Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Girona heeft grote plannen en breekt transferrecord voor concurrent van Daley Blind

Laatste update:

Girona heeft zijn transferrecord verbroken voor de komst van de 25-jarige centrumverdediger Ladislav Krejci. De Tsjech komt op 1 juli voor 12 miljoen euro over van Sparta Praag.

Krejci kan terugkijken op een uitstekend seizoen bij de Tsjechische topclub. Hij werd kampioen en was als centrale verdediger opvallend productief. In 39 officiële duels noteerde Krejci maar liefst 11 doelpunten en 7 assists.

Bij Girona, dat afgelopen seizoen knap derde eindigde in LaLiga, wordt hij mogelijk een concurrent van Daley Blind. De 34-jarige Oranje-international speelde de vorige jaargang zijn meeste wedstrijden als linker centrale verdediger.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het vorige transferrecord was in handen van Artem Dovbyk, die in de zomer van 2023 voor 7,75 miljoen euro werd overgenomen van SK Dnipro-1. De Oekraïense spits groeide in zijn debuutseizoen uit tot een ware sensatie in LaLiga. Dovbyk kwam tot 24 competitietreffers en werd daarmee topscorer op het hoogste niveau van Spanje.

Ook op het gebied van uitgaande transfers wist Girona deze maand een record te verbreken. Aanvoerder Aleix García maakt op 1 juli voor 18 miljoen euro de overstap naar Bayer Leverkusen. Pedro Porro stond geruime tijd te boek als grootste uitgaande transfer van Girona toen hij in het seizoen 2018/19 voor 12 miljoen euro naar Manchester City vertrok.

Luciano Rodríguez


Na de overeenstemming over de transfer van Krejci is Girona nog niet klaar. De clubleiding hoopt aanvaller Luciano Rodríguez eveneens snel in te lijven. De 20-jarige Uruguyaan was afgelopen winter nog dicht bij een overgang naar Feyenoord, maar gaat een half jaar later hoogstwaarschijnlijk de Champions League in met de ploeg van trainer Míchel.

Journalist César Luis Merlo meldde vorige maand op X dat de Spanjaarden een bod hebben uitgebracht van naar verluidt 13,9 miljoen euro voor zeventig procent van de transferrechten van Rodríguez.

De speler zelf zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt. Het zou gaan om een contract van vijf jaar. Momenteel worden de laatste details tussen de clubs besproken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

12 en 14 miljoen, een schijntje voor de City groep natuurlijk. Benieuwd of ze weer gaan stunten het komende seizoen.

14 juni 2024 om 19:37

ALS het goed is, komt het geld dus niet van de City Group (want dat mag niet). Dergelijke bedragen zijn zeker geen schijntje van een club als Girona, rijke eigenaar of niet; je hebt je gewoon te houden aan de FFP regels van de UEFA en La Liga.

Dit is precies waar die honderden aanklachten tegen City vandaan komen, dit dachten met schimmige constructies toch extra geld in de club te kunnen pompen zonder dat iemand het op zou vallen.

Er hangt overigens veel af van dat proces, indien City niet bestraft wordt is de Premier League geen klote meer aan. Dan kan een Newcastle precies hetzelfde doen, die eigenaren zitten ook niet bepaald krap bij kas.

14 juni 2024 om 19:47

Gelukkig voor Girona zag het rijke Etihad Airways een mooie kans om shirtsponsor te worden bij deze befaamde club. Daar zullen ze ook wat centjes van krijgen.

14 juni 2024 om 19:56

Met je eerste woord van je comment sla je precies de spijker op de kop Le_prof: Als

Je hoeft alleen maar de eigendomsconstructie van Girona te bekijken en dan weet je dat het stinkt.

Er zal vast wel een postbus-bv ergens op Fuerteventura of La Gomera zijn die een grote sponsor is en waarvan het Bestuur bestaat uit de tante van de bakker van de achternicht van sjeik Mansour en de aangetrouwde oudoom van de echtgenoot van de kapster van zijn zus. Dezelfde vliegen, alleen zitten ze op andere poep.

14 juni 2024 om 20:29

Helaas maar waar, vandaar dat de FA City met de grond gelijk moet maken en zo andere voetbalbonden het goede voorbeeld geven.

Die gaan de CL in dus ik begrijp wel waarom ze dat record verbreken. Verwacht zomaar dat ze dit nog 1 a 2 keer gaan verbreken deze zomer, haha.

Een centrale verdediger beoordelen op het aantal doelpunt dat hij maakt. 1 van de meest achterlijke dingen in het moderne voetbal.

14 juni 2024 om 20:31

Nou kan deze krejci ook als cvm uit de voeten, dus wellicht heeft hij daar ook potten gespeeld

Eindelijk. Dat zijn weer normale bedragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren