Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet

Laatste update:

Wim Frijns, de stadionspeaker van Roda JC Kerkrade, heeft tekst en uitleg gegeven over zijn mededeling dat FC Groningen op een 2-1 achterstand was gekomen tegen Telstar. Een nederlaag van de Trots van het Noorden zou hebben betekend dat directe promotie naar de Eredivisie een feit was voor de Limburgers, maar van een 2-1 van Telstar was nooit sprake. Frijns wijt de miscommunicatie aan een foutieve bron én slecht internet.

Roda wist zich in de tweede helft te ontdoen van SC Cambuur (2-0), wat inhield dat áls Groningen zou verliezen van Telstar, directe promotie een feit was. Lang zag het daar ook naar uit. Groningen was geen schim van zichzelf en ontsnapte meermaals aan de 2-0.

Diep in blessuretijd maakte Thom van Bergen er alsnog 1-1 van, waardoor de Roda-supporters, die op dat moment al feest vierden op veld, gedesillusioneerd achterbleven. Van teleurstelling was echter maar heel even sprake, toen Frijns even later meldde dat Telstar op 2-1 was gekomen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Een volksfeest barstte los, terwijl heel Nederland wist dat het 'gewoon' nog 1-1 stond bij Groningen. Frijns meldde vervolgens dat er een treffer van Telstar afgekeurd zou zijn, maar ook van een afgekeurde goal was nooit sprake.

"Het is altijd moeilijk om supporters rustig te houden", reageert Frijns, al 25 jaar lang de stadionspeaker van de Koempels, voor de camera van ESPN. Frijns moest melden dat het 1-1 was geworden bij Groningen, toen de supporters van Roda al op het veld stonden. Daarna volgde het meest besproken moment van de avond.

"Op een gegeven moment ontstond er een situatie. Iedereen begon te juichen en te springen, de spelers kwamen uit de kleedkamers om het veld op te gaan. Dus ik vraag aan iemand: 'Wat is er aan de hand?' 'Hier' zegt-ie, 'het is 2-1 geworden.' En dat was het dus niet. Ik had het eigenlijk beter moeten verifiëren, maar het internet is hier heel erg slecht."

"Er was niemand in de buurt en alle supporters sprongen mee. Dus ik ben op de persoon afgegaan die het zei. Even later zei hij dat de goal was afgekeurd. Ik zal wel de gebeten hond zijn..." Een zeer merkwaardige avond voor Frijns. "Ik kan er ook niks aan veranderen. Er stonden mensen te huilen naast me, iedereen was in extase. Dan kan zoiets gebeuren. Het was één groot feest, maar het zal mijn fout zijn."

Roda gaat komend weekend op bezoek in Groningen, waar het tegen de plaatselijke FC vecht om een promotieticket. Roda heeft aan een punt genoeg, Groningen moet winnen. "We houden de moed erin. Ik kan je één ding vertellen. Alle zware uitwedstrijden hebben ze fantastisch gespeeld. Gelukkig komen er weer wat spelers terug die geblesseerd zijn. ik heb er alle vertrouwen in."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Krijgen we ook nog een link naar 'voor de camera' of moeten we lezen wat ie 'voor de camera' heeft gezegd.

3 mei 2024 om 23:11

De meme’s die dit op gaat leveren zullen nog wel vaak genoeg voorbij komen. Lullig voor die man.

3 mei 2024 om 23:30

De Iraakse minister van informatie..... On topic inderdaad erg vervelend voor deze heer. Maar Roda mag weleens een beter internet abonnement afsluiten om dit debacle te voorkomen. Erg sneu voor de supporters en spelers. Wordt nog wat volgende week.

Even Apeldoorn bellen en foutje bedankt

Dit doet echt heel erg pijn. 2000km gereisd om deze wedstrijd te zien (die trouwens top was qua sfeer), en dan dit op het einde meemaken…

3 mei 2024 om 23:44

2000km? Kwam je uit Azië ofzo voor een keukenkampioen divisie wedstrijd😂

3 mei 2024 om 23:50

Tja, kun je niet bedenken hé als fan van een andere club. Zo leeft Roda Jc nou eenmaal. Wij komen van heinde en verre om te supporteren. Daarom zullen we volgende week ook minimaal een gelijkspel uit het vuur slepen.

4 mei 2024 om 00:03

Ja ik ben supporter van mijn club, al heel mijn leven. Wij zijn vaker kut dan goed, daar met je mee om kunnen gaan en dat kan ik! Na vele slechte jaren en dan vervolgens een goede kans hebben op promotie is het mij waard om die reis te maken. En als het moet volgende jaar weer!

4 mei 2024 om 00:58

Topografie was niet jouw beste vak op school of wel, Spitsenduo?

4 mei 2024 om 00:05

Wow… waar moest je vandaan komen dan?

4 mei 2024 om 00:37

Zuid Spanje man, dus is wel gemakkelijk te doen met een vliegreis enzo

4 mei 2024 om 11:04

Netjes man!
En helaas, maar typeert de echte supporter in je.
Een club zit in je hart, waar je ook bent. 👍

4 mei 2024 om 00:11

Dat doen er dan meer voor deze wedstrijd paar maanden terug was stadion nog half leeg.

4 mei 2024 om 12:53

Snap dat het pijn doet, maar het lag wel een beetje in de lijn van verwachting niet? Zo waarschijnlijk was het niet dat Groningen überhaupt punten zou laten liggen tegen nr 17 Telstar. Hopelijk ben je volgende week nog in Groningen of Kerkrade om dan (hopelijk) alsnog het promotiefeest mee te maken.

Waarom rende al dat volk überhaupt het veld op? Groningen was voor de zoveelste keer gestaakt dit seizoen, dus dan weet je dat die wedstrijd toch uitloopt? Toen het publiek het veld opkwam was de extra tijd nog niet eens begonnen in Dordrecht. En daarna komt deze vent een nog grotere grap uithalen en geeft ie iemand anders snel de schuld.

3 mei 2024 om 23:52

Hij geeft niemand anders de schuld. Hij zegt letterlijk ik had het beter moeten verifiëren. Welk filmpje heb jij zitten kijken kerel. Misschien leren luisteren.

4 mei 2024 om 12:54

Zo schrijft VZ het, maar het was gewoon een mea culpa van Frijns. Vz verwoordt het in de titel en het artikel zo dat Frijns zegt dat het aan alles en iedereen behalve hemzelf lag, maar hij zegt eigenlijk dat het zijn eigen schuld is en dat hij zelf beter had moeten verifiëren of het ook echt zo was.

Deze stadionspeaker krijgt een onvoldoende, of toch niet..?

Ik werk in Kerkrade (als Amsterdammer 😅), zit vaak in het Fletcher hotel Parkstad maar ik heb echt altijd perfect bereik? Prima 5G zonder enige moeite. Daarnaast zit er ook nog prima wifi op allerlei punten. Maargoed misschien ben ik wel gek.

4 mei 2024 om 00:39

Is meer omdat er veel mensen zijn en de masten het dan niet aan kunnen ofzo

4 mei 2024 om 00:42

Het gaat vooral om het aantal mensen dat tegelijkertijd gebruik wil maken van het netwerk. In de Kuip merk je ook dat het steeds langzamer wordt, naarmate die meer volstroomt en zo ook op andere plekken waar heel veel mensen dicht op elkaar staan.

4 mei 2024 om 01:14

Je kan wel logisch nadenken toch? Of zitten er in je hotel ook 20.000 man?

4 mei 2024 om 07:51

Slecht internet geloof ik ook niet. Want teletekst of LiveScore hebben nooit 2-1 aangegeven. Met goed of slecht internet geven deze sites niet ineens de verkeerde stand. Daarnaast zat de staf op een iPad te kijken. En ja hoe meer mensen hoe groter de kans op slecht internet via de mobiel, maar dit stadion staat er niet pas vanaf vandaag. Tot slot, de stadions hebben overigens gewoon een vaste glasvezelverbinding.

4 mei 2024 om 08:58

Hij hoorde dat het 2-1 was, maar kon dat niet controleren, vanwege het "slechte internet". Dat er een glasvezel verbinding naar het stadion ligt, dat zal op zich wel, maar de wifi in het stadion zal niet optimaal werken in het geval van zoveel mensen, die tegelijkertijd aan het kijken zijn hoe het gaat in Velsen.

En datzelfde zal ook waarschijnlijk invloed hebben gehad op de data-verbinding via 5g.

En omdat hij het niet kon controleren, gaf hij het door en werd iedereen, heel even, heel erg blij...

4 mei 2024 om 10:27

Ik kan aardig logisch nadenken. In de arena met 55.000 man ook geen enkele moeite met internet…

4 mei 2024 om 10:49

Precies de stadions zijn gewoon goed voorzien. Ik geloof heus dat de stadionspeaker niet dacht ik haal een grapje uit en dat hij dit liever had voorkomen, maar naar de verbinding wijzen om eigen falen te verbloemen gaat helaas voor hem niet op. Gewoon iemand iets horen roepen verkeerde inschatting, niet bekijken of het klopt, maar in enthousiasme het eruit gooien. Sneu en jammer voor alles en iedereen van Roda.

4 mei 2024 om 10:56

Sorry XaviKoning maar je bent alweer appels met peren aan het vergelijken.

In de Johan Cruijf Arena staan er veel antennes naast het stadion en is de technologie ver gevorderd. Het was zelfs het eerste stadion ter wereld met 5G verbinding door antennes van KPN.

4 mei 2024 om 21:21

Jij bent hier de wetenschapper, ik een simpele boeren lul. Ik heb geen flauw idee hoeveel antennes er in Kerkrade staan en hoeveel in Amsterdam.
Maar ik waardeer je informatie.

Wat ontzettend dom. Je gaat toch niet zomaar iets omroepen wat je letterlijk van de eerste de beste voorbijganger gehoord hebt? En dan niet eens echt door het stof willen gaan, met "ik zal nu wel de gebeten hond zijn" en "het zal dan wel mijn fout zijn". Eh ja, van wie anders?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren