Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Potter wekt ergernis op in onderhandeling met Ajax: ‘Als je het zo speelt...’

Laatste update:

Graham Potter is nog altijd de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Lentin Goodijk, clubwatcher van Voetbal International, zei vrijdag niet het idee te hebben dat de onderhandelingen met de clubloze oefenmeester zich al in de afrondende fase bevinden. Mike Verweij en Valentijn Driessen storen zich steeds meer aan Potter, die in hun ogen wacht op een betere club.

“Ze moeten er financieel uitkomen, maar er zijn ook nog wat andere voorwaarden die geregeld moeten worden. Het zou even kunnen duren, maar ik verwacht wel dat er ergens in de komende weken duidelijkheid komt”, gaf Goodijk als verklaring voor de moeizame onderhandelingen tussen Potter en Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Verweij en Driessen zijn van mening dat de Amsterdammers door moeten schakelen. "Wat mij wel stoort aan Potter is dat je heel duidelijk hoort en proeft dat hij Ajax wel oké vindt, maar liever naar een andere club gaat”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off van de De Telegraaf.

“Als ik in de clubleiding van Ajax zat - maak je niet druk, dat gaat nooit gebeuren - dan zou ik geen trainer willen die alleen voor Ajax kiest als hij geen andere aanbiedingen krijgt. Je moet voor een trainer kiezen die staat te springen om bij Ajax aan de slag te gaan.”

Ook zijn collega-journalist Driessen uit kritiek op Potter. “Ik krijg gewoon sterk het idee dat hij Ajax en nu ook Feyenoord bijna gebruikt om bijvoorbeeld Manchester United onder druk te zetten, waar hij wel heel graag heen wil. Of dit de manier is hoe je het moet spelen?”

Potter lijkt echter niet meer op een shortlist van Manchester United te staan. The Athletic berichtte vrijdag dat Erik ten Hag als manager van the Red Devils het voordeel van de twijfel krijgt, gezien de vele nadelen die met zijn ontslag gepaard zouden gaan.

Ten Hag staat al maanden onder druk op Old Trafford. United is uitgeschakeld in de Champions League, staat zesde in Engeland en moet überhaupt hopen dat het zich nog kwalificeert voor de Europa League. De geluiden over een congé klinken steeds harder, maar volgens de gerenommeerde sportwebsite hoeft Ten Hag voorlopig niet te vrezen voor zijn baan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou dit de allerdomste transfer binnen het Nederlandse voetbal vinden. Alle trainers in Nederland spelen 433 met opbouwen van achteruit. Je kan in Nederland hetzelfde kaliber trainer vinden. Als er 1 volk is die qua filosofie(totaalvoetbal) dichtbij de Nederlandse staat, dan is het wel de Spaanse. Dan trek je gewoon een Spaanse trainer aan als je persee een buitenlander wilt aantrekken maar hoor helemaal niks over Spaanse trainers.

3 mei 2024 om 19:44

Ze hebben schijnbaar wel een gesprek gehad met Xavi waarna die maar gauw heeft bijgetekend in Barcelona

3 mei 2024 om 20:07

Noem maar eens een haalbare Nederlandse of Spaanse trainer van hetzelfde kaliber op die Ajax zou moeten aanschaffen dan? Volgens mij snappen de heren Kroes, Beuker en de Lang prima welke kant ze met Ajax op willen. Zoals ze zelf al hebben aangegeven heeft de Nederlandse nationaliteit de voorkeur, mits de desbetreffende trainer meer kwaliteiten bezit dan een buitenlandse trainer die binnen het profiel past én haalbaar is. Ten Hag is niet haalbaar dus er wordt geschakeld naar een buitenlands alternatief. Maar gezien jouw onvrede weet jij wel een passende én haalbare Nederlandse of Spaanse trainer voor Ajax.

3 mei 2024 om 20:26

Setien? Heeft meer Cruijff dna dan wat er zoal bij Ajax rondloopt, en helemaal meer dan zo'n Potter..

3 mei 2024 om 20:50

Geen verkeerde naam, maar die heeft het toch ook nergens echt heel bijzonder gedaan?

3 mei 2024 om 22:49

Ik ben niet echt van het noemen maar hou ervan als mensen het voor zichzelf kunnen invullen. Ik gaf de voorzet al qua totaalvoetbal Spaans/Nederlands maar ik zal me eigen voorzet maar dan ook gaan inkoppen.

Ik heb de naam Bosschaart miljoen keer laten vallen. Ik geloof dat hij Ten Hag en Slot kan overtreffen. Dan heb je de standaardnamen als V Bommel, Bronckhorst, Ron Jans enz. Die ik altijd boven Graham Potter zou kiezen. Wil je toch voor buitenlander gaan, neem dan een Spaanse Graham Potter of kies dan voor een hele grote trainer zoals Ancelotti of Mourinho.

4 mei 2024 om 09:52

Ik moet eerlijk gezegd bekennen dat ik zelden zo een slecht rijtje namen heb gezien. Bosschaart heeft hoeveel gewonnen? Van bommel past totaal niet bij Ajax. Gio is een ras-feyenoorder, Jans heeft het nergens in de top gehaald. Een Ancelotti of Mourinho gaan helemaal niet kiezen voor een club als ajax, dat is een iets ander kaliber trainer in een heel andere prijsklasse.. Dan klinkt Potter toch een stuk realistischer.

Hij hoeft het niet als liefdadigheid te doen. Maar die man heeft bij Chelsea geloof ik zo'n 60 miljoen mee gekregen.. Om dan nu lastig te doen om een miljoentje meer of minder..

Focus je liever op het sportieve aspect. Je prestaties bij Brighton zijn wel in een ander daglicht komen te staan sinds je opvolger het zo niet beter deed. Waar je bij Chelsea een wanprestatie hebt geleverd. Wees blij dat je überhaupt bij een club als Ajax, weliswaar in wederopbouw, zo'n kans aangeboden krijgt.

Wil je niet? Prima, ik zie wel een groot aantal betere opties. Dan ga je toch lekker naar Saudi meer geld harken.

3 mei 2024 om 21:29

@Martijn, dat is juist de kern. In de afwikkeling met Chelsea, zit een contractperiode aan vast. Dus als hij nu bij Ajax aan de slag gaat, hoeft Chelsea miljoenen minder te betalen.

Daarnaast zijn er nog wat sportieve zaken als betrokkenheid met transfers ed. Maar beide partijen willen graag, dus ok denk dat dit wel rond gaat komen.

Ik sluit het niet uit dat Potter twijfelt en op iets beters wacht. Maar dit is gewoon weer pure speculatie en beeldvorming creeeren zonder enige aanleiding. Als Potter zodadelijk begint staat hij alweer met 2-0 achter bij De Telegraaf en bij de goedgelovige voetbalvolgers

3 mei 2024 om 21:30

Tja, als hij slim is, gaat Potter aan wat relatiebeheer doen met de relevante media idd.

4 mei 2024 om 05:40

Logisch toch.
Het is bij Ajax een chaos, ze kunnen volgens mij ook niet zomaar meer geld uitgeven zonder verkopen te doen + het is nog maar de vraag of je Europees voetbal gaat spelen.

Types als Steijn zullen meteen instappen, vanwege de prachtige mogelijkheid om voor een grote club als Ajax te werken.

Maar voor iemand als Potter geld dit natuurlijk totaal niet. Die wilt zn naam zuiveren na Chelsea. En de kans dat dat met Ajax gaat gebeuren, is momenteel niet heel groot.

Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat als hij de kans krijgt om in de PL aan de slag kan gaan hij daar voor kiest. Laten we eerlijk zijn de eredivisie is niet zo sexy, er zijn een aantal competities die hoger staan aangeschreven.

3 mei 2024 om 22:25

Dat zijn er inderdaad 5 en de rest van alle competities op de wereld staat lager aangeschreven. Zo gek is de eredivisie dus ook weer niet

4 mei 2024 om 01:26

Dat zijn dus wel ongeveer een honderdtal clubs met seizoen.

5 mei 2024 om 10:51

@madmarcel
Dabn heb je ook nog een aantal competities die (bijna) gelijkwaardig zijn en waar ze misschien iets meer kunnen betalen of andere voordelen (belasting, mooi weer) zijn.

Ik denk dat verweij ook bij deze onderhandelingen zit. Hij heeft zoveel informatie en kennis. Wat een geweldenaar deze man….

Is Laudrup nog steeds trainer?? Iemand die hoe zijn teams spelen? Hij is bekend met Ajax, is een speler van Cruijff geweest. Persoonlijk vind ik het wel een mooie match maar hoor zijn naam nergens voorbij komen. Iemand die het weet?

3 mei 2024 om 22:27

Die heeft alleen maar kutclubs getraind en niks gepresenteerd en zit sinds 2018 thuis

Lopetequi had ik al graag gezien na Ten Hag en is nu beschikbaar. Als je met geld wilt smijten geef het dan aan hem.

Speculatie ten top! Wordt gewoon de nieuwe coach van Ajax.

Of het daadwerkelijk een goede keus is betwijfel ik, maar laat me graag positief verassen!

Mag nu wel snel rond komen, dan selectie op schop!

Als Valentijn Driessen het idee krijgt, kunnen we er allemaal vanuit gaan dat de vork totaal anders in de steel zit. Hoe vaak deze man er al naast heeft gezeten mer zijn analyses is gewoon lachwekkend. Als ik mijn werk zo slecht zou doen, zou ik allang zijn ontslagen. Onbegrijpelijk dat deze man nog steeds een platform krijgt om zijn mening die nergens op gebaseerd is te uiten!

4 mei 2024 om 08:58

Zijn werk draait niet om goede voorspellingen doen. Hij moet kijkers en luisteraars trekken. Daar zijn stellige, extreme of idiote uitspraken heel geschikt voor. Alles wat emoties of ergernis oproept. Vandaar dat zijn azijnjournalistiek zo goed werkt. Want steeds weer haalt hij de headlines. Eigenlijk doet hij zijn werk dus prima.

4 mei 2024 om 11:01

Zou Jaap de Groot weer terug willen keren bij de T.?🙏🏼 Driessen en Verweij eruit👊🏼

Ben benieuwd naar Potter. Ik hoop dat hij PL intensiteit aan het spel van Ajax kan toevoegen. Is hard nodig denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren