Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord haalt talentvolle zoon van legendarische spits naar Nederland toe

Laatste update:

Luca Dahl Tomasson speelt de komende twee seizoenen voor Feyenoord, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De zestienjarige middenvelder, zoon van Jon Dahl Tomasson, komt over van Blackburn Rovers. Op Varkenoord sluit Tomasson junior aan bij Feyenoord Onder 17.

Maandag zette Tomasson junior zijn handtekening in de Boardroom van De Kuip. “Feyenoord is voor mij in veel opzichten een speciale club. Als kleine jongen kwam ik regelmatig in De Kuip om naar de wedstrijden van mijn vader te kijken. Dat ik nu in zijn voetsporen kan treden maakt het voor mij extra bijzonder”, laat de tiener weten via de clubwebsite van Feyenoord.

Tomasson junior kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij Feyenoord. “Ik kan niet wachten om zelf ook in het Feyenoord-shirt te spelen en te laten zien wat ik in huis heb.” Voor zijn periode bij Blackburn Rovers was de in Kopenhagen geboren Tomasson actief in de jeugdopleiding van Excelsior.

Met zijn transfer naar Feyenoord gaat Tomasson junior zijn vader achterna. De inmiddels 47-jarige Jon Dahl Tomasson, bondscoach van Zweden, maakte tussen 1998 en 2002 furore bij Feyenoord. Vervolgens keerde Tomasson in 2008 terug, om nog drie jaar actief te zijn bij de Stadionclub.

In totaal speelde Tomasson 206 wedstrijden namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 92 doelpunten en 24 assists. Met de Rotterdammers legde hij beslag op de landstitel (1998/99), Johan Cruijff Schaal (2000) en UEFA Cup (2001/02). Vanwege laatstgenoemde prestatie zal Tomasson voor altijd een clubicoon zijn.

Voetbalzonen


Tomasson junior zal zeker niet de enige ‘zoon van’ zijn in de Feyenoord Academy. Aiden Kuijt, zoon van clubicoon Dirk, maakte in het afgelopen seizoen een hattrick namens de Onder 13 in de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van aartsrivaal Ajax (8-0). Dani Slory (Feyenoord Onder 17) en Jaden Slory (Feyenoord Onder 21) zijn de zoons van voormalig Oranje-international Andwélé.

Shaqueel van Persie (zoon van Robin) speelt inmiddels in Feyenoord Onder 18. In Feyenoord Onder 16 speelt Matthew Amoah junior, zoon van de voormalig cultspits van NAC Breda. Noah Pusic, zoon van voormalig assistent Marino, vertrekt wel uit het beloftenelftal van de Rotterdammers.

Komend seizoen komen er naast Tomasson junior meerdere ‘voetbalzonen’ bij. Jaymin Sarpong, zoon van voormalig Ajacied Jeffrey, sluit aan in Feyenoord Onder 8. Dani Calabro, zoon van voormalig Eredivisie-spits Sandro Calabro, gaat spelen in Feyenoord Onder 11.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die jongen werd geboren in het jaar dat zijn vader terug kwam en toen zijn vader weer wegging en was die 3. Maar toch heeft die wedstrijden gekeken in het stadion. Hij zal er wel bij geweest zijn. Maar echt gekeken heeft die niet.

24 juni 2024 om 20:21

Nou hij zal ook niet de gehele wedstrijd de ogen dicht hebben gehad

24 juni 2024 om 20:50

Het laatste jaar onder contract bij Feyenoord 0 wedstrijden. Dus alleen op 0,1 en 2 jarige kon hij iets van een wedstrijd mee gemaakt hebben. Dat is geen wedstrijden kijken.

Yaell Gravenberch....zoon van

Luca: "Feyenoord is voor mij in veel opzichten een speciale club. Als kleine jongen kwam ik regelmatig in De Kuip om naar de wedstrijden van mijn vader te kijken. knap als je als baby wedstrijden van je vader heeft gezien. In het laatste jaar heeft zijn vader ook bijna niet gespeeld. Hij kan alleen zijn vader op beeld hebben gezien niet live in de Kuip.

24 juni 2024 om 21:01

Hij vertelt toch niet over de warme herinneringen die hij eraan heeft? Hij was er geregeld, zoveel is duidelijk

24 juni 2024 om 21:13

Als kleine jongen kwam ik regelmatig in De Kuip om naar de wedstrijden van mijn vader te kijken. Hij geeft toch gewoon aan daar wedstrijden gekeken te hebben. Toen was die Max 2. Lijkt me heel sterk.

24 juni 2024 om 21:31

Als kleine jongen kreeg ik borstvoeding, ik durf zelfs te zeggen dat dat op regelmatige basis gebeurde.

Heb ik er herinneringen aan? Nee, ik was niet eens 1 jaar oud.

24 juni 2024 om 21:34

Dus bevestig je bij deze toch zelf dat hij toen geen wedstrijden heeft gekeken van zijn vader.

24 juni 2024 om 21:49

Haha pff, waar je je druk om kan blijven maken.

24 juni 2024 om 22:01

Hij ging er heen om de wedstrijd te kijken, dat is het doel als je als toeschouwer naar een stadion gaat. Ook best een logische formulering in contrast met het huidige doel im in dat stadion te spelen. Ik snap niet helemaal waar je bezwaar ligt, nog afgezien van waarom je je daar druk om zou maken.

24 juni 2024 om 22:18

Hahaha wat een discussie, hij heeft dus zeker naar wedstrijden gekeken. Niet gevolgd zoals een volwassene natuurlijk. Hij zal het zich waarschijnlijk herinneren. Herinneringen krijgen meer vorm als er iets is dat de herinnering in leven houdt, zelfs wanneer je nog heel klein was. Daar lijkt dit me een mooi voorbeeld van. Al ben ik het er wel mee eens dat deze woorden een beetje een vertekend beeld geven van de situatie.

Maar leuk om de zoon van Tomasson bij Feyenoord te zien. Wat lijkt ie op z'n vader zeg. Hopelijk breekt ie door en zal ie minstens zo veel als z'n vader betekenen voor Feyenoord!

Zoon van John van Loenhout speelt ook in de Feyenoord jeugd (bij o.a. RBC, RKC, VVV en de Graafschap gespeeld)

24 juni 2024 om 21:22

Haha ja, wat dat betreft ook al aardig wat kinderen van oud-profs in de academy. Een Kuyt, van Persie, Tomasson, Slory (2 zelfs), Amoah, Willems, Gravenberch. Toch altijd wel lachen.

24 juni 2024 om 21:54

Dit is toch het 'probleem' in een notendop? Zoveel kinderen van oud-profs in de opleiding snap ik wel maar vind het toch jammer eigenlijk. Dan zie je Kuyt 2.0 en dan denk je: 'ja, mijn neef/zoon kan ook goed ballen maat die krijgt de kans niet' vanwege 'netwerk'

24 juni 2024 om 23:01

Niemand kan ontkennen dat zij door hun pa (of netwerk) mogelijk 'makkelijker' in een jeugdopleiding komen, maar het is van Bvo's ook geen vriendendienst. De knul (of dochter) moet wel wat kunnen.

Je kan ook stellen dat de kinderen enig talent hebben geërfd. Om op Kuyt door te gaan; hij heeft.4 kinderen, maar 1 speelt er in de BVO.

24 juni 2024 om 22:12

Bij o18 speelt de zoon van Julio Ricardo Cruz...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren