Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij denkt dat Nederlander in beeld komt bij Ajax: ‘Er is veel enthousiasme’

Laatste update:

Mike Verweij verwacht dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de in te vullen trainerspositie bij Ajax. Door de naam van Erik ten Hag kan een streep worden gezet. Graham Potter is nog altijd topkandidaat, maar toch kijken de Amsterdammers voorzichtig verder.

De Telegraaf was er de afgelopen weken zeker van dat Ten Hag de eerste keus was binnen de clubleiding van de Amsterdammers. De Nederlandse oefenmeester blijft volgens The Athletic echter aan als manager bij Manchester United.

“Dat Ten Hag niet wordt ontslagen is een beetje uit nood geboren, want ook Manchester weet niet heel goed wie ze daar neer moeten zetten”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Er moet daar ook een hele hoop gebeuren in de selectie.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Voor Ajax blijven er daardoor nog twee opties op de shortlist over: de clubloze Potter en OGC Nice-trainer Francesco Farioli. Toch wordt er volgens Verweij al voorzichtig naar andere kandidaten gekeken. “Ik ben benieuwd en denk dat er over een paar dagen knopen doorgehakt gaan worden.”

De journalist laat weten dat men bij Ajax momenteel op meerdere borden aan het schaken is. Presentator Pim Sedee vraagt vervolgens of Frank de Boer mogelijk in beeld komt. “Dat is nooit serieus geweest”, reageert Verweij, die wel denkt dat Marcel Keizer mogelijk een optie wordt.

“Ik heb hier in de podcast al eens eerder geroepen dat binnen Ajax heel veel mensen enthousiast zijn over Marcel Keizer, die geen eerlijke kans heeft gehad”, zegt Verweij. “Ook omdat hij niet gesteund werd door Overmars. De keuze voor Keizer werd destijds gemaakt door Edwin van der Sar en Dennis Bergkamp.”

“Overmars had in oktober 2017 eigenlijk al de beslissing genomen dat Keizer ontslagen zou worden, maar toen won Ajax met 0-4 uit bij sc Heerenveen en daarna verloor Keizer voorlopig niet meer. Na de bekernederlaag tegen FC Twente in december vloog hij er uiteindelijk alsnog uit.”

Verweij denkt dat Keizer uiteindelijk in beeld zou kunnen komen om opnieuw trainer van Ajax te worden. “Ook omdat mensen vinden dat hij zoveel pech heeft gehad met het noodlot dat toesloeg rondom Abdelhak Nouri. Daar heeft hij toen heel goed mee gedeald, maar in Nice en Noorwegen vloog Ajax uit de Champions en Europa League, waardoor het geen Europees voetbal speelde. Toen was de toon voor dat seizoen eigenlijk al gezet.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Keizer deed het goed bij Jong Ajax en had pech bij het eerste, maar is verder overal ontslagen. Ik zou het onbegrijpelijk vinden om hem nu de hoofdtrainer te maken. Wat mij betreft gaan we voor Potter of Farioli. Ajax heeft behoefte aan een tactisch brein na twee seizoenen met "people managers".

3 mei 2024 om 21:36

Eens. Er moet echt een voetbaldier komen, iemand er manicaal mee bezig met alle details. Die overal boven op dit, en een CV heeft van een procestrainer. Iemand die echt kan bouwen. Keizer is wmb absoluut geen optie.

Dan zou ik nog eerder voor Dick Schreuder gaan, maar ook die vind ik te vroeg. Potter zou mijn droomkandidaat zijn.

3 mei 2024 om 22:01

Hij deed het helemaal niet zo slecht. Zeker gezien de omstandigheden. Echter ben ik het met je eens dat ze hem niet moeten halen. Ps. Bijna elke trainer wordt bij elke club ontslagen.

Verweij kan beter deze tijd gebruiken voor een cursus Engels ipv de 12e naam in 2 weken naar voren schuiven.

3 mei 2024 om 20:45

Maar dat is toch een beetje zijn verdien model? Hij noemt gewoon 20 trainers dan is de kans dat de genen die het word er tussen zit groter en dan kan die zichzelf weer op de borst slaan dat hij het goed heeft gehad.
Beetje als op de roulette tafel alles behalve 0 spelen.

Keizer is toch een absolute lichtgewicht....
Dan kun je ook De Boer of Jonk nemen...
Zelfs Maurice Steijn schat ik hoger in...

3 mei 2024 om 18:47

Keizer heeft wel bij Sporting prijzen gewonnen.

3 mei 2024 om 18:51

Dat half jaartje bij sporting is totaal niet representatief.

3 mei 2024 om 18:57

Jonk is als trainer een nog groter lichtgewicht. Die heeft alleen 4 jaar volendam gedaan waarvan 3 in de KKD, verder zelfs nooit een jeugd of jong team gedaan of ergens assistent geweest.

Keizer had pech bij Ajax. Niet alleen met Overmars die een vete uit vocht met Bergkamp, maar na het Nouri drama viel er geen eigenlijk geen eer meer te behalen dat seizoen. Heeft daarnaast ook nog bij Sporting gezeten en ondanks zijn ontslag in zijn 2 seizoen won hij daar in zijn eerste jaar beide Portugese beker toernooien. En bij Al Jazira moet hij toch ook iets goed gedaan hebben om daar de langst zitttende coach ooit te worden. De meeste trainers worden na een half jaar ontslagen en hij heeft er 4 jaar gezeten.

3 mei 2024 om 22:02

Keizer spreekt engels. Van Steijn kun je dat niet zeggen.

Ik begin al wel bovengemiddeld veel déjà-vu te krijgen. Allerlei internationale toptrainers worden genoemd en uiteindelijk zit je dadelijk eind mei/begin juni met een type Keizer of Dick Schreuder of Rogier Meijer. Als we met namen als Keizer gaan komen kun je net zo goed Dave Vos aanstellen.

Ik denk toch dat het hier om Henk ten Cate gaat, kan niet anders haha

3 mei 2024 om 21:39

Henk ten Cate is herstellende van wat medische zaken, heeft zijn geld verdient en is met pensioen. Die komt af en toe nog een tv-avondje oid doen, gast optreden links of rechts, maar dat is het. Die gaat echt geen zware baan meer aannemen.

Mensen moeten echt even leren lezen hoor. Keizer is helemaal niet in beeld. Echt geen optie. Verweij denkt alleen dat hij misschien weer in beeld kan komen, puur op basis van zijn veel te grote onderbuik. Als een Nederlander als Keizer echt een optie was geweest had je daar concreet al veel meer over gehoord. De T doet vooral alles om geen buitenlander aan het werk te zien.


Dat Ajax straks een andere optie gaat overwegen als Potter en zaakwaarnemer niet bewegen is logisch, maar dat ze dan direct bij fucking Keizer uitkomen hoef je niet bang voor te zijn. Johan Inan is een stuk closer met Kroes dan meneer Verweij iig

Nou 1 ding weten we zeker, Keizer word het in ieder geval niet.

3 mei 2024 om 18:53

Als Verweij het zegt…

Geloof hier niks van. Als Potter of Farioli niet komen, dan zal Ajax wel met iemand anders dan Keizer komen. Ik was ook absoluut geen fan van Keizer in zijn eerste periode. Hij had natuurlijk met het treurige drama rondom Nouri te maken, maar ook zonder dat drama had Keizer niks te zoeken bij Ajax en nu ook niet. Toen hij bij Ajax begon had hij niks bijzonders gepresteerd op 1 seizoen na bij Jong Ajax, en bij alle andere clubs waar hij werkte presteerde hij matig en/of werd hij ontslagen. Moet wel zeggen dat Keizer na zijn periode bij Ajax een ruim 'n halfjaar bij Sporting Portugal heeft gewerkt en het daar niet verkeerd deed met het winnen van de beker, maar verder stelde hij ook niks voor.

Voor mij is dit mijn lijstje met kandidaten:

1- Graham Potter.
2- Bo Svensson.
3- Francesco Farioli.
4- Pascal Jansen.
5- Patrick Kluivert.

Precies dan in deze volgorde.

3 mei 2024 om 19:26

@rochester toch niet helemaal eens over de carriere van Keizer,
Bij Cambuur stond hij er goed op, die zullen hem niet voor niets bij emmen weg geplukt (en terug hebben gehaald) hebben toen de Jong vertrok en kennelijk zag Ajax op basis daarvan genoeg in hem om hem naar Amsterdam te halen.
Bij Jong Ajax deed hij het goed en het kwam eerder dan verwacht / in de planning stond maar hij werd toen al vrij snel genoemd als opvolger voor Bosz.
Bij Al Jazira hebben ze hem ook terug gehaald nadat hij er voor koos om naar Sporting te gaan. Won met sporting beide beker toernooien maar werd inderdaad snel in zijn 2e seizoen ontslagen. Bij Al Jazira werd hij vervolgens de langst zittende trainer daar in de club geschiedenis. Ze hebben in ieder geval tussentijds een keer zijn contract verlengd en ik meen dat hij daar niet is ontslagen maar gewoon zijn contract uit heeft gediend en vertrok nadat er een club met een enorme zak geld uit Saudi Arabie kwam, waar hij vervolgens wel snel werd ontslagen.

Het is zeker geen top carriere, maar dat er 2 clubs zijn die hem terug haalden zegt wel iets over een trainer.

Verweij moeten stoppen met denken en wat beter zijn vak uitoefenen. De laatste jaren komt hij iedere keer met zijn kont van achter wat Ajax nieuws betreft. Een jaar Jong Ajax watcher zijn zou voor hem niet verkeerd zijn.

3 mei 2024 om 19:31

Het probleem is meer dat als Verweij iets denkt en dat in een, soms best vermakelijke podcast roept, die gedachte vervolgens op verschillende sites over wordt genomen als nieuws.

In wat ze denken zijn de heren van de telegraaf behoorlijke zuurpruimen. Maar als het aankomt op nieuwtjes en daadwerkelijk nieuws zijn ze (misschie wel helaas) toch vaak de eersten die het wel goed hebben.

Ik krijg vooral het gevoel dat Verweij heel graag zelf wilt Keizer dat nieuwe trainer wordt. Verweij was zelf de man die Keizer afgelopen week tipte als mogelijke nieuwe trainer en nu schijnen bepaalde personen bij Ajax ook warm te kijken naar die naam. Ik mag toch hopen dat ze met een betere naam komen dan Keizer. Dit is opnieuw een lichtgewicht, die het tij niet gaat keren.

Als driessen en verweij genoeg namen blijven noemen, krijgen ze vanzelf eens gelijk! Journalistiek van het niveau likmevessie....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren