Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois

Laatste update:

Thibaut Courtois zal definitief geen deel uitmaken van de EK-selectie van België. Dat heeft bondscoach Domenico Tedesco bekendgemaakt tegenover Duitse media. De relatie tussen de twee is al langere tijd belabberd en dat is vermoedelijk de voornaamste reden van het thuislaten van Courtois. “Ik wil geen pingpong spelen”, zo luidt de conclusie van de bondscoach.

“We concentreren ons op spelers die in goede vorm zijn”, aldus Tedesco. Courtois kampt al het gehele seizoen met een zware knieblessure en speelde zijn laatste wedstrijd voor zijn club Real Madrid op 4 juni 2023.

“Over dit onderwerp is verder alles al gezegd. Ik wil geen pingpong spelen”, verklaarde de bondscoach van de Rode Duivels, doelend op het voortdurende conflict tussen hem en de 31-jarige doelman.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De relatie tussen Courtois en Tedesco kreeg vorig jaar juni al een flinke knel. In een duel tegen Oostenrijk kreeg niet Courtois, maar Romelu Lukaku de aanvoerdersband van Tedesco. Courtois verliet vervolgens de selectie, waarna Tedesco beweerde dat dit met de aanvoerderssituatie te maken had. Courtois reageerde daarop boos en teleurgesteld en beweerde dat hij te kampen had met een knieblessure.

De problemen tussen de bondscoach en de doelman leken daarna alleen maar groter te worden. De linkspoot gaf op X een like op een tweet van Axel Witsel, die eveneens buiten de Belgische selectie werd gelaten. Vervolgens deed hij daar nog een schepje bovenop.

“Ik heb alles, maar dan ook alles, geprobeerd”, luidde het statement van Tedesco over de situatie met zijn doelman. “De laatste informatie die ik heb is dat hij zich niet comfortabel voelde om het EK te spelen.” Courtois reageerde onder de video met de drie leugenaar-emoji’s, waarmee hij suggereert dat hij van gedachte was veranderd.

Courtois maakte namelijk afgelopen december al duidelijk dat hij niet beschikbaar zou zijn voor het EK komende zomer in Duitsland, omdat hij naar eigen zeggen niet fit genoeg zou zijn. Carlo Ancelotti gaf vorige week aan zijn doelman komend weekend weer beschikbaar te hebben, waarmee een terugkeer onder de lat bij De Koninklijke niet uitgesloten is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk ook beter voor Courtois zodat die komend seizoen goed kan beginnen bij Real Madrid.

Als je meerdere keren bij frictie betrokken bent mag je toch wel een keer naar jezelf gaan kijken als Courtois zijnde. Eerder al die affaire met de vriendin van de Bruyne en nu dit. Keepers blijven vreemde vogels.

30 april 2024 om 18:50

Tussen de twee zaken die je opnoemt zit zowat 12 jaar😂 Had dan op zijn minst zijn kritiek op Wilmots genoemd (al was die gewoon terecht).

30 april 2024 om 19:46

Ook met de gouden bal. Heeft ie van die walgelijke vader. Kwallenfamilie.

1 mei 2024 om 09:57

Wat een reactie zeg.....een beetje niveau a.u.b. of kan je niet inhoudelijk reageren?

30 april 2024 om 20:36

Die affaire met die vriendin had ik ook gedaan. Jij ook.

Geweldige keeper, komt alleen over als een klein mens. Enorm verongelijkt. Het is dat er niemand überhaupt enigszins in de buurt komt, anders zou je hem makkelijk helemaal international af kunnen laten zijn.

Klaar, gewoon duidelijkheid (wir) schaffen. Das mooi. Kleuters horen niet op een veld

30 april 2024 om 18:35

Dat laatste lijkt me leeftijdsdiscriminatie. 😉

Hoe dan ook. België met een fitte Courtois is beter dan België zonder.

Tedesco bezit een kenmerk dat een bondscoach absoluut niet mag bezitten: een enorm ego. Want je hebt maar een beperkt aantal spelers en daar moet je het mee doen. Natuurlijk heeft Courtois ook een enorm ego (en hij lijkt me een vreselijk persoon te zijn), maar die heeft nog niet 1 keer in zijn carrière zichzelf onmogelijk gemaakt bij een coach en is zelf gewoon onderdeel van een team uit de absolute wereldtop. Doen alsof zijn ego dus te groot is om succesvol te zijn, is onzin.

Deze hele kwestie is voor mij persoonlijk eigenlijk gewoon al een reden om Tedesco liefst zo snel mogelijk te zien vertrekken. Courtois heeft zich als een klein kind gedragen, absoluut waar, maar hij is ook gewoon niet correct behandeld voor iemand met zijn staat van dienst (ook in vergelijking met bijvoorbeeld een De Bruyne op het WK in Qatar). Als je als Tedesco dan ook nog eens de media wil bespelen door te laten uitschijnen dat je de pers niet wil bedotten en de waarheid wil spreken, maar dan wel gaat lopen verkondigen dat je er alles aan gedaan hebt terwijl er naar verluidt 0.0 contact geweest is tussen beide partijen dan laat je zien niet geschikt te zijn voor de functie van bondscoach.

30 april 2024 om 23:09

Het is woord tegen woord en Courtois zijn interview vond ik niet coherent. Hij zegt dat het niet over de aanvoerdersband ging, maar dan iets later zegt hij toch dat hij het een gebrek aan respect vond. Als we het dan over woord tegen woord hebben, vind ik Tedesco toch meer oprecht overkomen.

Meerdere spelers hebben in de media al uit dat ze het eens zijn met Tedesco. De sterkste uitspraak was zelfs van Castagne die het raar zou vinden mocht hij terugkomen zonder excuses. Niet toevallig was Castagne 1 van spelers die hij naar het schijnt belachelijk had gemaakt in de kleedkamer.

In zijn interview zaten er wat halve excuses aan de spelersgroep maar ik vond het vooral klinken "zoveel heb ik niet fout gedaan". Het zegt ook alles dat niemand in de spelersgroep zijn kant kiest terwijl hij 12 jaar deel uitmaakte van het team en Tedesco op het moment van het conflict nog maar enkele maanden. Nee ik denk oprecht dat de groep beter af is zonder hem.

Zal best een vervelende man zijn hoor maar natuurlijk met enorme afstand de beste Belgische keeper en moet dus gewoon mee. Daarvoor zijn de ego's in de voetbalwereld uiteraard te groot.

Komt ie wel even 6 maanden te laat mee. Courtois had zelf al lang en breed aangegeven niet mee te gaan vanwege zijn blessure en rustig te willen herstellen.

Tedesco is toch geen professional.
Je laat de beste keeper allertijden gewoon thuis. Als professional stel je toch gewoon je sterkste spelers op om je kansen te vergroten.

Wel grappig dat een wereldkeeper als Courtois als het probleem is en een onbekende coach, die nog niet een duidelijke staat van dienst heeft, met zulk gedrag weg komt. Natuurlijk heeft Courtois een ego maar hij is een van de beste keepers in de wereld. Ik maak me meer zorgen om de coach die onterecht zo'n ego heeft.

Goeie keeper, maar het is een enorme eikel die je beter niet in je selectie kunt hebben.

Die Duitser is tactisch beter dan Wilmots en Martinez maar voor de rest is hij veel minder.

Een marge coach die zijn job enkel heeft gekregen op basis van zijn matige looneisen gaat volop in tegen één van de beste doelmannen in de wereld.....dit is enkel een ego situatie die voor Tedesco mis ging lopen en daarom de pers inlichtte over privé/ kleedkamer gesprekken met Courtois....dat feit op zich is not done en geeft het niveau van Tedesco goed weer ......te weinig om op dat level mee te doen !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren