanloopjes en hupjes altijd verschrikkelijk om te zien. Doe maar mij gewoon een speler die hem neerlegt, 5 meter naar achter loopt en dan gewoon ineens die bal er in ramt. Al die poespas mogen ze achterwege laten.

16 april 2024 om 12:59

Jorginho had nogal succes met zn hupje. Balotelli scoorde ook altijd omdat hij inhield. Ik heb zelf t liefst op techniek een bal in het hoekje leggen. Dat is bijna altijd buiten bereik van de keeper.

Ben ik de enige die nooit na een penalty om de nek van de keeper zou vliegen zoals die nummer 3 doet? Ben altijd bang dat zo iemand per ongeluk met z'n hand tegen de bal komt in de omhelzing

Echt genieten zulke momenten! Deze moet zeker wel in de top 5 staan, ikzelf zou Jaap Stam ook in het rijtje!

Als je dat wachten en kijken echt heel goed kan, is de pingel overigens wel heel goed hoor.
Landzaat/balotelli/makaay konden dat bv super.

Ik heb twee verrotte knieën en nog nooit op voetbal gezeten, maar dit is er eentje in de categorie: die had ik beter ingeschoten.

Gewoon dom en komt zeker in de buurt van de slechtste penalty. Snap alleen niet waarom je een penalty zo neemt. Als je nu comfortabel voor staat ok maar op 0-1 achter en nog een paar minuten te gaan, moet hij serieus genomen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren