Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen

Laatste update:

Het zijn hectische tijden voor Marijn Beuker en Kelvin de Lang. De directeur voetbal en de hoofdscout/waarnemend technisch manager van Ajax stapten in tijden van bestuurlijke én sportieve crisis in, en zagen bovendien hun gewaardeerde collega Alex Kroes wegvallen met een schorsing. Toch weet het duo zich aan positieve punten vast te klampen. "We hebben best een aardig geraamte staan", aldus Beuker in gesprek met De Telegraaf.

Door de schorsing van Kroes – de algemeen directeur werd gestraft voor een bedenkelijke aandelenaankoop – komt het vormgeven van 'het nieuwe Ajax' vooral voor de rekening van Beuker en De Lang. Het duo ziet de basis echter al in Amsterdam rondlopen.

"Met Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey heb je echt wel een aardig blok staan", zegt Beuker. "Er moet stabiliteit in de groep komen en dan ga je niet opnieuw twaalf spelers halen."

Met dat laatste verwijst de directeur voetbal naar afgelopen transferzomer. Daarin strooide de inmiddels ontslagen Sven Mislintat met miljoenen, wat zich echter maar weinig uitbetaalde.

Van alle aankopen komt alleen Ramaj écht uit de verf. Inmiddels behoort de Duitser tot 'het geraamte' waar Ajax graag op wil voortborduren.

Beuker zegt met het voltallige geraamte te hebben gezeten en de wens hen te laten blijven te hebben uitgesproken. De Lang heeft daar nog het zijne aan toe te voegen.

"Hato, Brobbey en Taylor zijn ook nog jongens uit de eigen opleiding. Wat ons betreft is een vertrek in principe onbespreekbaar", aldus de hoofdscout en tijdelijk technisch manager.

'In ieder geval strijden om een plek in de Champions League'

Beuker en De Lang erkennen dat er nog veel te doen is om Ajax weer om de landstitel te kunnen laten strijden. Laatstgenoemde houdt in ieder geval een slag om de arm.

"Ik vind dat we als Ajax zijnde elk seizoen voor de bovenste plaats moeten gaan. Als dat te vroeg komt voor komend jaar dan moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we strijden om een plek in de Champions League", aldus De Lang.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat record aankoop en aanvoerder Bergwijn niet genoemd wordt hierin. Zag onlangs nog zijn twee goals tegen Leicester in de blessuretijd. Toen zag hij er zeker 10 kg lichter uit. Grootste miskoop ooit

25 april 2024 om 08:30

Mwah, wel als je zijn prijskaartje meerekent 25 mil voor eigenlijk helemaal niets. Triestig.Edit; lees net 31 mil. Absurd.

25 april 2024 om 09:51

Ja een waanzinnig bedrag. Ik weet nog wel dat Haller voor 22 miljoen kwam en daar was zo enorm veel kritiek om terwijl hij topscorer werd in de groepsfase CL. Nou deze knakker levert nog niet een fractie van Haller en is nog bijna 10 miljoen duurder. Daarnaast is Haller nog verkocht voor 31 miljoen, daar waar Bergwijn zijn waarde nu toch niet meer is dan een miljoen of 8.

25 april 2024 om 09:56

Verschil met Haller en Bergwijn was ook nog karakter en type speler. Haller speelt in dienst van het elftal, bij Utrecht en West Ham (toch?) ook. Nooit van die vedette allures. Bergwijn daarentegen….

25 april 2024 om 08:35

Maar wel Taylor. Onbegrijpelijk

25 april 2024 om 09:05

@bongiorno,

Tsja, Taylor is geen Iniesta. Maar Bergwijn levert nog niet de helft aan inzet die Taylor de laatste tijd wel vaker toont.

En na de afgelopen 2 jaar kijk ik liever naar een Ajax met matige spelers maar 2 keer zo veel inzet, dan volgevreten "vedettes" als Bergwijn. Ik hoop dat de nieuwe coach niet een bezem maar een bulldozer met zich mee neemt. Brobbey is eigenlijk de enige speler waar ik nog wel enthousiast van werd, maar die is ook meer geblesseerd dan dat hij kan spelen.

25 april 2024 om 10:51

Taylor werkt de laatste paar wedstrijden wel hard, maar meeste wedstrijden heeft hij verstoppertje gespeeld. Zijn inzet is idd wel beter dan een Bergwijn.

Maar dat neemt niet weg dat, wat Bongornio zegt, het (heel) vreemd is dat het als een van de steunpilaren gezien wordt. Want ondanks zijn inzet de laatste tijd, is het overduidelijk dat hij het niveau niet aankan, en als je hem al wil behouden, hij puur in dienst zou moeten spelen van betere spelers om hem heen.

25 april 2024 om 11:58

Taylor werkt hard... ? Aanvallend wilt hij zich nog er mee bemoeien ja. verdedigend is het drama. Sjokt wat terug. laat vaak zijn mannetje lopen zodat de verdediging ( die al moeite hebben met hun eigen man ) zijn poppetje erbij krijgt. En als hij ingrijpt is het ook alles behalve overtuigend.

25 april 2024 om 12:06

Hij draait soms leuk weg, maar er is eigenlijk nooit een eindproduct en inmiddels staat ie er als buitenste middenvelder. Een soort trage wingback. Ik weet niet wie hij heeft omgekocht. Lijkt wel alsof ie koste wat het kost basis moet staan.

25 april 2024 om 08:41

Dat filmpje zag ik ook toevallig ja, hij zag er idd beter uit

25 april 2024 om 08:46

Bij Bergwijn heb ik altijd de indruk dat dat hele voetbal hem geen reet interesseert maar omdat hij toevallig veel talent heeft en bizar veel geld er mee verdient het maar blijft doen.

25 april 2024 om 09:09

100% eens. Ik hoor uit mijn eigen kring weleens de namen van Bassey, Marin, Cvitanisch en Kinkladze. Maar in verhouding wat Bergwijn heeft gekost en geleverd is hij veruit de grootste miskoop in mijn ogen.

25 april 2024 om 14:25

Ik denk dat ze hem ook niet noemen omdat ze hopen hem nog voor een flink bedrag te kunnen verkopen om elders de selectie te versterken, en ze hebben in principe nog 3 linksbuitens. Dat je van de groep Bergwijn, Godts, Forbs, en eventueel van Axel dongen er een of twee laat vertrekken is niet gek, zo lang ze maar niet met alleen die laatste 2 achter blijven.

Ligt het of mij of komt het geheel ontzettend slap en niet ambitiues over? Je hebt voorzichtigheid en te hoog van de toren blazen. Je bent nog steeds de grootste en financieel sterkste club van Nederland

25 april 2024 om 08:19

Het komt niet heel ambitieus over, maar in een situatie als deze moet je ook gewoon realistisch blijven. Het gros van de selectie is gewoon beneden niveau en zal langzaamaan weggefilterd moeten worden en aangevuld moeten worden met spelers met potentie of die wel in het profiel passen. Dat doe je niet snel in een seizoen tijd.

25 april 2024 om 08:20

Dit kun je toch nooit goed doen? We staan momenteel vijfde, hebben na 31 wedstrijden directe plaatsing voor Europees voetbal niet meer in eigen hand, verliezen met 6-0 van Feyenoord, winnen deze competitie twee keer niet van Excelsior, verliezen in de beker van amateurs, etc, etc.

Zeggen ze dit hebben ze geen ambities, zeggen ze iets anders zijn ze dom, totaal niet serieus te nemen en arrogant.

Ik ben allang blij dat er jongens met een goed verhaal opstaan en een visie willen uitdragen. Plaats drie is mijns inziens ook het doel volgend jaar.

25 april 2024 om 08:26

Plek 3 als doel? Er zullen bij Feyenoord en PSV flink mutaties komen. Elk jaar liggen de krachtverhoudingen anders binnen de eredivisie. Zo negatief is het niet als het nu lijkt. Een goede trainer aanstellen lijkt me het eerste vereiste. Veel Ajaxieden hebben nog weinig met dit bijltje gehakt geloof ik. Volgend jaar kun je gewoon zomaar weer kampioen worden.

25 april 2024 om 08:29

Dit is gewoon verwachtingsmanagement van uit hun. Ze zullen heus wel kansen zien, maar niet te hoog van de toren blazen. Intern alles op orde krijgen, selectie goed inrichten is belangrijker. Dan zie je in september wel hoe het ervoor staat en kan je dan doelstellingen gaan bijschaven.

25 april 2024 om 08:30

Je kunt ook top 3 als doel hebben en toch kampioen worden? Het is niet zo dat je niet hoger mag eindigen als je doel.

25 april 2024 om 08:44

Ik zie de mutaties bij de andere ploegen ook wel. Ik geloof daarnaast ook nooit dat een ploeg voor jaren en jaren kan domineren en het Bayern van Nederland kan worden, dat kan in de eredivisie niet.

Maar na dit jaar past bescheidenheid. En dan ben ik allang blij als ik een Ajax zie met kleur op de wangen volgend seizoen. Dan kun je 25 wedstrijden altijd nog voor meer dan plaats drie gaan als de ranglijst dat toestaat.

25 april 2024 om 10:07

Zo’n seizoen als dit geeft ervaring. Het kan alleen maar beter gaan, met een trainer die er een eenheid van kan maken en een manier van spelen speelt die voor iedereen goed zichtbaar is. Alleen ik zou Bergwijn bonjouren. Berghuis de keus geven, je speelt in dienst van Brobbey vanaf rechts anders gunnen we je een buitenlands avontuur. Henderson is dan wellicht wat fitter en bepalender en met Taylor als box to box. Hato is dan ook weer ouder, hoog gepiekt als talent en laag gepiekt wat talenten vaak hebben. Die herpakt zich wel! Prima as!

25 april 2024 om 10:57

@batouwe, klopt zeker maar kan je van je topper 60% bewaren dan is het mits er spelers zijn die snel kunnen instromen wat mogelijk. Goede aankopen en jeugd die in een herkenbaar systeem kunnen instappen. Dat zag je ook ba de verloren finale van Man U. Toen is die opwaartse lijn gekomen en heeft best even geduurd.

25 april 2024 om 11:09

@tinus88 ik snap je punt wel. Wellicht hadden deze 2 beter kunnen antwoorden. Dat voor volgend seizoen nog veel moet gebeuren en we nu nog niet direct doelstellingen gaan neerleggen doordat er zoveel nog onzeker is. Tenminste daar had ik dan voor gekozen

25 april 2024 om 08:21

Als het aan jou ligt, ligt het ook aan mij.

Geraamte is as van het elftal. Ramaj zit nog wel potentie in. Dan hebben ze het over Hato, groot talent wat heel veel fouten maakt. Maar die staat niet in de as van het elftal. Zeker niet als je een betere (verder in ontwikkeling) Kaplan in de selectie hebt. Dan is Kaplan je geraamte en Hato je linksback. Taylor is mijn inziens niet goed genoeg. Gravenberg kreeg laatste half jaar al bakken kritiek en die heeft vele male meer talent en potentie. Brobbey is dit seizoen je man, het voorbeeld van hard werken in de zomer na een matig seizoen. Dit is de aanvoerder van het nieuwe Ajax.

25 april 2024 om 08:31

Het is inderdaad onbegrijpelijk dat Taylor hier genoemd wordt. Wat heeft die gisteren dan weer eens laten zien? Helemaal niks. Te korte balletjes met als dieptepunt de te korte bal op Rulli. Indien je daar nog iets voor kunt ontvangen moet je hem verkopen. Ook over Ramaj ben ik niet overtuigt. Wisselt goede momenten af met heel zwakke. Hato en Brobbey blijven dan over. De rest mag inderdaad vertrekken maar dat zal nog een enorm karwei gaan worden. Als ze dat gaat lukken dan ben ik onder de indruk van ze.

25 april 2024 om 09:07

Je zou ook de assist kunnen benoemen op Rensch. Ik vind Taylor altijd makkelijk genoemd worden als slechtste maar zeker na de winterstop één van de betere.
Volgens mij moeten ze een team gaan bouwen met Ramaj, Hato, Kaplan, Henderson, Taylor en Brobbey. Godts is zeker ook bruikbaar. Een paar gerichte aankopen. RB, LB, middenveld en buitenspelers en verder veel jeugd inpassen.

25 april 2024 om 09:26

Dat was een bal op Brobbey die niet aankwam en waarbij Rensch vervolgens voor zijn man kwam en de bal kan binnenschieten. Het was een mislukte voorzet. Het is pure middelmaat maar dat is het gehele elftal. Gisteren staat hij op 10 en dan staat hij naast Brobbey in de spits te spelen, waardoor hij de ruimtes van Brobbey dichtloopt. Hij moet ballen opeisen op het middenveld zoals hij de tweede helft deed tegen Twente, niet steeds verstoppertje spelen. Ajax heeft behoefte aan spelers die wel de bal willen hebben en er vervolgens iets mee proberen te doen, niet aan spelers die niet aanspeelbaar zijn of steeds een bal breed of terugspelen.

25 april 2024 om 09:49

Precies zoals Spettersson aangeeft. Of je moet gaan spelen met 6 als spelverdeler. Maar dan dient de nr.10 aanjager van het elftal te zijn bij balverlies. Dat doet Taylor ook niet.

De selectie van Ajax bestaat uit goede voetballers, maar het zijn allemaal net niet voetballer (enkele uitzondering daargelaten) of goede voetballers die het voetballen al een aantal jaar zijn verleerd. Een hoop jongens als Tahirovic, Mannsverk, e.d. hadden eerst een paar jaar subtop NL moeten meedraaien. Op het moment dat ze dat niveau ontstijgen, worden ze interessant voor Ajax.

Rensch was gister goed, maar ook hij is een net niet voetballer. Staat vaak heel nonchalant op het veld. Veltman had altijd een Veltmannetje, maar je zag bij hem wel altijd de vechtlust. Bij Rensch krijg ik altijd het Luigi Bruins gevoel. Bij Taylor is dat idem dito. Gaaei kan je prima erbij houden als plan B bij achterstand. Met Gaaei heb je dan een verdedigende aanvaller met goede voorzet in huis. Maar ik zou Rensch en Taylor verkopen.

25 april 2024 om 14:35

Taylor trekt de boel niet omhoog. Dat ben ik met je eens. Toch geloof (of is het hoop) dat hij in een goed draaiend team wel zijn waarde kan hebben. Maar dan moeten er eerst andere spelers bij hem staan en dan zal moeten blijken of mijn geloof terecht is.

Iemand als Beelen bij Feyenoord bijvoorbeeld, die rendeert heel erg goed. Maar die was bij Ajax mss ook wel verzopen. Maar het voetbalt wel heerlijk met Geertruida, Hancko en Wieffer om je heen. Dat maakt voor je ontwikkeling wel uit.

25 april 2024 om 08:26

En wat had je gezegd als ze hadden gezegd dat we volgend jaar kampioen moeten worden? Juist. Dan waren ze weer de arrogante club die hun plek niet kent. En terecht. Iedereen bij Ajax moet lekker z’n grote muil houden en keihard werken om er volgend seizoen wat van te maken

25 april 2024 om 08:31

Volgens mij is het juist verstandig. Het heeft uitgewezen dat ‘opleidersclub’ Ajax niet gedijd bij het uitgeven van grote bedragen aan spelers. De vier genoemde spelers zijn clubmannen die allemaal wel wat hebben laten zien in het Ajax shirt. Kun je wel wijzen op alle slechte optredens, maar ze zijn jong en hebben potentie. Paar gerichte aankopen erbij en je kunt weer meedoen.

25 april 2024 om 10:53

Of je de financieel sterkste club bent is nog maar de vraag. Ajax heeft idd het grootste eigen vermogen. Een vermogen dat grotendeels vast zit in spelers waarvan je je af kunt vragen of zij dit wel waard zijn.
Op papier heeft Ajax de duurste selectie, maar je kunt je afvragen of dit in werkelijk ook zo is.
Feyenoord heeft met Geertruida, Hancko, Wieffer, Timber, Hartman (gimenez ?) maar zelfs met de Trainer Slot veel (over) waarde terwijl Ajax heel weinig overwaarde in de selectie heeft.
Daarnaast is Feyenoord al zo goed als verzekerd van ongeveer 50 miljoen aan CL inkomsten. En dit terwijl Feyenoord een sluitende begroting heeft en Ajax voor de begroting heel erg afhankelijk is van inkomsten Europees voetbal en transfer winsten.

Ik betwijfel dan ook of Ajax op dit moment financieel de sterkste club van Nederland is !!

25 april 2024 om 14:31

"ik vind dat we als Ajax zijnde elk seizoen voor de bovenste plaats moeten gaan. Als dat te vroeg komt voor komend jaar dan moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we strijden om een plek in de Champions League", aldus De Lang.

Ik lees hier niet iets slaps in. Wel een stuk ambitie gekoppeld aan een stuk realisme. Ik geloof niets van de verhalen dat het 5 jaar moet duren voor Ajax hier weer boven op is. Vind zelf ook, net zoals de Lang hier aan geeft, dat Ajax volgend jaar kampioen moet proberen te worden.
Maar het mag toch duidelijk zijn dat Ajax absoluut niet het seizoen in gaat als de favoriet voor de titel. Als Ajax volgend jaar 2e of 3e wordt en er staat en geraamte van meer dan 4 spelers waarvan je denkt dat je daar het jaar er op verder mee kan richting het kampioenschap hebben Beuker, De Lang en de nieuwe trainer ook al een prima prestatie geleverd.

Ook een signaal naar jongens als Bergwijn, Berghuis en Henderson? Die mogen als er een goede aanbieding komt dus wel weg? Zeker de 2 bergjes hebben dit jaar natuurlijk zwaar gefaald als beoogde dragende spelers, dus wel terecht.

25 april 2024 om 08:27

De 2 bergjes sowieso wel. Bergwijn was sowieso de bedoeling om na 2 jaar te evalueren en te kijken wat hij wil & bij Berghuis is er ook zo'n afspraak geloof ik.

25 april 2024 om 14:05

Berghuis en Bergwijn hebben dit seizoen verstoppertje gespeeld. Die zie ik allebei graag gaan. Henderson lijkt me een ander verhaal. Als die fit kan blijven (?) lijkt me dat qua leiderschap en inzet zeker iemand voor in het geraamte van je team. Verder snap ik de namen die ze noemen wel, Ramaj Hato Taylor Brobbey zijn inderdaad spelers met potentie die je sowieso wil houden. Het zijn alleen geen leiders of spelers die echt betrouwbaar zijn qua niveau dat ze halen.

Ik weet niet of je er goed aan doet deze 4 als geraamte te nemen en dan met name Hato en Taylor. Die lijken die druk niet aan te kunnen. Al snap ik ook wel dat het halen van een compleet nieuw elftal eveneens gedoemd is te mislukken.

25 april 2024 om 08:35

Hato (te jong) en Taylor (niveau middenmoot) als 2 vd 4 spelers als geraamte neerzetten, dan gaan we nog heel wat van dit soort seizoenen tegemoet. Juist op die plek van Taylor moet een uitblinker komen, en naast Hato moet er een beest komen te staan.

Volgens diverse transfer websites is Taylor 60(?) miljoen waard. Kan je die verkopen voor 20/25, direct strik eromheen, en iemand halen die het team op sleeptouw kan nemen.

Ik heb gisteren niet echt een geraamte zien staan. Volgens mij heeft Ajax juist behoefte aan een nieuw geraamte waar spelers zoals Hato en Taylor zich aan op kunnen trekken.

Daarnaast denk ik nog steeds dat Ajax bijvoorbeeld (en eigenlijk vooral) Brobbey moet verkopen om aankomend jaar de begroting enigszins sluitend te krijgen.

25 april 2024 om 08:46

Goed dqt je de financiele situatue benoemt. Ik denk dat veel supporters onderschatten dat het er niet rooskleurig voorstaat. Normaal moet Ajax een positief transfersaldo behalen om gezond te draaien. Dat gaan ze normaal gesproken niet redden dit seizoen. Sterker, er zal stevig afgeboekt worden. Ajax kan beter verwahtingen gaan managen richting achterban en aangeven dat het een meerjarenplan wordt om weer aan de top te komen.

25 april 2024 om 09:10



Ik denk dat er nog best wel wat geld binnengehaald kan worden. Forbs, Akpom, Sutalo en Bergwijn hebben nog best wel een waarde. Minder dan waarvoor gekocht maar dat levert nog wel wat op.

25 april 2024 om 09:37

Ajax heeft zeker best wel spelers die geld op leveren, echter kun je je afvragen of ze hier winst op maken (wat je zelf ook zegt)

Dit seizoen heeft Ajax voor ongeveer 150 miljoen spelers verkocht. Hier hebben ze ongeveer 75 miljoen op verdient. De helft hiervan komt (volgens mij) door de verkoop van Timber. Deze had namelijk geen waarde op de balans en bij hem hoef je niet heel af te dragen aan vorige werkgevers. Ondanks deze winst op de transfers verwacht Ajax dit seizoen een klein verlies (rond de 10 miljoen ??) te pakken.

Op de spelers die jij noemt zul je niet veel winst pakken, als je al winst pakt. Dus als je niet heel veel gaat snijden in de kosten, wat over het algemeen eerst ook veel geld kost, zul je dus met alleen dit soort spelers verkopen afstreven op een resultaat van misschien wel 60 tot 80 miljoen verlies.

Volgens mij betekend dit dat Ajax of een groot verlies moet accepteren (wat in principe financieel kan omdat een groot gedeelte van het verlies komt door hoge afschrijvingen) of Ajax moet Spelers als Brobbey gaan verkopen.

25 april 2024 om 09:53

Het verlies moeten ze maar accepteren. Dat zij zo. Het is vooral de vraag of ze de cash hebben om te kunnen investeren. Stel, ze verkopen de genoemde spelers voor € 70 miljoen. Hoeveel van dat geld kunnen ze herinvesteren en hoeveel moet er bij de exploitatie?

25 april 2024 om 11:00

@stanley

Ik kan daar weinig over zeggen. Het is denk ik ook belangrijk welke betaal afspraken er gemaakt worden en zijn. Wanneer krijg je het geld en wanneer moet je zelf betalen.
Maar ik ga er wel van uit dat Ajax weer moet verkopen voordat ze iets kunnen doen. Dit in tegenstelling tot PSV en Feyenoord die met de verwachten CL inkomsten van minimaal 50 miljoen zeker weten dat ze geld kunnen investeren in de selectie.

25 april 2024 om 11:11

Je hebt een gedeelte van de transfer- en tekenbedragen etc al als verlies genomen.
Als het netto verkoopbedrag hoger is als het bedrag op de balans is maak je dus wel boekhoudkundig winst op deze spelers.
Als de opbrengst minder is dan waarvoor ze op de balans staan dan zorgt een verkoop in ieder geval voor liquide middelen en snijd je daarmee enorm in de kosten.

Dus als je de spelers verkoopt en je hebt geen gat in de begroting van 150 miljoen zul je nooit op zulke grote verliezen afstevenen.

25 april 2024 om 13:20

@scummy,

Ik ben het met je eens dat als je spelers met een boekwaarde verkoopt dat je dan geld gaat besparen. Of het direct geld oplevert is nog wel de vraag. Vaak worden spelers in termijnen betaald. Hoeveel krijg je zelf en hoeveel moet je nog op een speler afbetalen ?

Echter zijn wij het er denk wel over eens dat Ajax nieuwe spelers moet halen. Je kunt en zult spelers verkopen (per saldo kun je je afvragen of je gemiddeld een boekwinst gaat maken), dit spaart idd salaris en afschrijvingskosten, maar als je weer nieuwe spelers haalt zullen deze weer stijgen. Ik zie op dat gebied dan ook niet een hele grote daling van de kosten.
Of denk je dat Ajax het kan redden met alleen transfervrije spelers ?

25 april 2024 om 14:18

Ik denk dat Ajax even pas op de plaats moet maken. Drie/vier overbodige spelers verkopen. Een of twee van de door Stanley genoemde spelers met een hoge transferwaarde verkopen en dan gericht twee of drie nieuwe aankopen doen. Sowieso een rechtsbuiten en een nummer 10.

Op veel posities heb je wel al veel spelers waarvan ik denk dat er iemand tussen moet zitten die met een goede coach een degelijk seizoen kan draaien.

Neem nou de linksback positie, je hebt daar Wijndal, Sosa, Baas, Hato, Rensch en in mindere mate Avilla.
Je maak mij niet wijs dat je die allemaal niet kan leren wanneer ze druk moeten zetten en waar ze moeten lopen.

25 april 2024 om 14:37

Een aardigere vent dan Van 't Schip bestaat denk ik niet in de voetballerij, maar hij maakt spelers en een team niet zichtbaar beter. Als je zo'n trainer wel hebt, dan zouden meer spelers, met gerichte versterkingen eromheen, zichtbaar beter moeten kunnen. Zoals een Wijndal.

25 april 2024 om 10:14

Ik heb gisteren elf geraamtes zien staan. Het was nogal een dooie boel namelijk.

25 april 2024 om 10:33

Er stond gisteren toch echt weer een elftal dat in staat van ontbinding was, dus je zag bijna het geraamte.
Wel fijn dat ze dit allemaal naar buiten brengen, je zou denken dat Ajax zich in alle rust zou willen beramen op volgend seizoen.

25 april 2024 om 15:56

Taylor is een hele leuke middenvelder, zolang hij 2 betere middenvelders om zich heen heeft die leiding geven. Ik denk dat hij zich prima op kan trekken aan het niveau van anderen, maar de kar trekken: écht niet.
Daarbij heeft Hato de potentie, maar moet hij idd de kans krijgen om EERST te leren van een echt goede verdediger

Dan heb je net de deceptie van de 2-2 gehad en lees je dit alweer.. Taylor in het geraamte? Gaat het niet. De komende jaren zitten we dus nog in deze misere met dit soort bestuurders

Je zult verwachtingen moeten managen en ik denk dat je door realistisch te zijn, dat wel aardig kan doen. Tuurlijk zullen alle Ajax-fans hopen of zelfs verwachten dat je volgend jaar weer voor de titel gaat strijden. Maar je zult ook moeten kijken naar het selectiebeeld. Er is nu i.i.g. al een prioriteit gesteld, met spelers die moeten blijven en het team gaan dragen (inhoudelijk kun je daar natuurlijk over discussiëren of een Taylor dat gaat doen). Maar je zult i.i.g. een hele stapel spelers moeten wegfilteren en dat gaat helaas niet in een seizoen tijd, je moet ze ook maar aan de man kunnen brengen. En daarnaast zal de scouting op orde gesteld moeten worden, bovenaf moet er een duidelijk selectiebeeld staan (hoeveel man per positie en welke kwaliteiten moet een speler op een bepaalde positie) bevatten. Er staat ze i.i.g. een flinke, maar niet onmogelijke klus te wachten. Bij een Arsenal of Liverpool is dit ook niet binnen een seizoen gebeurd (onder Arteta of Klopp), dus fans zullen ook een club de tijd moeten gunnen om de wonden te likken en weer op te bouwen naar volgende successen.

Taylor, brobbey en hato als geraamte van ajax in de toekomst. Poeh wat een armoede zeg. Dan speel je in de toekomst standaard conference league of europa league.

Ben blij dat hij zegt dat hij geen twaalf spelers gaat vervangen. Met deze selectie kun je gewoon voor de derde plek gaan als er vertrouwen, een goede trainer met een goede voorbereiding komt. Gewoon rustig bouwen en zorgen dat je over drie jaar weer echt mee kan doen.

Het is bij Ajax mis gegaan als je vriendjespolitiek gaat uitoefenen,Als je Rensch en Taylor ondanks alles in de basis laat staan terwijl andere wel moeten presteren. Bergwijn is toch ook tuig als je ziet, wat hij verdiend en wat hij op de mat heeft neergelegd voor dat geld. 2 jaar lang is hij gewoon de bloed van Ajax aan het leegzuigen. Hij verdiend gewoon 5 miljoen per jaar ongekend. Voor dat geld, kan je 10 Driouechjes op je loonlijst zetten.

25 april 2024 om 09:04

Rensch is met afstand de meest stabiele verdediger dit seizoen van Ajax (zegt ook wel wat over de rest). En Taylor is letterlijk de enige middenvelder die comfortabel aan de bal is.

Nee, ze zijn geen sterkhouders op hun 20ste/21ste en ze hebben ook hun minpunten maar ze zijn wel een heel stuk verder dan hun concurrentie. Bizar dat je die twee noemt.

25 april 2024 om 10:33

STABIEL in wanpresteren inderdaad.
Ajax dat 5de staat, Rensch die met AFSTAND al 3 jaar meeloopt bij Ajax 1(dat je het woord stabiel schaamteloos durft te noemen)

Taylor heeft geen handelingssnelheid en dat Taylor comfortabel aan de bal is, komt door de hiërarchie in het team.

Als er karakterloze spelers als Bergwijn, Taylor en Rensch de hiërarchie bepalen dan sta je natuurlijk 5de op de ranglijst.

Je praat over 21 jaar? Maar ze spelen voor Ajax. Toen had je 18 jarige Seedorfjes, Snijdertjes,Eriksen en Ligtjes die leiders waren van het elftal.

Ik vind het altijd bizar dat mensen over voetbal praten terwijl ze er niks van snappen.

25 april 2024 om 11:18

Het ging me vooral om jou stelling dat het om vriendjespolitiek gaat. Je kunt best van mening zijn dat Rensch en Taylor tekort komen voor het niveau dat Ajax nastreeft. Maar je kunt op basis van de prestaties dit seizoen in mijn ogen niet stellen dat ze niet bij de beste 11 van de huidige selectie behoren.

25 april 2024 om 13:26

@scummy

Het ergste is nog wel dat spelers als Rensch, Taylor en zeker Hato zoveel bij Ajax spelen omdat er geen betere alternatieven zijn. Enn daarbij dat er verwacht wordt dat deze spelers het elftal dragen.

25 april 2024 om 14:29

Gedeeltelijk mee eens. Ze dragen ook een stigma mee van vorige seizoenen waardoor ze heel snel het pispaaltje zijn bij sommige (met name online) supporters en voetbalvolgers.
Ze hebben niet het vertrouwen en de persoonlijkheid om het elftal te dragen maar je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat dit gewoon de betere Ajax spelers op dit moment zijn.

25 april 2024 om 21:39

@scummyman
Als je Gorter boven Ramaj opstelt voor een groot aantal wedstrijden, Hato boven Medic en Akpom op de bank zet terwijl hij de beste speler van Ajax is. Dan is er zeker sprake van vriendjespolitiek. Natuurlijk snap ik wel dat je Brobbey en Bergwijn moet opstellen, anders doe je aan kapitaalvernietiging maar het is niet (godswil) dat je persee 433 dan moet spelen of vanuit achteren moet voetballen terwijl je lange ballen met Brobbey kan hanteren en Bergwijn kan lanceren met lange ballen. Je had ook net zo goed 442 kunnen spelen met Akpom naast Brobbey. Er lopen echt veel betere spelers rond dan Rensch en Taylor. Fitz jim en Taylor speelt Rensch zo uit de basis.

25 april 2024 om 14:37

@rambokolombo het probleem ligt niet bij Rensch en Taylor. In ieder geval niet direct.
Het probleem is dat Rensch zowel be beste rechtsback, rechter centrale verdediger en beste linksback is in de selectie. Hij is misschie niet goed genoeg, maar hij speelt omdat de rest nog slechter is.
Het zelfde geld voor Taylor, die jongen is ook geen top maar van de huidige middenvelders wel de beste (misschien op Henderson na als die een keer fit wordt).
Als je dan gaat sleutelen aan de opstelling of wil door selecteren lijkt het mij logisch dat je niet bij die 2 begint maar eerder gaat kijken naar de 20 spelers in de A selectie die nog minder zijn.

25 april 2024 om 21:46

FitzJim zou vandaag Rensch zo uit de basis knikkeren. Als je Taylor in het begin van het seizoen als linksback had gezet, dan had je niet 4 linksbacks te hoeven kopen. Je kon al vorige seizoen zien dat het een matige middenvelder was. Dan ga je een ander rol zoeken voor die man. Zo simpel als dat. Waarom doet Slot dat wel? Schuiven met spelers maar wel de sterkste 11 op het veld neerzetten. Peter Bosz deed het ook bij Ajax met sinkgraven. Sinkgraven kwam te kort op het middenveld.

26 april 2024 om 02:26

Taylor is geen linksback en de beste middenvelder in de selectie, als je dan toch gaat schuiven met spelers ga je eerst naar de overige middenvelders kijken. Daarnaast, alsof dat iedere keer werkt om een verdediger/aanvaller op een back positie te zetten en het lijkt me dat van 't Schip genoeg heeft geschoven met spelers, eerder te veel zelfs, om een zo sterk mogelijk formatie het veld in te sturen.

Geen idee waar de hype bij sommige fans rond Fitz - Jim vandaan komt. Die jongen had al moeite genoeg met het niveau van excelsior, is ook maar een half jaartje jonger dan Rensch. Is een enorm lichtgewicht die het niveau van Ajax 1 nooit gaat halen en werd alleen terug gehaald op een moment dat Ajax nog maar 3 fitte middenvelders over had.

Ik zou in ieder geval mikken op een sterke ervaren centrale verdediger die er direct staat. Een kwaliteitsimpuls. Type de Vrij. Liefst de Vrij zelf maar dan zal het vermoedelijk wel duidelijk moeten zijn dat Kroes niet terugkeert. Tenzij ze dat akkefietje kunnen scheiden natuurlijk.

Je kan als Ajax zijnde deze zomer goedkoop een aantal spelers oppikken die een paar klassen beter zijn dan wat je nu hebt lopen voor niks, op tekengeld na dan.

Kenny Tete (contract loopt af bij Fulham)
Bertrand Traore (contract loopt af bij Villareal)
Marten de Roon (contract loopt af bij Atalanta)
Juan Miranda (contract loopt af bij Betis)

Mocht je deze spelers op transfervrij basis overnemen dan ben je alleen tekengeld kwijt en dus aanzienlijk minder uitgaande transfergelden.

Met de hoop op voldoende uitgaande transfers, zie ik Ajax aankomende zomer minimaal de 75 miljoen aantikken. Ik hoop dan ook dat er voor een aantal cruciale spelers wel de portemonnee voor wordt getrokken.

Ik zie dit als in potentie erg sterke aankopen voor Ajax, het is alleen lastig te voorspellen wat de prijs zal zijn. Volgens transfermarkt zijn dit hun waardes.

Pascal Struijk (centrale verdediger, en heeft in de Ajax jeugd gespeeld, Waarde: 18.5 mil)

Sander Berge (defensieve middenvelder, naar alle waarschijnlijkheid degradeert Burnley, misschien is die tegen een bepaalde clausule goedkoper op te halen, Waarde: 20 mil)

Thiago Almada (aanvallende middenvelder, Speelt nog steeds bij Atlanta, Ajax had al eens interesse in hem en hebben positieve scouting rapporten, Waarde: 27 mil)

Azzedine Ounahi (centrale middenvelder, Ajax had destijds ook interesse in hem, hij stond ook welwillend tegenover een transfer. Waarde: 12 mil)

Strahinja Pavlovic (centrale verdediger, heeft zichzelf de afgelopen 2 jaar echt op de kaart gezet bij Reb Bull Salzburg, ik verwacht niet dat die haalbaar is. Waarde: 25mil

Het zijn suggesties, geen idee of ze haalbaar zijn of niet. Maar hoop wel dat Ajax zich op de één of andere manier goed kan versterken door slim in te kopen wellicht ook met transfervrije opties.

25 april 2024 om 09:54

Je vergeet even een belangrijk punt bij alle spelers die je opnoemt. Allemaal uit een grote competitie en allemaal een mooi salaris en daar zit nou juist het punt bij Ajax. Er zal eerst verkocht moeten worden dan moet met het geld eerst de begroting worden gedicht en met het mislopen van CL en misschien nog helemaal Europees voetbal is dat al een hele opgave aangezien Ajax werkt met een CL begroting. Er zijn teveel spelers die geen waarde meer kennen of met verlies verkocht gaan worden als er überhaupt interesse is voor spelers als : Forbs, Medic, Geaai, Sosa, Akpom, Bergwijn en Berghuis. Bij die laatste zag ik verkopen voor 2,5 en blij zijn dat zijn salaris vrijkomt om gaten te dichten. Scouts zijn niet blind en zien ook wel dat deze spelers momenteel erg slecht doen en dat Ajax zeer slecht presteert dus de fantasie verhalen van Akpom en Forbs dat die nog met winst verkocht kunnen worden zijn onzin. Ja, ze zijn home grown maar die regel is heel ruim en Engelse clubs compenseren dat makkelijker met een goedkopere optie uit een jeugdopleiding ergens of Championship of onder elkaar. Je suggesties zijn ook bizar en volgens mij heb je echt totaal geen idee hoe slecht het met Ajax momenteel gesteld is. Ajax gaat maximaal en dan zit ik al ruim 15 miljoen kunnen neertellen voor een versterking. Ik beschouw jou stukje als een sprookje en je bent de werkelijkheid uit het oog verloren. Ga eerst je eens verdiepen over de cijfers van Ajax het huidige verlies van dit jaar en dan het beoogde verlies van volgend seizoen. Dan nog eens de begroting en misschien kom je dan van je sprookjes wolk. Ik geef je alvast een tip er komt een gat van tussen de 30 a 40 miljoen. Die moet eerst gedicht worden en alles wat je daarna binnenkrijgt mag je uitgeven of deels. Hopelijk wordt je wakker.

25 april 2024 om 10:40

Je schrijft een hoop, maar je zegt eigenlijk net niks.
Dat Ajax in zwaar financieel weer zit en een hoop inkomsten missen dat is een gegeven. Echter maken de transfers een hoop goed.

''je vergeet even een belangrijk punt bij alle spelers die je opnoemt. Allemaal uit een grote competitie en allemaal een mooi salaris en daar zit nou juist het punt bij Ajax. Er zal eerst verkocht moeten worden dan moet met het geld eerst de begroting worden gedicht en met het mislopen van CL en misschien nog helemaal Europees voetbal is dat al een hele opgave aangezien Ajax werkt met een CL begroting.''

Nergens in mijn betoog geef ik aan dat Ajax niet eerst dient te verkopen. De spelers die ik opnoem in het eerste stukje zijn allemaal transfervrij, hebben een Ajax verleden, of zijn al in verband gebracht met Ajax. Ik vind dit dus helemaal geen gekke suggesties.

''er zijn teveel spelers die geen waarde meer kennen of met verlies verkocht gaan worden als er überhaupt interesse is voor spelers als : Forbs, Medic, Geaai, Sosa, Akpom, Bergwijn en Berghuis. Bij die laatste zag ik verkopen voor 2,5 en blij zijn dat zijn salaris vrijkomt om gaten te dichten. Scouts zijn niet blind en zien ook wel dat deze spelers momenteel erg slecht doen en dat Ajax zeer slecht presteert dus de fantasie verhalen van Akpom en Forbs dat die nog met winst verkocht kunnen worden zijn onzin. Ja, ze zijn home grown maar die regel is heel ruim en Engelse clubs compenseren dat makkelijker met een goedkopere optie uit een jeugdopleiding ergens of Championship of onder elkaar.''

Vanzelfsprekend is de selectie enorm in waarde gedaald. Jij geeft aan dat teveeel spelers geen waarde meer kennen, wat is jouw bron hieruit? Scouts zijn inderdaad niet blind, dat ze niet bij Ajax passen wil niet zeggen dat ze niet bij andere clubs wel tot hun recht komen. Bijvoorbeeld een Akpom weerlegt prima statistieken voor de minuten die hij heeft mogen spelen. Ik vind jouw onderbouwing, als je hier al van kan spreken dan ook geen hout snijden. Ik ben van mening gezien de spelers, en van wat er al bekend is aan spelers waarvan een optie is gelicht, Ajax minimaal 75 miljoen gaat verkopen. En dan is dit aan de lage kant aangehouden.

''je suggesties zijn ook bizar en volgens mij heb je echt totaal geen idee hoe slecht het met Ajax momenteel gesteld is. Ajax gaat maximaal en dan zit ik al ruim 15 miljoen kunnen neertellen voor een versterking. Ik beschouw jou stukje als een sprookje en je bent de werkelijkheid uit het oog verloren. Ga eerst je eens verdiepen over de cijfers van Ajax het huidige verlies van dit jaar en dan het beoogde verlies van volgend seizoen. Dan nog eens de begroting en misschien kom je dan van je sprookjes wolk. Ik geef je alvast een tip er komt een gat van tussen de 30 a 40 miljoen. Die moet eerst gedicht worden en alles wat je daarna binnenkrijgt mag je uitgeven of deels. Hopelijk wordt je wakker.''

Wederom ben ik erg benieuwd naar jouw bronnen /onderbouwing. Ajax heeft ontzettend veel geld uitgegeven afgelopen seizoen, toch is er meer geld binnengekomen dan dat er uit is gegaan met behulp van transfers. Mocht Ajax dit jaar gaan europees voetbal halen, dan is de verwachting in de begroting dat Ajax dat seizoen erna voor 70-100 miljoen aan spelers moet verkopen om een positief resultaat in de boeken te hebben. (hierin zijn de transfers van aankomende zomer onderdeel van). Dus om de gaten van afgelopen seizoen te dichten is reëel aanwezig. Ook zullen ze met de verkoop van Bergwijn en Berghuis veel salaris opnieuw gaan besparen. Ik verwacht ondanks de perikelen omtrent Ziggo, dat er wel een nieuw contract getekend gaat worden wat dus weer extra inkomsten gaat betekenen. het gat wat jij attendeert op 30 a 40 miljoen is denk ik uit de lucht gegrepen en wederom nergens op onderbouwt? Uit de boeken die openbaar zijn, blijkt dat dit gat zoals eerder aangegeven ligt tussen de 70-100 miljoen... Je probeert een ander te wijzen op het verdiepen in de cijfers, maar inhoudelijk onderbouw je niets en is je informatie gebaseerd op wat?

De jaarcijfers van Ajax zijn inzichtelijk bij Ajax op de website, dit kan je gewoon opzoeken hé. Ook raad ik je aan eens wat informatie te vergaren bij Tom Knipping. De beste man is dagelijks bezig alles in kaart te brengen over alle clubs in de Eredivisie.

Nog even terugkomend op je stukje dat de suggesties bizar en sprookjes bevatten. Ik ken de cijfers van die clubs niet, heb geen idee wat ze zullen vragen aan transfergelden wat ik al aan had gegeven in het stukje. Het zijn spelers die ik graag naar Ajax zie komen die geschikt zouden zijn. Of ze haalbaar zijn heb ik niet inzichtelijk.

25 april 2024 om 11:12

Super suggestie Tom Knipping. Moet je ook eens doen die heeft maanden geleden al aangegeven dat Ajax 30 a 40 miljoen gaat missen.

"de kosten zullen ongeveer op hetzelfde niveau blijven. Dan zit je met een begrotingstekort van rond de veertig miljoen en daar komen de transfers nog bij. De transferkosten van Ajax liggen tegen de zestig miljoen per jaar. Tel daar het operationeel tekort bij en je begint het seizoen eigenlijk op min honderd miljoen euro. Dat moet je dan goedmaken om in de zwarte cijfers uit te komen",

Grote kanttekening is wel dat Knipping duidelijk zegt dat CL geld voor het volgend seizoen wordt verwacht en dit komt uit 2023. Dus hij zegt hier al dat Ajax dan dit seizoen CL had moeten halen! In FC Bankzaken en een interview afgelopen maand (23 maart) aan dat Ajax een structureel probleem heeft en dat er flink bezuinigd moet gaan worden. Je komt nu al 2 seizoenen samen 70 miljoen tekort op je begroting dan is er dit jaar ook nog eens 100+ miljoen geïnvesteerd in verkeerde spelers en zit het salarishuis tot de nok gevuld. Als je dan volgend seizoen weer geen CL haalt dan wordt het gat alleen maar groter en groter! Je moet gewoon hopen dat Feyenoord of PSV niet in de top 3 eindigen en CL gelden missen in 2025 en dat Ajax een wonder nodig heeft. Je mist gewoon straks over 3 seizoenen 100 miljoen plus en met jou rekensom ga je dat gat niet dichten.

Ik heb al deze informatie even uit de artikelen van Knipping gehaald bedankt voor de tip.
Wel complimenten voor de lijst met spelers trouwens!

25 april 2024 om 11:49

Mijn rekensom is gebaseerd op hoe de boekjaren werken. Alle Boekjaren lopen altijd achter op de huidige realiteit. Daarom krijgt Ajax dus ook nog gelden ter beschikking uit oudere boekjaren (transfers). De gaten die jij schetst zijn gaten die de afgelopen jaren zijn ontstaan maar ook mondjesmaat alweer gedicht door de verschillende transferzomers. Het gat wat dit jaar te dichten valt zit tussen de 70-100 miljoen (exacte bedrag heb ik niet inzichtelijk). Dat gat moeten we dus zien te dichten met de inkomsten van afgelopen seizoen.

Kudus 43mln
Timber 40 Mln
Alvarex 38 Mln
Bassey 22.50 Mln
Daramy 12 Mln
Salah-Eddine 1 Mln
Regeer 9 Ton

Salarisbesparingen Tadic, Klaassen, Grillitsch en Stekelenburg

Kom je uit op een slordige 157,4 miljoen zonder salarisafschrijvingen.
Ik ga er dus vanuit dat dit gat wel te dichten valt.

25 april 2024 om 12:25

Ik heb heel slecht nieuws voor je....deze cijfers zijn al meegenomen in de halfjaar cijfers. Deze zijn te vinden op de website van Ajax en gepubliceerd op 31 december 2023.

Het operationele resultaat bedraagt daarmee € 8,6 miljoen negatief, tegenover een operationele winst van € 21,9 miljoen per 31 december 2022.

Het resultaat uit transfers van spelers bedraagt € 73,5 miljoen voornamelijk gedreven door de transfers van Mohammed Kudus en Edson Álvarez naar West Ham United FC en Jurriën Timber naar Arsenal Fc.

De nettowinst over het eerste halfjaar bedraagt € 27,2 miljoen. In het seizoen 2022/2023 was dit een nettowinst van € 76,0 miljoen.

In de tweede helft van seizoen 2023/2024 ontstaat er een tekort aan liquide middelen. Om dit tekort af te dekken is een doorlopende kredietfaciliteit bij een bank afgesloten.

Kan je even na gaan dat er gewoon geld geleend wordt om de tekorten te dichten.

Ik weet niet of je alleen maar een roze bril op hebt of dat je hele belangrijke informatie bent vergeten. Ik help je even mee rekenen.
Naast de cijfers hierboven die mijn gelijk bewijzen ben jij het volgende vergeten! Ja, Ajax heeft 157.4 miljoen verdient aan de verkopen van de spelers zoals jij op hebt gesomd.
Maar! Nu het belangrijkste en neem je rekenmachine erbij! Je mist dus al 30 a 40 miljoen op de begroting wegens het missen van CL inkomsten en matige inkomsten uit Europees voetbal Dus
157.4 - 40 = 114.4

Tel daar ook nog even bij af dat er geld is uitgegeven aan het aantrekken van spelers een kleine 110 miljoen.. Dus
114.4 - 110 = 4.4 miljoen

Nou dan heb je dus in totaal 4.4 miljoen overgehouden daar is dus nog 23 miljoen bijgekomen met inkomsten uit Europees voetbal dus zoals gecommuniceerd door Ajax hebben zij uit de eerste helft van het seizoen 27.2 miljoen overgehouden.

Nu is de begroting van Ajax 140 miljoen.... Dat betekend dus dat Ajax 140 miljoen rekent voor alles. Maar! je merkt het al 140 - 27.2 = 112.8 mil wat nog openstaat en dat moet wel gedicht worden. Daarvoor heeft Ajax dus al een lening afgesloten en zal er flink bezuinigd gaan worden het aankomend en ik denk zelfs al dit komend seizoen! Dit kan door minder personeel, minder uitgave en minder onderhoud aan stadion.

Ajax heeft gelukkig al rekening gehouden met de begroting van volgend jaar dus denk dat deze zo rond de 90 tot 100 miljoen zal zijn waarschijnlijk minder! Je gaat gewoon zo'n 40 a 50 miljoen minder te besteden hebben dan Feyenoord en PSV daarbij nogmaals het salarishuis wat gewoon heel ruim gevuld is (zie diverse informatie op site Ajax) spelers als Bergwijn (4,524,000), Brobbey (4,343,040), Berghuis (3,739,840), Sosa (2,231,840), van der Boomen (1,809,600), Ruli (1,628,640), Akpom (1,628,640) en Sutalo (1,568,320).
Dat is samen al goed voor 21.3miljoen.... Daarvan hebben van der Boomen en Berghuis nauwelijks tot geen restwaarde...en dan nog even Henderson erbij halen 4.5 miljoen... Gewoon 25 miljoen aan deze spelers alleen al... Nou Brobbey gaat niet worden verkocht lezen wij aan bovenstaande artikel en dan zou je dus moeten gaan voor verkoop van opgenoemde spelers! Let op zonder verlies! Jij denkt dat er momemteel clubs zijn die meer dan 31 gaan betalen voor Bergwijn? Dat Berghuis nog 6 gaat opbrengen? Dan nog niet gesproken over de waarde van alle anderen...

Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden en wat hebt geleerd. Het was mij een genoegen!

Hendo kent zijn plek dus ook weer dan

Op zich logisch dat je hier kiest voor 4 spelers die nog jong zijn en potentie hebben. Taylor moet dan wel in een aanvallende rol spelen want als controleur vind ik hem niet bepalend.
Vraag me wel af of dit haalbaar is omdat je drie spelers kiest waar naar verluid het meest aan te verdienen valt bij een transfer. Dat kun je wel eens nodig hebben als je een elftal om dit geraamte heen wil bouwen.

Strijden om een plek in de Champions League, maar niet om het kampioenschap kan mijns inziens 2 dingen betekenen. Je gaat voor plek 2 of je gaat met AZ en Twente strijden om de 3e plaats. Wanneer ze dat laatste bedoelen dan is dat toch wel vreselijk ambitieloos wanneer je weet dat Ajax een begroting heeft van 100 miljoen + terwijl AZ en Twente op ca. 40 miljoen zitten. Dat je de verwachtingen wil temperen snap ik, maar dit is wel erg mager.

Ik ben geen Ajacied, maar als ik dat wel zou zijn dan zou de schrik me om het hart slaan wanneer de 4 genoemde spelers het geraamte moeten gaan vormen. Ramaj is een leuke keeper die echter nog veel moet leren. Hato is veel te jong en te onervaren en die zou een ervaren speler naast zich moeten hebben die hem naar een hoger niveau tilt. Zoals Beelen/hancko bij Feyenoord of Propper/hilgers bij Twente. Tayler is heel talentvol, maar hij weet dat 90% van de tijd erg goed verborgen te houden en ik zie geen leider in hem. Brobbey is eigenlijk de enige waarvan ik het geloof dat hij daartoe in staat is. Het geraamte van een team moet vooral ervaring hebben en dat mis ik volledig.

25 april 2024 om 10:02

Ajax heeft wel te maken met enorme gaten in de begroting die 100 miljoen + die is gebaseerd op CL voetbal Ajax zal een gat van 30 a 40 miljoen moeten dichten zonder CL voetbal en dan hebben ze een salarishuis dat prop vol zit. Eerst verkopen maar ik zie niet dat Ajax met de huidige staat van dienst spelers voor mega bedragen gaat verkopen. Ik ben het wel met je eens dat spelen voor plek 3 een haalbare optie moet zijn. Zeker gezien de begroting (nog steeds 60 a 70 miljoen) voldoende moeten zijn om Twente en AZ weerstand te kunnen bieden en nee, ik verwacht geen mega aankopen maar betere spelers dan dat er nu zijn aangetrokken is toch niet teveel gevraagd. Je zit misschien in de categorie met spelers die zich deels nog moeten bewijzen en spelers met een gokje maar kijk bijvoorbeeld naar Feyenoord die doen het al jaren goed met spelers als een Hancko, Nieuwkoop, Senesi, Minteh en Wiefer. Dit moet Ajax echt wel kunnen evenaren. Ik zie ze allemaal liever dan de huidige spelers op hun positie bij Ajax. Het wordt gewoon goed scouten, hopelijk wat kunnen verkopen voor ruimte in het salarishuis en verkopen voor dichten van de begroting.

Dat die Taylor toch keer op keer op die lijstjes verschijnt. Daarvan zie je toch gewoon dat die niet goed genoeg is. Gisteren ook weer zoveel domme keuzes. Ja, hij speelt soms een bal goed in, maar de keuzes die hij maakt als de druk hoger wordt zijn zo ontiegelijk slordig en dom.

Mijn hoop op kunde bij Ajax vervliegt als ik dit lees. Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey je geraamte?

Ramaj heeft soms leuke reddingen maar die domme fouten steeds maar opnieuw, er zijn echt wel betere keepers. Laat Unnerstal dan komen.
Hato die buitenspel niet snapt en gisteren weer simpel een verdediger laat passeren en simpel voorgeven terwijl meneer weer geen poot uitsteekt om een voorzetten eruit te halen.
Taylor die weer drama was gisteren voor de zoveelste keer, zijn ratio is 10:1 drama en een goede wedstrijd. De assist van gisteren was gewoon een zoveelste mislukte pass die toevallig bij Rensch uitkwam.
Brobbey doet erg zijn best maar is geen Ajax spits, techniek is zó ondermaats bij die gozer. Zoveel ballen die van zijn voeten afspringen en open kansen die hij mist.

25 april 2024 om 10:06

Unnerstall wil niet naar Ajax. Die verkiest familie boven geld of sportief hogere doelen. Heeft zichzelf bij Twente gemeld nadat hij vertrok bij PSV. Heeft afgelopen seizoen zijn contract ook weer verlengd. De afstand tussen zijn woonplaats en Enschede is dagelijks prima te doen. Het enige scenario waarbij hij zou overwegen Twente te verlaten is een club uit de Premier League. Beste transfer die Twente de laatste jaren gedaan heeft. Gratis binnengekomen en een absolute topper voor de club.

25 april 2024 om 11:23

Is daarnaast ook gewoon echt een indrukwekkende kerel. Charisma, lengte, leiderschap en gewoon een hele goede keeper. De ideale doelman en wat mij betreft de absolute nummer 1 van de Eredivisie

Open Deuren FC, heeft ook zijn zegje gedaan. Ik heb echt mijn bedenkingen bij vooral Hato. Hij is natuurlijk nog maar 17 maar heeft nog veel te verbeteren is na zijn debuut in het Nederlands elftal gaan zweven en lijkt prompt verloren. Sutalo is te duur om ernaast te zetten en ook Kaplan heeft nog stapjes te maken. Hier zie ik een probleem er moet ervaring zoals een van Dijk of de Vrij bij. Iemand die een leider is en zijn ervaring kan overbrengen. Verder is Taylor te wisselvallig voor een speler met zoveel eredivisie ervaring en alleen Brobbey en Ramaj bevallen mij. Daarbij wordt al aangegeven dat er geen wonderen verwacht mogen worden en dat het bouwen wordt of te wel : Wij graven ons alvast in. Het minimale wat ik ga verwachten is plek 3 want de begroting en spelersbudget is nog steeds groter dan AS en Twente. Natuurlijk PSV en Feyenoord hebben meer vet op de botten want die krijgen de begroting rond en zwart.

Brobbey is weg zodra het kan...zeker bij een goed EK! Ajax zal bijna compleet moeten renoveren. Taylor, Hato, Rensch....die zullen bij leuke aanbieding ook hun heil elders gaan zoeken.

25 april 2024 om 10:39

Deze tekst gaat er juist over dat die niet weg mogen (uitzonderlijke biedingen daargelaten).

Vertrouwen in deze gasten ook weg. Geraamte met

Hele wilde keeper
Veel te jonge cv nog
Mister sjok
En Brobbey als die fit is prima

Hoe durf je man. We zijn niet blind als Ajacieden.....

Als we Taylor nu voor volgend seizoen ipv doorselecteren weer zo'n grote rol gaan toebedelen kunnen de ambities ook voor volgend seizoen vast de ijskast in. Het is bekend dat zowel hij als Rensch ondanks 3 jaar niet presteren oneindig krediet genieten bij de club, maar ergens had ik de hoop dat het besef er zou zijn dat je met dit soort gevulde koeken geen enkele stap vooruit kunt zetten. Ook Hato laat regelmatig zien los van zijn sterke start nog lang niet klaar is voor zo'n rol als voortrekker. Nu denk ik dat Hato zich naast een ervaren kanjer nog wel kan ontwikkelen, maar dit is natuurlijk nog geen leider laat staan aanvoerder. Taylor daarentegen moet je nou gewoon eindelijk eens afscheid van nemen.

Hato en Taylor, volgend seizoen weer strijden voor plek 5. Taylor speelt per seizoen 3-5 goede wedstrijden en voor de rest laat hij afweten zoals gister ook weer op inzet. Hato wordt geforceerd de basis ingepropt maar beheerst eigenlijk de basis van verdedigen niet eens en is gewoon je slechtste verdediger dit seizoen zonder twijfel.

25 april 2024 om 11:21

Taylor was weer ouderwets wisselvallig gisteren. Maar je kunt hem niet verwijten dat hij geen inzet toonde. Ik weet niet waar ik het op kan zoeken maar ik heb geen enkele twijfel dat Taylor de Ajacied was die de meeste meters heeft gemaakt gisteren.

25 april 2024 om 12:32

Veel meters gemaakt zeker het gaat mij meer om de inzet bij het verdedigen, te vaak liet hij zich makkelijk omspelen of stak een been uit om vervolgens te blijven staan. De echte momenten dat hij moet ingrijpen is er hij er niet, misschien herkent hij dit ook gewoon niet.

25 april 2024 om 11:22

Absoluut. Durf zonder de statistieken te zien wel vast te stellen dat Hato aan meer goals schuldig is geweest dan Sutalo, maar nog niet de helft zoveel kritiek krijgt. Hato heeft niet de luxe gehad zich naast een beest als Sanchez of Martinez te ontwikkelen, die luxe hadden De Ligt en Timber wel. Heel zuur eigenlijk, maar die jongen gaat zijn potentie op deze manier nooit waar maken vrees ik

Haha noem je dat een aardig blok??

Dat ze Ramaj, Hato en Taylor noemen als geraamte is wel heel droevig. Brobbey is denk wel 1 van de weinige lichtpuntjes in Amsterdam.

Houden: ramaj, hato, kaplan, vos, hlynsson, boomen, godts, brobbey, akpom. En sutalo, niet omdat hij zo goed is, maar omdat je daar enorm veel voor hebt betaald.Weg: berghuis, Bergwijn, taylor, rensch, sosa, gaaei, forbs, tahirovic, mannsverk, rulli, avila, medic en met dit geld nieuwe gasten halen en proberen 3e te worden volgend jaar.

Schrijf deze twee licht gewichten ook maar af voor deze functie. Hoe je met deze vier spelers ooit iets kan winnen. Deze spelers hebben zelf nog begeleiding nodig. Wat kan je verlangen van Hato hij is nog een kind. Als je geen type spelers als Tagliafico, Martinez, Alvarez of Timber haalt kan je het schudden de komende jaren. Liefst nog type Tadic.

Pff van dat geraamte vind ik er maar eentje goed en dat is Ramaj.
Taylor kan er sowieso weinig van, is meer een type meevoetballer.
Brobbey kent maar 1 trucje en dat is kont erin en wegdraaien. Bovendien heeft ie veel te veel kansen nodig om tot een goal te komen.
Hato is nog niet ver genoeg om als een dragende speler te worden gezien, maar die komt er uiteindelijk wel.

Dat geraamte krijgt geen vet op het lijf. Hang je een elftal op aan b.v. Taylor??? Die jongen is een huis, tuin en keukenspeler. Rensch idem. Brobbey kun je nog wel mee door, maar is ook maar afwachten of die beter wordt. Ook zeer blessuregevoelig, wat nu ook te maken heeft met roofbouw - wat ook te zien is bij Hato. Die laatste is wel een jongen waar als LCV progressie in zit. Maar stop eens met dat ophemelen van de spelers met het Ajax DNA. Want de meerderheid van de selectie zijn juist veel spelers uit de eigen jeugdopleiding. Fysiek volslagen ontoereikend. Geen conditionele inhoud, en weinig intrinsieke motivatie. Steeds vaker zichtbaar dit seizoen. Dus pleur op met 75/80% van deze selectie, en ga met echte versterkingen komen. In plaats van de wijsneus uit te hangen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren