Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona

Laatste update:

FC Barcelona heeft de 35ste speelronde in LaLiga besloten met een overwinning. In eigen huis waren los Azulgrana met 2-0 te sterk voor Real Sociedad. De treffers kwamen op naam van Lamine Yamal en Raphinha. Dankzij de zege nemen de Catalanen (76 punten) de tweede plek over van Girona (75). Real Sociedad bezet de zevende positie in de Spaanse competitie.

Trainer Xavi voerde enkele wijzigingen door in zijn elftal ten opzichte van het verloren duel met Girona (4-2). Rechts in het centrum van de defensie nam Pau Cubarsí de plek in van Ronald Araújo, terwijl Iñigo Martínez linkscentraal stond.

Op het middenveld was Pedri de vervanger van Sergi Roberto. Voorin kwam Raphinha binnen de lijnen ten koste van Fermín López. Bij Real Sociedad gaf Sheraldo Becker invulling aan de spitspositie.

Becker liet zich direct in de vierde minuut zien met een schot net over het doel van FC Barcelona. Een kwartier later kwam de Surinaams international wederom dicht bij een doelpunt, maar ditmaal voorkwam doelman Marc-André ter Stegen een doelpunt.

De bedrijvige Becker zag kort na zijn kans ook een doelpunt afgekeurd worden: hij stond enkele centimeters buitenspel en werd teruggefloten. Pas in de slotfase van de eerste helft begon Barcelona meer de aanval te zoeken.

Het eerste waarschuwingsschot van Raphinha leverde de Catalanen geen doelpunt op, want de Braziliaan raakte de paal. In de veertigste minuut schoot Lamine Yamal wél raak. Het toptalent kreeg op de rand van de zestien een breedtepass van Ilkay Gündogan na een snelle counter en rondde op koelbloedige wijze af: 1-0.

Halverwege de tweede helft kwam Raphinha dicht bij de 2-0, maar doelman Alejandro Remiro plukte het schot op fraaie wijze uit de kruising. De tweede treffer werd uiteindelijk in blessuretijd gevonden. Na het bekijken van de videobeelden kende Guillermo Cuadra een penalty toe aan Barcelona vanwege een handsbal van Álvaro Odriozola. Raphinha maakte vanaf elf meter geen fout: 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Saaie wedstrijd, hoewel wij nog die 2e plek moesten overnemen en Sociedad voor de 6e plek speelt was dit echt een einde seizoenswedstrijd.

Geen tempo, veel balverlies en slordigheden. De spelers zijn mentaal gesloopt, hopen dat dit seizoen snel eindigt.

13 mei 2024 om 23:18

Positiefste voor volgend seizoen is dat de geruchten omtrent Xavi Simons steeds sterker worden. Jammer dat je er maar één seizoen van kan gaan genieten, maar Xavi en Yamal op de flank is op papier hartstikke leuk.

13 mei 2024 om 23:27

Guido Rodriguez geruchten worden ook hardnekkiger. Om van te huilen.

13 mei 2024 om 23:32

Guido Rodriguez is toch al zeker? Meen dat hij al een mondelinge overeenkomst heeft bereikt en dat Xavi hem “goedgekeurd” heeft.

Heerlijke transfer weer. Romeu is een betere voetballer dan Guido, toch kwam Romeu zwaar te kort.

14 mei 2024 om 00:04

@Pedri16

Ik zou het wel tof vinden als Xavi Simons terugkeert hij kent de stad en komt daar uit de opleiding hij kan prima vanaf links starten.

Ik weet nog goed een aantal jaar geleden werd er gezegd dat ie de nieuwe Messi is.

14 mei 2024 om 00:19

@Joga_Bonito10

Guido Rodriguez Is al akkoord met Barca melden vele betrouwbare bronnen.

14 mei 2024 om 00:37

Guido is een betere voetballer en passer dan Romeu. Hij zal binnengehaald worden als goedkope back up speler, is toch prima? Voor de basis staan Zubimendi, Pepelu en Kimmich op het lijstje.

14 mei 2024 om 00:42

@FCBCruijffista

Ik hoop echt dat Kimmich niet komt. zelfs in een dubbele 6 met Frenkie is dat verdedigend veel te kwetsbaar. Geef mij dan maar liever Zubimendi.

14 mei 2024 om 00:50

Guido is absoluut geen betere voetballer en passer dan Romeu. Romeu bezwijkt alleen zwaar onder de druk van Barcelona. Was vorig seizoen hartstikke degelijk bij Girona, beter dan Guido dit seizoen is bij Betis.

14 mei 2024 om 01:05

@messi . Psg en barca liggen elkaar niet goed mbt transfers. Ga er maar vanuit dat psg minimaal 70 miljoen zal vragen. Dat gaat barca nooit betalen voor Simons. Zou idd wel beter voor Simons zijn om terug te keren. Maar psg kennende ..

14 mei 2024 om 01:13

@mcgregor

Barca wilt Xavi Simons ook huren en nog niet definitief overkopen.

Er gaan geruchten dat PSG niet wilt dat Simons naar Barca terugkeert. maar ik las ergens dat in zijn contract staat dat die zelf mag kiezen voor welke club hij mag kiezen als die verhuurd wordt.

Wel heel triest als dat waar dat PSG niet wilt dat Simons terugkeert naar Barca. Dit is ook een van de redenen waarom ik zo’n hekel heb aan die club.

14 mei 2024 om 12:02

@Pedri16

Hopen dat als hij komt zich weer thuis voelt en het jaar erop misschien PSG overtuigt om hem te verkopen? Al zal dat weer heel moeilijk zijn…

14 mei 2024 om 12:05

@FCBCruijfista

Wat mij betreft komt Pepelu. Goedkoper dan Zubimendi, best een aardige voetballer en eens een out of the box transfer. Daar zijn we in de eerste periode onder Laporta terug sterk uit gekomen. Rafael Marquez, Henrik Larsson, Samuel Eto’o, Giuly waren allemaal geen sterren toen ze naar Barcelona kwamen en allemaal waren ze een hit.

14 mei 2024 om 12:07

@messi_123

Ik zie ook niet in waarom PSG Xavi uberhaupt wil verhuren. Tikte nu al bijna dubbele cijfers aan in goals en assists in Duitsland en was bij PSV ook de absolute smaakmaker.

Die kan best Mbappé vervangen op links.

14 mei 2024 om 12:22

@Messi 123: Kimmich is verdedigend echt niet slecht hoor. Ik zei het eerder al: verdedigen hangt grotendeels af van hoe je staat opgesteld (collectief en individueel). Barca speelt een op positiespel gebaseerde speelstijl. Dan is goed verdedigen afhankelijk van goed positiespel. Natuurlijk moet je over een bepaald vermogen hebben om ballen te recupereren, gaten dicht te lopen, maar Kimmich is geen zoutzak he. Hij beschikt over een sterke conditie en een goede tackle, maar de basis begint bij tactiek en het hoofd. Voetbal speel je ook met het verstand, zeker bij Barca.

14 mei 2024 om 12:23

@Pedri16: Guido is tactisch beter en slimmer dan Romeu vind ik. Van wat ik zag van Guido vond ik hem beter dan Romeu, maar we zullen het zien.

14 mei 2024 om 12:47

@fcbinsider, Xavi kopen zal lastig zat worden, zo niet onmogelijk. Een verhuur aan Barcelona zou zeker vanuit PSG-perspectief onlogisch zijn, echter staat in Xavi’s contract blijkbaar dat hij zelf bepaald of hij verhuurd wordt, en zo ja, aan wie.

Ook zou er iets in het contract staan wat ervoor zorgt dat, als Paris hem verkoopt vóór de zomer van 2025, de gehele transfersom naar PSV gaat. Dit om ervoor te zorgen dat Paris Xavi niet terughaalde om snelle winst te maken.

Normaal zijn dit soort contractuele constructies nogal “vreemd” in de voetbalwereld, maar Xavi had ook “vreemde” constructies in het contract met PSV. Hij kwam transfervrij, met een terugkoopoptie voor PSG, waar dan ook weer klaarblijkelijk een directe verhuurclausule in zat zodat hij direct naar Leipzig kon vertrekken.

14 mei 2024 om 15:33

@FCBInsider1899

Ja eens ik denk dat PSG juist nu een wereldtopper wilt hebben vanaf links zoals een Leao van Milan.

Xavi Simons is een topspeler maar nog verre van wereldtop dat zal nog effe duren.

14 mei 2024 om 16:33

Vind je hem er echt ver vanaf zitten? Ik vind dat hij voor iemand van die leeftijd aardig bij in de buurt komt, is Leao significant veel beter dan Simons? Dat betwijfel ik zeer. Zeker in acht nemend dat Xavi 4 jaar jonger is.

Leao is daarentegen veel meer “lui” dan Xavi, die echt een werkpaard is.

Manmanman het was weer niet om aan te gluren. Wat een inspiratieloos baggervoetbal, alweer.

Roque weer 0 speelminuten, ik verwacht er ook geen meer voor hem dit seizoen als je de verhalen in de media mag geloven. Man wat wordt deze club triest geleid zeg. Ga anders 40 miljoen betalen aan een talentje waar je na 3 maanden al op uitgekeken bent. Het geld klotst tenslotte tegen de plinten in Barcelona..

14 mei 2024 om 00:35

Vitor Roque zal allicht verhuurd worden omdat ze zullen proberen om Darwin Nunez aan te trekken. Als hij het op uitleenbasis goed doet, dan zal hij nog steeds een toekomst hebben bij de club.

14 mei 2024 om 00:53

Zijn de Nuñez geruchten betrouwbaar? Zo ja, wat vind je ervan?

Hij heeft absolute pluspunten zoals lengte, kracht, veel snelheid, ongelofelijke inzet en passie. Technisch en qua rust voor het doel is het alleen echt héél erg matig. Vind het daarom best wel een gok.

Meende dat hij moeite had met aarden in Engeland (taalbarriere, andere cultuur), dit zal in Spanje beter gaan vermoed ik. Wat zou zo iemand moeten kosten? Betaalde Liverpool niet 80 miljoen o.i.d voor hem?

14 mei 2024 om 12:15

De geruchten zijn redelijk betrouwbaar. Hij heeft zijn onvrede ook wel kenbaar gemaakt door al zijn Liverpool gerelateerde afbeeldingen te verwijderen uit zijn socials. Daarnaast was hij vorige week gespot in Barcelona met Araujo. Dit betekent natuurlijk nog niets, maar de geruchten zijn zeker ook niet onbetrouwbaar. Er lijkt wel iets te spelen, heeft ook Mendes als zaakwaarnemer.

Als je Nico Williams zou kunnen aantrekken voor de linksbuiten positie, en met Lamine Yamal op rechts, dan zou ik Darwin een zeer geschikte spits vinden in zo'n voorhoede, ook al is hij technisch dan niet zo verfijnd. Zijn eigenschappen die je opsomt zijn net datgene wat nu ontbreekt en broodnodig is: snelheid, diepgang, dynamiek, stootkracht, inzet. Als je hoog druk wil zetten, dan heb je zo'n type nodig (voorheen waren dat Eto'o en Suarez, technisch waren dat ook niet de besten).

Maar...dan moet hij inderdaad wel beter afwerken. Kansen creëert en dwingt hij genoeg af. Hij loopt goed en staat op de juiste plaats. Normaliter beschikt hij ook over het doelpunteninstinct, dat liet hij al zien bij Benfica. Maar bij Liverpool is het er nog niet (helemaal) uitgekomen, maar ik zou er wel vertrouwen in hebben dat hij dat bij Barca terug kan oppikkken.

Kortom, ik zie hem zeker heel graag komen. Maar voor een een juiste prijs dan. Het bedrag dat jij noemt zou ik echt als maximum beschouwen, en dan moet je minstens 70 miljoen vangen voor Raphinha vind ik zelf. Ik zou via Mendes pushen en pogen rond de 60-70 miljoen de deal te beklinken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren